ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.12.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: TITAN
LUNA
SEP-2018
prieteni
PREȚ -- ?
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
5 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
96.25%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în zona Kufstein?

O data, de doua ori, a treia data urmeaza - Restaurant Purlepaus, Kufstein

TIPĂREȘTE

Ce pot spune despre acest restaurant, am trecut pe langa acest restaurant de nenumarate ori, insa cand esti singura nu prea iti vine sa intri sa servesti ceva, dar acum ca am doua actiuni la activ, cred ca am sa ma bucur de acest loc chiar si singura.

Dar mai intai sa va spun unde se afla, este pozitionat atat de bine ca nu aveti cum sa il ratati. El pe dreapta si primaria pe stanga, va marcheaza drumul spre fortareata, sa spunem ultima suta de metri, si o sa vedeti in prima poza ce pozitie buna are.

Va avertizez de acum, poze multe nu am din diferite motive, de fapt unul pana la urma cred ca este un singur motiv, intotdeauna acolo este multa lume si nu prea se cade sa fac poze, asa ca prin local, destul de putine.

Dar hai sa va povestesc cum am ajuns acolo. Prima data am pus la cale o iesire cu doua colege romance, asta deoarece uneie dintre ele ii venisera parintii si am zis sa iesim impreuna, asadar am fos acolo cu vreo 2 zile inainte sa facem rezervarea iar la data stabilita eu am fost prima care am ajuns acolo, bucuroasa ca facusem rezervare si aflu cu stupoare ca rezervarea noastra nu era, desi notase de fata cu noi. Ma lamuresc usor, notase in alta zi. Am avut insa noroc, tocmai se eliberase o masa de patru persoane asa incat ne-a precati-o noua (noi fiind in final 5). Am apucat sa fac repede vreo 2-3 poze si a aparut colega cu parintii. Acum sa va spun cum am ametit si ospatarul. Colega vorbea cu parintii in maghiara (sunt din Targu Mures) iar cu mine in romana, ea cu ospatarul in germana, eu cu ospatarul in engleza, asa ca saracul nu stia ce sa schimbe cum sa vorbeasca cu fiecare, dar in final i-a iesit.

Localul este superb, si imi pare rau ca nu am avut timp sa il descopar mai mult si sa vi-l arat si voua, la ora la care am ajuns noi acolo era full, ba chiar in camera alaturata era un grup foarte galagios ca o pereche mai in varsta au cerut schimbarea mesei nemaisuportand galagia. Si aici fac o scurta pauza, dragi prieteni, oamenii aici zici ca sunt surzi, in birou cand incep 2-3 sa vorbeasca zici a dat cineva drumul la un roi de albine, iar eu nu sunt tocmai sensibila.

Dar sa revenim, de baut am baut bere, nici nu am mai fotografiat-o, acum se punea pronlema ce luam de mancare. Ideea este ca a fost ca un facut tuturor ne-au picat ochii pe acelasi lucru fiecare alegand alta varianta. Deci am ales un fel care se numeste flammkuchen si care as putea sa o aseman cu o pizza margherita dar cu alte compozitii. Insa nu este pizza, blatul este extrem de subtire si foarte crocant, intins neuniform iar pe el in primul rand se afla intinsa o smantana mai groasa apoi diferite variante, noi lund acestea: tiroleza (cascaval special, sunca si cartofi) eu am luat asta; italiana (sunca de Parma, rucola si parmezan); toscana (mozzarella, busuioc, rosii cherry), alsaciana (sunca, rosii cherry, ceapa verde). Si am inceput sa asteptam, sa ne hlizim, intre timp a mai aparut si cealalta colega care a comandat repede o jumatate de portie tot de flammkuchen sis pre surprindera si amuzamentul nostru a ei a venit prima. Si noi am asteptat in continuare si la un moment dat a venit ospatarul disperat sa ne spuna ca la bucatarie nu vazusera comanda noastra si-si cere scuze si o vom primi repede.

Adevarul este ca a venit repede, deoarece cred ca mai mult dura pregatirea ei decat coacerea propriu zisa. Stiti cum au fost? Belea de belea, am mancat cu o mare placere, servirea se face pe un platou din lemn, si ea este deja taiata bucati astfel incat sa nu ai nevoie de tacamuri desi iti sunt aduse. Nu am alte cometarii, totul a fost mai mult decat m-am asteptat. Iar preturile pentru acest fel nu sunt exagerate, bucata intreaga este intre 10 si 13 euro.

Si a fost o seara minunata, ne-am despartit la plecarea de acolo si fiecare a mers acasa la ea. Si zilele viitoare am ajuns din nou acolo cu o alta colega, direct de la munca si de data asta am ales sa stam pe terasa. Pentru mine alegerea s-a dovedit destul de grea, as fi luat tot flammkuchen, dar am zis sa scimb, asa ca pana la urma (sa nu ziceti ca nu sunt originala, dar imi doream cartofi prajiti), am luat snitel cu cartofi prajiti, cu lamiae si la care mi-au fost aduse cate un pliculet cu maioneza si ketchup si un mic borcanel (personalizat cu numele restaurantului) cu gem.

