Solicitare CMR / MUNTENEGRU

Traseu rutier Craiova - Ulcinj

Trimisă în 18.04.15 21:27
autor odi_ioGD [Craiova]
» VIZUALIZĂRI: 18907

In luna august vrem sa mergem in Muntenegru. Am ales un traseu cu o oprire intermediara la Zlatibor.

Traseul ales ar fi: Craiova - Dr. Tr. Severin - Golubac - Pozarevac - Batocina - Kragujevac - Cacak - Uzice - Zlatibor (cazare o noapte la Zlatibor). Zlatibor - Nova Varos - Bijelo Polje - Kolasin - Podgorica - Tunel Sozina - Sutomore - Ulcinj.

Ce parere aveti de acest traseu, alte trasee alternative si eventual sfaturi de calatorie.


  • PERIOADA: august
  • BUGET: orice -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 13

Răspunsuri

costy69*SE4r[18.04.15 22:26]

@odi_io - Traseul ales este OK ca și calitate a carosabilului, dar este cea mai lungă variantă (833 km). În condițiile în care aveți cazare intermediară e OK. Între Drobeta și Golubac, drumul este ”paralel” cu Dunărea și vă oferă peisaje foarte frumoase, iar în Golubac treceți chiar prin cetate. În MNE veți parcurge aproximativ 400 km în teren muntos, drum pe două benzi, dar peisajele compensează totul.

O variantă cea mai scurtă (parcursă de mine în 2011) este: Drobeta, Negotin, Zajecar, Paracin, Batocina și de aici traseul este la fel. Dintre acestea eu aș alege prima variantă.

Cea mai scurtă variantă este: Craiova - Calafat - Vidin - Zajecar - Paracin - Krusevac - Novi Pazar - Podgorica - Sutomore - Ulcini (683 km). Din acest traseu știu doar porțiunile: Zajecar - Paracin și Podgorica - Ulcini și sunt OK. Acest traseu are dezavantajul de a avea o vamă în plus și nu trece prin Zlatibor.

În Serbia este bine să respectați viteza legală, polițiștii lor nu prea iartă. În MNE polițiștii sunt mai cumsecade, dacă ați greșit, vă cereți scuze și nu-i contraziceți. Detectoarele de radar sunt interzise în ambele țări.

În Serbia atât combustibilul cât și taxele de autostradă pot fi plătite în dinari și euro. La benzinării puteți utiliza și cardul bancar.

Despre drumul spre MNE am scris un review separat, poate vă ajută.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

odi_ioGDAUTOR SOL6r[18.04.15 22:50]

@costy69 - va multumesc pentru raspuns. Intradevar traseul ales de mine este cel mai lung, dar... incerc sa evit Bulgaria si cred, cum ai spus si tu, ca portiunea paralela cu Dunarea pina la Golubac merita vazuta.

In legatura cu viteza legala, am vazut din review-uri ca politistii nu se joaca...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

CesereSR[19.04.15 08:37]

@odi_io - nu aveti ce sa evitati in bulgaria... sunt 30 km pana la kula... nici picior de dusman cu sapca... drumul e bunicel, asta e cel mai bun traseu... vacante placute. atentie la vigneta trebuie luata indiferent de distanta intre vami... ultima ghereta la vama bg este control vignette.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

odi_ioGDAUTOR SOL6r[19.04.15 09:43]

@Cesere - Va multumesc pentru raspuns.

Cred ca la dus voi merge tot pe varianta pe Severin chiar daca am km in plus de parcurs, poate la intors voi lua in calcul si varianta dumneavoastra prin Bulgaria.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

odi_ioGDAUTOR SOL6r[19.04.15 09:59]

@odi_io - La intoarcere voi pleca din Herceg Novi.

Traseul ales ar fi: Herceg Novi - Niksic - Zablijak - Pljevlja - Prijepolje - Nova Varos - Zlatibor.

Am ales acest traseu deoarece vrem sa trecem pe la Park Dumitor. Nu stiu cit de bun este drumul pe portiunea Herceg Novi - Niksic - Zablijak.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

CostiCO2r[19.04.15 10:18]

@odi_io -

Traseul propus de costy69 este optim, cu o mică modificare posibilă și aici ți-aș propune a treia variantă de ieșire prin țară.

Varianta prin Turnu Severin este mai lungă, indiferent că mergi prin Golubac, sau prin Negotin. Varianta prin Calafat - Vidin este cea mai scurtă, dar are dezavantajul că trebuie să plătești taxa de pod și vinieta la bulgari.

Așa că, după mine, varianta optimă, cea pe care am urmat-o eu (dar am mers și pe cealaltă variantă, prin Pozarevac - Kraguevac), este cea cu ieșire pe la Porțile de Fier II.

Traseul ar fi acesta: Craiova - Maglavit (DN56) - Balta Verde (DN56A + DN56C) - Porțile de Fier II (trecere frontieră) - Negotin - Zajecar - Krusevac - Novi Pazar - Mojkovac - Podgorica - Ulcinj.

Pe Google Maps, traseul îl poți vedea aici.

Ieșirea pe la Porțile de Fier II scurtează drumul, față de ieșirea pe la Porțile de Fier I și are avantajul că e și un drum foarte liber.

Zona sârbă de-a lungul Dunării este, într-adevăr frumoasă, dar nu la fel de frumoasă față de ce ai putea vedea în Muntenegru.

Dacă ai timp și chef, îți recomand ca, de la Podgorica să nu mergi direct la Sutomore - Bar - Ulcinj, ci să te abați puțin din drum pe traseul Podgorica - Cetinje - Becici - Petrovac - Sutomore - Ulcinj, sau, și mai bine, de la Cetinje să mergi prin Parcul Național Lovcen - Kotor - Budva - Petrovac ș.a.m.d.

Citește aici, pe AFA despre Cetinje, Lovcen, Kotor și cu siguranță vei dori să mergi pe acolo. Acest mic ocol, de la Podgorica prin Cetinje și Kotor, îl poți face fie la dus, fie la întors. Eventual, la întors, de la Kotor poți să mergi prin Niksic și parcul Național Durmitor, Cheile Tara și ieșire apoi în Serbia, spre Zlatibor și Uzice.

Drum bun, indiferent de traseul ales!

P.S. În afară de faptul că e un traseu inedit, ieșirea pe la Porțile de Fier II mai are avantajul că e doar pentru mașini de tonaj mic și nu stai la coadă ca să treci. Singurul dezavantaj ar fi drumul de macadam, de vreo 3 km, de la Balta Verde până la punctul de frontieră, dar nu e rău, În Balta Verde, de pe DN56C, la un moment dat, venind dinspre Maglavit, într-o curbă de 90 de grade, se face la stânga spre frontieră (e indicator) drumul respectiv, de macadam. Punctul respectiv are coordonatele GPS: 44.340282, 22.593347.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

odi_ioGDAUTOR SOL6r[19.04.15 10:46]

@Costi - Iti multumesc pentru raspuns.

Traseul propus de tine este bun mai scurt decat cel propus de mine, ... inedit pe portiunea Maglavit - Balta Verde - Portile de fier 2 si cred ca nici aglomerata nu este aceasta portiune de drum, dar... vrem sa vedem Dunarea si de pe malul sarbesc.

