ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.04.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2019
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii
PREȚ SEJUR 185 euro ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ UAI
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
60.00%
Către satisfăcător
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
70.00%
Satisfăcător

NOTA MEDIE REZULTATĂ
65.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

MPM Blue Pearl (ex DIT) Hotel4

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Perla cu morcovi, conopidă și câteva tăvi goale, tăvi cu aromă de friptură

TIPĂREȘTE

Pentru o mai bună informare, câteva cuvinte pentru cei care nu mă cunosc: sunt tolerantă, nepretențioasă, în vacanță vreau doar o camera decentă, curată, cu baie și balcon. Vreau ca ceea ce plătesc, ceea ce mi s-a promis, ceea ce e în ofertă, aia să primesc. Și totuși, dacă nu primesc încerc să mă bucur de ceea ce îmi dă Dumnezeu :)

Hotelul Blue Pearl este situat aproape de centrul Sunny Beach, pe plaja, este un hotel frumușel, foarte bine poziționat.

Oferta de Paști 2019: 185 euro/doi adulți/UAI. Rezervare din decembrie 2018, pe Booking, 20 de camere, rezervare făcută de o prietenă a lui @Roth.

În banii ăștia aveam trei mese incluse, între mese aveam diverse chestii la Snack Bar de la piscină, băuturile incluse, o parcare subterană contra cost, 20 leva/zi.

Ce am găsit noi acolo?

După un drum de 5 ore am găsit Sunny Beach trist, dezolant, un fel de Cernobâl. Nu recomand în extrasezon stațiunea, erau doar trei hoteluri deschise, sacii cu gunoaie erau prezenți peste tot, câteva magazine și-au deschis porțile în zi de Paști.

Am ajuns la hotel pe la ora 12, recepția goală, două femei amabile ne-au primit cu zâmbete, la receptie. Am dat cărțile de identitate, am cerut parcare păzită, dar aceasta nu era disponibilă decât la 15 leva/zi, la hotelul de lângă noi. Se putea parca gratuit, pe străzi, dar am respins ideea din start. Puteam plăti cu leva sau cu cardul. Casa de schimb din recepție era închisă și așa a rămas.

Peste actele noastre au pus un bilețel cu numărul camerei pe care ne-a alocat-o în acel moment, nicio cameră nu era gata, am așteptat în lobby, am băut o cafea.

În maxim o oră s-a umplut recepția, cei din grupul nostru și un alt grup de 17 camere au “invadat” hotelul. Unii aveau rezervare prin agenție de turism, alții prin Booking.

Depășite de situație, doamnele au luat actele tuturor oaspeților și au început alocarea camerelor, cu bilețele puse pe acte. N-am văzut atâtea acte cu bilețele întinse prin receptie, niciodată.

În fine, m-am distrat un pic, am mai făcut pe traducătorul, am băut un rachiu de caise, am socializat, am zâmbit și am primit camera, fără bilețel :)

Mașina am parcat-o la hotelul alăturat, ne-a cărat un baiat bagajele, am fost informați că nu avem masa de prânz:(, adică am fost pacăliți frumos. Barul de la piscina: altă țeapă, nema cronțănele, pizza sau chestiile promise în ofertă, băuturi ioc, barul era închis.

Asta e. Căutăm Mc Donald’s, mâncam prânzul cu 21 leva, lângă Kuban. Mai era deschisă o terasa, Brexit se numea :) În rest bătea vântul, era lacătul pus peste tot. Aaa, era și Subway deschis.

Hotelul albastru:

Mie mi-a plăcut.

Clădirea e frumoasă, are 7 etaje, 3 lifturi, decorul din interior este cald, curățenie era peste tot, inclusiv la toalete.

Restaurantul e drăguț, insuficient spațiul din interior pentru toți oaspeții.

Baruri sunt două, unul în lobby și altul la piscina.

Piscina era cam mică, raportându-mă la capacitatea de 130 de camere ale hotelului, exista și secțiune pentru cei mici.

Terasa de la piscină era draguță, cu bănci și mese din lemn masiv.

Între barul de afara și intrarea in hotel este un alt spațiu, folosit pe post de terasă, mobilierul existent aici era din plastic calitativ.

Holul de la receptie era încărcat cu fotolii, canapele, măsuțe, o masa de biliard, era ok.

Tot acolo era un spațiu de joacă pentru cei mai mici oaspeți.

La etajul unu era o sală de forță și un alt spațiu de relaxare pentru prichindei.

În noaptea de Paști a picurat un pic, apa de la ploaie curgea din tavan, la etajul unu, un angajat a pus o găleata in locul cu pricina =))

Scările, holurile, curate și frumoase.

Camera 2710, la etajul 7

Foarte mare, foarte frumoasa, foarte curată, bine luminata și iluminată, cu un hol spațios.

Pardoseala era din gresie.

Normal ca nu am verificat nimic atunci când m-am cazat, nu îmi stă în obicei, caut doar baia, balconul, restul nu prea contează.

Mobilierul avea o culoare caldă, patul matrimonial era acoperit cu o lenjerie albă, din bumbac, pernele cam subțirele, pilotele la fel.

Două noptiere, doua prize (sub fiecare noptieră câte una), doua aplice, un șifonier cu rafturi dar și cu spații pentru umerașe, un birou cu scaunul aferent, un cuier și un suport pentru valiză, o măsuță pitica, doua oglinzi mari, cam ăsta era mobilierul camerei.

Televizorul era minuscul, AC (era centralizat) nu funcționa, răcitorul din dulap era defect. Am înțeles că această cameră era conectată la F11 (nu știu ce înseamnă) pentru încălzire, deci tot ceea ce era cuplat pe acel F11 nu avea AC funcțional.

Baia era de mărime medie, frumoasă, curată, fără mirosuri urâte, avea si un ventilator.

Cădiță “construită”, scurgere perfecta, perdea din mușama, apa fierbinte, 4 șamponele, un săpunel, un feon, un boiler, 3 h. ig.

Prosoape albe, 6 la număr, fără puf dar curate. Alte băi nu erau ok, erau foarte mici, aveau scurgere deficitară.

Curatenia in camera mea s-a făcut zilnic, coșurile de gunoi golite zilnic, prosoape schimbate zilnic, lenjeria coafată zilnic. In alte camere nu a trecut nimeni pentru curățenie sau ceva de genul :(

Balconul era micuț, în formă triunghiulară, cu o măsuță și doua scaunele din plastic, nu lipsea nici suportul pentru prosoape.

Geamurile camerei erau îmbrăcate cu perdea și draperii.

Minusuri: vedere la oraș, la parcare, la gunoaie. Eu am plătit pentru o camera cu vedere la mare, supărarea nu a fost mare, nu am insistat pe tema asta.

