- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
O zi în Buhuși / BUHUȘI (BC)
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 5
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 8.90
- GRAD RECOMANDARE: 100.00%
- INFO ON WEB: N/A
O zi în Buhuși / BUHUȘI (BC) - impresii și recomandări
[5] Impresii de la turiști
[ordonate după data încărcării;
ptr ordonare după data sejurului: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2020
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 05.08.20
Mănăstirea Runc
Dincolo de dealul pe care este amplasat orașul Buhuși, un drum bun, asfaltat, conduce spre Mănăstirea Ciolpani și spre Mănăstirea Runc, un alt lăcaș de cult ortodox, cu o istorie și mai veche. De la Buhuși până la Mănăstirea Runc sunt 5 km, dar numai prima parte (adică până la bifurcația cu troiță pentru Mănăstirea Ciolpani) drumul este asfaltat. Drumul forestier prin Pădurea Runc, în urcuș și coborâș, cu serpentine ușoare, este o plăcere. Dacă mai faci și un [...] — vezi review [+24 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2020
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 03.08.20
Mănăstirea Ciolpani
Dacă ați ajuns la Buhuși e păcat să nu continuați 3,5 km până la Mănăstirea Ciolpani. Drumul (DJ156H, apoi de la troiță, la stânga, pe DC1A) este foarte bun, asfaltat, iar vederea unui sfânt lăcaș nou și atât de frumos nu poate fi decât o bucurie. Mănăstirea Ciolpani adăpostește o parte din moaștele Sf. Mucenic Emilian de la Durostorum. Biserica mănăstirii este singura din țară care poartă hramul acestui sfânt. Paraclisul aflat în incintă este închinat [...] — vezi review [+23 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2020
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 26.07.20
Popas la BuhușiMG
Din București, pe E85, apoi pe DN15, am călătorit de multe ori spre Moldova - ținutul copilăriei mele. Întotdeauna o făceam în grabă pentru că eram nerăbdătoare să ajung la casa în care am crescut, acolo unde părinții mă așteptau întotdeauna cu drag. Când ajungeam la Buhuși știam că mai am doar un pas până acasă. Micul orășel Buhuși se află în nordul județului Bacău, pe DN15, în depresiunea Cracău-Bistrița, chiar la hotarul dintre județele Bacău și [...] — vezi review [+30 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IANUARIE, 2019
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 14.02.19
Drama muzeelor mici - Muzeul din Buhuși
Introducere (nu e obligatorie). Nici nu știu cum să încep acest articol, inițial mă gândeam la un titlu în genul „Drama muzeelor de provincie”, dar mi-am dat seama că această sintagmă nu se aplică doar muzeelor din afara Capitalei și a reședințelor de județ (gândiți-vă doar la Muzeul Național de Istorie a României). Muzee mari sau mici, toate se luptă să atragă vizitatori și să promoveze istoria, cultura și arta. Problemele pe care le întâmpină instituțiile [...] — vezi review [+22 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: SEPTEMBRIE, 2014
- trimis de: Qvadratvus PARTENER, din [Piatra Neamț] — în 01.11.14
Pe Dealul Runc - Buhuși (Subcarpații Modovei)
Curiozitatea - mă gândesc eu, este de fapt o resursă aidoma energiilor regenerabile, care fie provin din surse care se regenerează de la sine în scurt timp, fie sunt surse practic inepuizabile... Ani de zile trecând pe lângă Buhuși astfel, m-am întrebat ce-o fi dincolo de terasa pe care cochet stă cocoțat orașul, curiozitatea fiindu-mi ațâțată și mai mult de către viziunea apetisantă a dealului Runc, întrezărită în timpul unei călătorii de la Buhuși la Secuienii de [...] — vezi review [+9 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review