- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
Cetatea Enisala / BABADAG
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 16 din care: 7 VECHI (DE ARHIVAT)
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.68
- GRAD RECOMANDARE: 100.00%
- INFO ON WEB: www.cetateaenisala.ro
- COORDONATE GPS: 44.883710, 28.835900 [coord. incorecte?]CONFIRMATE » de Dragoș_MD (cert) + » de iulianic (cert)NAVIGARE: GPS
Cetatea Enisala / BABADAG - impresii și recomandări [pag 1 / 2]
[16] Impresii de la turiști
[ordonate după data încărcării;
ptr ordonare după data sejurului: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2023
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 12.08.23
La Cetatea Enisala, din nou
În plimbarea noastră de O zi pe plaiuri dobrogene pașii ne-au purtat (mai bine zis "autocarul ne-a transportat") din Slava Rusă, satul lipovenesc în care vizitaserăm Mănăstirea de rit vechi Uspenia, spre Cetatea Enisala. Am mai fost de câteva ori la Cetatea Enisala construită în a doua jumătate a sec. XIV de negustorii genovezi, pe atunci deținători ai monopolului navigației în Marea Neagră. DJ223A este un drum bun, iar până la Enisala - tranzitând din nou orașul Babadag - [...] — vezi review [+27 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2021
- trimis de: AZE TITAN, din [Sibiu] — în 23.07.21
De la Jurilovka până la Slava Rusă (și o vizită deosebită la Yeni-Sale)
O amintire faină în excursia mea din Dobrogea va rămâne despre Enisala și alte zone de lângă Babadag. Ce-i drept cea mai frumoasă experiență a fost vizita la Așezarea Nouă (Yeni-Sale) sau ce să zic nu pot alege totul a fost frumos în această excursie. Ce drumuri am folosit? Eu am ajuns acolo dinspre Jurilovka pe drumul județean 222. Pentru a urca în Cetatea Enisala am folosit un drum secundar fără nume/fără număr dar bine asfaltat. Mi-am continuat drumul pe DJ222A, [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2020
- trimis de: Mirobo GOLD, din [Iaşi] — în 18.08.20
De vizitat
Am fost și eu cu familia luna aceasta la Cetatea Enisala în drumul nostru din Mahmudia către Gura Portitei. Oferă o panoramă deosebită a lacului Razim. Pacat ca acel binoclu nu funcționează pentru o mai bună studiere a zonei. Am cumpărat de la chioscul de bilete o carte deosebită a domnului Mihai Baciu care este un fotograf profesionist ce studiază și evident face fotografie pasarilor din arealul Deltei Dunării. Am făcut si eu ceva poze cu telefonul. In micul muzeu [...] — vezi review [+20 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2020
- trimis de: krisstinna AUGUSTUS, din [București] — în 13.08.20
Liniștea EnisaleiMG
La doar doi km de localitatea Enisala, o mândrețe de zid se zărește de pe drumul județean. Știam de Enisala, nu am vrut să ratez o vizită la ruinele astea cocoțate, mai spărgeam monotonia din vacanța estivală de anul acesta - vezi impresii Ne abatem de pe județean, drumul e bun, înaintăm spre cetatea medievală. Pe la jumătatea dealului calcaros am parcat gratis mașina, vis-a-vis de aceasta este o căsuță frumușică, acolo sunt toaletele, foarte curate, aveau consumabile la [...] — vezi review [+62 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2017
- trimis de: negoita* GOLD, din [Ploieşti] — în 08.08.19
Enisala - o fereastra spre cer
Nu vreau sa par patetic dar eu asta am simtit atunci cand a vizitat pentru prima data cetatea Enisala dar si cand am revazut-o o data, de doua ori... In iulie 2017 am facut o plimbare la Sulina iar de acolo am plecat pentru cateva zile la 2 Mai adica “ la mare”. In drum de la Tulcea la Constanta, obligatoriu, treci pe la Babadag iar acolo ce gasim de vizitat? Cetatea Enisala (langa satul Enisala desigur). Am vazut-o de 3 ori o data atunci, in 2017 si de doua ori in 2018. De fiecare data [...] — vezi review [+2 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2019
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 28.06.19
Cetatea Enisala – „străjerul” de la malul mării
Un soare arzător dogorește deasupra pământurilor dobrogene și prea puține adieri de vânt abia mișcă palele turbinelor eoliene înșirate în zare. Ne apropiem de Babadag străbătând pădurea cu același nume; străbatem repede așezarea care a cunoscut măreția în epoca otomană, observând din nou geamia Ali-Gazi (vezi impresii) și indicatorul către mormântul „gânditorului” Sari Saltuk Baba, declarat sfânt de turci (vezi impresii). Depășim centrul administrativ al [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2018
- trimis de: Yersinia Pestis AUGUSTUS, din [Mărăşeşti [VN]] — în 20.09.18
Călător prin țara mea. Merită să vezi: Cetatea Enisala
Scurtă expunere. De motive: Știm, cu toții, că România este o țară frumoasă în întregul ei. Fiecare regiune a acestei țări are locuri de o frumusețe rară, puncte de interes turistic sau istoric care să ne îndemne să le vizităm. Îndrăznesc să spun că frumusețea se împletește fericit cu istoria, cu faptul că acest teritoriu a fost locuit dintotdeauna, strămoșii noștri lăsând urme de netăgăduit ale trecerii lor pe-aici. În orice regiune vom merge vom găsi [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: SEPTEMBRIE, 2017
- trimis de: georgiana27 PREMIUM, din [Bucureşti] — în 15.09.17
ENISALA – cetatea genoveză pe tărâm dobrogean