Tv minuscul așezat în lateralul patului, pe măsuța pitica. Am luat un scăunel de pe balcon, l-am pus pe măsuță și am pus tv acolo, să putem vedea ceva. Mare lucru nu aveam ce vedea, erau 30 de posturi, niciunul românesc, dar am avut muzica și desene animate :D

AC nu funcționa, vineri la ora 22 am sesizat, a venit barmanul să verifice =)), a urmat instrucțiunile șefului la telefon, a fost declarat defect (aparatul, nu șeful :p ), ni s-a adus o aerotermă minusculă, nouă, nu am putut să o folosim în noaptea aceea, mirosea a plastic încins. În următoarele zile a fost ok, am folosit-o în timp ce am aerisit camera pe timp de zi, am scapat de miros și ne-am putut încălzi oasele pe timp de noapte, ziua eram “fugiți” din țară, am plecat la turci :D

Răcitorul era nou dar nu a funcționat, ni s-a adus altul tot defect, vineri la ora 23, ni s-a promis a doua zi unul bun dar nu am primit, nici nu am mai insistat, se poate trăi trei zile și fără :)

Bucătăria și masa/preparatele

Micul dejun de nota 10 cu felicitări, atmosfera era plăcută, mâncare bună, suficientă, cafea, sucuri, lapte, mezeluri, brânzeturi, dulciuri, pâine, fără niciun reproș din partea mea.

Prânzul a lipsit în prima zi, și-au cerut scuze, am primit în cameră câteva fructe și doua sticluțe cu apă plată pentru “disconfortul creat”.

Celelalte doua prânzuri: extrem de proaste, sărăcăcioase, bătaie de joc. Asta au spus turiștii, noi am mâncat un prânz în Turcia și unul în Sarafovo, am fost incântați.

Eeii, cinele:

Umilința a fost maximă.

Vă amintiți pe vremea lui Ceaușescu când stăteați la coadă la carne și se termina în fața voastră carnea? Așa a fost la Blue Pearl.

Erau doar doua tăvițe cu carne, una cu un pește dubios și alta cu ciocanele de pui, de exemplu. La ora 18:20 nici cartofi prăjiți nu mai erau, așteptam ca fraierii ceva, ceva.

Mai ieșea unul din bucatarie, îmbrăcat în trening și mai arunca un ibric cu cartofi prajiti în tava goală, 6 bucăți de Chicken McNuggets sau trei pătrățele de pizza.

In celelalte tăvi erau: paste, conopidă, morcovi fierți, orez fiert, fasole boabe sau fasole păstăi.

Am prins o tavă cu ghiveci de legume și câțiva ficaței de pui, m-am bucurat că pot sa-i ofer ceva de mâncare soțului meu. El a fost foarte încântat, habar nu avea cum arată tăvile goale, a stat cuminte la masă, nu înțelegea de ce e lumea supărată, de ce se afirma că nu ai ce mânca :(

In prima seara am luat ultima farfurie curată găsită la ora 18:20, am mâncat cu soțul meu din aceeași farfurie.

Bolurile cu salate erau micuțe, la ora 18:30 erau goale, brânza dispărea imediat, jumatatile de roșii la fel. Normal, oamenii au fost înfometați, mai ales in ziua de vineri.

Groaznic a fost in prima seara, apoi m-am obișnuit :)

Apucam la cină câteva bucățele de cărniță, așezam lângă ele o salată și niște morcovi cruzi și ne asiguram cina. Mă declaram multumită.

Pâinea era un moft la acest hotel, cele 4 coșulețe erau goale la ora 19, cu puțin noroc apucai o felie. Într-un final au remediat ușor problema, aduceau mai multă pâine.

Dulciuri au fost câteva, se terminau și alea imediat. Ciorbe au fost două sortimente, zilnic, nu le-am gustat.

Fructele au fost prezente în cantități reduse, oricum nu se bătea nimeni pe bananele tăiate bucățele.

Înghețata nu a lipsit, copiii au fost încântați.

Ca băuturi pot menționa: locale marca Savoy, bun rachiul de caise :), sucuri la dozator, din gama Cola dar și altele din fructe, vin alb, roșu, rosé, bunicele și astea.

Lumea nu a făcut caz decât pentru lipsa mâncării, nu pentru băuturi. Am apreciat acest aspect la toate grupurile de români.

Ne-am distrat teribil cu toții, indiferent de grup vorbeam aceeași limbă, am făcut haz de necaz după toate tensiunile din ziua de vineri când am fost înfometați.

Mai greu a fost pentru copilași, stăteau la coada la cartofi prăjiți și nu apucau, alții mâncau unt pe pâine :(

“Nu e vina mea că hotelul e sărac” asta a spus o fetiță care aștepta ca mama ei sa-i întindă untul pe pâine la cina de vineri. Părerea mea: bine că a găsit și pâine :(

Masa festivă de Paști

Nu a existat. A fost o tavă cu cărnița, am apucat câteva bucățele :), am fost multumită, dar asta nu înseamnă că era ok.

Distracția

Am avut în schimbul mâncării un excelent spectacol de dansuri și muzica populară bulgărească, oferit de conducerea hotelului, tinerii artiști au fost minunați.

Grupul de olteni români (cei cu 17 camere) au fost la înălțime. Au trecut peste neajunsuri și au încins hore și sârbe, un tip din grupul lor cred ca era cântăreț de muzica populară, ne-a cântat și încântat in seara de Înviere. Ne-am distrat cu toții, indiferent de grup, le mulțumesc pe aceasta cale, poate vor citi vreodată aici.

Personalul hotelului

Amabil, depășit de situație, nevinovat de cele întâmplate.

Managerul era arogant, spunea ca suntem prea mulți, ce am vrea noi să facă el, ce vrem să mâncam mai mult de atât?

Se epuizau repede și băuturile de la bar, personalul ridica din umeri, nu era vinovat.

Barul de la piscina s-a deschis duminica :)

De jur împrejurul hotelului este un gard micuț, bună ideea de intimitate oferită celor de la piscina. După gard era nisipul fin al plajei Sunny Beach.

Marea era frumoasă, nu voi puncta plaja și marea pentru ca nu a fost cazul de băi solare sau baie in mare, dar nici nu vreau sa ridic nota hotelului acordând punctaj maxim acestor două elemente naturale.

Terasa de la restaurant era mică, frumoasa și curată, acolo beam cafeluța de dimi.

Hotelul dispune și de o scena din lemn, probabil pentru spectacolele din sezon.

Wi-fi a funcționat foarte bine, în tot hotelul dar și pe terase.

Parcarea subterană exista dar era plină cu mese, scaune, umbrele și șezlonguri, ne-au mințit că e în renovare dar am făcut poze când am găsit ușa deschisă.

În concluzie: nu recomand acest hotel, prea multe minciuni, lipsuri și minusuri

Dacă noi am reușit să trecem cu bine peste tot asta nu înseamnă că s-a remediat situația sau că totul e ok acolo.

Nu am avut așteptări de miel la protap, icre negre, șampanie sau somon, nici nu am plătit pentru asemenea lucruri.

Dar pâine, carne de pui, porc sau câțiva peștișori gustoși puteau sa fie din belșug, erau zile de sărbătoare totuși. Părerea mea.

