Mocanita de pe Valea Vaserului
Ca sa incep cu concluzia e o experienta care merita traita! Cu inceputul lucrurile stau cam asa:ma interesez pe net care-i treaba cu mocanita mai citesc si pe forumuri si gata plec! da nu oricum ci cu bilete cumparate online cu o luna inainte, ca deh is paranoica.
Ajunsa acolo m-am felicitat, ca altii, deloc paranoici, au ramas pe dinafara de sambata pana luni. Acuma nu trebuie sa luati bilete chiar cu o luna inainte da in sezon macar cu 2saptamani. Un mare plus biletele online in cuca macaii in conditiile in care obiective de interes national habar n-au ce-i aia. De altfel toata treaba asta cu mocanita e o mica industrie dar decenta si fara sa-ti lase impresia ca esti jupuit da acuma nici vreo institutie de binefacere nu e. Daca esti un pic informat ca sa eviti situatiile enervante este o experinta pe care nu o vei regreta.
O prima informatie in sensul asta este ca daca doriti sa consumati diverse dela vagonul restaurant este mai bine sa aveti vauchere pe care le achizitionati de la casa de bilete ca sa nu stati ca mine la coada si cand ajungeti sa vi se spuna ca gogosi mai sunt, doar pe vaucher, iar copilu sa urle ca el vrea gogoasa ca tot trenu mananca cum adik ptr el nu mai sunt! De fapt problema e numai la gogosi/placinte ca restu adik apa cafea bere erau si cu plata!
La fel si la Paltin unde e statia finala si unde oprirea dureaza cam o ora jumate se poate manca si cu vauchere si cu plata cu exceptia... gogosilor normal care-s doar pe vaucher.
Mancarea consta in gratare diverse (mici carnati carne la alegere) orez si salata de varza. Daca nu sunteti fan, foarte buna mancarea carata de acasa!
Ei... si acuma vine treaba cu toaleta. Daca te impinge vreo nevoie si ti-e rusine sa o tai prin padure ai pus-o! Insa daca-i musai, mergi inainte sa mananci, daca nu fii curajos si dute in padure!
In rest mult succes sa prinzi vagon la clasa1 adik cu niste pernute pe banchetele de lemn ca altfel iti raman imprimate pe partea dorsala si aseaza-te pe partea stanga a directie de mers ca acolo e aproape toata distractia.
Despre ceea ce conteaza cu adevarat va veti bucura cu siguranta!
Trimis de Si_mo_na in 24.07.17 23:42:26
- A fost prima sa vizită/vacanță în VIŞEU
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Si_mo_na); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 30&ridAnt=79639
Felicitări, articol bun și precizări utile, mai ales că am auzit multă lume în ultima vreme ca vrea să meargă cu mocănița pe valea Vaserului. Eu am fost mai demult, în 2012. Pe vremea aceea îți dădeau și o țuică mică din partea casei la plecare. Am pățit și un incident amuzant. A căzut un buștean pe șină și a strâmbat șina. S-a oprit mocănița și au chemat echipa de intervenție de la Vișeu. Echipa a venit cu o dubiță, căreia i se scoseseră roțile de automobil și îi puseseră roți de tren. Deci a venit dubița pe șine. Din ea au coborât niște băieți cu baroase și dă-i la îndreptat șina. Erau niște turiști nemți cu noi în tren. Filmau ăia de mama focului și se minunau. Credeau că totul face parte din programul artistic regizat de cei de la mocăniță. Oricum dubiță pe șine nu mai văzusem nici noi.
Foarte utilă informația cu rezervarea online și cea cu voucherele. Acum 5 ani nu aveau vouchere. Dar oricum noi eram cu mâncarea în traistă.
Toalete pe vremea aia erau și la stația intermediară (unde se alimentează locomotiva cu apă) și la stația finală, la Paltin. Nu erau lux, dar erau practicabile. E drept că noi am fost acum 5 ani și era în mai, deci nu în plin sezon.
- Aug.2024 Mocănița de pe Valea Vaserului — scris în 16.12.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2023 România te iubesc. Natura la cel mai pur nivel — scris în 19.05.23 de ux129086 din FELDRU [BN] - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Cu Mocănița pe Valea Vaserului — scris în 06.10.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Mocănița Vișeu — sau cum să-ți pui la încercare răbdarea — scris în 11.09.22 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Dec.2021 Pierdere de vreme — scris în 30.08.22 de ux127053 din SăLăJENI [SJ] - nu recomandă
- Dec.2021 Cu mocănița pe Valea Vaserului de 1 Decembrie — scris în 19.01.22 de MarinaCo din MIROSLAVA [IS] - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Mocanita din Maramures, o experienta foarte frumoasa — scris în 02.09.21 de ElenGo din BUCURESTI - RECOMANDĂ