- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
Mănăstirea Cocoş [Niculițel] / ISACCEA
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 7 din care: 3 VECHI (DE ARHIVAT)
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.81
- GRAD RECOMANDARE: 100.00%
- INFO ON WEB: N/A
- COORDONATE GPS: 45.212352, 28.415443 [coord. incorecte?]CONFIRMATE » de Dragoș_MD (cert)NAVIGARE: GPS
Mănăstirea Cocoş [Niculițel] / ISACCEA - impresii și recomandări
[7] Impresii de la turiști
[ordonate după data încărcării;
ptr ordonare după data sejurului: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: SEPTEMBRIE, 2021
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 01.10.21
Triunghiul lăcaşurilor sfinte de lângă Niculiţel: Mănăstirea Cocoş (II)MG
După ce am părăsit mănăstirea Saon (vezi impresii), ne-am îndreptat spre mănăstirea Cocoş aflată la o distanţă de 16 km de aceasta şi 6 km de comuna Niculiţel. Dacă veniţi din Tulcea, stăbateţi 35 km vest prin Somova pe E87 şi DN22. Dintre cele 12 biserici şi mănăstiri vizitate cu soţul cu 6 ani în urmă, manastirea Cocoş mi-a rămas în memorie datorită picturilor sale în mozaic acoperite cu foiţă de aur şi care luminate de razele soarelui, le transormau în [...] — vezi review [+32 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2019
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 19.11.19
Sfinte lăcașuri dobrogene - Mănăstirea CocoșMG
Pentru noi, triunghiul mănăstirilor dobrogene s-a închis la Mănăstirea Cocoș. Cele trei sfinte așezăminte monahale din județul Tulcea - Mănăstirea Saon, Mănăstirea Celic-Dere și Mănăstirea Cocoș - importante lăcașuri de credință ortodoxă, se află la mici distanțe între ele, putând fi - deci - abordate toate în aceeași zi. Drumurile sunt foarte bune, asfaltate, marcate și cu indicatoare. Din Isaccea până la Mănăstirea Cocoș sunt 11 km, iar de la Tulcea, prin [...] — vezi review [+35 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2018
- trimis de: Floryn81 AUGUSTUS, din [Râmnicu Sărat] — în 25.05.19
Descoperă Dobrogea; în vizită la Mănăstirea Cocoș
În ultimii ani, atunci când am căutat destinații pentru câte o ieșire scurtă, ne-am îndreptat tot mai des atenția către Dobrogea. Această zonă este accesibilă pentru noi, iar multitudinea de areale cu potențial turistic oferă suficiente variante pentru a petrece câteva zile de relaxare pe meleagurile dobrogene. Fie că vorbim despre una dintre stațiunile de pe litoral (poate Mamaia, poate Eforie Nord, de ce nu Techirghiol sau chiar Eforie Sud), fie că explorăm cu barca un [...] — vezi review [+26 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2018
- trimis de: Iustinian GOLD, din [PITESTI] — în 02.05.18
Impresii
Manastirea Cocos, este considerata lavra Dobrogei de Nord, locul unde a fost semanata samanta Evangheliei inca de la inceputul crestinismului de catre Sf. Apostol Andrei. In 1833, trei calugari romani, cumpara de la o musulmana, (pe atunci Dobrogea era sub stapanire Otomana), o bucata de pamant si construiesc un locas de rugaciune din nuiele lipit cu pamant, pe locul unui vechi schit de calugari sihastrii existent din anul 1679. Este atestata documentar in anul 1841 cand Imperiul Otoman o [...] — vezi review [+2 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: MAI, 2010
- trimis de: ninaa PREMIUM, din [Bucuresti] — în 01.09.10
Cea mai frumoasa manastire din Dobrogea
Ca sa intelegeti de ce fac aceasta afirmatie incep prin a va spune ca am copilarit la Sf. Manastire Cocos si Sf. Manastire Celic-Dere. Am vizitat si celelalte manastiri din zona plus toate locasurile de cult din tara pe unde mi-a purtat Dumnezeu pasii dar ca in acesta loc nu m-am simtit nicaieri atat de inaltata spiritual (poate doar la Mormantul Sfant). Aici la Sf. Manastire Cocos totul e magie, inca de pe soseaua umbrita de tei ce duce catre ea poti sa ii simti prezenta. Cam cu 1km inainte se [...] — vezi reviewPT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: IULIE, 2010
- trimis de: Dragoș_MD AUGUSTUS, din [Frumuşani [CL]] — în 31.07.10
Slujba de duminică la Mânăstirea Cocoş
De la Tulcea se ajunge relativ uşor până acolo: se merge pe şoseaua spre Isaccea, dar în dreptul Niculiţelului, viraţi la stânga pe un drum desfundat de vremuri şi de nepăsarea autorităţilor locale, spre Mânăstirea Cocoş. Nici indicatoare nu-s prea multe odată părăsit DN-ul. Dar ajungeţi sigur; o vizualizare a locaţiei, în prealabil, este poate utilă: click aici. La poarta sfântului lăcaş e o parcare generoasă (aproape goală când am ajuns noi). Trebuie totuşi să [...] — vezi review [+11 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: IUNIE, 2010
- trimis de: dannek PARTENER, din [Brăila] — în 09.06.10
Manastirea Cocos
Ca sa inchei asa zisul de prin presa a triunghiului manastirilor tulcene (n.r. - autorul a mai scris aici click aici despre Manastirea Celic-Dere si Manastirea Saon) am poposit la Manastirea Cocos. Prezentare: Manastirea Cocos exista din 1833, ctitori fiind calugarii Visarion, Gherontie si Isaia din manastirea Neamt, care au trecut pe la Muntele Athos, inainte de a se opri aici. Ei au venit pana la Isaccea, unde s-au si asezat, dar manastirea figureza ca asezamint religios de prin 1679. [...] — vezi review [+8 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review