Dupa Ulcinj vom merge si la Budva de unde cred ca vom ajunge si in zona Cetinje

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

costy69*SE4r[19.04.15 13:06]

@odi_io - Am verificat și eu traseul propus de Costi și este cel mai bun. Pentru tine e mai avantajos să treci pe la PF II. Am ieșit și eu anul trecut pe acolo și la ora 09.00 eram singura mașină din vamă. Chiar dacă vei alege varianta PF II, porțiunea PF I - Golubac merită văzută cu altă ocazie.

Vă recomand ca în drumul spre Budva să nu ratați Sveti Ștefan, iar dacă tot ajungeți la Cetinje, mergeți și la Lovcen, nu veți regreta.

Vacanță frumoasă!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

odi_ioGDAUTOR SOL6r[19.04.15 15:11]

@costy69 - Orice traseu as alege, m-am hotarit sa-l fac din doua bucati, cu oprire la Zlatibor, mi-am facut rezervare pe booking.com, la fel si la intoarcere cand vreau neaparat sa vedem Durmitor park. Din Budva sper sa vedem cit mai mult posibil, vom sta in Budva 4 zile.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ariploiestiSV1r[19.04.15 15:22]

@odi_io - Salut. Traseul ales de tine l-am facut si eu anul trecut. Este lung 830 km aproximativ. Spre deosebire de tine eu am plecat din Ploiești iar din Craiova am urmat același traseu. Am condus aprox 11 ore cu 2-3 opriri scurte pana la Zlatibor unde m-am cazat. Cazarea este destul de scumpa, eu abia am gasit cu 80€ / noapte. Cu politia nu am avut probleme desi merg foarte tare. Am intalnit 2/3 radare semnalizate de colegii de trafic. Bineinteles nu te baza pe asta. Pe traseu nu prea întâlnești romani. Drum bun si concediu linistit.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

monicapGD2r[19.04.15 16:16]

Noi am ales anul trecut varianta Drobeta, Paracin, Kopaonik, Mojkovac, Podgorica, Ulcinj din dorinta de a nu ne obosi prea tare pe drum si de a vedea cat mai multe intre timp. Cazarea intermediara la Kopaonik si-a meritat toti banii pt noi. Dar trebuie luat in calcul ca drumul este abrupt si cu multe curbe si pana acolo si dupa ce se pleaca.

Nu am fost in stare sa ne mentinem programul initial pentru sejurul propriu-zis si nu am reusit sa facem prea multe excursii in zona, asa ca ne-am bucurat ca am ocolit pentru a ajunge la Zabljak (unde mai aveam o cazare intermediara stabilita de acasa) prin Budva (ne-am oprit doar cateva minute, dar am inteles de ce este considerata perla litoralului lor) si Kotor unde ne-am plimbat cateva ore (am fi beneficiat de mai multe daca am fi plecat putin mai devreme cand ne-am decazat, daca nu ne-am fi dorit musai sa ajungem inainte de a se insera la vila aleasa si daca nu am fi prins inghesuiala datorata zilei de 9 sept (exact ca si la noi, erau parcati pe unde se nimerea pt a fi mai aproape de biserici, parcarile amenajate erau pline in centru, iar circulatia era blocata pe alocuri de cei care incercau sa intre in cate o astfel de parcare).

Canionul Tara isi merita cu siguranta faima si trebuie sa fie vazut neaparat. Am fost multumiti ca am ales o cazare in apropiere, a doua zi am fost apti pt a-l vizita pe indelete. Dupa plimbarile aferenta cu masina si pe jos ne-am imbarcat din nou in masini: o noua cazare intermediara la Holiday Home Di More, în Jagodina, unde am reusit sa ne odihnim bine, iar a doua zi dimineata am plecat spre casa (prin Pozarevac, Golubac, pe langa Dunare pe partea sarbilor, Drobeta): drumul a insemnat multe, multe opriri, de fiecare data cand ni se parea ceva interesant. Si sunt o multime de peisaje superbe.

Presupun ca fiecare dintre noi alege in functie de diferite ”dorinte si putinte” , dar va doresc din inima o vacanta cel putin la fel de frumoasa ca a noastra.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

webmasterX[19.04.15 16:31]

@monicap -

Cazarea intermediara la Kopaonik si-a meritat toti banii pt noi.

... o noua cazare intermediara la Holiday Home Di More, în Jagodina

ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articole (review-uri) noi.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestor destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

odi_ioGDAUTOR SOL6r[19.04.15 16:41]

@ariploiesti - Noi am rezervat prin booking.com la Vila Zlatibor cu 30 euro / noapte.

Va multumesc pentru urarile de bine.


odi_ioGDAUTOR SOL6r[19.04.15 16:47]

@monicap - Va multumesc pentru toate informatiile date si sper sa ne incadram in programul pe care ni l-am propus.

Vom sta in mai multe locatii: Ulcinj, Budva, Tivat si Herceg Novi, sper sa vedem cit mai multe obiective.

Din Herceg Novi vrem sa ajungem o zi si la Dubrovnik... deci vom avea un program... foarte incarcat.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

mirceamirceaJR1r[22.04.15 13:03]

Referitor la drum, am urmatoarele sfaturi:

1. Alege de pe harta drumurile cele mai mari de la ei. E cam ca la noi, adica pe drumurile principale e bine, pe cele secundare e la noroc. Eu am patit-o.

2. Calculeaza-ti bine timpul. Nu te gandi la vitezele medii de la noi. La ei se circula mult mai lent. Din cite am citit pe site-uri, multi romani spun ca nu si-au putut respecta planul de calatorie.

3. Daca respecti limitele de viteza SI MAI ALES liniile continue, nu o sa ai nici o problema cu politia, nici in Serbia, nici in Mn.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

odi_ioGDAUTOR SOL6r[22.04.15 20:52]

@mirceamircea - buna seara

Cred ca traseul ales de mine este destul de Ok... am cautat drumuri, sper eu, cat mai bune. Traseul cu halta mare la Zlatibor, sper ca, chiar respectand limitele de viteza ma voi incadra in timp.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

odi_ioGDAUTOR SOL6r[22.04.15 20:56]

@odi_io -

Ce parere aveti de traseul de intoarcere: Herceg Novi - Niksic - Zablijak - Pljevlja - Prijepolje - Nova Varos - Zlatibor.

Am ales acest traseu deoarece vrem sa trecem pe la Park Dumitor. Nu stiu cit de bun este drumul pe portiunea Herceg Novi - Niksic - Zablijak. Poate cineva sa-mi dea detalii???

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

monicapGD2r[22.04.15 22:26]

@odi_io - Drumul este bun, anul trecut in septembrie se lucra intr-o singura zona, sa sapa in munte pentru inca un tunel si erau semafoare. Dar, in general, drumurile sunt f bune: chiar daca au avut gropi, au fost peticite la nivel, fara diferente: noi am fost 5 in masina, din care 3 sensibile la mersul cu masina. Nici uneia nu ne-a fost rau pana la urma (depinde si de sofer, e adevarat, dar si de cat te salta drumul in sine).

Sunt drumuri prin munti, dar foarte bine intretinute. Din loc in loc am vazut oameni cu saci, care adunau gunoiul.

Intre Gradac si Savnik sunt niste "ace de par"... : e bine sa fie un sofer priceput la volan.

