GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hanul Trei iazuri Miclauseni - Iasi

Dupa vizita de la palatul Sturdza de la Miclauseni, în drum spre Iasi am oprit la hanul Trei iazuri unde aveam programata masa de prânz. Hanul cuprinde un restaurant, un minihotel si casute de închiriat aflat pe DN28 la 11 km distanta de Târgu Frumos, însirat de-a lungul drumului între sosea si malul unuia dintre cele 3 iazuri. În zona este o salba de lacuri, lacul Starcea, lacul Copilasi, lacul Bogdanesti, lacul Habasesti fara pretentia de a le enumera pe toate.
Restaurantul are terasa si în fata cu vedere spre sosea, si în spate cu vedere spre lac. În stânga este minihotelul cu o mica terasa în fata intrarii. Între restaurant si minihotel sunt scari ce coboara spre terasa de jos aproape de malul lacului. Datorita personalului insuficient, trebuie sa va anuntati prezenta pe terasa de jos pentru ca riscati sa nu fiti vazuti din cauza umbrelelor.
Restaurantul si terasele arata bine, e curatenie, flori multe ce înfrumuseteaza locul si da o nota în plus. Emblema hanului de pe fatada restaurantului e o alegorie în albastru cu trei pesti stilizati si niste forme ce se vor a fi salba de lacuri din zona, asta e interpretarea mea! , si e indicat un an « 1969 », probabil indica anul aparitiei restaurantului. Grupul nostru a ocupat tot restaurantul, eram un grup organizat anuntat dinainte de agentia de turism. Meniul oferit era: pastrav sau crap la gratar în saramura si cu mamaliguta la 34 lei portia, sau pulpe de pui la gratar cu cartofi prajiti la 25 lei portia. Fiecare a optat pentru o varianta anuntata în timp util pentru ca timpii de asteptare sa nu fie mari.
Toti vroiam sa ajungem mai repede la Iasi pentru a profita de timpul liber si de a vizita orasul pe cont propriu.
Trei tineri au zbârniit printre mese preluând comenzi suplimentare de ciorbe, bere, apa, limonada. Au fost aduse repede semn ca erau pregatiti sa faca fata la un grup mai mare. Eu am luat o ciorba de vacuta = 11 lei si o limonada=9 lei. Ciorba buna dar nu extra, la limonada am cerut suplimentar gheata iar când mi-a fost adusa saramura cu pastrav la gratar am fost un pic dezamagita, toata pielea pestelui era arsa, noroc ca doar pielea, m-am uitat si la colegi prin farfurii, la cei cu peste, si la toti pestele fie pastrav fie crap era cam uitat pe gratar…
Am vazut prea târziu lista cu desert, comandasem déjà ciorba, as fi renuntat la ea pentru un desert apetisant, au sase tipuri de desert, atasez fotografia ca sa vedeti la ce am renuntat cu mare parere de rau.
Restaurantul ofera si meniul zilei la doar 13 lei: doua tipuri de ciorba, pulpa de pui sau pulpa de porc sau mici la gratar 3 bucati cu cartofi prajiti, castraveti murati si pâine, tare ieftin!
Grupul sanitar din interior are accesul de lânga usa ce da în terasa din spate, se coboara niste scari, e modern si curat are consumabile hârtie si sapun lichid. În schimb grupul sanitar exterior la care se ajunge coborând niste scari dupa coltul cladirii e de evitat, e murdar si fara consumabile.
În fata restaurantului lateral e o mica pajiste pe care doi cai frumosi pasteau linistiti.
Concluzia: pentru un popas merita sa vizitati locul desi am auzit niste comentarii în grup ca s-a schimbat bucatarul si de aceea a fost pestele uitat pe gratar mai mult timp si parca nici mâncarea nu mai este asa de buna.
Parerea mea ca mâncarea a fost buna exceptie pielea prea prajita dar sa tinem cont totusi ca suntem la un han si nu la un restaurant de fite cu stele Michellin.
Trimis de Yolanda in 14.10.19 22:06:26
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în HÂRLĂU / TG. FRUMOS.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yolanda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în zona Roman? , ROMAN" (deja existentă pe sait)
@Yolanda: Am trecut de multe ori pe lângă acest complex hotel-restaurant în drum spre Botoșani, dar nu am oprit niciodată acolo deși am observat autoturisme staționate. Îmi place acea porțiune de drum național care se unduiește pe lângă cele trei iazuri străjuite de pădure. În acceași zonă pe marginea drumului putem admira câțiva copaci imenși.
Prin apropiere trece râul Siret, iar la 10 km distanță de han se află Casa memorială „Vasile Alecsandri” din Mircești.
Mulțumim pentru impresii!
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Unde mâncăm în zona Tg Frumos - Hârlău» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)