ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.05.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2019
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Castelul Ravadinovo, povești amestecate, printre eroii imaginari ai unui copil

TIPĂREȘTE URM de aici

Cazați la Blue Pearl - vezi impresii, am hotărât (eu) că e musai să merg la plimbare, să fug de UAI.

În Sâmbăta Mare am plecat spre Ravadinovo dar soțului meu i s-au aprins beculețele când a văzut indicatorul de Turcia, Istanbul. „Cum, suntem la câțiva km de Turcia și nu dăm o fugă? ” E drept că am făcut o pauză de Turcia, pauză de câțiva ani, am dorit să văd și alte locuri din alte țări, dar NU am fost de acord cu o escapadă scurtă și obositoare într-o țară în care mă simt cu adevărat turist. Turcia merită gustată mai multe zile, părerea mea. Văzând omul necăjit, am hotărât să renunț la castel sâmbătă, cu promisiunea fermă că vom reveni duminică, în zi de Paști.

Zis și făcut.

Duminică, zi de mare sărbătoare, zi de Paști. O fi deschis castelul?

La 70 km de Blue Pearl, în direcția Sozopol, la intrare în satul Ravadinovo, pe partea stângă, am zărit Parcul Acvatic apoi turnulețele castelului. Drumul e cam prăfuit, am parcat gratuit în țărână, în parcarea din fața gardului pietruit. Soarele încălzea castelul, praful se ridica încetișor printre mașinile parcate. Semn bun zic eu, nu conta praful, important e că erau deschise porțile.

Programul zilnic e de la 8-20, fiind Sărbătoare programul era scurtat, vizita se încheia la ora 18.

Am găsit o gheretă din plastic cu un nene care vindea bilete, 20 leva/persoană. Am să atașez cu poză cu toate tarifele și reducerile existente.

Am să vă spun că elemetele acestui castel sunt îndelung discutate, părerile sunt mai mult contra decât pro :)

„Hai măi, omul a scos satul din anonimat! Uite, a făcut și un Parc Acvatic... ” Cam așa s-a explimat omul meu :)

Ravadinovo este un „ansamblu” format dintr-un castel cu acoperișuri ascuțite, cu terase, cu o cramă, o capelă, un salon-chioșc adică un fel de foișor, un lac, grădini frumoase, un restaurant, un bar, o mini-zoo, un lac înconjurat de sălcii mustăcioase.

Toate ingredientele unui punct de atracție pentru turiști, d. p. m. d. v.

Un bulgar cu foarte mulți euro și-a dorit o jucărie. Adică un castel. Mna, fiecare cu dorințele lui.

Cică el ar fi cu toate ideile, cu arhitectura, cu designul, a fost ajutat de familie și de oamenii din sat. Eu cred că tot ceea ce și-a dorit în copilărie și nu a avut, de jucării vorbesc, asta a combinat el acolo. La asta mai adăugăm și filmele văzute, eroii lui din povești, nevoia de un spațiu cât mai mare, nevoia de apropiere de elemente ale naturii și multe alte lipsuri ale copilăriei. Părerea mea. Dar... a ieșit ceva haios, eu m-am simțit tare bine, m-am relaxat câteva ore.

Am trecut de poarta masivă și ne-a întâmpinat un „prinț” în straie prăfuite, am făcut o poză cu el (7 leva) și-am pășit mai departe, pe aleea cu pavele, alee mărginită de sute de flori, arbori și arbuști. Zgomotul era infernal de melodios, păunii se agitau ca nebunii.

Pe stânga era o potecă ce se termina la o fântână, un bazin cu pești era împrejmuit cu un gard din fier forjat, în față aveam un fel de arc de triumf și-o statuie masivă a unui erou??? medieval cică, ăsta era vegheat de o siliconată cu aripi, cu posterior și membre de animal. Recunosc, nu mă pricep la artă neam.

Peste tot în curte sunt niște monștrii îmbrăcați în armuri, foarte, foarte haioși. Nu lipsesc nici balaurii/dragonii (sau ce-or fi ei) din metal, agățați pe stânci, pe turnulețe sau pe pereți, statuile cu măicuțe pioase contrastează cu toate siliconatele sau cu eroii musculoși cu paloșul gros.

Castelul este îmbrăcat cu o iederă târâtoare, efectul vizual este plăcut. Mi-a plăcut tare mult piatra folosită la construcție, avea diferite nuanțe și culori. Se spune că în funcție de lumina soarelui aceasta își schimbă culoarea. Turnulețele castelului sunt ascuțite, sunt încărcate cu ornamente metalice, giruetele sunt niște cai la galop. Ferestrele au frontoane din alamă, din loc în loc sunt cuie bătute în ele, cuie îmbrăcate într-un plastic albastru. Zidurile au medalioane din metal, pe acoperiș sunt îngeri dar și cruci.