Timpul estimat pe harti este cel mai bun pe care il poti scoate daca respecti regulile, dar si sa vrei e destul de greu sa le incalci la cat de stramt e drumul in unele locuri si la cate curbe sunt. Pe de alta parte, e pitoresc. Noi nu ne-am dorit deloc sa ne grabim cand am vazut ce frumos este. Pe de alta parte fata mea (de 13 ani atunci, apropo) a zis ca i s-a urat de atatea stanci

De acord cu colegul: "Daca respecti limitele de viteza SI MAI ALES liniile continue, nu o sa ai nici o problema cu politia, nici in Serbia, nici in Mn. " Pe noi nu ne-a oprit nimeni. Am trecut si in anii anteriori prin Serbia, spre Grecia, dar nici atunci nu au fost probleme.

Bafta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

odi_ioGDAUTOR SOL6r[24.04.15 10:34]

@monicap - va multumesc pentru raspuns


Adi GJR[18.06.15 12:54]

@monicap - Buna,

Sunt prima data pe acest site si sincer nu stiu unde este rubirca pentru intrebari, de aceea folosesc varoanta cu "Raspunde". Vreau sa plec spre Muntenegru peste circa 3 saptmani si am o cazare la Kopaonik, ma bucur ca merita cazarea acolo, dar as vrea sa te intreb pe unde ati alimentat si de la ce statii. Anul trecut am cautat un OMV in Zajecar si GPS-ul m-a dus undeva in centru unde nu era niciun OMV, niste loca; nici m-au indrumat undeva spre nord, in afara orasului. Nu stiu de ce aceste inadvertente pentru ca in drum spre Macedonia GPS-ul m-a dus direct la un OMV. Am inteles ca drumul este foarte abrupt, stii cumva daca mai este vreo varianta? Pe web mi se da ca traseu Zajecar, Krusevac, Brus, Kopaonik, am vazut ca s-ar putea ajunge si prin Pavlika, Raska si apoi sunt vreo 20 km spre Kopaonik, stii cumva daca drumul acesta din urma este m ai bun? Ma interseaza sa nu merg pe drum foarte-foarte abrupt sau cu multe serpentine, stiu ca drumul spre Muntenegru este destul de sinuos, dar m-ar bucura cateva sugestii pentru Zajecar-Kotor si cat mai aproape de Kopaonik.

Multumesc frumos,

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

monicapGD2r[18.06.15 22:07]

@Adi G - Buna,

Bine ai venit pe site, in primul rand! In al doilea rand, intrebarile tale.

Nu am inteles exact cand intentionati sa ajungeti la Kopaonik: cand mergeti spre Muntenegru sau cand va intoarceti?

NOi ne-am cazat acolo la dus si am urcat spre statiune prin Krusevac, Brus, Brzece. La un moment dat, la intrarea in Krusevac am intalnit indicator catre Kopaonik, asa ca am renuntat la harti si am urmat indicatoarele. In general, asta inseamna la ei sa tii drumul principal si doar daca trebuie sa schimbi sensul de mers te anunta alte indicatoare incotro sa o iei.

Cat despre benzinarii, de ce trebuie neaparat OMV? Noi am alimentat la ce benzinarii am gasit in drumul nostru, ne-am uitat doar sa fie maricele (dar, in general, pe langa autostrazi asa sunt). Pe de alta parte, nu as vrea sa induc pe nimeni in eroare, deoarece masina noastra e pe GPL, asa ca nu am alimentat niciodata cu benzina (ne-am intors in tara cu majoritatea celei cu care am plecat). Ne-a interesat doar sa putem plati cu cardul (am un fix sa nu plec cu cash la mine). Si, inca de acum cativa ani, cand am alimentat in Serbia in drum spre Grecia, am fost foarte multumiti de calitatea GPL-ului lor, asa ca...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Adi GJR[19.06.15 09:47]

@monicap - Buna dimineata,

Bine v-am gasit!

Sincer si fara sa ofensez pe cineva, ma asteptam sa nu fie reactii atat de rapide, imi era teama ca voi reveni din concediu si inca nu voi avea raspuns la intrebarile mele, dar asta ma bucura cu atat mai mult ca am gasit acest site.

Bun, sa revenim.

Monicap iti multumesc pentru raspuns si pentru urari.

Dupa cum probabil v-ati dat seama in general imi place sa fiu foarte bine pregatit si mai ales cand plec din tara, de aceea vreau sa aflu cat mai multe informatii despre drumul si localitatea unde vreau sa ajung, asa ca eu folosesc foarte mult inainte de plecare site-ul viamichelin (sper ca nu este o problema ca mentionez acest site, viamichelin) pentru rutele pe care le pot face cu masina si implicit analizez fiecare varianta data de site.

Vom pleca pe 10 iulie spre Kotor, vom trece granita pe la Calafat, apoi spre Serbia pana la Zajecar si de aici apar variante.

Dupa ce-am inteles ca drumul este foarte greu am decis sa facem o cazare intermediara, vrem sa si admiram peisajele si nici nu vreau sa conduc ca nebunul 12-13 ore. Am gasit mai multe rute, unele mai lungi si mai usoare, altele mai scurte si mai grele, de aceea inca sunt in dubii daca sa aleg un traseu pe drumuri "mai importante" ca de exemplu prin Kraguevac, Chachak si spre Kotor, alta prin Nis si Pristina (nu vreau sa trec prin Pristina). Dupa ce am cautat cazare in Novi Pazar si nu am fost multumit de ceea ce-am gasit, am descoperit Kopaonik si am si facut rezervare pentru o noapte, numai ca automat trebuie sa aleg una din 3 variante de ajuns in Kopaonik:

- una din ele fiind cea data de tine prin Paracin, Krusevac, Brus

- una prin Nis

- una prin Soko Banja

Si chiar ar mai fi una ocolitoare care ajunge in Raska si de aici ma duc vreo 25 km spre Kopaonik, apoi a doua zi revin spre Raska, Novi Pazar si... Kotor.

Unele par mai bune, desi categoria de drumuri este aceeasi, dar cea ocolitoare prin Kragfuevac, Kraljevo, Raska pare sa aiba drumuri mai bune.

Acum sincer nici nu vreau sa omor masina cu 350 km de drumuri ca pe Rucar-Bran, dar si foarte constient ca nu exista autostrada pe aceste rute (e si normal la ce fel de relief au).

Cred ca acum ati inteles ce ma framanta .

Bun, pe de alta parte nu stiu ce calitate are benzina de la sirbi, nici nu vreau sa jignesc pe cineva, dar OMV imi da incredere (chiar daca am vazut un comentariu care spunea sa nu te duci la OMV in Serbia ca poti fi jefuit etc). Si spuneam ca anul trecut nu am gasit OMV-ul din Zajecar (la intoarcerea in tara am vrut sa fac plinul la sirbi, benzina fiind mai ieftina decat la noi), dar totodata la ducere (spre Macedonia-Grecia) am alimentat aproape de granita cu Macedonia la un OMV, sincer nu mai stiu unde, am cautat pe GPS statie OMV si m-a abatut 1 km de la traseu, si am fost foarte multumit.

Nu am nicio problema sa alimentez la alte staii, dar as vrea sa stiu ca benzina este ok si ca nu as putea avea probleme din caua calitatii ei.