Am avut oua vopsite, doar in ziua de Paști, dimineața. La prânz nu, seara nu. Și niște cozonac chel. Am apreciat. Decât nimic, am avut totuși ceva :)

Ne-au promis masa de prânz in ziua plecării, noi nu am mai stat, am plecat după MD.

Am primit o reducere de 5% fiecare familie din grupul nostru, după ce a negociat cu ei doamna care a rezervat camerele pe Booking. Mare parte din sumă trebuia achitată la receptie, astfel încât s-a încercat o negociere.

Pentru toate minusurile și lipsurile am primit 5% înapoi, dar am fost mulțumită ca ne-am plimbat, ne-am distrat, am cunoscut oameni noi, niște români care s-au purtat cât au putut de bine, înfometați fiind.

Și, cel mai important: nu s-a îmbolnăvit nimeni de toxiinfecție alimentară, ceea ce m-a bucurat enorm.

Vă doresc vacanțe reușite, să aveți alegeri inspirate si noroc, și sa vă comportați frumos indiferent de situație. Cu calm se rezolvă totul, părerea mea.

Am să pun multe poze, pentru cei interesați de un sejur acolo. Fotografiile vorbesc mai mult, uneori detaliile se observă în poze, nu în cuvintele exprimate.

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de krisstinna in 30.04.19 09:43:16
Validat / Publicat: 30.04.19 10:55:05
VIZUALIZĂRI: 1517
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
39 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 90800 PMA (din 71 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com

 • ECOURI la acest review

  39 ecouri scrise, până acum

  webmaster [30.04.19 11:15:59] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  doinafil [30.04.19 11:47:45] »

  @krisstinna: Îmi pare rău pentru voi și grupul vostru, dar și pentru cel de olteni, că ați fost păcăliți!

  Întreb dacă au fost și străini occidentali în această perioadă. Oare pentru ei ar fi fost aceleași prânzuri și cine?!

  Cred că doar românii au parte de „țepe”.

  Vara cred că altfel stă treaba, acum nefiind sezon, încropesc și ei te miri ce ca să mai scoată niște bani.

  Este fff. binevenit articolul tău, să știe și alți români și să nu mai facă rezervări în „extrasezon” la hoteluri dedicate - în principal - anotimpului cald!

  nrs [30.04.19 12:47:57] »

  tocmai ca citesc ce scrii de mult timp imi dau seama ca a fost groaznic! e doar a doua locatie care nu o recomanzi din ce stiu eu (asta in ultimii 2 ani)

  bineinteles ca au fost numai romani in hotel fiind vorba de Pastele ortodox. cel mai tare m-a distrat chestia cu "sunteti prea multi", sa inteleg ca managerul habar nu avea cate camere sunt rezervate. la fel e interesant cum de nu erau gata camerele, avusesera multi turisti inaintea voastra si cameristele (probabil multe si ele, vreo doua trei pe tot hotelul) nu au avut timp sa faca curat

  Flaviu [30.04.19 12:55:07] »

  Bieții bulgari, vedeau pentru prima dată români... Nu știau că suntem mulți și ne place să mâncăm. 😁

  krisstinna [30.04.19 17:07:50] »

  @webmaster:

  Zoazore [30.04.19 17:13:17] »

  krisstinna: Hristos a Inviat!

  Am asteptat articolul asta!

  Dupa fluturasii si gargaritele de la Ralitsa-Albena vezi impresii, aici doar morcovi si conopida? Si majoritatea ''bulgarilor" recomanda Sunny Beach in defavoarea Albenei.

  Cum spunea si @nrs, asa o fi in extra-sezon! Poate-n sezon o fi altfel, or avea si mancare...

  Cum sa nu stii tu, manager, cate camere ai scos la bataie pentru Pasti? Si, daca totusi, a aflat la cazare, nu s-a prins ca toti oamenii aia trebuie sa si manance la un moment dat?

  I-au cam scapat nemtii din mana la manageriat pe unii de pe litoralul bugaresc!

  Stiam ca voi va veti distra, dar ai dreptate: corect e sa primesti ce-ai cerut!

  Cinste romanilor care s-au comportat bine si frumos! Prea erau blamati, desi rusii ne-au dat clasa de departe!

  krisstinna [30.04.19 17:16:21] »

  @doinafil: Erau și turiști bulgari dar și doua cupluri de englezi, toată lumea a avut același regim vegetarian

  A fost o experiență, am învățat din ea, m-am grăbit sa scriu tocmai pentru că m-am gândit la cei care vin după noi.

  Eu am mai fost in extrasezon in Sunny Beach și in Albena, am fost multumită, nu am avut aur pe masă dar a fost foarte bine raportându-mă la prețul plătit, aproape același ca și acum.

  Nu renunț la ideea de a face Paștele la bulgari, nu vreau să muncesc in zi de sărbătoare, vreau doar să mă plimb și să mă odihnesc

  Mulțumesc de vizită!

  krisstinna [30.04.19 17:25:11] »

  @nrs: Atunci se curățau camerele, se scoteau plasticele din parcarea subterană, personalul a fost insuficient. De ex: tipul care vopsea boxele de la piscină repara pereții și prajea cartofii.

  La bar erau doi tineri care vorbeau doar bulgara, am cerut sa vină managerul să pot cere un rachiu, nu mă înțelegeam cu ei neam

  L-au sunat pe altul, ăla era barman de meserie, jongla cu sticlele, vorbea engleză dar... era și depanator, căra și aeroterme și frigidere...

  In ultima zi a crescut vizibil numărul de angajați, se pregăteau pentru 1 Mai, cred.

  Mulțumesc pentru vizită!

  krisstinna [30.04.19 17:29:37] »

  @Flaviu: Bandit managerul, normal că știa ca trebuie mâncare, sunt și ei ortodocsi, petrec și ei la fel.

  Mă gândesc cum o fi in plin sezon când băile de soare și mare provoacă foame și sete

  Mulțumesc frumos!

  krisstinna [30.04.19 17:41:21] »

  @Zoazore: Albena e pentru mine cea mai frumoasă stațiune de la bulgari. E verde, curată, aerisită, e altceva, nu are bloc lângă bloc, nu există gunoaie aruncate, nu exista mucuri de țigări pe stradă.

  Am fost in Sunny și in plin sezon dar și de Paști cu Maria la Kuban (era închis acum hotelul).

  In sezon e îngrozitor de aglomerat, eu am ales demipensiune, a fost foarte bine atunci.

  Am avut români de treaba, grupuri sau grupulețe, toți s-au distrat frumos, au pus băutura pe ultimul loc, ceea ce m-a încântat maxim.

  Oltenii sunt acum pe Cheile Sohodolului, i-a invitat cineva din grupul lor la o pensiune, a făcut strigare la microfon

  A fost frumos, a trecut prea repede, noi ne-am relaxat.

  Mulțumesc

  Zoazore [30.04.19 17:52:33] »

  @krisstinna:

  Oltenii sunt acum pe Cheile Sohodolului, i-a invitat cineva din grupul lor la o pensiune, a făcut strigare la microfon

  Sincer? Eu m-as fi dus cu ei! Acum e frumos acolo! Sau toamna!

