ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.06.2020
DE KSV
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Tulcea
ÎNSCRIS: 04.01.16
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
MAY-2020
DURATA: 1 zile
Cuplu
PREȚ 100 lei
incl. cost transp. (cu auto propriu)
Raport PREȚ/CALITATE: EXCELENT
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Excursii în Deltă

Excursie cu mașina în deltă!

TIPĂREȘTE

Bun găsit tuturor!

Dacă tot ”s-a deschis ”sezonul estival, m-am hotărît să fac o plimbare prin județ și să le împărtășesc impresiile și celor ce poate doresc să viziteze Delta Dunării.

Traseul urmat de mine a avut un parcurs de exact 200 km. de la Tulcea pînă la Tulcea pe următorul itinerar : Tulcea - DJ 222C către Malcoci unde am întîlnit Biserica Germană, o construcție foarte frumoasă, dar și „foarte”abandonată din păcate.

După Malcoci urmează Nufăru o comună cu cîteva pensiuni, cu un bac care facilitează trecerea către satele din deltă. În centrul comunei este un indicator către o ”cetate ”inexistentă, undeva pe deal.

Urmează alte localități, suficient de cunoscute și mediatizate, cum ar fi Mahmudia și Murighiol, localități asupra cărora nu doresc să pierd timpul, așa că mă îndrept către ”capătul de linie ”unde se termină drumul județean, adică la Dunavățul de Jos.

Pînă să ajung la Dunavăț am întîlnit în cale cetatea Halmyris, o cetate care datează din anul VI, înainte de Hristos. Această cetate avea una dintre porți, exact la gura Dunării, fluviu care acum este cam la 200 m distanță de cetate.

De acolo, am plecat cumva ”retur ”, însă pe traseul Dunavăț - Agighiol, tot pe DJ 222C, un traseu care are bălți în apropierea drumului, iar dimineața pînă în jurul orei 9 acestea (bălțile) sînt pline de pelicani, lebede, rațe, ...

Ajuns la Agighiol, am avut de ales între a merge spre Tulcea (la dreapta - cca. 17 km), sau a vira la stînga spre Sabangia- Sarichioi, ceea ce am și făcut.

Ajunși la Sarichioi, un sat de lipoveni harnici (se vede după curățenia și florile care predomină în fața caselor) am mers în port, un port micuț, folosit în special de pescari. Drumul se numește DJ 222 și îl recomand tuturor celor ce doresc să ajungă de la Tulcea la Sarichioi, Jurilovca, sau de ce nu Constanța. Este mult mai frumos decît DN 22.

De la Sarichioi poți merge înainte spre Zebil, de unde ajungi în DN 22 (drum de 10 km, nerecomandat datorită denivelărilor), sau poți vira la stînga și ajungi la Enisala, localitate cu muzeu, cetatea cu același nume, cazare cu plimbări cu barca sau mașina off-road. Continuînd pe DJ 222 de la Enisala vei ajunge la Sălcioara, apoi la Jurilovca.

În Jurilovca există portul la lacul Razelm de unde poți ajunge cu barca la Gura Portiței, poți ajunge la ”Capul Doloșman ”, locație în care se află și cetatea Argamum, o cetate care cu toate că se află doar ”la nivelul solului ”este foarte interesantă.

Dacă timpul nu vă permite să faceți acest ”ocol”de la Tulcea - Tulcea, vă recomand sincer să urmați măcar traseul Tulcea - Sarichioi - Enisala - Jurilovca. Are numai 60 de km, drumul este foarte bun, iar peisajul... UAU!


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Biserica germană, cetatea Halmyris, delta, cetatea Heracleea, cetatea Argamum, capul Doloșman!


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Deltă, festivalul borșului pescăresc (Jurilovca),


---
Trimis de KSV in 01.06.20 19:53:14
Validat / Publicat: 01.06.20 21:39:14
VIZUALIZĂRI: 718INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ROMÂNIA.
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (KSV); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26300 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

webmasterX [01.06.20 21:38:58] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Excursii în Deltă, #EXCURSII și CĂLĂTORII - DELTA DUNĂRII" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Cetatea Halmyris]

nelu73scris / TELEFON [01.06.20 23:07:03] »

Foarte frumos! Dacă nu mă înșel aproximativ pe același traseu am fost împreună. A fost foarte frumos, oricum zona din preajma Deltei și Delta Dunării este ceva deosebit. Am fost de două ori în Delta Dunării și m-aș duce din nou când se v-a ivi nouă ocazie. Mai ales acum că am și ghid„ profesionist"(KSV). Să auzim numai de bine! Cât mai multe excursii vă doresc la amândoi, ceau!  