Ok, cat despre povestea cu alimentarea la OMV in Serbia cred ca ar trebui sa fac o recomandare separata cu titlul "Drumul spre Grecia prin Serrbia-Macedonia vs Bulgaria", ce crede administratorului site-ului este ok asa? Pentru ca vreau sa va impartasesc 2 experiente, una acum 2 ani prin Bulgaria si una anul trecut prin Serbia-Macedonia fara sa trec prin Bulgaria.

Multumesc inca o data, stiu ca scriu mult, dar sper ca si bine si util pentru cei care vor descoperi ulterior sau au descoperit inaintea mea utilitatea acestui site.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

costy69*SE4r[19.06.15 22:57]

@Adi G - La o parte din nelămuririle tale pot să răspund eu.

În primul rând am o sugestie referitoare la prima parte a traseului. Nu cred că are rost să mai tranzitezi Bulgaria, ci să treci granița în Serbia pe la PF II și vei continua drumul spre Negotin-Zajecar. În felul acesta vei economisi timp și bani.

Referitor la traseul spre MNE am scris un review dar nu am trecut prin Kopaonik. Citește-l, poate te ajută.

În ceea ce privește calitatea benzinei din Serbia pot spune că e bună. De curând am alimentat la o stație MOL și una NIS Petrol și am fost mulțumit.

Drum bun și vacanță plăcută!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Adi GJR[20.06.15 09:44]

@costy69: Salut Costy69,

Multumesc penteu recomandari. M-am linistit in ce priveste calitatea benzinei, am citit si review-ul tau, intr-adevar este alt traseu decat cel ales de mine, dar oricum a fost util cel putin la nivel de interes generel MNE.

Cu privire la traseul pana la Zajecar, eu plec din Craiova si ca sa trec pe la Portile de Fier II ocolesc vreo 50km fata de traseul prin Calafat (200 km via Portile de Fier II versus 150km via Calafat).

Nici prea multi bani nu economisesc pentru ca tranzitand Bulgaria ma costa 11€ (6€ taxa de pod la Calafat si 5€ taxa de drum la Bulgari), dar am 50km in plus, practic economisesc cca 30 lei. Chiar daca trec 2 granite in plus, trecerea este foarte rapida, la poul din Calafat se trece fluent, iar la granita Bulgaria- Serbia abia se bucura si ei cand mai vad cate o masina pe acolo, e prcatic pustie. Anul trecut am fost in Grecia prin Serbia si la cele 2 treceri dus si intors am gasit o singura masina, plus ca drumul de 50km prin Bulgaria este la fel de pustiu, abia daca am intalnit 2 masini.

Cel mult te mai tin vamesii de vorba 5 minute.

Eu raman la traseul prin Calafat, dar iti multumesc frumos pentru recomandari.

Numai bine,

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

monicapGD2r[20.06.15 15:20]

@Adi G - Eu am ales si as alege din nou o varianta de traseu la dus si una la intors. Daca tot mergi printr-o tara straina si exista cea mai mica posibilitate sa vezi 2 trasee in loc de unul...

Noi am coborat prin Raska. Ideea e ca ambele sunt un fel de Rucar-Bran sau poate Baia de Arama-Herculane. Dar soseaua este foarte, foarte buna pe ambele parti.

V-as sfatui sa mariti si printati niste harti de pe calculator pentru a putea decide mai usor o eventuala schimbare a traseului in zona. GPS-urile nu au semnal

Eu sunt de parere ca daca o benzinarie este vizibila (bine semnalizata, aproape de traseul propriu-zis), nu prea are cum sa creeze probleme.

Mi s-ar parea oportun sa ganditi drumul in asa fel incat sa va puteti opri cat mai des pentru fotografii: merita cu adevarat.

Oricum, bafta si calatorie placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Adi GJR[20.06.15 16:39]

@monicap - Buna ziua,

Imi place ca sunteti saritori cu sfaturi, recomandari, pareri. La fel sunt si eu, imi place ca atunci cand cineva va urma un "traseu" pe care nu a mai fost vreodata sa-i ofer maxim posibil de informatii si sfaturi. Am pus traseu intre ghilimele pentru ca nu ma refer numai la un traseu fizic, ci chiar si la un anume traseu profesional sau pur si simplu o experienta noua.

Ok, am scris ca de felul meu sunt foarte prevazator si imi place sa am mereu backup (solutie de rezerva) mai ales daca experienta urmatoare se fa desfasura pe un terene complex. Exemplu: un traseu de vacanta prin Europa cu Budapesta, Viena, Frankfurt, Paris, Londra tur-retur. Numai sa te gandesti ce inseamna sa te lase GPS-ul (a patit-o un prieten). Si atunci merg pe urmatoarele accesorii care sa-ti asigure o vacata reusita, adica un drum fara necazuri si le voi enumera in ideea in care ar pitea fi un ghid pe care sa-l adopte oricine:

- GPS cu traseul setat dinainte (plus 1-2 variante) cu fiecare cazare setata in gps

- o harta a Europei pe care fac highlight (accentuez) traseele interurbane/inter-tari cu un marker galben (asta l-a ajutat pe un amic, a urmat exact traseul marcat anterior de mine)

- smartphone-ul perosnal pe care am instalat navigatie cu harti descarcate si cu navigatie frara a fi nevoie de conexiune la internet (trafic de internet in roaming este cam costisitor, mai ales daca vrei sa-l folosesti in tari care nu sunt zona 1, printre care Muntenegru, Macedonia, Serbia)

- un telefon (Nokia X5 daca este cineva interesat, este un model mai vechi dar execelent ca GPS) cel mai bun backup pentru gps, la fel cu hartile descarcate anterior, inclusiv cu posibilitatea unei inevitabile devieri de la traseul dorit prin alte tari)

- printez indicatiile de drum de pe viamichelin

- si da, prointez si 2-3 foi A4 cu eventuale trasee complexe

- un dosar in care am adresele, nr de telefon, adresele de mail ale hotelurilor unde am cazare, fapt care m-a ajuta foarte mult chiar prin Paris cand eram pe autostrada si gps-ul meu nu gasea adresa hotelului (schimbasem traseul cand eram in Anglia), am ras pe dreapat am sunat la hotel si mi-a spsu sa nu setez Parsi ca oras ci Courbevoie... si a fost perfect.

Sper ca zilele urmatoare sa scriu un review cu experienta traversarii Eurotunelului (cu masina) in 2007, poate fi de ajutor pentru altii.

Ok, revenind, de obicei ma intorc pe acelasi traseu, dar asta se intampla cand alergan prin Europa de vest, preferam trasee rapide (pe autostrazi) pentru ca timpul castigat astfel sa-l folosesc pentru a vizita orasele de pe traseu, cel 2 vacante in Grecia le-am facut pe 2 trasee diferite (Bulgaria, apoi Serbia-Macedonia) dus-intors pe acelasi traseu pentru ca am preferat sa stau mai mult in Grecia. Bine, anul trecut am dormit o noapte la Nis, voiam sa revad orasul pe care-l vizitasem de cateva ori prin 1990.

Acum, pentru ca traseul este foarte greu din ce-am citit pe net, adica nu pot merge majoritar pe autostrada, ne dorim (mergem doar eu si sotia) sa si vizitam si sa admiram peisajele de pe traseu si de aceea am cautat pe net si v-am gasit pe voi, dar la ducere vrem sa ne cazam in Kopaonik, iar la intoarcere mare parte din traseu va fi cam acelasi, dar vom devia prin Nis, mai avem ceva de vazut pe acolo.

