GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Fiind încă în plin sezon de iarnă (dat fiind peisajul hibernal pe care-l văd pe geam), m-am gândit că, mulţi dintre voi o să profitaţi de zăpada proaspăt aşternută şi poate o să trageţi o fugă-n week-end pentru o tură cu skiurile, ori de ce nu, o să vă scoateţi copii la săniuş, că tot se apropie vacanţa inter-semestrială.
În condiţiile în care alegeţi Predealul, am să vă recomand un restaurant excelent, în opinia mea, respectiv Restaurantul Dragului, din cadrul hotelului cu acelaşi nume.
În 23.09.2010, mă întorceam de la Mamaia, după team-buildingul de la Hotel Iaki (am scris review aici) şi iniţial, am dorit să oprim pentru a servi masa de prânz la Sinaia, impresionat fiind de cele citite pe sait, despre Cutitu d'argint, de colega @Clotilde, dar n-a fost să fie, accesul în Sinaia fiind interzis din cauza unei manifestări (nu mai reţin exact despre ce era vorba).
Şi aşa am ajuns la restaurantul Dragului, recomandat de 2 colegi din Tg. Mureş.
Restaurantul (şi terasa - vara), sunt situate la parterul hotelului Dragului, pe B-dul Mihai Saulescu, nr. 28, în spatele benzinăriei Petrom. Nu aveţi cum să-l rataţi, mai ales după ce o să vedeţi fotografiile pe care le voi ataşa, cu siguranţă îl veţi recunoaşte.
Restaurantul are o sală mare (de fapt 2 încăperi conectate), pentru fumători şi o sală mai mică pentru nefumători, bine izolată. Are o capacitate totală de 140 locuri. Sălile sunt decorate modern, au mese scaune din lemn masiv, foarte comode (apropo, pe un hol am văzut şi 2 scaune pentru copii), iar în sala mare există şi un bar bine garnisit cu de toate.
De la masa la care am stat noi, se vedea muntele în toată splendoarea lui.
Am fost luaţi în primire de Raluca (ospătăriţa ce a avut grijă ca noi să ne simţim bine - @Andox, vezi că pun o fotografie cu ea), am primit meniurile şi până să ne hotărâm, ce mâncăm, ne-am udat gâtlejurile cu câte ceva de la bar (fără alcool că eram pe drum).
Eu, cum deja mă ştiţi, de dorul leveşei (supă), cu care la Iaki, nu prea m-am delectat, am luat fără să stau pe gânduri, o ciorbă de burtă cu smântână (extra) şi... cum altfel, una din Specialiţăţile Bucătarului (este primul loc în care la specialitatea bucătarului figurau 8 feluri de mâncare), adică Coaste de porc la grătar, cu cartofi cu rozmarin şi usturoi şi sos chilli.
Să vă spun că nu m-am înşelat, nu mai are rost. Am mirosit bine, am avut parte de un festin pe cinste. Ambele feluri au fost foarte bune, delicioase, să te lingi pe degete, de recomandat, etc...
Şi dacă vă spun că o ciorbă de burtă cu smântână extra face 9,5 lei RON, iar minunăţia de la felul 2 a costat 25 lei RON, o să mă înţelegeţi de ce am dat notele de mai sus.
Cei 3 colegi cu care mai eram, au savurat şi ei o ceafă de porc la grătar, cu piure (la 19,5 lei RON), o pulpă de pui dezosată la grătar şi cartofi pai (la 19,5 lei RON), iar al treilea coleg, şi-a luat la început o salată bulgărească (11 lei RON), dar când a văzut ce am primit eu, şi-a comandat şi el o porţie de coaste (sigur că nu le-a putut birui, dar măcar a încercat...)
Toate cele de mai sus + chifle+2 salate+3 ape minerale+un pepsi+4 espresso ne-au costat 154.40 lei RON, un chilipir pentru mine, dat fiind că ne-am săturat 4 adulţi (bărbaţi).
Aşa că, ambianţa, servirea, calitatea bucatelor şi preţul mic, mă fac să nu regret că am mâncat acolo şi să-mi doresc să mă mai opresc atunci când voi mai fi prin zonă.
A, să nu uit, au şi meniul zilei, la 16,99 lei RON. Când AmFostAcolo eu, aceasta consta din ciorbă de văcuţă şi ostropel de pui cu mămăliguţă.
Saitul restaurantului, ce conţine inclusiv meniul, îl găsiţi dacă daţi click aici
Coordonatele GPS sunt N 45.4901186 x E 25.5669629
Pentru cei ce stau mai multe zile, recomand, tot în Predeal, Restaurantul Hotelului Eden, despre care am scris aici şi Restaurantul Casa Ţărănească, despre care am scris aici.
AmFostAcolo, m-am şimţit şi am mâncat bine, aşa că vi-l recomand şi vouă.
Trimis de creivean in 24.01.11 21:22:20
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PREDEAL.