Mereu am spus că Dobrogea reprezintă pentru noi un loc special: acela în care ne-am format și am visat și am creat :). Am si filmat si am si pozat, toate acestea le gasesti direct pe pagina de youtube la: youtu.be/QuHG5uc6NDs La mulți ani după ce-am mutat și am descoperit locuri noi, ne-am hotărât să cunoaștem și comorile Dobrogei, știind că aici s-au scris câteva pagini importante din istoria țării. Anul acesta am început să căutăm locații interesante pe teritoriu [...] — vezi review [+10 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2016
- trimis de: costy69* SENATOR, din [Targu-Jiu] — în 28.09.16
Cetatea Enisala
Cetatea Enisala a reprezentat al doilea obiectiv turistic vizat de noi pe tărâmuri dobrogene înainte de a ajunge în Mahmudia, locul unde urma să ne stabilim ”cartierul general” pentru două zile. După vizitarea cetății Histria, am revenit în E 87 pe care ne-am continuat drumul până în orașul Babadag, de unde ne-am înscris pe DJ 223 A până în satul Enisala. La ieșirea din sat am urmat indicatorul spre cetate, virând la stânga pe un drum foarte îngust, dar de o calitate [...] — vezi review [+20 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: MAI, 2013
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 01.07.13
La Cetatea EnisalaMG
Continuându-ne periplul pe drumurile dobrogene (vezi impresii) nu puteam trece impasibili prin apropierea Cetăţii Enisala, mai ales că nu o mai văzuserăm niciodată până atunci. Din Babadag, o abatere de numai câţiva kilometri, pe un drum foarte bun, a fost o întregire a imaginii pe care ne-o formaserăm deja despre Dobrogea cea adevărată, nu cea din ghiduri turistice sau manuale şcolare. La Enisala se poate ajunge pe mai multe căi, funcţie de direcţia de unde veniţi. Noi am [...] — vezi review [+22 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: SEPTEMBRIE, 2011
- trimis de: private_rayen SENIOR, din [Bucureşti] — în 21.03.12
Parfumul istoriei genoveze - Cetatea Enisala (Heracleea)
Iatǎ-ne ajunşi la 2 km in partea de est a comunei Enisala şi la aproximativ 7 km distanţǎ de oraşul Babadag, pe un deal de origine calcaroasǎ, dominând zonele lacustre, uşor deltaice, formate de lacurile Razelm (cel mai întins lac din Romania) şi Babadag. Pânǎ aici ne-am lǎsat purtaţi de istorie, de dorinţa avidǎ de a redescoperi şi de a cunoaşte poveştile dobrogene, poveştile unei zone aparent ardide şi mǎcinate de vânt, dar, totuşi, o zonǎ plinǎ de însemnǎtate [...] — vezi review [+15 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: OCTOMBRIE, 2011
- trimis de: pepsi70ro PRETOR, din [Constanta] — în 30.10.11
Enisala - cetatea genovezaMG
La inceputul lunii octombrie am fost intr-o mini excursie de o zi, profitand de ultimele zile calduroase ale toamnei, prilej excelent pentru a cunoaste mai bine localitatile din judetul Tulcea, cele care se invecineaza cu Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, una dintre putinele zone din tara care si-a pastrat autenticitatea si unde omul nu a transformat aceste locuri in afaceri. De aceasta data, pasii ne-au purtat catre cetatea Heracleea, una dintre cele mai bine conservate cetati din [...] — vezi review [+28 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: AUGUST, 2010
- trimis de: Andree JUNIOR, din [baia mare] — în 30.08.10
Enisala, cetatea cu mai multe nume
Ruinele fortaretei medievale Yeni-Sale (sau Enisala, Heraclee sau Heracleea) se afla la 2 km de localitatea Enisala, pe un deal calcaros care domina zona lacurilor Razim si Babadag. Cetatea a fost construita in scop militar, defensiv si de supraveghere a drumurilor de pe apa si uscat in a doua jumatate a secolului al 14-lea de catre o autoritate care viza zona de la gurile Dunarii. Se spune ca pe acele vremuri niste negutatori genovezi ar fi fost detinatorii monopolului comercial pe Marea [...] — vezi review [+5 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: IULIE, 2010
- trimis de: Dragoș_MD AUGUSTUS, din [Frumuşani [CL]] — în 30.07.10
Furtună în Dobrogea - Cetea Enisala / Heraclea
Aşa cum povesteam aici, după ce am admirat Acvariul din Tulcea, am luat maşina şi am pornit spre cetatea Enisala / Heraclea. Când am pornit la drum, sorele strălucea cu putere pe cer, dar spre răsărit se arătau nori negri. Nori care, pe măsură ce ne apropiam de lacul Babadag au început să sloboadă frânghii de apă şi mulţime de fulgere, trăsnete şi tunete. Parcă venea sfârşitul lumii. Vântul bătea şi el cu putere în rafale rupând pomii de pe marginea drumului sau [...] — vezi review [+14 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: IANUARIE, 2010
- trimis de: ancamariagadea* PREMIUM, din [Constanta] — în 19.01.10
Urmele unei fortarete genoveze - Enisala
Daca ajungeti pe litoral si doriti sa va petreceti o zi altfel, presarata cu imagini frumoase si putina istorie va recomand sa vizitati Cetatea Enisala. Pentru a ajunge aici din Constanta, mergeti pe DN 2A pana in localitatea Ovidiu, faceti dreapta spre Tulcea si tineti-o drept pana la Babadag unde un indicator va va indica dreapta spre localitatea Enisala. De aici sunt 2-3 km pana la cetate. Chiar nu am stiut ca si in tara noastra se gasesc urme de cetati genoveze, negustori care au incercat [...] — vezi review [+23 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review