Sunt absolut de acord cu tine ca o benzinarie bine semnalizata "nu prea are cum sa creeze probleme", dar am avut amici care au avut probleme la plata cu cardul la o benzinarie dintr-un lant de mare incredere si intr-o tara vecina cu noi (dati-mi voie sa nu dau numele niciuneia, va pot dertalia in particular daca vrea cineva sa stie) ba ca nu se poate cu cardul, ba ca nu pot incasa in euro si le-au schimbat euro la un curs foarte mare (adica in defavoarea lor, a amicilor mei). In general platesc cu cardul in cat mai multe ocazii (din nou prudenta, am un card (iar nu pot da nume, da?) pe care transfer din cont inainte de plata suma aproximativa pe care o am de platit), pot sa dau si aici detalii pentru cei interesati. Daca este neaparat nevoie de bani scot de la bancomat, fie ca am nevoie de forinti, fie ca am nevoie de euro sau de lire sterline, cursul este foarte bun, iesi chira mai bine decat iei din tara de la casele de schimb valutar.

Din fericire stiu cum este si drumul Baia de Arama - Herculane, este super frumos, soseaua putin cam stricata (acum 2 ani) dar este ok. Rucar-Bramn este ceva mai solicitant pentru masina, dar soseaua este impecabila.

Orice alta sugestie sau sfat aveti... sunt avid de noi informatii, sper ca am deja cel putin 2 prieteni Monicap si Costy69, asa e?

Monicap, iti multumesc inca o data.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

sorin_gSV[23.06.15 09:30]

Salutare,

Intentionam sa plecam intr-o sambata din Bucuresti spre Budva, incercand sa facem drumul dintr-o bucata.

Am mai fost acum 4 ani acolo, trecand granita pe la Portile de Fier I. Anul asta avem mai multe variante de iesire din tara:

1. Pod Calafat spre Vidin si iesim langa Zajecar

- podul costa 6 euro si vigneta de Bulgaria 5 euro, doua vami

2. Portile de Fier II si iesim langa Negotin

- mai lung cu 40 km dar mai liber si se trece o singura vama

Noi am inclina pentru trecerea prin Calafat pentru cei 40 km mai putin dar e posibil sa fim intarziati de:

- cozile din cele 2 vami tinand cont ca trecem sambata (inclusiv plata taxei de pod)

- am citit recent ca drumul Vidin - Kula este serios afectat de alunecari de teren -> a fost cineva de curand pe acolo care poate sa confirme?

De asemenea, daca alegem Portile de Fier II, care e cea mai buna ruta din Craiova? Am gasit 3 variante similare ca distanta asa ca principalul criteriu ar fi calitatea drumului.

- Craiova - E79 Maglavit - DN 56A Cetate - DN 56C Balta Verde (141 km)

- Craiova - DJ552 Salcuta - DN 56A Cetate - DN 56C Balta Verde (131 km)

- Craiova - DJ606 Vanju Mare - Jiana - DN 56C Balta Verde (125 km)

Dupa ce trecem granita, traseul stabilit este: Zajecar, Paracin, Krusevac, Raska, Novi Pazar, Rozaje, Berane, Kolasin, Podgorica, Budva.

Si aici ar fi 3 mici dileme, daca a parcurs cineva aceste rute si ar sti niste detalii mai recente ar fi nemaipomenit:

1. Intre Krusevac si Raska, Google recomanda scurtatura prin Aleksandrovac. Este ok acest traseu sau mai bine ramanem pe E761 cu un ocol important prin Kraljevo (de 35 km)?

2. Intre Berane si Kolasin urmam ocolul (pe drumul principal) prin Zaton si Mojkovac? Vad pe harta un drum de munte prin Lubnice care duce direct la Kolasin, a fost cineva vreodata pe acolo?

3. Intre Podgorica si Budva e de preferat drumul prin Cetinje sau prin tunel si apoi Petrovac?

Multumesc anticipat, voi reveni cu detalii proaspete dupa ce parcurgem acest traseu.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Adi GJR[24.06.15 15:32]

@sorin_g: Salut,

Ce pot eu sa-ti spun acum ca sa te hotarasti asuora traseului este ca drumul Vidin - Kula este ok, se circula fara probleme.

Acum o jumatate de ora am vorbit cu un prieten care ieri a venit prin Kula si a zis ca intr-adevar au fost alunecari de teren oe o portiune de cca 100 metri, se pare ca circulatia a fost intrerupta doar o zi, dar acum este rezolvat in sensul ca portiunea respectiva este circulabila fara probleme, este semnalizata si este usoara deviatie de cativa metri pe care se trece de zona respectiva.

Inca nu am aflat exact cum sunt cele 3 variante spre Portile de Fier II, dar daca te hotarasti sa urmezi trcerea pe la PF II anunta-ma ca sa aflu mai multe despre cele 3 drumuri din Craiova spre Portile de Fier II (PF II), eu oricum incerc sa aflu informatii concrete si reale, altfel ti-as spune ca drumurile sunt la fel, dar am cativa ani de cand nu am mai fost pe acolo.

Oricum abua astept informatii noi de la tine, eu plec pe 8 iulie, nu stiu daca revii pana atunci ca sa transmiti informatii noi.

Drum bun si vreme frumoasa!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

sorin_gSV[24.06.15 17:02]

Multumesc frumos, Adi G, se pare ca optiunea Calafat - Vidin redevine de actualitate in aceste conditii

Totusi, nu stiu cat de bun este drumul Craiova - Calafat. Si nici cat de mult timp pierdem cu doua vami in loc de una.

Sper ca pe 5 iulie sa pot transmite informatiile despre cum a decurs drumul la dus.

Toate cele bune!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Adi GJR[25.06.15 09:06]

@sorin_g - Buna dimineata Sorin,

Pentru ca stiu ce inseamna sa pleci la drum bine informat am mai aflat si cum e drumul Craiova-Calafat de la o prietena care a fost saptamana trecuta. De vreo 2 ani pe acest drum se fac lucrari, dar acum se circula mai bine decat anii trecuti, pana la Cal; afat faci in jur de o ora, am inteles ca mai sunt doar 2 portiuni pe care se circula putin mai greu in sensul ca sunt baietii cu paletele verde/rosu care dirijeaza, dar cred ca important este ca faci circa 1 ora.

Nu stiu ce sa spun cu privire la trecerea prin 2 vami, eu am trecut pe aici si acum 2 ani si anul trecut si nu au fost probleme de trafic. E drpet ca treci prin 2 vami, dar timpul de trecere nu depaseste 5-6 minute (stii, pana iti verifica actul de identitate, talonul masinii, pana platesti taxa de pod si vigneta la bulgari). Spuneam intr-un comentariu anterior ca la granita dintre Bulgari si Serbia era pusti, o singura masina care venea din sens opus, iar pe durmul Vidin Calafat la un moment dat chiar imi era team, a fost complet pustiu, numai masina mea era pe drumul de 60 km.

Acum parerea mea sau daca vrei solutia pe care o voi alege eu este ca prefer sa stau 10 minute in fiecare vama decat sa merg 40-50 km in plus. De obicei trecerea pe podul Calafat Vidin este foarte fluida, nu ia timp mult, nu astepti sa vina bacul si apoi proceduri de urcare pe bac, verificare acte, platile respective si drumul inainte.

