Dupa un drum de 3 ore din Cluj am ajuns intr-un fost depozit forestier, era o vreme ploioasa, dar deja lume adunata pt a pleca intr0o plimbare cu MOCANITA.
Prima surpriza neplacuta era anuntul amabil al unui domn ''TRENUL MERGE NUMAI PANA LA JUMATATEA DRUMULUI din cauza vremi''''{ Anunti facut in trei limbi...romana, germana si engleza}
Dar comportamentul personalului care deservea Mocanita era IREPROSABILA---- Intrebati oare de ce? ---- Simplu in afara de mecanicul de locomotiva [era si el foarte amabil ] toti erau NEMTI!!!
In ciuda vremi am petrecut o zi foarte frumoasa, ce doresc la toti care au posibilitatea de a ajunge in VISEU DE SUS de unde pleaca Mocanita.
Restul sa povesteasca pozele atasate
Trimis de szik173 in 14.11.10 22:58:23
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (szik173); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Trebuie sa ajung neaparat si eu. imi doresc de multa vreme asta. sper sa ajung la anu'. sper sa ajung pana nu se desfinteaza.
sunt curioasa pe unde ai luat-o din Cluj ca sa ajungi acolo doar in 3 ore, caci de loc sunt juma de acolo si stiu drumurile... tocmai m-am intors recent de acolo...
@adryana... exista o posibilitate de a merge din Cluj spre Bistrita, apoi ajungi in pasul Salva-Viseu, drumul e destul de bun si liber... e posibil sa-l faci in 3 ore... eu am fost deja pe-acolo de vreo 2 ori...
Frumoase pozele, la anul deja ne-am facut planurile de calatorie si sigur este inclusa si plimbarea cu mocanita.
Eu ajung cu trenul pana in Viseul de Jos, stii cumva cum pot ajunge in Viseul de Sus? si ce orar are mocanita? Am aflat ca aceasta a fost luata de o firma austriaca care o exploateaza in scop turistic. As vrea sa ajung acolo in iarna asta ca mai apoi sa fac o calatorie si la vara cu familia. Ar trebui sa aflu aceste amanunte.
petrus Din cate stiu eu pe zapada nu merge mocanita, te poti interesa la nr de telefon de la gara mocanitei insa. Acum depinde si de ei, dar daca e mare zapada stiu ca nu ii dau drumul, mocanita sare si asa de pe sine, inchipuie-ti si cu ajutorul unui strat de zapada sau gheata.
multumesc aida, voi incerca sa caut ceva nr de telefon sau adresa de mail. ar fi superba o plimbare iarna pe valea Vaserului.
am vazut un film documentar la TV mai demult, foarte frumos prezentat! un traseu de vis! pentru poze meriti nota 10...
da, cum ziceam si eu, peisaje superbe, pacat de drumuri, caci de la Leordina, Viseu, trecand prin Bogdan Voda spre Cosbuc si Nasaud... am crezut ca rupem masina. (aflasem ca e mai ,,bun '' decat pe la Moisei)... oricum de la Cluj incolo sunt mai mult de 3 ore... dar nu asta conteaza pana la urma
Buna
Adresa de internet a Mocanitei este click aici si acolo gasesti toate informatiile dorite {aproape toate}
- Aug.2024 Mocănița de pe Valea Vaserului — scris în 16.12.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2023 România te iubesc. Natura la cel mai pur nivel — scris în 19.05.23 de ux129086 din FELDRU [BN] - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Cu Mocănița pe Valea Vaserului — scris în 06.10.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Mocănița Vișeu — sau cum să-ți pui la încercare răbdarea — scris în 11.09.22 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Dec.2021 Pierdere de vreme — scris în 30.08.22 de ux127053 din SăLăJENI [SJ] - nu recomandă
- Dec.2021 Cu mocănița pe Valea Vaserului de 1 Decembrie — scris în 19.01.22 de MarinaCo din MIROSLAVA [IS] - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Mocanita din Maramures, o experienta foarte frumoasa — scris în 02.09.21 de ElenGo din BUCURESTI - RECOMANDĂ