Am urcat pe o terasă la etajul unu, priveliștea era de senzație, liniștea apei era întreruptă doar de zgomotul păsărilor.

Crama este păzită de un bărbat cu aripi și cu glugă pe cap, un musculos drăguț, adică o statuie cu mușchi :)

N-am avut ce degusta, ne-am răcorit un pic într-o sală imensă unde o masă cu vreo 20 de scaune aurite își aștepta degustătorii. Câțiva „cavaleri” îmbrăcați în armuri păzeau pânzele de păianjeni de pe tablouri, locul era neinsuflețit. O sală mică, la un semi-etaj dintr-un separeu, era mobilată cu fotolii masive, canapele și măsuțe. Tot în pivniță am găsit un salon mare (o fi unul pentru dans???), o altă masă cu jilțurile aurite și un fel de melc-bar care trona în mijlocul spațiului.

Capela ne-a întâmpinat cu statui albe și cu Sf Gheorghe omorând balaurul. O doamnă stătea cuminte în capela catolică, cred că era vânzătoare de iconițe, la intrare erau multe așezate pe rafturi. Capela e mititică, foarte încărcată și ea, vitraliile sunt foarte frumoase, lustra e pe măsura decorului, totul e aurit :) Cerul capelei e înstelat, nici nu știi ce să privești mai întâi, totul e sclipicios.

Pe alei se plimbau nestingheriți păuni și păunițe, grădinile sunt deosebite, totul mirosea a verde, culorile inveseleau ochii.

Terasa-pavilion (denumirile îmi aparțin, le-am botezat un pic), era la marginea grădinii, era albă, avea acoperișul din fier forjat și era păzită de un păianjen uriaș. De pe terasă am zărit împrejurimile, gunoaiele de după gard, materialele de construcție de lângă gard dar și turnulețele din Parcul Acvatic.

Între terasa-păianjen și chioșcul-foișor este un spațiu drăguț, păzit de un cal din fier, împopoțonat cu armură, spațiul e destinat relaxării oaspeților, acolo exista un bar, câteva mese și scaune din lemn, revenisem oarecum pe pământ, evadasem un pic din basmul milionarului. Se putea savura o cafeluță, o băuturică, o înghețată, era un loc vesel, plin de culoare.

În foișorul din piatră erau canapele, fotolii, măsuțe, cavaleri în armuri hidoase, un alt loc de relaxare pentru turiști. Cupola era pictată cu albastru intens, câteva femei și îngerași se tolăneau în tavanul pictat. Și-aici era un bar, pe bar diverse obiecte „antice” și-au găsit locul de odihnă.

La ieșirea din acest foișor-pavilion-chișc am întânit o broască râioasă care păzea roata învârtită de apă.

Fântâni și grote artificiale, căderi de apă, multe broaște, sirene, lanțuri groase, vulturi, dragoni, toate sunt din visele copilului, pe toate le găsim acolo, în castelul lui, în lumea lui imaginară.

Băncile și scările sunt puternic încărcate ornamental, sunt numeroase locurile de odihnă unde îți poți odihni picioarele obosite.

Înconjurat de sălciile pletoase, lacul e locul unde dansează lebedele albe și negre, unde rățuștele dau din funduleț, iar rățoii-s ciufuliți.

Un mini zoo ne-a încântat maxim, păunii erau tare încrezuți și-și etalau minunățiile de pene, domnul C a reușit să enerveze teribil un curcan frumos, găinile zăpăcite alergau cocoșul neastâmpărat. Un căluț alb adulmeca țărâna, stătea cuminte într-un spațiu îngrădit. Căluțul se putea călări, contra cost.

Am ocolit lacul și-am găsit alte băncuțe din fier forjat, un spațiu aerisit, verde, la capătul acestuia erau câteva jucărioare pentru pitici, dintr-un lateral se putea ajunge în parcul acvatic, n-am urmărit aleea dar cred ce spune domnul C.

O altă terasă amenajată cu mese și scaune era la dispoziția turiștilor, aici am văzut și un grătar cu proțap, semn că se poate și mânca la castel, cred că pe timp de vară.

Galeria de artă se putea vizita contra sumei de 5 leva, în interior erau poze retro și un magazin de suveniruri. O motocicletă cu ataș și-un tun păzeau intrarea în galerie.