Dar este parerea mea, fiecare face cum crede ca este mai bine pentru el.

Daca vrei sa mai afli ceva legat de aceasta portiune anunta-ma cat mai repede te rog, ca sa ma pot intoatce cu informatii noi si utile. Oricum azi amica mea se duce iar la Calafat, decei daca vrei info si mai proaspete anunta-ma.

Sper sa-ti fie de ajutor aceste informatii.

Numai bine.

Adi G

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

sorin_gSV[25.06.15 11:44]

@Adi G

Multumesc frumos Adrian, imi sunt de foarte mare ajutor informatiile tale.

Pentru Portile de Fier II (PF2), mie Google imi recomanda Craiova spre Drobeta (prin Filiasi, Strehaia unde se poate pierde ceva timp) si apoi sa cobor pe DN 56B. In total 374 km (din Bucuresti), 4h45".

Pentru Calafat, Google spune 305 km (din Bucuresti), 3h58". Deci sunt ~70 km in plus pe la PF2 si 45 de minute mai mult. Cred ca n-o sa pierdem 45 de minute pentru vama in plus, plata taxei de pod, a vignetei de Bulgaria si a lucrarilor de pe drum. In continuare, orice informatie de actualitate despre drumul Craiova - Calafat - Vidin - Zajecar este binevenita.

Asa ca momentan mizam pe varianta Calafat. Oricum la intoarcere vom incerca si Portile de Fier II.

Pentru Serbia, inclinam pe varianta Novi Pazar (posibil pe scurtatura Aleksandrovac in loc de Kraljevo) in detrimentul variantei prin Cacak, Uzice si Zlatibor.

Oricum, vom posta impresii de indata de ajungem la Budva.

Toate cele bune!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Adi GJR[25.06.15 12:37]

@sorin_g: Ok, drum bun, vreme frumoasa si sa reveniti cu bine


Adi GJR[26.06.15 09:48]

@sorin_g - Salut Sorin,

Banuiesc ca esti in febra pregatirilor. Nu am reusit sa aflu informatii exacte despre cele 3 variante pe care le-ai mentionat pentru traseul pe la PF2 spre si dinspre Craiova, dar asa cum stiu eu drumurile prin judet as cauta sa ies cat mai repede la drumul european E70 (Drobeta Turnu Severin - Strehaia - Filiasi - Craiova) pentru ca pe acest drum vei putea sa te deplasezi mai repede, atentie insa la radare in zona Strehaia si de la Filiasi pana la Craiova. Craiova o poti ocoli pe centura, scapi mai repede si se circula foarte bine.

Drum bun si numai bine.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

sorin_gSV[05.07.15 10:32]

Salutare,

Am ajuns aseara pe la miezul noptii in Budva dupa ce am plecat din Bucuresti la 7 dimineata.

Ruta: Bucuresti - Calafat - Zajecar - Kragujevac - Zlatibor - Prijepolje.

Am incercat sa trecem granita in Muntenegru spre Bijelo Polje dar vamesii ne-au intors din drum, spunandu-ne ca drumul intre Bijelo Polje spre Mojkovac este blocat de alunecari de teren. Din pacate nu stiam de acest lucru desi ne informasem in prealabil.

Asa ca ne-am intors in Prijepolje si am trecut granita spre Pljevlja, apoi Zabljak, Niksic, Podgorica, Cetinje, Budva. Acest ocol ne-a costat 2 ore in plus la drum.

Alte impresii despre drum:

- Craiova - Calafat este ok cu cateva semafoare dar se merge, am facut o ora si un sfert

- Vama din Calafat foarte libera

- Vigneta de Bulgaria se poate lua de la o toneta de pe pod la pretul oficial, am platit 5 euro cash

- Drumul Vidin - Zajecar este liber si foarte bun, a fost doar o deviere de 50 metri din cauza unei alunecari de teren

- In concluzie Calafat bate clar varianta prin Portile de Fier 2 mai lunga cu 70 km

- In Serbia si Muntenegru au fost doar 3 echipaje de politie semnalizate de cei ce veneau din sens opus

- Drumul Zabljak - Niksic - Podgorica este nou, excelent

Pt alte intrebari va stau la dispozitie. Mare atentie la drumul Bijelo Polje - Mojkovac, urmariti pe net cand se redeschide daca vreti sa o luati pe acel sector.

Toate cele bune!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Adi GJR[05.07.15 18:58]

Salut Sorin si bine ati revenit,

Foarte frumos, ai promis vesti pe 5 iulie, le-ai si trimis, multumesc.

Inteleg ca pana la urma ruta prin Calafat si prin 2 vami a fost mai bun, mai ales ca ati facut ceva drum, nu gluma.

Te-as intreba cum sunt acum preturile in Muntenegru, poti sa ne dai cateva repere (meniu 1-2 persoane), multumesc anticipat.

Este foarte utila informati cu privire la ruta pentru trecerea in Muntenegru, eu voi trece pe ruta cu Novi Pazar - Budva - Kotor, sper ca pe acolo nu sunt probleme.

Numai bine,

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

elena91CH[17.07.15 23:23]

Salut, vrem și noi să mergem în august cu familia în Ulcinj. În drum, am vrea să vizităm Prislopul din Hunedoara și băile Herculane. De aceea, ne-am gândit să mergem mai departe spre Muntenegru prin Drobeta TurnuSeverin - Krusevac-Novi Pazar- Podgorica- Ulcinj. Ajutați-ne vă rog:

1 - e ok traseul, sau mai bine să ne ridicăm prin Cacak?

2 - trebuie să ocolim podul de la Virpazar?

3 - unde am putea face popas în Serbia?

Vă mulțumesc

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Adi GJR[19.07.15 09:59]

@elena91: Buna Elena,

Lasa-ma te rog 1-2 zile si revin cu info importante si recomandari, azi-noapte am revenit din Muntenegru, revin cat pot de repede, ok?

Multumesc,


sorin_gSV[19.07.15 20:16]

@elena91:

Salut Elena,

1) Cum vreti sa ajungeti de la Krusevac la Novi Pazar? Prin Aleksandrovac sau prin Kraljevo? Eu am fost in 2011 prin Aleksandrovac la dus (drum de munte si partial neasfaltat) si prin Kraljevo la intors (drum bun dar mai lung si destul de virajat). Anul asta am mers prin Paracin - Kragujevac - Cacak - Uzice - Zlatibor si a fost cu 60 km mai lung (dar cu mai multi km de autostrada: 45 vs 12 km) si mi s-a parut muuult mai lejer.

2) De ce sa ocoliti podul de la Virpazar? Dupa pod urmeaza un tunel lung de 6 km care costa 2.5 E si te lasa aproape de Bar.

3) Noi am mers fara oprire (si a fost crunt). Probabil Zlatibor e cel mai potrivit popas? Am vazut ca si orasul Uzice arata bine, poate e si asta o varianta.

Vacanta placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

odi_ioGDAUTOR SOL6r[19.07.15 21:24]

@elena91 - salut

Noi vom merge la Ulcinj tot in august

Traseul ales ar fi: Craiova - Dr. Tr. Severin - Golubac - Pozarevac - Batocina - Kragujevac - Cacak - Uzice - Zlatibor (cazare o noapte la Zlatibor). Zlatibor - Nova Varos - Bijelo Polje - Kolasin - Podgorica - Tunel Sozina - Sutomore - Ulcinj.

