ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.03.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 25.06.13
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
MAR-2019
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii
PREȚ SEJUR 250 lei ?
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
95.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 26 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Casa Craiova Nuova3

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Casa Craiova Nuova – 3*

TIPĂREȘTE

3 luni.

3 luni și zece zile, mai precis, de când n-am mai scris nimic pe AFA.

Lipsă de inspirație (că ceva subiecte mai am), o țâră de delăsare, astenie în nici un caz, că astenie de iarnă nu este, iar aia de primăvară abia a început. Și ca să nu mă prindă asta de primăvară - de astenie zic -, hai să scriu ceva rapid, că se pare că am și ceva inspirație.

Înainte de plecarea noastră spre întâlnirea AFA din 15 – 17 martie de la Băile Herculane, am zis că este bine să nu facem drumul dintr-una (erau totuși peste 600 km cam greu să îi facem deodată), ci să înnoptăm undeva, pe parcurs.

Așa că, uitându-ne noi pe hartă, hotărârăm să facem un popas de o noapte la Craiova, la una dintre pensiunile existente în capitala Olteniei.

Am ales, și bine am făcut, pensiunea Casa Craiova Nuova, loc în care aveam să ne cazăm și la întoarcerea spre casă.

Cu toate că rendez-vous-ul cu prietenii din AFA era programat pe 15.03, noi am plecat de acasă pe data de 13 (și n-a fost zi cu ghinion, am avut doar o mică întâmplare, spre finalul călătoriei, despre care am să vă vorbesc ceva mai la vale), nu că ne-ar fi fost teamă că nu ajungem – și dacă plecam cu teleguța soseam la locul faptei până pe 15 – ci pentru că aveam programată, la Buzău, o vizită la service pentru mașină (ulei, bujii, alea-alea).

Joi, pe 14 martie, dimineața, plecăm din Buzău, având programată o oprire la București, la copiii noștri și ajungem la Craiova, la locul de dormit, pe la ora 16.30.

Cum găsiți Casa Craiova Nuova? Este situată pe str. Adrian Păunescu nr. 63, însă Ioana (GPS-ul nostru – sau GPS-ista noastră -) o știe după vechea denumire, adică str. Deva (probabil că schimbarea numelui s-a făcut de puțină vreme).

Str. A. Păunescu pleacă din Bd. 1 Mai și este o străduță liniștită care se termină (adică se înfundă) chiar la pensiunea de care fac vorbire.

Coordonatele GPS: 44°18'26.0"N 23°47'19.7"E.

La cca. 20 de min. de mers pe jos se află Parcul Nicolae Romanescu, parc pe care, din păcate, nu l-am putut vizita având în vedere ora destul de târzie la care am ajuns la pensiune, plus oboseala drumului.

Situată într-o zonă liniștită, Casa Craiova Nuova este o pensiune mică, catalogată la 3*, cu trei nivele (P+2 etaje), având doar patru spații de cazare: 3 camere duble și un apartament, toate amplasate la caturile 1 și 2 (mansardat). Parcarea este în curtea imobilului.

Prima noapte de cazare, la dus, a fost în cam. nr. 1, situată la et. 1. Intrarea în spațiul propiu-zis de cazare (cameră dublă twin) se făcea printr-un fel de antecameră, destul de mare, dotată cu cele necesare rezolvării problemelor legate de hrană: frigider, filtru de cafea, chiuvetă, dulapuri cu veselă, cană electrică pentru încălzit apa și un fotoliu. Tot în această încăpere se afla și centrala termică ce deservea pensiunea (et. 1 și 2, fără parter).

Tâmplăria și mobilierul din încăperile pensiunii sunt fabricate din lemn masiv, în fabrica proprie, fabrică în care se execută comenzi de mobilier și tâmplărie din lemn pentru terțe persoane juridice (N. B. - o parte din mobilierul de la hotelul Minerva din Băile Herculane, unde am fost cazați la întâlnire, este lucrat aici).