La intrarea pe proprietate e un panou în care se menționează activitățile care se pot desfășura în curtea castelului, printre acestea numărându-se și Escape Room. Existau și toalete în interior, nu le-am vizitat, nu pot spune cât de curate erau.

Nu sunt în măsură să judec visele unui copil, de fapt pe-ale nimănui. Fiecare acțiune a omului exprimă ceva. Văzând atâta opulență nu pot decât să mă întreb cât de mult a suferit copilul, câte lipsuri a avut, astfel încât și-a investit milioanele de euro în balauri, dragoni, sâni perfecți, idoli musculoși, sirene, broaște, măicuțe, îngeri sau demoni.

Combinația e năucitoare, grădinile etajate sunt senzaționale, arbuștii și arborii, apa și toate pietrele împopoțonate, păsările colorate, peștii strălucitori, parcă-s toate vrăjite de copilul-adult. E un amalgam de mirosuri, culori, curiozități și sentimente, așa văd eu Castelul Ravadinovo.

E un loc pe care-l recomand, plimbarea e plăcută, eu am fost extrem de încântată de grădini și de animăluțe, m-am distrat grozav.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de krisstinna in 04.05.19 10:32:04
Validat / Publicat: 04.05.19 11:44:33

VIZUALIZĂRI: 1474 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Eram bucuroasă, amfostacolo...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 71300 PMA (din 56 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

22 ecouri scrise, până acum

Denisa13 [04.05.19 12:26:47] »

Interesant si placut loc. Mi-a placut plimbarea prin castel. A fost o alegere inspirata.

doinafil [04.05.19 12:29:56] »

Excluzând locul unde natura este la ea acasă, castelul cu anexele lui mi se pare - în mare parte - o arhitectură „forțată”, khitch-oasă, fără un stil unitar armonios. Păcat de feroneriile laborioase, frumoase, care s-ar fi potrivit mult mai bine în alte părți, dar nu aici! (părerea mea)

Cum bine te întrebi și-n text, cine știe ce imaginație, din copilărie sau adolescență, l-o fi „stârnit” pe proprietar să facă acest castel?!

Cireașa de pe „tortul” kitsch-ului mi se pare a fi ceea ce se vrea a fi copia „Fontanei di Trevi”, de la Roma, din P80!

Felicitări pentru scriere și descriere!

webmaster26 [04.05.19 12:42:34] »

Mutat în rubrica "Castelul Ravadinovo [Ravadinovo], DUNI / DJUNI" (nou-creată pe sait)

===

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

webmaster [04.05.19 12:52:50] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Mihai18 [04.05.19 13:57:01] »

P-3.

Tinerețe, fără bătrânețe.

Dragoș_MD [04.05.19 15:11:59] »

@krisstinna:

Un bulgar cu foarte mulți euro și-a dorit o jucărie.

Bulgarul ăla cu foarte mulți euro e de fapt un fel de L. D. de la ei. (din fericire, ceva mai tembeluț și doar la nivel local; deocamdată).

Spuneam eu acu' vreo 4 ani:

Proprietarul său este un milionar mafiot de 59 de ani, fost luptător, apoi ofițer vamal la Sandanski, milițian (dat afară pentru că a bătut deținuți), reangajat într-o firmă privată de pază după 1989, Georgi Kostadinov Tumpalov. S-a ocupat inclusiv cu o firmă care extrăgea pietre, undeva la granița bulgaro-turcă, cel mai probabil (și) pentru acest castel.

Văd că omu' e acum și mai fudul, ia permii după premii, și-a făcut și un aquaparc... Și faptul că a crescut tariful de vizitare de la 8 la 20 leva în doar 4 ani, dar fără să mai aducă vreo îmbunătățire „ciudățeniei” (că doar n-o să-i spun castel - nu e demn de acest nume) mă face să cred că omul e dus rău cu pluta.

Păi unde în toată Bulgaria mai găsești așa tarif pentru a vizita un obiectiv turistic?!? pe bune?!? pffff...

Mă rog, nu-i vina ta că aifostacolo (cum nici a mea nu prea a fost), dar eu rămân la impresia inițială și în continuare spun că NU recomand obiectivul.