Traseul este ceva mai lung, dar cu oprirea la Zlatibor pentru o noapte este Ok.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Adi GJR[20.07.15 17:38]

@sorin_g - Salut,

Chiar daca stiu ca ati revenit as vrea sa dau aici un raspuns (acum dupa ce-am reventi si eu din Muntenegru) pentru cei care vor sa stie raspunsuri la ultimele 3 intrebari de mai sus, astfel:

1. Recomand cu tarie ocolul prin Kraljevo, drumul este mult mai usor si mult mai bun, asta avand in vedere mai ales faptul ca este destul de obositor sa faci un drum de peste 700 km pe alte categorii de drumuri decat autostrada. Doar ca si comparatie (si vorbesc de alte tari decat traseul Serbia-Muntenegru) pe autostrada am facut 1200 km in 10 ore, iar pe traseul in cauza am facut 750 km in 15 ore. Prin Aleksandrovac este si drum mai prost si destul de sinuos.

2. Intre Berane si Kolasin recomand drumul prin Mojkovac, evitati drumurile scurte si de munte, sunt foarte sinuoase si sunt rute destul de lungi care pe langa timp consuma si multa energie, mai ales cand faci un drum lung.

3. Bun, aici am 2 variante pentru drumul Podgorica - Budva: atunci cand VA DUCETI spre Budva sau Kotor sau Perast va recomand varianta prin Cetinje, dupa ce va veti delecta si entuziasma de frumusetea drumului de la Podgorica spre Budva, cu peisaje incredibile, dar mare-mare atentie la oboseala, este extrem de periculos daca esti obosit sau neatent, practi soferul nu are voie sa intoarca privirea de la sosea nici macar 1 secunda, dar macar pasagerii au privilegiul sa admire ceva senzational (cred ca am trecut prin cel putin 60 de tuneluri, am numarat pana la 45 apoi am renuntat, de fapt sunt numerotate ele, au un numar chiar inainte de intrarea in tunel, inclusiv lungimea). Cand veti ajunge aproape de Budva veti vedea marea si statiuena de sus de pe munte, cobori pe serpentine si peisajele sunt incredibile.

Cand plecati din Muntenegru (din Kotor sau Budva) spre tara va recomand varianta Budva- Sveti Stefan - Virpazar prin tunelul care are putin peste 4 km si pentru care se platesc intr-adevar doar 2,5 euro, dar drumul este foarte lejer, nu trebuie sa urci (inapoi din Budva) pe serpentine si dupa 2 ore sa incepi sa simti oboseala.

Succes tuturor celor care au in plan vacanta in Muntenegru!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Adi GJR[20.07.15 18:20]

@elena91 - Buna,

Tocmai am dau un raspuns lui Sorin_g, de fapt este pentru cei care citesc toate aceste intrebari si raspunsuri.

Ok, atat timp cat sunteti mai aproape de Drobeta Turnu-Severin (zici ca vreti sa veniti dinspre Herculane) este bine sa treceti pe la Portile de Fier I.

Pentru cei care trec sau pleaca din Craiova atunci recomand trecerea pe la Calafat, drumul este foarte bun si de la Vidin spre Serbia/Zajecar veti avea impresia ca ati gresit durmul, sunt 50 km de drum pustie, daca intalniti 1-2 masini.

O alta sugestie: sambata 18 iulie am alimentat din Serbia cu 5.39 si 5.29 lei pe litru (benzina de 95), carburantii sunt mai ieftini in Serbia (preturile pentru benzina de 96 sunt 144.70 RSD sau 144,20 si chiar 143.40 RSD, adica dinari sarbesti care inseamna 0.0368 lei/dinar), la benzinarii OMV, NIS Petrol sau Eko. In Muntenegru carburantii au preturi foarte clare la toate statiile: 1.34 euro la benzina de 95 si 1.38 euro la cea de 98, deci aveti grija sa faceti plinul in Serbia fie ca treceti in Muntenegru, fie ca reveniti in tara.

Cat priveste drumul spre Ulcinj recomand traseul:

- Zajecar-Paracin-Krusevac (atentie, nu ajungeti chiar in Krusevac, dupa ce mergeti 11-12 km pe autostrada Belgrad-Nis si platiti 0.5 euro) aveti varianta SPRE Krusevac - Kraljevo - Raska - Novi Pazar - treceti in Muntenegru apoi Rozaje - Berane - Bijelo-Polje - Mojkovac - Kolasin (atentie si aici, mergeti pe drumul principal E65/E80, n-o luati pa drumul mai scurt, este prin munte si se merge destul de incet) si Podgorica, iar de aici in functie de cum stati cu oboseala puteti merge spre Budva ca sa admirati atat drumul fantastic cat si peisajele si apoi spre Ulcinj. Dar sincer nu ratati drumul/micul ocol spre Budva, nu veti regreta.

Cum spuneam, este varianta pe care o recomand, apoi la plecare drumul trebuie sa fie clar prin tunelul Virpazar. Acolo este intr-adevar si tunel si pod, cand pleci dinspre Ulcinj treceti intai prin tunel si ulterior pe pod, iar de ambele parti ale podului aveti ocazia sa vedeti nuferi pe suprafete foarte mari, acolo este de fapt si o rezervatie.

Eu sincer am avut noroc ca am ales aceste variante (la dus prin Podgorica - Cetinje - Budva), iar la intoarcere am avut noroc ca mi s-a stricat gps-ul si-am mers dupa harta si un alt program de navigatie pe iphone, apoi alt noroc ca am ratat drumul spre Podgorita cand eram prin Budva (este un singur indicator care arata spre stanga si sincer vazand si TIR-uri pe acolo am crezut ca este centura), ulterior mi-am dat seama ca aceea era varianta care ma ducea din nou sus pe munte (pe unde venisem) si aveam de urcat serpentine nu gluma. Norocul a fost ca vrand-nevrand am ajuns pe la Sveti Stefan si apoi pe drumul spre Podgorica prin tunel, drum pe care am mers fara nicio exagerare timp de 6 ore in continuu, a fost foarte lejer si am mers si destul de repede.

Unde sa dormi in Serbia?

Pai eu am tot citit informatiile pe acest forum, dealtfel foarte utile, dar folosind de foarte multi ani site-ul Booking (imi cer scuze fata de administratorii site-ului, eu abia am intrat pe "amfostacolo", iar rezervari fac de peste 12 ani pe... booking) nu am gasit nimic care sa ma fac sa fac rezervare. Unii au oprit la diverse hanuri, atii au mers pe cate o recomandare, eu nu am reusit sa gasesc prin booking nicio cazare mai ok (ma uit frecvent pe comentarii si nu era niciun hotel/han mai acatarii), asa ca intr-un final am descoperit o statiune cu peste 60 de hoteluri, Kopaonik, despre care am aflat ca ar fi cea mai ieftina statiune de ski din Europa (are peste 27 de partii de ski).