Camera este elegantă, cu cearșafuri albe, lucru ce ne-a plăcut foarte mult – urâm lenjeria colorată sau cu diverse desene din unele spațiile de cazare, pentru că aceasta poate ascunde eventuale imperfecțiuni ale procesului de spălare (așa cum am pățit-o la o pensiune din Rânca, impresii împărtășite în primul meu review: vezi impresii, și de atunci evităm astfel de cazări).

În afară de paturi camera avea un dulap pentru haine, masă și trei scaune, noptiere și, bineînțeles, televizor. Pardoseala era acoperită cu parchet din lemn, peste care erau așezate câteva carpete.

Din antecameră se ajunge și la baie, spațioasă, încăpere dotată cu cadă, dar și cu ceea ce este necesar turistului: săpun, șampoane, prosoape albe, uscător de păr.

La întoarcerea de la Băile Herculane, ne-am oprit tot aici și am fost cazați la cam. nr. 3, amplasată la et. 2. Această odaie, mansardată, este mai mică decât cea descrisă anterior, fără holul acela la intrare, însă la fel de plăcută și cu acel ceva care te îmbie la somn. Baia, prevăzută cu cabină de duș completă, cu toate dotările necesare, mai mică decât cea de la et. 1. Și această cameră are frigider în dotare.

Pensiunea are și o mică curticică cu spațiu verde, cu balansoar și un foișor acoperit în care, așezat comod la masă, pe canapeaua din dotare sau pe scaunele tapițate îți puteai savura în tihnă o cafea, o bere, să stai la o șuetă, sau să-ți duhănești în liniște o țigară, aici fiind și spațiu pentru fumători (în incinta pensiunii fumatul este interzis).

Poate vă întrebați de ce ne-am cazat aici de două ori. Pentru că ne-au plăcut: liniștea, curățenia, dotările (inclusiv free Wi-Fi), faptul că parcarea este în curtea pensiunii și nu în ultimul rând amabilitatea și disponibilitatea gazdelor.

Cam atât deocamdată.

Sau nu. Pentru că zisesem mai sus de o mică întâmplare căreia nu i-aș zice ghinion. La întoarcerea spre casă, ne-am oprit iarăși la copiii noștri. Am oprit motorul, am descărcat bagajele și, pentru că mi s-a părut că am auzit un zgomot la motor, revin la mașină, dau o cheie, nimic, bordul nu se aprinde, motorul mort. Problema: așa cum bănuiți ne-a lăsat bateria (păi, era cam bătrână săraca, avea 11 ani). Zic că n-a fost ghinion deoarece, în drum spre București, am făcut o haltă la o benzinărie la Albota. Ghinion era dacă acolo nu pornea motorul.

Închei urându-vă, ca de obicei:

“Drumuri bune și excursii frumoase!


---
Trimis de Mitica49 in 29.03.19 18:49:36
Validat / Publicat: 29.03.19 19:21:11
VIZUALIZĂRI: 277INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CRAIOVA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mitica49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Curtea interioară cu foișorul
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 48100 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 26.00 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  5 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [29.03.19 19:16:44] »

  Bună recomandarea

  --

  Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.

  Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.

  webmaster [31.03.19 11:43:46] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  Zoazore [31.03.19 20:23:48] »

  @Mitica49: Așteptam să ne povestești despre cazarea intermediară! Bine c-ai avut inspirație, că tare frumos le zici!

  Frumoasă cazare, plăcută pensiunea, dar știi ce? Mie camera 3 mi-a plăcut mai mult! E mai... ”cumva”. Și ce dacă-i mai mică? E mai intimă! Și e interesantă ușa la culoare cu mobila din cameră!

  Și privind P12, realizez că aduce cu eleganța Minerva!

  Păi să vă fie de bine și poate mai repetați!

  Mitica49 [01.04.19 14:13:37] »

  @Zoazore: Mulțumesc pentru lectură, comentariu și vot!

  Da, aduce cumva cu eleganța de la Minerva, că ziceam undeva în articol că o parte din mobilierul de la Minerva este făcut de firma ai cărei patroni sunt și patronii pensiunii Casa Craiova Nuova.

  Zoazore [01.04.19 15:23:56] »

  @Mitica49: Se cunoaste!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Mitica49, Zoazore

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.0694868564606 sec
  ecranul dvs: 1 x 1