PS mai ales că, vizitându-l și promovându-l, practic nu facem altceva decât să îmbogățim și mai mult un mafiot. Dar nu numai pentru asta.

webmaster [04.05.19 15:23:04] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

krisstinna [04.05.19 17:15:06] »

@webmaster26: Coordonatele sunt ok, mulțumesc

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
krisstinna [04.05.19 17:15:51] »

@webmaster: Mulțumesc

krisstinna [04.05.19 17:17:19] »

@Denisa13: Mi-am dorit să văd grădinile și animăluțele, astea m-au atras acolo.

krisstinna [04.05.19 17:26:47] »

@doinafil: Consider că l-am evaluat suficient pe proprietar: scoala puțină, bani mulți, lipsuri in copilărie, fiecare țară are așa ceva, din păcate.

Eu m-am relaxat printre plante și păuni, am admirat rățuștele haioase, m-am bucurat de soare și m-am plimbat.

Copiii erau foarte incantați, noi eram singura familie fără pitici.

Zona aia e un pic deluroasă, nu-i nimic spectaculos, grădinile și animăluțele sunt “Creația” milionarului.

Așa cum bănuiam, nu a avut un designer, el a dirijat totul. Altfel poate era îndrumat doar la o poveste, nu la acel amalgam abramburit.

Cu toate astea, eu recomand locul, mie mi-a plăcut plimbarea.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinna [04.05.19 17:31:32] »

@Mihai18: Ești mult prea amabil, mulțumesc frumos!

krisstinna [04.05.19 17:39:22] »

@Dragos: Stiu ce spuneai, nu te contrazic absolut deloc.

Dar mai știu că nu recomanzi nici Turcia, cam din motive asemănătoare, ăia fiind răi, cotropitori și furaciosi.

La minotaur am dat 30 de euro și nu mi-a plăcut, am intrat in fibrilatii de nervi și din cauza căldurii, am pierdut timp prețios.

Aici măcar m-am certat cu păunul, Cristi s-a alergat cu curcanul, rațele își scăldau puișorii, florile zâmbeau la soare, copiii alergau pe aleile albe, era o atmosfera plăcută.

Carmen Ion [04.05.19 18:52:10] »

@krisstinna: Nu e genul meu de obiectiv de vizitat - opulența, și mai ales cea kitsch, mă dezgustă, dar dacă e s-o luăm așa, am elimina de pe lista must see și parcurile Disney Land, de pildă, locuri adorate de copii dar și de către părinți.

Așa că am reținut locul și îl voi evita, chiar dacă grădinile și aranjamentele florale sunt drăguțe. Oricum, este plăcut să petreci o zi în aer liber, așa că mă bucur pentru tine!

PS Am avut și la noi un așa-zis milionar, care a ridicat pe undeva pe lângă Slobozia un ”turn Eiffel” și parcă și o copie a ranch-ul din serialul Dallas, dacă îmi aduc bine aminte. Mare e grădina lui Dumnezeu... Oare ce s-o fi ales de aceste ”edificii”?

Dragoș_MD [04.05.19 19:42:31] »

@Carmen Ion:

Oare ce s-o fi ales de aceste ”edificii”?

S-a cam ales praful, după ce au fost revendicate de creditorii lui Ilie Alexandru (bănci, în general) și vândute la licitații pentru recuperarea datoriilor.

@krisstinna:

... știu că nu recomanzi nici Turcia

aici faci o ușoară confuzie: nu agreez Turcia, dar nu îmi permit să spun cuiva că nu o recomand. Dimpotrivă, chiar am oferit cuiva drag ocazia să meargă acolo în infotrip acum vreo doi ani.

Și tare fericită a fost!

roth [05.05.19 00:45:38] »

@krisstinna: Ehei, o zi in Turcia, o zi la castel, stiu ca tu te bucuri de tot ce te inconjoara asa esti tu croita.

Am vrut si eu sa ajung, nu a iesit dar am citit cu placere povestea ta.

Frumos au ba, cu arhitectura sau nu este un loc unde poti sa petreci cateva ore intr-o plimbare lejera.

Vacante minunate.

krisstinna [05.05.19 07:52:48] »

@Carmen Ion: Asta și vreau, prin prezentarea detaliata a unui obiectiv: fiecare să aleagă dacă i se potrivește sau nu.

Mai aveam o opțională in calcul, tot o plimbare in aer liber dar presupunea și o plimbare cu barca și am ocolit totuși ideea, soțul meu nu agreează astfel de plimbări

Nu prea ai ce face in zonă, vizitasem Nessebăr, Sozopol și Burgas, am vrut sa evadez un pic din UAI.

Ehe, sunt multe asemenea locuri “sclipicioase”, important e sa știm de ele ca să avem posibilitatea de a alege.