22 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (creivean); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
22 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mr. Creivean pozele 17 si 18 m-au lasat cu gura plina de... apa. In rest se poate si mai bine
Despre P16 no comment.
Eu care am si stat acolo un weekend confirm faptul ca se mananca bine la Casa Dragului si sunt foarte amabili cu turistii... in week au si muzica... placuta urechilor...
Cand revin la Predeal le sunt client fidel... dar papanasii lor, desi buni, sunt o idee sub cei intalniti la Picior de munte acum ceva vreme...
Adevarat ospat din cate se pare, si nici scump la buzunar! Multumim de recomandari!
Celor care au citit, ca mine, pe stomacul gol acest rw: hai si noi!
Si ziceam sa mananc azi numai fructe )
Dupa ce am vazut, nu prea cred ca o sa reusesc.
@creivean
te declar vinovat pentru ca, salivand abundent la vederea coastelor din P017, aseara am facut-o lata... eu, citiva prieteni si muuuuuuuuuuulte coaste de porc: d
In desele mele drumuri prin PRedeal, nu am reusit niciodata sa ma opresc sa maninc la Dragului, desi tot primesc recomandari calduroase pentru acest restaurant.
Si pentru ca tot vorbim de locuri de mincat bine in Predeal, ia sa postez eu cite ceva despre locul unde maninc eu de obicei in PRedeal...
Acum inteleg de ce, anul trecut, la inceputul lunii martie (inca se schia) cand am mers, intr-o sambata, si am solicitat o masa pentru 6 persoane, ni s-a raspuns: "ne pare rau, va trebui sa asteptati cel putin 45 de minute, poate chiar o ora, este plin... "
@Andox
Stai liniştit că şi eu când am încărcat fotografiile aseară am avut aceeaşi problemă. Ups... şi acum.
@soreno29
Poate nu-ţi vine să crezi, dar nici nu mi-a trecut prin minte să cer şi desert. A nu se uita că eu am servit şi leveşă.
@aida. alecu
Vin şi eu, că din Septembrie îi ceva... ))
@mahtobleyla
Păi tu nu ai auzit că cea mai bună legumă-i... carnea de porc. După mine, o coastă d'asta suplineşte şi fructele. Da' i-os mai gurmand din fire.
@Chloe
Musai să mergi. Ţi-l recomand cu căldură.
@crima
În încercarea de a găsi un clip video ca să-mi ilustrez review-ul am căutat şi pe youtube şi pe trilulilu şi am găsit un astfel de clip, filmat într-o seară. Era absolut plin localul. Când am fost eu însă, poate dată fiind şi ora, era destul de liber.
Dar în fond, gradul de ocupare maxim înseamnă bucate excelente, nu-i aşa?
@all
Mulţumesc pentru că aţi citit, iar unii dintre voi aţi şi apreciat această nouă recomandare culinară. Mai am câteva, aşa că staţi pe fază.
Timp să fie.
Vă mulţumesc.
Ce sa merg? M-am ingrasat un kilogram doar privind pozele. Ma multumesc cu review-ul excelent.
@ constat ca activitatea turistica a site-ului, in lunile de vara trece prin paduri, pesteri, munti, vai, chei, defilee iar in lunile de iarna trece prin stomac.
Cred ca la vara imi schimb si eu programul, nu mai fac un tur turistic al Romaniei ci unul gastro-turistic al restaurantelor, pizzeriilor, hanurilor, restaurantelor, bodegilor, fast-food-urilor si bombelor din Romania, scot un ghid si apoi in vand... Cred c-ati auzit ca cea mai bine vanduta carte romaneasca la ora actuala, in Franta, nu este un un roman beletrist sau belevesel, nici macar o cartulie cu note de calatorie din frumoasa noastra tara, ci este un "best seller" despre bucate...
Doctore eşti aşa de funny, ioi doamne )
Dacă tot ai abandonat ideea cărţii despre băile termale, de ce nu scoţi una de satiră? Poţi începe pe review-urile tale. Lasă-le pe ale mele aşa cum sunt. Ok. ?
Mulţumesc.
P. S. : Vezi că-i a doua oara când eşti (cum să spun să nu te supăr?), neelegant cu mine. Când te retragi din concurs (ca mine şi mulţi alţii) o să ai dreptul să mă judeci. Până atunci, eşti un user în concurs, care cu neeleganţa de mai sus, ai mai făcut 50 PMA. La mai mare.
Te rog, dacă ai ceva să-mi spui, să o faci pe privat. Am pretenţia ca review-ul să-mi rămână liber de astfel de discuţii, total în afara subiectului.
