ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.09.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 04.03.14
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 7

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
25.00%
Foarte nemulțumit
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
25.00%
Foarte nemulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
43.33%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 2 MIN

De ce sa nu te pacalesti singur

TIPĂREȘTE URM de aici

Impresionat de cele citite despre aceasta calatorie cu mocanita pe Valea Vaserului, am venit special sa vizitez o parte din Maramures.

Am fost cu 2 zile inainte si am cumparat bilete, 53 lei pers, copilul de la 7 ani 45. Am venit dimineata la 8.20 si deja era nebunie. M-am informat asupra opririlor, eu vrand sa stau la vagon deschis sotia cu copilul la acoperit. Seful de tren mi-a spus ca este una dupa 10 min ptr alimentarea cu apa, una peste 45 de min ptr toaleta si una la final de 90 de min unde se poate lua masa. Biletul cu masa este 91 de lei de pers. Prima oprire a fost ptr aprovizionarea mecanicilor de la un magazin cu bautura. Dim cei 21 de km cel putin 10 sunt prin sate si paralel cu drumul comunal. Cei ramasi sunt intradevar frumosi dar nu idilici. La ultima oprire poti vizita gratuit muzeul ce consta in 2 camere cu 6 - 7 afise cu povestea mocanitei. In spatele muzeului este un drum turistic lejer de 45 de minute dus. In principiu nu ai cum sa il parcurgi si sa si mananci. Deci cat stai 90 de min mananci, bei, privesti raul si daca esti in trenul de 9.00, prinzi 15 min de dans traditional. La intoarce am intrebat la casierie de ce au micsorat traseul si nu au mai mers macar pana la tunele. Acolo unde se zice ca este foarte frumos. Mai erau doar 3 km conform pliantului. Un baiat arogant mi-a raspuns ca mai erau 10. Si ca in pliant scria unde se opreste. Casiera mi-a spus ca au fost nevoiti sa scurteze traseul din cauza duratei. Noi am plecat la 9 si am revenit la 14.15. Cu pauza totala de 2 ore. 10 min la prima oprire ptr ei, 20 la a doua oprire si 90 la ultima. Plus 10 min o singura oprire la intoarcere. Baiatul a avut dreptate. A fost vina mea ca nu am fost atent. De aceea am si scris aceast articol. Si aici a revenit acel instinct de a face bani repede si din nimic. Daca tot au scurtat traseul puteau reduce pretul. Daca tot au scurtat traseul puteau mari ultima pauza ca sa poti face traseul din spatele muzeului.

Ca preturi apa, cafeaua, berea, palinca, visinata totul la 6 lei sticla sau paharul.

Daca vi cu masina in Viseu ptr mocanita, iti recomand sa te intorci catre Poienile de sub mune si sa continui pe drumul comunal foarte accesibil oricarui tip de masina, eu am fost cu un Fiat Albea, si peisajele sunt identice. Doar ca te poti opri cand vrei, unde vrei si fara griji. Specific ca am fost si cu mocanita intre Turda si Campeni. Asa ca am cu ce sa fac diferenta la pret si peisaje.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de danezu008 in 21.09.16 01:28:58
Validat / Publicat: 21.09.16 08:18:56

VIZUALIZĂRI: 3240 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (danezu008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11900 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[21.09.16 08:18:45]
»

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 30&ridAnt=73831

tata123 🔱
[21.09.16 11:35:05]
»

@danezu008: Mocănița din Vișeu este unul din punctele de atracție cu care se laudă Maramureșul. Cei care străbat sute de kilometri pentru a admira frumusețile Maramureșului includ în programul de vacanță și experiența feroviară montană. Am citit în ultima vreme impresii tot mai negativiste privind călătoria cu Mocănița. Cred că cei care doresc să testeze acest traseu ar trebui să citească mai mult înainte despre condițiile de călătorie, dotări, servicii oferite, obiective pe traseu etc. Informația poate face diferența între „plăcere” și „nemulțumire”.

Traseul turistic pe care circula Mocănița urca pe Valea Vaserului circa 31 km până la stația Făina, de aici calea ferată se continuă pe mai mulți kilometri și ramificații dar doar pentru exploatările forestiere. În iulie 2008 au avut loc inundații catastrofale în zona Vișeu, ploile abundente provocând alunecări de teren și căderi de arbori care au distrus porțiuni din calea ferată îngustă. Aproape 200 de turiști care călătoreau cu Mocănița au rămas blocați pe Valea vaserului (mediafax.ro/social/turist ... guranta-2822283). Cu intervenții la Guvernul României și fonduri alocate pentru reparații și reconstrucții Mocănița și-a reluat cursele după circa o lună de la inundații pe un traseu de doar 8 km lungime. După finalizarea lucrărilor traseul turistic a fost stabilit până la stația Paltin, pe o distanță de 21,6 km. Bineînțeles că peisajele cresc în spectaculozitate cu cât altitudinea crește, apar stâncile, pădurea înconjoară totul, la Făina găsim capela Împărătesei Elisabeta etc.

Și într-adevăr unora le place călătoria pe linia ferată îngustă (mai ales dacă prind o pufăitoare pe aburi originală), altora nu li se pare ceva ieșit din comun - depinde de personalitatea și feeleingul fiecărui om.

danezu008AUTOR REVIEW
[21.09.16 15:14:17]
»

@tata123: pentru a putea sa iti raspund, as dori sa te intreb daca ai mai fost si pe un alt traseu cu mocanita.

multumesc

tata123 🔱
[22.09.16 11:31:58]
»

@danezu008: Am călătorit cu Mocănița de la Covasna și pe linia ferată îngustă Anina-Oravița.

danezu008AUTOR REVIEW
[22.09.16 14:05:18]
»

@tata123: atunci iti poti da seama de faptul ca deja mocanita din Viseu a devenit comerciala. Oprirea se face la Paltin ptr ca este singurul loc unde poti servi masa la bufetul lor. Au recunoscut singuri asta. Si daca tot nu iti prezinta tot traseul vechi, daca doar la inceputul calatoriei a venit cine si ne-a povestit despre traseu, ca mergem 21 km doar din cauza timpului, te intreb: Ce justifica pretul biletului? De ce sa nu mergi pe jos dupa Poienile de sub Munte, unde peisajele sunt aproape identice? Nu cumva au inceput sa caute doar profitul?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱
[22.09.16 14:36:16]
»

@danezu008: Ai dreptate... Mocănița de pe Valea Vaserului e o sursă profitabilă de câștig pentru cei ce dețin afacerea. Am citit în ultimul timp mai multe impresii în care călătorii nu au fost prea mulțumiți de anumite aspecte legate de Măcănița maramureșeană. Fiecare om are însă propria scară de valori și percepe diferit călătoria pe linia ferată îngustă de pe Valea Vaserului.

Câștigul efectiv al acestei incursiuni feroviare este promovarea frumuseții Maramureșului și atragerea de turiști străini pe acele meleaguri. Dovadă cele 3-4 garnituri zilnice care plecau în luna august din gara Vișeul de Sus. Este o atracție turistică foarte căutată, chiar dacă..., chiar dacă...

Turiștii care au vizitat Valea Vaserului susțin că anotimpul toamnei este cel mai prielnic pentru o călătorie cu trenul, dar cu condiția să fie o zi frumoasă, scăldată de razele soarelui (agerpres.ro/social/2014/1 ... resean-12-18-11).

Vacanțe frumoase și fructuoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
danezu008, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂCu mocănița pe Valea Vaserului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045051097869873 sec
    ecranul dvs: 1 x 1