KSV [02.06.20 08:43:55] »

@nelu73: da, ai dreptate Nelule am mers aproximativ pe același traseu. Din păcate, spre rușinea mea, nu am fost niciodată în portul Sarichioi și nici la Capul Doloșman. Dar cînd veți reveni, vom merge garantat. E foarte frumos!  

nelu73scris / TELEFON [02.06.20 09:26:48] »

@KSV: 👍. Să fim sănătoși că apoi le facem pe toate! 👌👌👌

Zoazore [02.06.20 10:41:39] »

@KSV: Ce dor mi-era!

Frumos traseul, frumoase peisajele si, mai presus de toate, frumosi oameni!

Da'suparat mai era lacul​ Razelm! Daca nu scriai ca e lacu, puteam crede ca e la confluienta Dunarii cu marea!

Nu stiam de existenta cetatii Halmyris. Elisala am vizitat-o prin... 1979, cred!

As reveni la Dunavat si la Murighiol...

Sarichioi si capul Dolosman... nici pe aici n-am ajuns!

​​​​​

KSV [02.06.20 11:31:46] »

@Zoazore: iată că spre rușinea mea, nici eu nu am ajuns pînă duminică. Dar, ... toate au un început, nu?  Ideea este că inițial aș fi vrut să trec Dunărea cu bacul, către brațul Chilia, însă m-am răzgândit și bine am făcut. Am vorbit chiar azi cu un coleg care a spus că drumul este ca și inexistent. Așa că...  

tata123 [02.06.20 12:07:17] »

@KSV: Frumoase recomandări! Acum vreo lună am „navigat” virtual pe hartă și am descoperit localitatea Sarichioi cu micile sale atracții (portul, moara, excursii pe insula Popina) și am reținut zona pentru un eventual weekend prelungit.

... Nufăru o comună cu cîteva pensiuni, cu un bac care facilitează trecerea către satele din deltă. În centrul comunei este un indicator către o ”cetate ”inexistentă, undeva pe deal

Probabil e vorba de cetatea bizantină (cetatea Proslavița) suprapusă acum de localitatea Nufăru (cjtulcea.ro/sites/cjtulce ... CC4E31B6CE722D0); în apropiere de Mahmudia se află altă cetate mai puțin cunoscută/cercetată: cetatea Salsovia (info-sud-est.ro/cetatea-c ... e-malul-dunarii). Pământurile dobrogene sunt încărcate de vestigii antice, puțin puse în valoare.

Mulțumim pentru traseul propus!

KSV [02.06.20 16:34:08] »

@tata123: Vă mulțumesc pentru aprecieri stimate domn. Sînt conștient că am mers " pe repede-nainte " cu comentariul meu, fără a spune nimic de Salsovia ( și de multe asemenea "lăcașuri "necunoscute), însă consider că mare parte din aceste locuri sînt cunoscute de cea mai mare parte dintre noi și nu am vrut să cad în extrema " plictiselii ". Cred că la un moment dat voi face o " analiză istorică "a întregului județ. O zi frumoasă, vă doresc!  

mishu [02.06.20 20:12:44] »

@KSV: Cu astfel de recomandari nu ne ramane decat sa pornim la drum. Felicitari, votat cu mare drag.

KSVscris / TELEFON [02.06.20 20:15:12] »

@mishu: mă simt onorat, stimată domniță. Sărut mîna și mulțumesc mult!

Mitica49 [03.06.20 14:23:20] »

Frumos traseul propus, susținut, bine de tot, de niște fotografii tare reușite.  

Am bătut drumurile județului tău cam 4 ani cu probleme de serviciu, am trecut prin toate locurile cuprinse în descrierea ta, însă nu am vizitat nici unul dintre aceste obiective, doar le-am văzut din fuga mașinii. Îmi aduc aminte de un traseu de la Tulcea la Jurilovca, însă nu pe drumul mai bun, ci prin Sarichioi-Enisala, cu o porțiune de drum parcă bombardată (am plâns de mila mașinii chit că era de la firmă).

Tulcea are ce prezenta turiștilor (chiar dacă nu se vizitează Delta), iar tu ai făcut o bună treabă aici îndemnându-ne la drum.

Ca atare închei cu urarea mea "Drumuri bune și excursii frumoase!" și te felicit pentru articol.

KSV [03.06.20 16:20:02] »

@Mitica49: Un „articol” scris „pe genunchi - în viteză ”!  Cam așa aș numi eu amalgamul de cuvinte scrise de mine. Impresionant este faptul că are un asemenea impact asupra unor personalități consacrate din AFA.

​Traseul descris de dv., stimate domnule Mitică este de fapt același despre care am vorbit și eu. Diferența este că undeva între Enisala și Jurilovca se află un poligon militar, acum, internațional. Acesta este „vinovat ” de reabilitarea traseului, iar la acest moment drumul este foarte bun.

​Vă mulțumesc foarte mult pentru cuvintele frumoase și mă înclin cu respect în fața dv. !

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
KSV, mishu, Mitica49, nelu73, tata123, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.113343954086 sec
ecranul dvs: 1 x 1