ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.09.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Rosiorii de Vede
ÎNSCRIS: 16.04.13
STATUS: PRETOR
LUNA
JUL-2019
familie cu copii
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + 1 COPII -- v: 17

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
91.67%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în zona Ocna Șugatag?

Păstrăvăria Alex - cam scump, dar merită!

TIPĂREȘTE URM de aici

În ultima noastră zi în Maramureş, duminică fiind, am mers la biserica din lemn din Poienile Izei, despre care v-am povestit într-un alt review, ne-am întors la pensiune, am făcut fotografii în frumoasele costume populare maramureşene, şi... ce să facem în continuare? Se făcuse de prânz, foame nu prea ne era, dar nici în pensiune nu aveam de gând să stăm. Ideea salvatoare a venit de la o familie de constănţeni cu care stam seara la un şpriţ, să mergem la o păstrăvărie, un păstrăv pregătit ca la carte ar fi fost minunat!

Am discutat cu gazdele, care ne-au recomandat Păstrăvăria Alex, din comuna Deseşti, la vreo 30-35 de km. de Poienile Izei. Nu era o problemă distanţa, aşa că am pornit la drum, cu viteză medie, pentru a privi pe îndelete frumoasele locuri, am trecut prin Ocna Şugatag, apoi direcţia Deseşti, în satul Mara, la păstrăvărie. De la distanţă locul pare a fi o oază de linişte, dar când te apropii totul sare în aer! Deşi parcarea este destul de mare, cu greu am reuşit să găsim 2 locuri pentru maşinile noastre. Era atât de aglomerat, oameni buni, de ziceai că s-au înţeles toţi turiştii din Maramureş să vină în acea zi de duminică la Păstrăvăria Alex! Mesele de pe ponton erau pline, cele de pe marginea bazinelor erau pline, resemnarea pusese stăpânire pe noi, eram hotărâţi să plecăm, noroc cu o familie de turişti unguri, cred, care ne-au văzut şi ne-au făcut semn să venim la masa lor, plătiseră şi se pregăteau de plecare. Le-am mulţumit călduros şi ne-am aşezat, în scurt timp o simpatică ospătăriţă în costum popular aducându-ne meniurile. Pe lângă peşte, doar ne aflam în regatul păstrăvului, puteţi comanda şi altceva: platouri reci sau calde, cârnaţi şi carne de porc, mămăligă cu jumări, ciorbă de burtă sau de legume şi altele.

Noi am vrut să mâncăm doar peşte, ca atare am cerut o ciorbă de păstrăv pentru soţia din dotare, şi 3 porţii de păstrăv prăjit în făină de mălai, cu mămăligă şi mujdei, pentru mine şi pentru constănţenii mei, pe lângă acestea solicitând şi o bere şi 3 carafe cu limonadă. Am cam aşteptat mâncarea, ospătarii erau puţini, lume cu duiumul, dar ne-am relaxat privind la angajaţii care scoteau peştii din bazine. Despre gustul preparatelor, numai cuvinte de laudă, ciorba a fost excelentă, în cantitate suficientă, cel puţin asta a fost părerea soţiei, iar păstrăvul prăjit în făină de mălai a fost de vis, sau cum spunea un mucalit de la o masă alăturată, un gust de-ţi baţi pruncii! :) Păstrăvul erau imens, prăjit atât cât trebuie, mămăliga şi usturoiul completând de minune acest tablou gastronomic. Toate bune şi frumoase, doar că preţurile sunt cam mari, 13 lei suta de grame de păstrăv mi se pare cam mult, în condiţiile în care este crescut acolo, doar este scos din bazin şi pregătit, nu este adus din altă parte.

Nu mai este de mirare că pentru ce am consumat am plătit, 4 persoane, suma de 217,60 lei, plus bacşişul aferent, că ospătăriţa nu avea nicio vină, s-a străduit ca totul să meargă ceas, ca noi să fim mulţumiţi.

La păstrăvărie puteţi opta şi pentru cazare, am înţeles că au destule locuri, dar nu m-a interesat acest aspect, am venit doar pentru a mânca un păstrăv şi atât.

Concluzia? Dacă prindeţi o zi fără aglomeraţie, chiar dacă preţurile sunt măricele, puteţi petrece un timp de calitate (cum se spune mai nou) preparatele au un gust deosebit, ospătarii sunt tineri şi amabili, îmbrăcaţi în costume tradiţionale, locul este frumos, recomand Păstrăvăria Alex.

Vacanţe frumoase vă doresc!


