- RUBRICĂ UndeMâncăm?
Unde mâncăm în zona Roman? / ROMAN
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 12 din care: 2 VECHI (DE ARHIVAT)
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.10
- GRAD RECOMANDARE: 88.89%
- Localurile PE HARTĂ
Unde mâncăm în zona Roman? / ROMAN - impresii și recomandări
[12] Impresii de la turiști
[ordonate după data încărcării;
ptr ordonare după data sejurului: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: FEBRUARIE, 2019
- trimis de: Mioritik PRETOR, din [București] — în 19.04.22
Corabia
Corabia de la Roman este în ștrand și chiar e o construcție în formă de corabie, din lemn, la etajul întâi, ca un balcon. Ștrandul ăsta e un mare parc, în luncă, cu ceva copăcei, cu bănci și ceva amenajări decorative. Cred că în Corabia asta sunt vestiare pentru ștrand. Nu am intrat în clădire. Eu am intrat peste alee, la restaurant care este o clădire în potcoavă cu curte circulară la mijloc și cu un gărduț mic din lemn. Fiind construcție izolată în câmp, are [...] — vezi review [+20 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2021
- trimis de: Yersinia Pestis AUGUSTUS, din [Mărăşeşti [VN]] — în 24.09.21
Hanu' Ancuței, de ce nu?!
Unde : În comuna Tupilați, jud. Neamț. Practic, după ce veți trece de Roman, la vreo 6 km veți ajunge la intersecția cu drumul spre Iași, dreapta și, spre Bucovina, stânga. Cu încredere, intrați pe drumul din stânga și, după vreo 20-25 de km, veți ajunge la Hanul Ancuței. Nu puteți să-l ratați, e chiar la marginea drumului E 85 sau, na, DN 2. De ce: Că e loc de poveste, de la Mihail Sadoveanu încoace, cel care a introdus hanul și-n” Baltagul” , romanul lui [...] — vezi review [+6 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
NU RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2017
- trimis de: dcazacunori UCENIC, din [Iasi] — în 06.11.19
Hanu Razesilor
Am ajuns la pranz... 3 persoane... timp asteptare preluare meniu 20 min... mai erau 3 mese ocupate... servire comanda (3 ciorbe)... 50 min. Mancare rece si 2 comenzi gresite... au adus altceva... Schimbat comanda... 30 min. musca in ciorba si mai rece... Schimbat ospatarul... venit altul cu un chef mai mare ca primul... explicatii... nu mai aveau ciorba cu afumatura... adus de vaca... ca e foarte buna... ca nu mai gasim nicaieri... Adus smantana bonus... din partea casei... schimbat [...] — vezi reviewPT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2018
- trimis de: zlatna AUGUSTUS, din [Râmnicu Vâlcea] — în 12.08.19
Restaurant Hanu Ancuței
Cine nu a auzit de Hanu Ancuței din poveștile lui Sadoveanu. Într-o zi a lunii iunie i-am trecut și noi pragul. Localizare Hanu Ancuței se află în județul Neamț, la 25 kilometri de municipiul Roman, pe drumul ce leagă Romanul de Suceava. Coordonatele GPS ale locației sunt următoarele: N – 47.099579 și E – 26.697330. Istoric După unele documente păstrate, hanul ar data încă din secolul al XVIII-lea, când și-a deschis porțile pentru negustorii aflați în trecere spre [...] — vezi review [+23 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: SEPTEMBRIE, 2018
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 25.09.18
La Hanul Răzeșilor
Când am fost La Hanu Ancuței am remarcat alături, chiar la întretăierea drumurilor, o altă construcție robustă, cu ziduri albe, acoperită cu țiglă - Hanul Răzeșilor. Cu aspectul său rustic și cu mulțimea de consumatori de pe terasă, Hanul Răzeșilor m-a făcut să spun: "O să venim și aici! Poate la primăvară când vom începe iar plimbările." Nu știam atunci că numai peste două zile pașii mă vor purta din nou pe acolo. Nu teminasem vizitele, nu găsisem toate [...] — vezi review [+36 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: SEPTEMBRIE, 2018
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 19.09.18
La Hanu Ancuței
La Tupilați, documente care încă se mai păstrază atestă existența unui han construit în sec. XVII pentru negustorii aflați în trecere spre Roman, spre Suceava sau spre Iași. Hanu Ancuței se afla pe atunci la marginea unui sat care apoi a fost strămutat. În 1819, vornicul Ștefan Catargiu, proprietarul moșiei Tupilați, obținea hrisov pentru înființarea de târguri și iarmaroace. Pentru că hanul se afla la încrucișare de mari drumuri comerciale - drumul Siretului și [...] — vezi review [+45 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[FĂRĂ NOTE]