@creivean... scuze, sincer, imi pare rau ca pe tine a picat magareata, dar problema e serioasa si nu doresc ca acest frumos site turistic sa se transforme intr-o carte de bucate sau o nesfarsita lista pe care scrie "menu", precum cel care ni se vara sub nas in fiecare restaurant in care intram... daca ne-am angajat la a scrie: "in concurs" sau "hors concurs" la un site turistic, atunci hai sa batem muntii, pesterile, vaile raurilor, sa escaladam muntii, sa batem statiunile balneare, sa descoperim locuri si imagini pe care nu le-a mai vazut nimeni, cascade, drumeaguri intortocheate, sa vizitam cabane si pensiuni din delta, de la mare, sau din catune pierdute-n munti, pe care stau brazii si stancile sa caza, de la noi si de peste tot din lume, caci de supe galbene cu patrunjel verde si boia rosie si carnaciori si snitezele cu garnituri de cartofi, care arata la fel in fiecare restaurant de pe glob, e plina lumea.
Ce inseamna de fapt "amfostacolo"? ... ca am fost intr-o farfurie de ciorba sau intr-o locatie a naturii inedita dintr-un anumit colt de lume?
Respect insa parerea fiecaruia, caci si din cea mai neintersanta discutie, omul invata cate ceva...
”atunci hai sa batem muntii, pesterile, vaile raurilor, sa escaladam muntii, sa batem statiunile balneare...
@dorgo, din păcate, în ultimul timp ai început să cam baţi exact forma de relief ce lipseşte din enumerarea de mai sus. Şi nu e nici spre binele site-ului, şi nici al tău.
Crede-mă, e ultimul avertisment verbal!
Unii, după ce au umblat, mai şi mănâncă! De ce să-i privăm de această plăcere? De ce să nu descoperim şi gusturi şi arome noi, nu doar clădiri, peisaje, lucrări de artă?
Mai multă toleranţă, se poate?
... tu nu ai liniste pana nu "arunci", coastele la gratar pe site!!... e dimineata... si ma tot uit la ele... si degeaba... foamea tot m'apuca!!
Din astea faci, vecine?? ... pai e frumos?? ))
dorgo draga, vizitarea restaurantelor face parte din activitatea noastra a tuturor in vacanta si nu numai. Nu este nimic mai neplacut decat sa mergi la un restaurant si sa pleci nervos si flamand de acolo.
De aceea eu multumesc tuturor celor care si-au scris impresiile pe acest site. Mie mi-au folosit foarte mult in scurta vacanta petrecuta la Predeal.
Am mancat foarte bine la Restaurant Dragului dar am asteptat aproape 40 min pana s-a eliberat o masa, neavand rezervare. In rest totul este ok.
@creivean
Chiar sambata si duminica am poposit la restaurantul Dragului din Predeal. Stateam undeva aproape dar, ca de fiecare data, nu am ocolit acest restaurant deoarece imi place. Sambata seara, eu si colegii mei am petrect de minune, cu coaste cu tot! Si cu vinul de sezon. Ca acum a aparut si era pacat sa nu testam. A mers ca uns cu coastele in cauza. Si cu niste clatite cu gemmmmmm. Fooooarte bune! Data viitoare, dau iar tarcoale, zau asa!
@Adrian73
Porți n-am văzut sa fie la restaurant, poate la terasa, da' n-am fost atent.
Dacă te referi la porțiile de mâncare, sunt, dacă nu mari, atunci cel puțin suficiente...
Părerea mea!
@crima: normal ca la portiile de mancare m-am referit. din poze am vazut ca sunt cam mici, ca si gramaj!!!
@Adrian73:
Nu portiile sunt mici, farfuriile sunt (poate ca prea) mari!
@creivean: Da domne... la indemnul dvs am fost si eu sambata, special am venit din Sinaia aici la Dragului unde am mancat excelent!!! si inca ceva... nu credeam ca mai vad coada la intrare la un restaurant pt a manca!... dar... MERITA!!! Eu am venit mai devreme si am rezervat o masa pt 7 pers... ne-am plimbat putin... si dupa 45 de min... eram la masa. Ne-a servit o fata, ospatarita, pe nume Violeta (argint viu)... defapt toti sunt buni meseriasi acolo! Multumesc domnule ca m-ai trimis acolo! Multumesc restaurant Dragului ca existi!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 [Restaurant Hanul Cotul Donului [Timișu de Sus]] Restaurant de groază — scris în 04.12.23 de Marius2023 din DIMBOVITA
- Mar.2023 [Restaurant Cabana Vânătorilor] Cabana Vânătorilor restaurant — scris în 06.03.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 [Restaurant Vatra Regală] Vatra Regală — scris în 05.03.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 [Hanul Domnitorilor] O experiență culinară delicioasă la restaurantul Hanul Domnitorilor — scris în 01.03.23 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant Vatra Regală] Experienta culinara placuta — scris în 05.12.22 de magdalenanae din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 [Hanul Domnitorilor] La Hanul Domnitorilor - Predeal — scris în 09.11.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant Hotel Dragului] De dragul Dragului, din nou la Dragului — scris în 23.08.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