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA [30.04.19 23:42:19] »

  @krisstinna:

  Felicitări pentru articol şi pentru sinceritate!

  Cu toate acestea, eu tot cred că ai fost prea tolerantă în notarea principalelor aspecte.

  Aşteptam articolul, ştiam ce probleme aţi avut acolo, văzusem în premieră fotografii cu blidele mai mult goale decât pline, sperasem că de a doua zi lucrurile vor intra în normalitatea firească pentru un all inclusive la patru stele, dar se pare că şirul dezamăgirilor a continuat.

  vedere la oraș, la parcare, la gunoaie. Eu am plătit pentru o camera cu vedere la mare, supărarea nu a fost mare, nu am insistat pe tema asta.

  Nu înţeleg de ce mai plăteşti în plus pentru vedere la mare, dacă accepţi fără să clipeşti vederea la parcare, gunoaie etc.

  Având în vedere poziţionarea bună a hotelului, o cameră cu vedere la mare ţi-ar fi oferit bucuria de a admira marea din balconul camerei de la etajul 7. Hotelul nu cred că a fost plin de Paşti, deci schimbarea camerei nu ar fi trebuit să ridice probleme. Şi poate beneficiai şi de căldură

  Și, cel mai important: nu s-a îmbolnăvit nimeni de toxiinfecție alimentară, ceea ce m-a bucurat enorm.

  Trist, foarte trist, iar aceasta cred că este cea mai clară contrarecomandare dacă am ajuns să ne bucurăm că am scăpat sănătoşi de la un all inclusive plătit cu banii noştri, nu mulţi, dar destui

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA [01.05.19 00:08:42] »

  @doinafil:

  Este fff. binevenit articolul tău, să știe și alți români și să nu mai facă rezervări în „extrasezon” la hoteluri dedicate - în principal - anotimpului cald!

  Nu este chiar aşa.

  Marea majoritate a hotelurilor bulgăreşti de pe litoral, că despre astea vorbim, nu dispun de calorifere, nici măcar cele deschise tot timpul anului, dar aerul condiţionat face faţă cu brio chiar şi iarna.

  Cred că doar românii au parte de „țepe”.

  Vara cred că altfel stă treaba, acum nefiind sezon, încropesc și ei te miri ce ca să mai scoată niște bani.

  Hai să nu generalizăm când, în realitate, lucrurile stau taman pe dos.

  Este binecunoscut faptul că de mulţi ani încoace românii sunt clienţii majoritari în perioade de Paşti, 1 Mai, Crăciun sau Revelion, dar asta nu înseamnă că românii care aleg să-şi petreacă sărbătorile la vecini vor lua, automat, ţeapă şi vor beneficia de nişte servicii sub orice critică.

  În cazul colegelor noastre, a fost clar o eroare gravă de management, unul evident defectuos, o situaţie greu de prevăzut totuşi, deşi unele semne erau deja vizibile din momentul preluării hotelului în urmă cu 2-3 ani.

  Hotelurile bulgăreşti cu un management eficient aplică o strategie mult diferită, avantajoasă pentru toată lumea, oferind servicii de calitate românilor care vin de Paşti sau 1 Mai, ştiind că aceşti turişti mulţumiţi vor povesti şi altora, vor reveni chiar ei în plin sezon, când preţurile sunt altele, mult mai mari, asta fiind cea mai bună reclamă

  Am petrecut Sărbătorile tot în Bulgaria, a fost totul peste aşteptări într-un hotel plin 95% cu români, mulţi nefiind la prima vizită şi erau destui care aveau deja rezervare pentru la vară. Asta înseamnă să ştii să-ţi vinzi marfa dar şi să respecţi turistul indiferent de naţionalitate.

  krisstinna [01.05.19 02:48:35] »

  @nicole33: Mulțumesc frumos!

  Nu puteam schimba nimic, hotelul era plin.

  Cami a stat intr-o cămară, cu mucegai pe la Colțuri, mi-a arătat pozeEa nu a avut h. ig, nu i s-au schimbat prosoapele, nu s-a făcut curățenie deloc in acea cămară dar in schimb a avut căldură din plin.

  Nu vrei să știi ce era la receptie, n-am văzut așa ceva in viața mea, un haos total, o recepționera rupea hârtiuțe și scria pe ele ce-i dicta alta, hârtiuța era pusă pe actele de identitate ale turiștilor, acolo se menționa ce fel de camera plătise familia respectiva și câți membri are.

  Seara am cerut actele, au refuzat să ni le dea, erau insirate toate pe masa din receptie, au spus ca nu suntem încă înregistrați și că poți schimba bani și fără acte, te poți plimba ca șofer fără acte, că ești turist Dar noi plecam mereu și cu pasapoartele in traistă, nu a fost o problema.

  S-a remediat un pic in zilele următoare, in sensul că mai aduceau pâine sau mai aruncau niște chiftele intr-o tavă.

  Am auzit că nu era prea curat in bucatarie, Cristi a văzut cum descărcau pungile cu congelate și le aruncau pe ciment, afară, lângă o rampă, de-aia m-am temut de boli și alte prostii. Plus că personalul nu era tocmai ok, una care debarasa mesele avea negru sub unghii iar vopsitorul zugrav prajea cartofii

  Ce rost avea să mă enervez? Am căutat cazare in alta parte, pe Booking, dar nu a vrut Cristi să plecam, a zis că nu are rost pentru două zile, mergem la plimbare toată ziua si mâncam pe unde apucăm.

  A trecut timpul repede, noroc că românii știu să se distreze și fac haz de necaz.

  Nu a fost normal nimic acolo, de-aia nici nu recomand hotelul. Dar nici nu puteam acorda note extrem de mici pentru că MD a fost bun iar camera mea a fost totuși ok față de altele, am făcut și eu o medie

  adrianbogdan [01.05.19 11:14:34] »

  Doamne mai Crisule!? puteam sa fim si noi acolo cu voi!? hi! ce haz de necaz am fi facut!? totusi cred ca lui Bogdan nu ii suradea aventura.

  Ce sa zic!? la cum va stiu, sunt sigura ca a-ti mancat bine in Turcia, stiu sigur ca a-ti stiut sa va clatiti ochii, socializat si distrat asa ca tot raul spre bine.

  Sti, imi pare rau ca nu i-am prins pe olteni!

  Acum ce sa zic? La munca pana la urmatoarea iesire!

  Denisa13 [01.05.19 15:09:24] »

  Imi pare rau de experienta voastra. Am avut si noi anul asta prima experienta all inclusive la Bulgari, tot de Pasti, in Obzor. Citind experienta voastra trebuie sa-i acord nota 20 la a noastra. Imi pare rau pentru voi, la noi a fost totul ok.

  Am citit apoi am vazut pozele. Nu stiu cum ai reusit sa pozezi mancarea din tavi, ma asteptam sa vad doar tavi goale sau ai folosit photoshop-ul ?