- perioada: IULIE, 2018
- trimis de: Zfcalin UCENIC, din [Vaslui] — în 06.08.18
Hanul Ancutei - o dezamagire completa
Hanul Ancutei o legenda si un restaurant cu renume m-a facut sa imi para rau ca i-am calcat pragul. Ma refer aici doar la restaurant, intrucat la pensiune nu am fost. Dezamagirile au inceput de cum am intrat. A trebuit sa asteptam o jumatate de ora pentru a veni cineva la masa si a ne lasa un meniu, cu toate ca in sectorul unde stateam, la parter, mai erau doar doua mese cu clienti. Am fost imreuna cu sotia si copilul de 8 ani, si dupa un drum lung ne asteptam la o cina relaxanta si cu [...] — vezi reviewPT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
- ---
- REVIEW [FĂRĂ NOTE*] — vezi, în articol, motivele
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2015
- trimis de: alinna SILVER, din [Bucuresti] — în 06.09.15
Restaurant Hanul Ancutei
Hanul Ancutei a fost primul obiectiv al excursiei noastre in Bucovina. Restaurantul ne-a fost recomandat de niste prieteni care au fost acolo si au ramas incantati. Alegerea ne-a fost rasplatita cu o atmosfera de petrecere, cu muzica lui Gica Petrescu si cu mancare buna. Restaurantul este amenajat in stil rustic, chelnerii sunt imbracati in port popular (ie, opinci), mesele si scaunele sunt din lemn, iar pe farfurii puteti citi cuvintele lui Sadoveanu, un iubitor al acestor locuri. [...] — vezi review [+10 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: OCTOMBRIE, 2011
- trimis de: private_rayen SENIOR, din [Bucureşti] — în 01.04.12
Hanu Ancutei - Ospetie ca in vechea poveste
O zi de toamna, o zi care ne va purta tocmai in tinutul de legende al Neamtului. Aici, s-au scris atatea file din istoria glorioasa a neamului moldovenesc. Parca si azi, de-aici rasuna strigatul de lupta al bravului Stefan…. Dar dincolo de-aceste file de istorie stau ascunse povestile. Povestile cu hangite, povestile pitoresti ale oamenilor savurand ospetia traditionala, povesti cu aroma de vin rosu si de berbecut sfaraind atat de suculent si atat de ispititor. Aici, unde Sadoveanu si-a [...] — vezi review [+13 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: NOIEMBRIE, 2011
- trimis de: elena_iasi SENIOR, din [Iasi] — în 21.11.11
Hanul Ancutei / Intre trecut si viitor
Vazind ca toamna inca tine cu noi, ne-am hotarat, cam pe nepusa masa sa facem o plimbare prin Neamt. Dupa ce am colindat padurile de pe langa Zimbrarie si am vizitat Casa Memoriala a lui Creanga de la Humulesti ne-am hotarat sa intram in lumea povestilor altui mare scriitor roman. Si asa am ales ca popas, Hanul Ancutei. Inca de la intrare mi-a facut o impresie buna, simti ca intri intr-o alta lume. Mai ales ca aveau si o mica formatie de muzica populara care intregea atmosfera. Hanul in [...] — vezi review [+7 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: AUGUST, 2010
- trimis de: GABIALDO* JUNIOR, din [bucuresti] — în 13.08.10
Hanu Ancutei / Un popas in lungul drum catre casa
Am avut ocazia la intoarcerea spre casa din Moldova cea frumoasa, sa poposim pt a lua masa la celebrul si vechiul Han al Ancutei. Preturile nu sunt tocmai mici dar mincarea afost foarte buna si servirea la fel - platoul traditional si papanasii. A fost o ocazie si am profitat de moment, eu zic ca a meritat - gusturile nu se [...] — vezi reviewPT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: APRILIE, 2009
- trimis de: cosminp SENIOR, din [Bucuresti] — în 04.02.10
Hanul Ancutei - Bucate alese si ospitalitate moldoveneasca
in drumurile noastre prin moldova nu se poate sa nu zabovesti olecuta la hanu ancutei. hanul ancutei se afla situat pe drumul national 2 (E85), la circa 350 km distanta de bucuresti, la circa 15-20 minute de mers de la intersectia de la sabaoani cu drumul care duce catre tg. frumos-iasi, pe stanga. totodata, poti ajunge si dinspre suceava, de la motca fiind necesare cam 10-15 minute, intersectia cu drumul care vine de la iasi prin pascani. asa ca, toate drumurile duc la hanu ancutei. [...] — vezi reviewPT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review