Partea buna a fost ca am gasit cazare la hotel cu camera-studio de peste 500 ron pe noapte la doar 120 (27 de euro), iar camera era de crica 45 de metri patrati, cu kitchineta, cu canapele, cu pat urias, cu 3-4 sifoniere, a fost excelenta din pdv confort. Hotelul se numeste Hotel&Spa-Zoned.

Partea rea este ca fiind statiune de munte nu prea erau turisti si implicit nici servicii, dar tot pentru ca nu era sezon de ski preturile erau foarte mici si chiar sunt destule terase deschise, probabil ca era ocupata in proportie de 25-30 % dupa cate masini am vazut pe la hoteluri.

Nici drumul nu este usor, urci bine pe munte pana la Kopaonik, apoi (dupa ce petreci o noapte) cobori tot destul de mult spre Raska si ulterior spre Novi Pazar.

In orice caz este foarte bine ca din Romania si pana in Muntenegru sa aveti o zi pauza, mai ales daca faci acest traseu pentru prima data.

Noi am facut la ducere 8 ore in prima zi (Craiova-Kopaonik) si 7-7.5 ore a doua zi (Kopaonik - Kotor), iar la intoarcere am facut 14.5 ore in total din care 14 ore efectiv de mers cu masina.

Daca mai ai nevoie de informatii anunta-ma, avantajul este ca abia am venit de acolo

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

webmaster21[20.07.15 18:23]

@Adi G -

Daca mai ai nevoie de informatii anunta-ma, avantajul este ca abia am venit de acolo

Păi și? N-ai nimic de povestit mai... pe larg?

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinații.

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1 a saitului)


webmasterX[20.07.15 18:25]

@Adi G -

Hotelul se numeste Hotel&Spa-Zoned.

ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


elena91CH[21.07.15 09:36]

Vă mulţumesc foarte mult pentru sugestii! Noi vom veni de la Chişinău, de aceea ne gândim să facem 2 nopţi pauză. 1- la Băile Herculane, iar a doua în Serbia. Spre Ulcinj am văzut un drum mai scurt prin Shkoder. Ce părere aveţi de el?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Adi GJR[21.07.15 10:43]

Sincer nu stiu cum este pe acolo, Shkoder este in Albania, eu am evitat sa mai tranzitez inca 2 granite care inseamna de fapt 4 verificari de documente, deci opriri care chiar daca dureaza doar 10-15 minute fiecare, de fapt pierzi mai mult timp, iar la un drum de 14-15 ore conteaza.

In orice caz drumul INAPOI prin tunelul Virpazar este varianta pe care as alege-o ori de cate ori as pleca din Muntenegru inapoi, la fel cum la DUCERE as alegw mereu varianta de coborire de pe munte spre Budva, senzatia pe care o ai cand vezi marea de sus este fantastica, mai ales cand vii spre Muntenegru, cand pleci eu merg pe ideea de a ajunge cat mai repede, mai bine si mai usor.

Este parerea mea, voi puteti alege evident varianta care va surade!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

sonia.farcasCH[03.08.15 12:08]

Buna ziua! Ultima saptamana am petrecut-o informandu-ma in legatura cu toate aspectele pe care le implica o vacanta in Muntenegru cu plecare din Targu Mures siii... ghiciti ce?! Da... sunt intr-o ceata totala! Am vazut ca sunteti foarte bine intentionati pe acest forum asa ca imi permit sa va cer si eu unele sfaturi:

1. traseu optim Targu Mures-Budva, peste o saptamana, 2 persoane, un singur sofer? (nu cautam neaparat distanta cea mai scurta, mai degraba peisaje frumoase si sosele cat mai ok)

Multumesc in avans

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

gl10cypJR[04.08.15 14:55]

Pe data de 9 august plec si eu din Drobeta spre Budva, poate facem traseul impreuna.


sonia.farcasCH[04.08.15 15:21]

Noi ne-am ales un traseu, lasa-mi o adresa ae e-mail si ne auzim... ????????


webmasterX[04.08.15 19:07]

@gl10cyp - Numere de telefon, adrese de mail și alte date ce pot fi considerate informații personale nu pot fi menționate în mesajele publice.

Puteți trimite, in schimb, aceste informații prin intermediul mesajelor personale (click pe "nume_utilizator", apoi pe linkul TRIMITE MESAJ PERS - e afişat cu roşu în usercard-ul acelui utilizator)...

---

Ecoul ți-a fost șters.


sorin_gSV[05.08.15 08:58]

@sonia. farcas:

Ce traseu ati ales? Faceti vreun popas pe drum?

Oricum ati alege sa treceti granita in Serbia, as recomanda traseul: autostrada (de langa Paracin / Smederevo / Pozarevac in functie granita dinspre care veniti) - Krajugevac - Cacak - Uzice - Zlatibor - Prijepolje - Bijelo Polje - Mojkovac - Podgorica - Cetinje - Budva.

Drum bun si vacanta placuta!

PS: Daca ajungeti in zona Lacului Skadar (Virpazar) asa avea si eu o mica rugaminte.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

sonia.farcasCH[05.08.15 10:18]

traseul ales de noi e : Portile de fier II- Negotin- Zaicear- Paracin-Krusevac-Kraljevo-Zlatibor (dormim o noapte)

Zlatibor-Bijelo Polje- Kolasin-Podgorita- Budva

nu cred ca ajungem in zona lacului Skadar...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

sorin_gSV[05.08.15 10:56]

@sonia. farcas:

De la Paracin la Cacak cred ca ajungeti mai repede facand dreapta pe autostrada (spre Belgrad in loc de Nis) si trecand prin Kragujevac in loc de Kraljevo. E un pic mai scurt si se merge ceva mai mult pe autostrada.

Cel putin asa spune Google:

https://www.google.com/maps/dir/Zajecar, +Serbia/Zlatibor+%D0%97%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B1%D0%BE%D1%80/@43.756903,20.5428067,9. 25z/data=! 4m13! 4m12! 1m5! 1m1! 1s0x475474d7e4eb3e39:0xaef656d4fa4ebee1! 2m2! 1d22.3343991! 2d43.9374717! 1m5! 1m1! 1s0x47582f8f84661877:0x43364460a56d557c! 2m2! 1d19.7! 2d43.716667

La intoarcere puteti incerca sa veniti pe Pozarevac - defileul Dunarii si sa intrati in tara pe la Portile de Fier I. Peisajul de pe partea sarbilor este impresionant.

Drum bun si vacanta placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

gl10cypJR[06.08.15 11:52]

@sonia. farcas - Cand plecati si de unde? Poate ne auzim la un telefon.


sonia.farcasCH[06.08.15 12:34]

@gl10cyp: Din Targu Mures, ora 05:00 in data de 11.08 spre Drobeta (Portile de Fier II) destinatia ZLATIBOR unde ne cazam o noapte...


gl10cypJR[07.08.15 09:32]

@Adi G - In Serbia pot cumpara motorina in euro sau trebuie sa am schimbati dinari?


Adi GJR[07.08.15 09:44]

@gl10cyp: nope, trebuie dinari, dar cel mai bine poti plati cu cardul, evident ca inainte sa alimentezi va trebui sa intrebi daca poti plati cu cardul pentru a evita orice situatie neplacut. Eu schimb de obicei circa 50€ ca sa am pe parcursul celor 2 zile (dus-intors).

In Muntenegru se plateste in euro.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • [56] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.12142896652222 sec
    ecranul dvs: 1 x 1