  Pozele nu arata atat de rau cat ma asteptam. Un review foarte util.

  Am vazut poze pe facebook si am crezut ca ati fost in trecere prin Sunny Beach si ca ati fost in Turcia de Paste.

  Vacante reusite! Pupici

  krisstinna [01.05.19 17:48:00] »

  @adrianbogdan: Da, ne cunosti bine, ne-am descurcat cu prânzurile prin alte locuri drăguțe, ne-am distrat cu toții, a fost frumos pentru că așa ne-am setat noi

  Hotelul e mult mai frumos decât Ralitsa sau Kuban, așa ca o comparație, plus că are o poziționare excelentă, pe plajă. Dar tot ca o comparatie, serviciile, mâncarea, mult sub cele doua.

  Da, la munca, noi am și început, am și obosit deja

  Mulțumesc de vizită

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  krisstinna [01.05.19 17:58:46] »

  @Denisa13: Aștept să ne povestești, știam unde sunteți dar nu am avut timp sa va vizităm, plecam după MD și ajungeam la cină.

  Pozele sunt făcute in jur de 18:20, înainte sa se epuizeze “carnea”. Ce vezi plin e fasole, morcovi fierți, sarmale de post imposibil de mâncat, orez fiert, paste fierte și “parafierte”. Ce arata bine in poze e MD și prăjiturile puține la număr, fotografiate la început de program mâncătoresc

  Și tu ești prietenă cu soțul meu habar nu am avut!

  Am făcut doua excursii: una in Turcia, 112 km și una loco, până in Ravadinovo, la 70km de la hotel.

  Următoarea vacanță e abia peste 6 săptămâni, in România, unde sunt convinsă ca va fi minunat.

  La fel va doresc și eu, vacanțe frumoase și mult noroc

  roth [01.05.19 20:54:19] »

  Ehee, uite ca apare si articolul mult asteptat, bine structurat si punctat. Acum la final de vacanta pot sa spun ca ce a fost greu a trecut, pastram doar amintirile frumoase.

  Zile cu soare, chiar s-a facut plaja de catre cei curajosi, baie de cei si mai curajosi. Am plecat sa vizitam in zona si am petrecut timp frumos unii cu altii.

  Cei intrati in 26.04 am fost semnificativ mai putini decat cei intrati in 27, de aici ma gandesc ca au aparut incurcaturile, .

  Oricum noi vegetarienii am gasit cate ceva de mancare, mai lesne decat restul mesenilor.

  Pentru la anul ne orientam spre Kalambaca la poalele Meteorelor sau Cipru, ce spui/spuneti?

  Hai sa fim sanatosi caci restul le-o duce noi.

  O sa adaug ceva poze cu schema camerelor, trebuie punctat ca sunt foarte oki, mari si luminoase, cele de langa lift au insa o baie mica bine organizata.

  Pot confirma ca toate camerele ( grupul a avut fiecare tip de camera in ambele aripi) sunt mari, luminoase si bine impartite, la etajele superioare nu toate au balcon, ce nu am inteles eu este ca cele care nu au balcon nu au nici geam care sa se deschida...deci cum se aerisesc? asta a ramas ca si dilema.

  krisstinna [02.05.19 10:13:06] »

  @roth: Sănătoși să fim, vedem noi unde petrecem la anul.

  Mulțumesc pentru completări

  Dana2008 [02.05.19 15:25:23] »

  @krisstinna: Buna, Krisstinna!

  asteptam cu sufletul la gura impresiile tale, dar le astepam la superlativ, nu cu dezamagiri. Imi pare rau! Macar la voi in camera se facea curatenie.

  De ai sti cat l-am cicalit pe sotul meu cu excursia voastra ieftina din Bulgaria, cu all inclusive, masa festiva, bla, bla...,

  Bine ca nu a cedat, ca nu o mai degeam nicicum.

  Multumim ca ne pezinti realitaea asa cum este ea, chiar daca nu a fost ok pt voi.

  vacante reusite! te pup!

  krisstinna [02.05.19 16:15:52] »

  @Dana2008: Dar nu sunt nici dezamagita și nici suparata, ne-am plimbat și ne-am relaxat, am făcut doua excursii dragute, ne-am întâlnit cu prieteni dragi și am cunoscut oameni noi.

  Am vrut sa trag un semnal de alarma, in special pentru cei pretențioși, trebuia sa actualizez informațiile despre hotel.

  Crezi ca eu nu aș vrea să merg in România de sărbători? Dar prețurile sunt exagerate și țepe mai mari ca la români nu cred că mai găsim. Asta e părerea mea,

  Sau sa merg la o vila închiriată unde sa gătesc, sa spăl vase și sa fiu la cheremul bărbaților care stau la spritz, asta nu vreau, am făcut slugarime in tinerețe , acum am îmbătrânit și vreau altceva.

  Cum am spus la început de articol: mă mulțumesc cu ce îmi dă Dumnezeu. Și acum mi-a dat bune, nu rele, am petrecut frumos.

  roth [02.05.19 20:41:35] »

  @Dana2008: Hai ca una peste alta nu a fost rau, nu am avut sampanie si miel la protap, vb lui @ krisstinna, dar nici nu am murit de foame.

  A fost soare, a fost petrecere in fiecare seara, facuta si animata de turisti, am avut si un mic spectacol de dansuri... cemai deja o sa spun ca a fost superrrr.

  Mi se pare corect sa punctam ce nu a fost conform intelegerii, unele le-au dres din mers, mai mult sau mai putin, altele deloc de aceea e bine de stiut/evitat in extrasezon aceasta locatie.

  michaela_1961 [03.05.19 17:46:58] »

  Felicitari pentru modul vostru de a vedea partea plina a paharului, de a face haz de necaz si de a ramane cu ce e frumos din fiecare iesire.

  Cam asa sunt si eu numai ca nu reusesc mereu sa l tin departe de tavi pe dl. G asa cum reusesti tu cu dl. C -- al meu ar fi remarcat imediat ca n are din ce alege.

  krisstinna [03.05.19 20:37:33] »

  @michaela_1961: Hi, hi...

  Eu vorbeam cu @Roth de lipsurile de acolo și domnul C ne spunea: “nu știu ce spuneti voi, eu am mâncat suficient, mâncarică de dovlecei și câțiva ficatei, ardei copți, chiar m-am saturat”

  Cu îndrăzneala și răbdare, nu mureai de foame, asta e clar. Doar ca trebuia să mentionez toate aspectele, nu vreau sa meargă cineva acolo de Paști și sa mă înjure

  Mulțumesc Miha, ești o dulce!

  Știi doar că Maria m-a schimbat, mi-a arătat ceea ce e cu adevărat important in viață, lucru de care uitam mereu: sănătatea.

  Te imbratisez cu drag

  sebigeanina [08.05.19 10:17:41] »

  Salut, am citit si votat cu mare drag. Apropo ati avut cumva UAI vegetarian?

  krisstinna [08.05.19 12:59:08] »

  @sebigeanina: Hey,

  Mă bucur de vizita ta, îți mulțumesc!