---
Trimis de Safta Radu in 11.09.19 10:29:59
Validat / Publicat: 11.09.19 13:50:14
VIZUALIZĂRI: 866INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în OCNA ȘUGATAG.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42050 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

webmasterX [11.09.19 13:41:52] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în zona Ocna Șugatag?, OCNA ȘUGATAG" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

Aurici [11.09.19 16:26:25] »

@Safta Radu: Am mâncat la Păstrăvăria Alex în 2010, când am stat la Ocna Șugatag vreo 12 zile. Mă bucur să văd că la atâția ani distanță au rămas ușor scumpi dar la fel de căutați. Și noi am așteptat mult pentru o masă dar n-am simțit pentru că ne-a făcut plăcere să ne plimbăm pe acolo, să admirăm cascada și să dăm de mâncare la păstrăvi. Am recomandat și noi locul tuturor cunoscuților pe care i-am auzit că merg în zonă.

Vacanțe frumoase îți dorim și noi ție!

Safta Radu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [11.09.19 17:47:28] »

@Aurici: Am scris acest review pe fugă, la ora 12.00 trebuia să o duc pe mama la un control la oftalmolog, şi n-am amintit nimic de cascadă, probabil şi de altele... Oricum, e frumos la Alex, sunt peisaje care îţi încântă ochiul, dar dacă prinzi o zi cum am avut noi, îţi cam piere cheful şi de păstrăv şi de tot. Bine, era duminică, probabil că mulţi erau în drum spre casă, iar păstrăvăria este bine amplasată, are un excelent vad comercial, cum s-ar zice. În ceea ce priveşte mâncarea, jos pălăria!

Mulţumesc pentru ecou şi pentru vot.

Zoazore [11.09.19 20:45:27] »

@Safta Radu: Și-un SB savuros ca desert de la mine!

Mami, @Dana2008 a dat 29 lei/ 100 gr păstrăv! Tot la o păstrăvărie! Voi ați scăpat mai ieftin!

Arata tare-tare bine! Și cum tot voi m-ați ”nărăvit” la păstrăv, văzându-vă porțiile... offf! Și n-am apucat să mănânc! Încă!

Și ce noroc ați avut cu acei OAMENI, care v-au lăsat la masa lo!

Apăi să vă fie de bine, dragii mei!

Dana2008 [11.09.19 21:43:58] »

@Safta Radu: Buna!

La Restaurant Casa Păstrăvului, Doripesco am mancat

Saramură de păstrăv cu mămăligă (77 lei, păstrăvul avea 320g x 29 lei/100g) asa cred ca era gramajul, ca sa iasa socoteala, oricum nu pot verifica greutatea pestelui.

Acum doua saptamani. Pastravii erau tot din crescatoria proprie. Ce zici de asta?

Asta e... vorba aceea "cine nu casca ochii, casca punga!"

Sa va fie de bine!

Calatorii placute!

Numai bine!

Alex_Macedo [12.09.19 10:50:06] »

Dacă a fost pe plac, sigur că preţul a fost pe măsură... Nici nu ştiţi câţi nervi mi-a mâncat amenajarea şi prospeţimea locului, că de cheltuieli nu mai vorbesc...

crismis [12.09.19 10:57:59] »

@Alex_Macedo: Un sincer wow! E pe lista noastră!

Safta Radu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [12.09.19 11:09:41] »

@Zoazore: 29 de lei suta de grame?!?! Acu' , bafta ei!

Glumeam, desigur. Ce sa spun? Frumos la păstrăvărie, mi-a plăcut, păstrăvul a fost bine gătit, avea un gust magnific, e incomparabil cu cel turcesc pe care îl cumpăr din market.

Mulțumesc pentru ecou și pentru vot.

Safta Radu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [12.09.19 11:13:42] »

@Dana2008: Probabil ca ai mers pe principiul,,obrazul subțire cu cheltuiala se tine' ' . Lăsând gluma, a fost scump, chiar foarte scump!

Mulțumesc pentru ecou și pentru vot.

Safta Radu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [12.09.19 11:15:54] »

@Alex_Macedo: Salut Alex! Ce sa înțeleg din ecoul tău, ești implicat în afacerea asta, sau a fost o gluma?

Zoazore [12.09.19 11:44:44] »

@Alex_Macedo: Pe bune?

Alex_Macedo [12.09.19 11:44:48] »

@Safta Radu:

Mai bine tăceam...

Oricum... mă bucur că te-ai simţit bine! SINCER!

Zoazore [12.09.19 11:47:55] »

@Alex_Macedo: Nuuu, ca ai adus un zambet si o bucurie! Ca de obicei! Ma bucur cand te citesc! (asta-i pentru Faraoana!)

Dana2008 [12.09.19 15:39:13] »

@Safta Radu: 😊

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alex_Macedo, Aurici, crismis, Dana2008, Safta Radu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.103882789612 sec
ecranul dvs: 1 x 1