Mulțumesc frumos, Carmen!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinna [05.05.19 08:05:36] »

@roth: Așa e, mă bucur de tot, profit că încă mă pot plimba, nu am îmbătrânit prea tare

Turcia a fost foarte obositoare dar asta nu înseamnă ca nu recomand excursia de o zi. Mă mai gândesc dacă ar fi util cuiva un asemenea articol, nici nu prea am unde sa-l încadrez

Ideea îți aparține, nu am fost de acord cu ea (mă temeam de aglomerația din vamă) dar uite ca soțul meu a fost foarte insistent și a mers glonț către turci, și-a asumat riscul unei eventuale aglomerații și implicit a oboselii de după.

Sănătoși să fim, locuri de vizitat sunt multe, alegerea aparține fiecărui individ, in funcție de preferințe.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
maryka [05.05.19 11:37:52] »

„Kitschoasă” sau nu, să știi că mie mi-a plăcut! Mi-a plăcut mai ales pentru zona în care este amplasată, grădinile sunt frumoase, iedera care îmbracă castelul e foarte fotogenic!

De ce să asemănăm cu ceva? Asta a fost dorința și imaginația omului, asta a ieșit. Poate peste ceva vreme va fi interpretat altfel. Pentru cei aflați în vacanță și nu numai, mi se pare o plimbare plăcută, o vizită frumoasă, chiar și pentru cei cu copii.

De altfel pentru asta e și așa de util acest site, citești despre un obicetiv, iar de nu te atrage nu te mai duci!

Poza 03 e tare frumoasă, ești fericită ca un copil!

krisstinna [05.05.19 21:41:57] »

@maryka: Ai mare dreptate, fiecare poate alege ceea ce se pliază pe gustul său.

De altfel, dacă aș investiga fiecare investitor, indiferent de țară sau de obiectiv, cred că n-aș mai merge nicaieri, niciodată, din bani curați, din salariu, nu poți face castele, hoteluri, parcuri acvatice. Dar eu nu sunt procuror, sunt un om obișnuit care povestește ceea ce vede.

Că poți face ceva grandios, de bun gust, asta ține de cultură, de educație, nu de banii ciordiți, părerea mea.

Una peste alta, știu că întreținerea animalelor, a grădinilor și a oamenilor angajați necesita bani, din taxa de intrare cred că se plătesc toate cele menționate de mine. Și nu sunt mici costurile, știu ce înseamnă să întreții animale și grădini

Cam ce a zis și soțul meu: au de muncă oamenii din sat și “elevatul investitor” a scos satul din anonimat.

Mulțumesc pentru apreciere, pentru frumoasele cuvinte, sunt incantata de vizita ta

crismis [06.05.19 15:41:20] »

@krisstinna: Am citit dimineață, am și votat vreo câteva poze, apoi m-a chemat datoriași a trebuit să pun semnul de carte...

Am auzit multe impresii controversate despre acest loc și, vizionând fotografiile tale, înțeleg de ce. Da, e kitch, dar mie-mi place! E un mod exagerat al autorului de a se exprima, iar exagerarea se știe că uneori poate fi o excelentă figură de stil. Ce ar fi aflat vizitatorul despre visurile și poveștile copilăriei autorului dacă totul ar fi fost cuminte, așezat, asortat?! Briz-brizurile șochează și produc sentimente. Eu zic că omul a reușit să transmită ceea ce a dorit și - vorba d-lui C - a pus locul ăsta pe harta Bulgariei (și nu numai). Da, nu voi rata ocazia de a-l vizita când voi fi în zonă.

... Și pe noi ne-a prins Paștele pe la vecini. De fapt, sâmbătă am încercat să vizităm câte ceva prin împrejurimile Bucureștilor; nici pomeneală! În schimb, în duminica Paștelui am prins toate cîrciumile și toate muzeele din Lovech deschise, inclusiv Centrul de Informații Turistice! Am mai comentat pe tema asta, dar nu pot să nu remarc încă o dată felul în care vecinii noștri sudici ne dau clasă la felul în care înțeleg să-și atragă turiștii!

krisstinna [07.05.19 08:21:16] »

@crismis: Da, uite și tu: bulgarii deschid porțile obiectivelor turistice și in zile de sărbătoare. Își promovează tot, câștiga bani din turism.

Aștept poveștile tale, intuiesc eu că totul a fost foarte frumos

Mulțumesc de vizită, zi bună îți doresc

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, doinafil, krisstinna, maryka, Mihai18, roth, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂCastelul Ravadinovo [Ravadinovo]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.081365823745728 sec
    ecranul dvs: 1 x 1