  La nici 200 euro eu am fost pregătită pentru “UAI” bulgaresc

  Drept sa spun, Cami se amuza de mine când culegeam frunzele de salata din toate castroanele, căutam cu disperare pătrunjelul și morcovii, astea fiind preferatele mele.

  Am plecat de acasă cu gândul că voi fenta mesele, m-am concentrat pe ceea ce puteam vizita. Nu sunt înnebunită după carne, prefer peștele. Dar trebuia sa îi asigur soțului meu puțină cărnița, el e diabetic și are nevoie. Ei, m-am descurcat bine

  Articolul este “dedicat” iubitorilor de carne, am vrut sa subliniez și aspectele mai puțin plăcute pentru cei care vor veni după mine. Și da, vegetarienii au fost bucuroși

  La fel am plătit și anul trecut, tot de Paști, dar a fost diferență la prânz și cină, asta am vrut sa subliniez: la același preț există un UAI bulgaresc mai bogat, in Albena, deci se poate

  Am avut un sejur reușit, așa cum sunt toate: cu bune și mai puțin bune.

  Și pentru că știu ca iubesti Turcia, îți spun un secret: avem un sejur anul acesta cu nici 500 euro, un AI turcesc, de care mă voi bucura tot la fel de mult ca și acesta

  Ce dacă e ieftin? De foame nu murim, băutura nu ne atrage, turcii sunt ospitalieri

  Vă imbratișez cu drag

  sebigeanina [08.05.19 15:11:07] »

  Dacă ești vegetarian este foarte bine.

  sebigeanina [08.05.19 15:13:20] »

  @krisstinna: Oricum la turci raportul calitate -preț este mult mai bun, deci nu este o alegere rea.

  addcont [25.05.19 16:03:41] »

  Am recitit pentru nici nu stiu a cata oara acest review...

  Tot sper sa gasesc undeva printre randuri ceva bun...

  Am o rezervare la acest hotel facuta inca de prin ianuarie pentru sfarsit de iunie. Imi propusesem sa ii duc si pe parintii mei in zona, sa vada AI Bulgaresc, dar mai ales Nessebar si un alt relief marin decat la noi. De Paste i-am intrebat, au fost incantati, dar imediat dupa m-au lovit in moalele capului partile negative din acest review.

  Inca mai pot anula pana pe 10 iunie, dar din pacate nu am gasit alternativa multumitoare in aceeasi parte de Sunny Beach, pentru a fi aproape de rudele care merg in aceeasi perioada.

  Ma tot uit de o luna si la alte variante, insa nu par a fi peste. Review-urile pentru AI nu sunt prea bune in general in ultima vreme, lucru pe care l-am constatat si noi in 2018: nivelul meselor la AI Bulgaresc a scazut considerabil

  In 2018 am fost pentru 2 nopti la Mena Palace, unde a fost ok pentru noi si pentru asteptarile pe care le aveam atunci, insa acum avem alte asteptari.

  Langa Mena era Planeta Aqua park (zic ei, avand 2 minitobogane ), care ar fi fost o alta optiune pentru 2019, la un pret mai mare cu 15% fata de Blue pearl si cu reviewuri cel putin la fel de proaste legate de mancare. In plus, in 2018 vedeam " peste gard" piscina de la Planeta, una destul de mica si galagioasa, extrem de aglomerata avand in vedere ca deservea 3 corpuri de cladire. Scorul " planetei" pe Booking este 7.6, mai mic chiar decat 7.9 cat are Blue Pearl

  Asa ca ma intorc tot la Blue Pearl, cu mare tristete in sufletSi ma intorc pentru localizarea pe plaja si cu speranta ca pana pe 28 iunie vor elibera parcarea, si ca vom primi 2 camere mari si curate, nu o camara mirosind a mucegai.

  Pentru locatii cu scor bun pe booking si reviewri mai bune din aceeasi zona pretul este cu 2-300 euro mai mare, asa ca ma gandesc ca pretul ar putea compensa suplimentarea anumitor mese in alte locatii. In privinta meselor ma gandesc sa iau in calcul si varianta demipensiune, insa diferenta de pret nu e considerabila. Pe de alta parte, daca micul dejun este bun, pranzul nu va fi neaparat o problema, putem suplimenta, variante stiu ca exista cu prisosinta in Sunny Beach.

  Intr-una din cele 3 zile vom vizita Nessebar si vom manca acolo, la aceeasi carciuma ca si alte dati, singura unde fiica-mea mananca peste

  Avand in vedere ca ati fost recent acolo, @Krisstinna, ce ati face in locul meu avand in vedere cele de mai sus?

  krisstinna [25.05.19 17:29:44] »

  @addcont: De regulă nu fac recomandări despre cazare, mă abțin cât pot de mult, eu nu sunt o persoana pretențioasă, mă mulțumesc și cu puțin, consider un privilegiu faptul ca sunt sănătoasă și îmi pot permite vacanțe.

  Știu ce înseamnă și lux și umil, sau modest și acceptabil, am călătorit încă de mică in afara granițelor țării dar și prin țară, cu părinții mei dragi.

  Am stat și la cort dar și la 5 stele, am avut parte de UAI sau AI diversificat, uneori excelent, alteori slăbuț. Astfel pot face diferența dintre ce e super sau ce e doar ok, adică acceptabil.

  Punctele tari ale acestui hotel sunt:

  Poziționarea pe nisip

  Vedere excelenta la mare

  Camerele au balcoane

  Este modern și curat

  Piscina și barul sunt despartite de un simplu gărduleț de plaja minunată

  Au o terasa superbă

  Au și o scena care cred ca e folosită pe timp de vara

  Parcarea subterana care era plină cu șezlonguri, mese, scaune din plastic, umbrele, toate acestea vor dispărea din garajul subteran, in plin sezon le vei regăsi pe plaja

  Personalul era amabil, in ziua plecării noastre deja erau mulți ospătari îmbrăcați corespunzător, am fost incantata sa îi văd in uniforme curate

  La receptie am văzut încă doi tineri in ziua plecării noastre, deci s-a ținut cont de nemulțumirea clienților și au luat oarecum măsuri.

  Și tot ca un plus: MD excelent, nimic de reproșat, cafeaua super bună, sucurile la fel

  Minusuri:

  Există camere duble, mici, se poate sa ai ghinion sa “prinzi” o așa cameră, depinde ce “balamuc” prinzi in ziua respectiva.

  Băuturi din import nu exista in acest UAI, cu toate ca am văzut scris negru pe alb in oferta unei foarte cunoscute agenții de turism.

  Fiecare unitate hoteliera își stabilește propriul concept, chiar dacă numele e “pompos” poți avea surprize dacă nu ești informat corespunzător.

  Prânzul și cina au fost slabe, am povestit. Dar cu răbdare de stat la coadă m-am descurcat binișor.

  Nu știu dacă șezlongurile sunt incluse in preț, nu m-a interesat acest aspect. Dacă da, e un plus. Dacă nu, mai scoți bani din buzunar, cu toate ca poți sta la piscina pe șezlong, practic sunt doi pași până la nisip, poți considera ca ești direct pe plajă.