Colega mea era la regim, astfel incat cu ajutorul ospataritei si schimband cate ceva a incropit de o salata cu niste peste (fiert-copt asa parea). Eu bere, ea apa, asta e. Si a venit mancarea, pe a mea o mancai cu ochii, la a ei inchideai ochii 😊. Si aici am avut parte de cea mai simpatica faza, am intalnit o viespe care tinea la silueta ei de viespe, si atat i-a dat tarcoale farduriei cu salata, si mai ales la peste, ca pana nu a rupt o faramita nu s-a lasat. A zburat cu bucatica dar s-a intors, si in final colega nu a mai rezistat si a omorat-o. La mine nu a venit nimeni, asa ca vorba “Ai o talie de viespe” e verificata de viespea ce manca de regim.

Aceastea fiind zise, am sa va las in compania celor cateva poze si daca vreti sa studiati meniul acesta este restaurant-purlepaus.at/speisekarte si gasiti cateva feluri interesanta si chiar desert care poate inlocui cu brio o masa.

O data, de doua ori, a treia data urmeaza.


---
Trimis de mishu in 01.12.18 19:29:13
Validat / Publicat: 01.12.18 20:36:42
VIZUALIZĂRI: 361INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35300 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

nicole33 [01.12.18 21:09:05] »

@mishu:

Să vă fie de bine!

Sunt convinsă că această "chestie", flamm... nu ştiu cum , care se aseamănă cu pizza a fost foarte bună. În poze arată excelent.

La mine nu a venit nimeni, asa ca vorba “Ai o talie de viespe” e verificata de viespea ce manca de regim.

Norocul tău!

Oricum apreciez faptul că nu ai fost prea sadică azi, o zi de mare sărbătoare.

S-a împlinit un an de când ai plecat de acasă. A fost greu, a fost uşor, tu ştii cel mai bine. Ţi-aş ura mulţi înainte, dar nu sunt sigură că asta îţi doreşti cu adevărat.

mishu [01.12.18 21:55:10] »

@mishu: Asa este, nu am fost prea sadica, a fost mai light totul, asa ca pranzul meu cu sandvis cu peste copt si o cana cu bere fiarta (dunkel engel) .

Si asa este le putem asemana cu pizza, si am sa mai merg acolo, foita aia crocanta de blat e bestiala, cred ca as putea sa mananc doar aia si as fi multumita.

Cat despre urari, este ceva provizoriu din punctul meu de vedere, si astept sa vad ce-mi rezerva viitorul.

Multumesc pentru vizita si aprecieri.

DOINITA [01.12.18 22:00:13] »

M-am distrat copios, citind pățaniile tale. Știi ca necazul unuia devine amuzament pentru cei din jur. Nu am putut sa ma abțin, mai întâi rezervarea nerezervata, apoi comanda nevazuta... Scuze! E sărbătoare și trebuie sa fim veseli. Citit și votat cu mare placere și cu mare drag! La mulți ani, romancuta dragă!

mishu [01.12.18 22:06:21] »

@DOINITA: Noi eram relaxati, nu ne era foame neaparat si socializam, insa sa fi vazut disperarea ospatarului. Mai tare ne-am amuzat cu ce-a de a treia colega care desi venise ultima, a primit prima mancarea si aproape terminase pana a venit a noastra.

Multumesc pentru vizita si aprecieri.

DOINITA [01.12.18 22:12:22] »

@mishu: e bine ca pana la urnă ați primit și voi

Zoazore [02.12.18 08:43:35] »

@mishu: Woow! Parc-ai fi eu! Credeam că doar mie mi se pot întâmpla faze de-astea cu rezervări nerezervate, cu comenzi uitate și aducere la masă în sens invers (cei din urmă vor fi cei dintâi!)

Frumos local, atât cât am putut vedea, bună poziție, iat flammkuche aia...

Dar de ce tu ai doar două roșii? Nu-i corect!

Da, n-ai fost sadică, dar nici măcar un desert?

Sau și-aici intervine viespea?

Să-ți fie de bine și LA MULȚI ANI, româncuța mea dragă!

LE: Recunosc, am trișat puțin, dar ți-am dat SB ul! Pentru că așa am vrut eu!

mishu [02.12.18 08:51:19] »

@Zoazore: Ei, cu rezervarea ne pusese in alta zi, și acum stau și ma gândesc ca puteam păstra și rezervarea și mai mergeam o data 😉. Cât despre roșie, cred ca Bucătarul se uita mai întâi la client și apoi spune: “Ăstuia mai multă cărnița, ăstuia roșii “ 😂. Iar cu desertul, prima data zău ca după flammul ăla nu as fi vrut sa-i stric gustul cu altceva, iar a doua oară colega mea era între doua trenuri așa ca nu aveam prea mult timp, ca de viespe nu se pune problema. Poate de bondar 😂. Mulțumesc pentru vizita și aprecieri și La Mulți Ani! și tie, și sa știi ca ieri pe sub geaca am avut cocarda de la Alba Iulia. Nu mi-ar fi fost Rușine sa o port pe exterior, dar zău ca am văzut și specimene ciudate in München, așa ca am preferat sa o știu aproape de suflet.

Zoazore [02.12.18 09:14:22] »

@mishu: Eram sigură, cunoscându-te, că așa vei face cu cocarda!

Păcat că n-ai putut-o afișa la vedere! Știu că tu ești mândră că ești româncă!

Acum, na, te bate datoria să iei și desert și să ni-l arăți!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
DOINITA, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.138402938843 sec
ecranul dvs: 1 x 1