  Poți încerca la Iberostar, e mai bine dpdv al mâncării dar nu e pe plaja și are o parcare mai scumpa și neîncăpătoare. Și nu știu dacă au bar pe plaja și șezlonguri gratuite

  Sincer, decât mizeria litoralului românesc, eu prefer Bulgaria.

  Și da, a scăzut peste tot in Bulgaria calitatea unui AI, cele mai multe articole de anul trecut despre litoralul vecin sunt negative. Am constatat ca doar oamenii nepretențioși s-au declarat multumiți.

  Sunt multe restaurante in Sunny Beach, nu muriți de foame, cu cei 300 euro poți mânca zilnic in altă parte.

  Nota mea mică de la acest articol reflectă minusurile întâlnite de noi de Paști, când au fost nepregătiți. Cu bani putini nu poți avea parte de luxul altora.

  Eu am făcut comparație cu anul trecut, in aceeași perioada, aceeași Sărbătoare, aceiasi bani. Am evidențiat diferențele majore, romanii sunt înnebuniți după carne și alcool, e “distracția” lor majoră la un UAI.

  Nu vreau sa te influențez, nu te cunosc. Dar îți spun ca da, eu aș risca dacă prețul e bun, e aproape de frumosul Nessebar, e pe plaja (eu la ora 6 dimi sunt pe plajă) și pot sta la piscina gratis dacă șezlongurile sunt contra cost la nisip și mă pot bălăci in mare oricând, am barul și terasele umbroase la îndemâna, pentru hidratare.

  Dar... eu sunt mai altfel, mă mulțumesc cu puțin

  Nu vreau sa mă înjuri, trebuie sa îți asumi riscul de a alege singura. Tu te cunosti cel mai bine, poți face diferența între bun și excelent.

  Eu am avut un sejur reușit dar nu puteam sa nu mentionez minusurile întâlnite. Plus ca am primit 9 euro înapoi din valoarea sejurului, fructe și apa in camera, deci un gram de bun simț a existat din partea conducerii.

  Succes, îți țin pumnii să faci o alegere bună și sa ai noroc, indiferent unde mergi!

  Sincer? Eu m-aș îngrijora de vreme si de meduze, la Marea Neagră cel mai negru coșmar e vremea proastă, iar simandicoasele meduze sunt chiar periculoase dacă ai noroc de ele

  Restul, se rezolvă, nu e tragedie, părerea mea. Și nu uita ca la DP nu ai băuturi incluse!

  Măi, pentru trei zile îți faci griji?

  addcont [25.05.19 21:17:47] »

  @krisstinna:

  Multumesc mult pentru raspunsurile detaliate si la obiect, fac cat inca un review

  Si eu sun la fel, am calatorit si cu cortul si la 5 stele si am cautat sa ma bucur intotdeauna de tot ce e frumos si pozitiv.

  Voi alege totusi acest hotel datorita plusurilor enumerate si a locatiei: aproape de rudele noastre si localizare pe plaja. Sezlongurile de pe plaja nu sunt inlcuse din cate am citit eu, insa faptul ca putem ajunge la plaja imediat e un mare plus.

  Eu vreau sa alerg dimineata pe plaja, independent de programul celorlalti.

  Fiica-mea vrea sa doarma pana tarziu.

  Cu parintii nu am mai fost la mare in ultimii 20 de ani +/-, asa ca nu stiu ce vor. Ei nu sunt pretentiosi, dar mi-as dori sa aiba vedere si acces imediat la mare independent de ceilalti. Si daca tot sunt prima oara in Bg, in conditiile in ca noi am fost nici nu mai stiu de cate ori, sa le fie OK.

  Cu parcarea am ceva emotii, dar nu exagerate; stiu ca daca nu reusim sa rezolvam la hotel se pot gasi si alte solutii contracost.

  Comparatia pe care eu am facut-o intre 2018 si 2012, perioada in care eu nu am mai fost in Bg, iar diferentele sunt colosale. Insa iarasi, tot colosale sunt diferentele fata de litoralul romanesc.

  Asa ca plecam informati, fara asteptari prea mari, si ne vom bucura unii de altii, de mare si de Nessebar. Speram sa mai avem si alte motive de bucurie.

  Multumesc din nou pentru pareri - in care mă regasesc

  krisstinna [25.05.19 21:49:31] »

  @addcont: Te aștept cu impresii, indiferent de-or fi bune sau mai puțin bune, e foarte important să fim realiști, să nu facem scandal acolo, vorba bună face mai mult decât o șpagă, eu refuz să cred ca intr-un sejur un turist găsește totul negru, chiar nu se poate bucura de nimic astfel încât să acorde zero puncte, chiar și mării sau muntelui.

  Eu am cerut direct parcare cu plată, am vrut siguranță. Va fi bine, eu așa zic!

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA [25.05.19 23:34:53] »

  @addcont:

  Felicitări... pentru optimism şi curaj!

  Fără glumă, dar eu dacă citeam numai jumătate din minusurile enumerate mai sus, anulam rezervarea în secunda următoare fără să clipesc. Iau în calcul şi faptul că articolul a fost scris de către Krisstinna - o persoană tolerantă de felul ei, dar parcă prea indulgentă în cazul de faţă. Premisa că mie nu mi se poate întâmpla nimic rău, nimic neplăcut se poate dovedi adesea greşită.

  Cu rezervări făcute încă din iarnă şi nu pe ultima sută de metri, cei de la hotel nu au nicio scuză că i-a prins Paştele nepregătiţi corespunzător. Trebuie să existe şi dorinţa, dar şi putinţa de a remedia minusurile, deoarece o cameră/un tronson de camere în care de Paşti nu a funcţionat AC-ul pe cald, poate oferi condiţii de saună perfectă în sezon şi exemplele pot continua.

  Din experienţa multor sărbători pascale petrecute la vecinii bulgari în ultimii doisprezece ani pot să-ţi spun că hotelierii serioşi se pregătesc cum se cuvine pentru a oferi turiştilor chiar mai mult decât au plătit, pentru ei aceasta fiind o adevărată carte de vizită şi o bună reclamă pentru sezonul care urmează. Reciproca este însă la fel de valabilă .

  Acest hotel a început să aibă probleme şi turişti nemulţumiţi imediat după schimbarea managementului, situaţie întâlnită şi la alte hoteluri bulgăreşti, unele chiar cu pretenţii. Unele şi-au revenit cât de cât reuşind să menţină un standard acceptabil şi un bun raport calitate-preţ, altele... sunt în cădere liberă.

  Îţi doresc o vacanţă norocoasă!

  krisstinna [26.05.19 07:03:14] »

  @nicole33: Ani de zile am mers la Elitsa in Albena, am fost foarte, foarte multumită, megeam de doua ori pe ani, au fost evadări la sfârșit de săptămâna. Am stat in multe camere, nu erau wow dar la prețul plătit nu aveam cum sa primesc mai mult. Cu toate ca erau și sunt articole negative, nu am ținut cont de ele, ținta mea a fost plaja care era fix în buza hotelului, eram fericita ca mă pot plimba dimineața pe plajă, la ora 6, puteam face plajă singurică, până la ora 9.

  Sigur tu nu ai accepta in veci sa stai la Elitsa, condițiile sunt modeste. Dar eu eram fericita, avea ce îmi doream dar la bani putini.

  Așa multumită am fost și la Surtel unde m-aș întoarce și mâine, cu toate ca am avut o camera pentru persoane cu dizabilități, ceea ce tu nu ai accepta niciodată. Dar mai știu pe cineva care ar fi la fel de incantata ca și mine: Roxana , deci nu sunt singura, Maria era la fel...

  Când vrei sa dai bani putini nu trebuie sa ai pretenții uriașe, decență sa fie. Ori la Blu a fost, Cami poate confirma.

  Tu ești mai pretențioasa din fire, nu te-ai caza nici la unele hoteluri de 5 stele din Turcia

  Cât de cald poate sa fie in iunie la marea Neagră? Ca doar nu e Egipt

  Eu cred ca au reparat F-ul ăla pentru AC, au avut timp.

  E alegerea userului, m-a întrebat ce aș face eu și am explicat pe larg detaliile “pretențiilor” mele, dar eu da, m-aș duce acolo un weekend și aș lua-o și pe Roxana, am fi foarte încântate

  PS: ce sa mai zic de cazările din Grecia unde nu te-ai duce niciodată, unde au crescut prețurile nejustificat și o camera țărănească (super modesta) depășește 60 de euro, fără MD, fără apa de băut, la juma de ora de mers până la plajă

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA [26.05.19 09:33:03] »

  @krisstinna:

  Când vrei sa dai bani putini nu trebuie sa ai pretenții uriașe, decență sa fie.

  A avea pâine sau roşii pe săturate nu cred că este o pretenţie exagerată, ci o condiţie ultra minimală.

  În plus, condiţiile precare de igienă din bucătărie se repercutează imediat în siguranţa alimentară, practic putând afecta sănătatea turiştilor care consumă preparatele respective.

  Şi tu ai povestit pe site că ai ales un restaurant bun, dar scump din România pentru siguranţă şi pentru a nu cheltui diferenţa de bani pe medicamente la farmacie.

  Nu am încercat să influenţez în niciun fel decizia userului de a alege acest hotel în pofida tuturor minusurilor semnalate de tine. Am spus doar ceea ce aş fi făcut EU, iar pe user l-am felicitat pentru curaj şi i-am dorit noroc. Cu toată sinceritatea şi pentru că va avea nevoie.

  Indiferent cât de mulţi sau puţini bani plătim pentru o (mini) vacanţă, NU este normal să fie o loterie

  krisstinna [26.05.19 09:41:25] »

  @nicole33: Corect, dar din păcate este o loterie, ai citit destule articole negative ca sa realizezi ca așa e, mai ales la prețuri mici.

  Viața însăși e o loterie

  Știu ca ți-ai exprimat doar punctul de vedere, la fel si eu. Să nu uitam ca in 2015, la Kuban, tot de Pasti, am plătit puțin și atât am primit, am fost foarte multumită, am scris un articol ca apoi sa vina un coleg sa îmi reproseze foare furios ca din cauza mea și-a stricat sejurul la Kuban, plătise puțin și dorea condiții de excepție

  addcont [26.05.19 17:21:38] »

  @krisstinna si @ nicole33::

  Apreciez fiecare ecou si timpul pe care vi l-ati facut sa scrieti parerea personala.

  Nu sunt optimista, ci realista. Cand veti avea putin timp, cititi alte reviewuri pentru hotelui AI de 4* din Sunny Beach. Eu am citit: Grand Hotel, Viand, Hotel Alba, HVD Club Bor, acestea sunt doar cateva exemple pentru locatii din zona din care ma intereseaza. Si zau daca am citit la macar unul din ele plusuri. Pana prin 2014-2015, toate bune si frumoase, din 2016 totul s-a schimbat in foarte rau

  Concluzia mea este ca aceasta e tendinta generala privind abordarea lor pentru All inlcusive: mancare gatita, de cantina, putin variata.

  In plus, in 2018 am avut o experienta personala si 2 din partea copiilor, care ne-au confirmat ca AI 4* inseamna predominant mancare gatita, fara pretentii si bauturi locale diluate cu apa. Toate 3 in Sunny Beach, hoteluri diferite, august 2018. Nu am avut alte asteptari, citisem dinainte si ne pregatisem psihic; am fost atenti sa nu mancam tocatura si ghiveci si am fost OK.

  Nu am incercat upgrade la 5*, pentru ca noi nu am mers in concediu acolo ci doar pentru cateva zile, " de pofta" si nu ne incadram in buget, avand in vedere si " vacanta mare" . Lucru valabil si in 2019.

  Asa ca nu am cum sa fiu otpimista avand in vedere realitatea trista: atat se ofera; acesta este standardul, categoric mult sub ce era in aceeasi zona in 2011-2012.

  Dar chiar si asa cu standarde scazute, pe litoralul romanesc nu exista hoteluri situate pe plaja, cu piscina, cu pret sub 100 euro pe camera dubla si fara mese. Sau cel putin eu nu am gasit.

  Evident ca in prima zi cand a fost publicat acest anunt am vrut sa anulez rezervarea. Nu am facut-o pentru ca mai era timp; am rezervart si altceva, insa s-a dovedit a fi chiar mai rauInsa daca Am zis -am zis, eu nu mai dau inapoi; imi voi duce parintii sa vada zona Nessebar; iar variante optimiste la preturi decente chiar nu am gasit. Voi pune si CMR, poate primesc vreo recomandare nesperata. Dar costul e un element important, avand in vedere ca " fac cinste" pentru 4 persoane; un upgrade la 5* nu intra in buget

  Deocamdata, rationamentul e simplu: atatat timp cat camerele sunt OK si micul dejun la fel, hotelul e situat pe plaja in zona unde cautam, in rest ne descurcam.

  sebigeanina [26.05.19 18:00:15] »

  Salut, cu toate că nu am scris nimic despre vacanța din Sunny Beach din 2010, pe atunci eram și eu tânar membru AFA pot să fac o recomandare în afară de primul rând unde sunt poziționate mare majoritate a hotelurilor mari pe linia a doua și mai departe sunt multe de trei stele noi, mai mici cu piscine în care am intrat de curiozitate și am întrebat cât costă o cameră. Am rămas placut surprins de cum arătau și ce tarife aveau afișate la recepție. Am rămas la fel de surprins de mulțimea de restaurante și baruri din stațiune, așa că decât un allinclusive de partu stele prost mai bine o cazare bună la trei stele și serviți masa unde doriți.

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  addcont, adrianbogdan, doinafil, Flaviu, michaela_1961, roth, sebigeanina, Zoazore
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.125535011292 sec
  ecranul dvs: 1 x 1