ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.11.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Alba Iulia
ÎNSCRIS: 17.06.13
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 14 nopți
familie cu copii
PREȚ SEJUR 2600 euro ?
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
REGIM MASĂ all inclusive
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + 2 COPII -- v: 13,8

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
92.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Sunwing Waterworld Makadi Hotel5

Sejur minunat cu familia în Makadi Bay

TIPĂREȘTE

Pentru concediul din acest an am ales 14 zile la Sunwing Waterworld Makadi, un resort potrivit familiilor cu copii.

Orarul de zbor de pe Cluj a fost unul de seară, am ajuns la ora 22.45 pe aeroportul din Hurghada, am achitat viza la ghișeele din dreapta unde scrie mare 25 $ nu la reprezentantul agenției unde costă 28 euro. Pînă ne-am luat bagajele și ne-au îmbarcat în autocare a mai trecut ceva timp, astfel că după un drum de aproximativ 45 de minute am ajuns într-un final și la hotel. Era ora 1 noaptea deja!

M-a surprins câtă animație era în recepție chiar la aceea oră, mulți turiști pe telefoane profitând de semnalul bun la wifi din zona recepției. Un angajat al hotelului ne-a dus la cameră, drumul mi s-a părut foarte îmbârligat fiind un resort mare cu multe clădiri. Ajunși în cameră, după 5 minute a apărut un alt băiat cu bagajele noastre. L-am gratulat cu 5 euro și l-am rugat să trimită pe cineva să pregătească paturile copiilor, era doar un pat făcut, nu 2. În 10 minute au apărut 2 băieți care rapid au aranjat paturile.

În cameră aveam 1 sticlă de apa de 500 ml, insuficientă după un drum obositor, așa că am refăcut traseul înapoi spre recepție, unde de la lobby bar îți iei câte sticle de apă vrei (și rece :))

Despre hotel acum:

E un hotel foarte mare cu sute de camere. Prima impresie pe care o lasă e că e foarte complicat deoarece se desfășoară pe mai multe nivele, având piscine și la nivelul 0 și la nivelul 1. A durat vreo 2 zile de rătăciri pînă am învățat traseul cel mai scurt către plajă sau către restaurante, dar a fost amuzant :)

Camera:

Am primit un junior suite la etajul 1 către piscina de relaxare. O cameră foarte mare, soțul a măsurat distanța de la ușa de la intrare pînă la ușa balconului de 20 de metri. Balconul avea cam 4 metri/4, uriaș și foarte răcoros. Din holul de la intrare intrai în dormitor, care avea și un dressing încăpător cu seif, apoi printr-un grilaj de lemn era delimitat dormitorul de living, unde erau 2 canapele (paturile copiilor), o măsuță și un foltoliu, un TV mare lcd și minibarul (gol, doar apa ne-o țineam aici rece).

Pe hol mai era un dulap mare, un dulăpior pentru încălțăminte și un cuier, spațiu mai mult decât suficient pentru depozitare. Aerul condiționat era centralizat, nu foarte zgomotos, făcea față cu brio. Baia foarte mare și ea, cu 2 lavoare, cadă și încă 2 încăperi, una cu duș (rain forest style) și una cu vasul de toaletă. Cosmeticele cu sigla hotelului erau de calitate medie, nu grozave dar ok. Ca aspect general camera e foarte întunecoasă, cu lumini discrete, multe dar insuficiente pentru a citi de exemplu o carte în pat. Pentru citit îmi aprindeam lanterna de la telefon :)

Aspectul camerei este de “old dated”, ar necesita o renovare, o schimbare de mobilier, nu este uzat dar nici imaculat. Nouă ne-a plăcut camera, e decorata în stil arăbesc ca și tematica hotelului, dar nu prea m-am împăcat cu lumina “chioară”. Izolația fonică foarte bună, nici nu am știut că avem vecini.

Aveam un băiat care făcea zilnic curat, un camerist :), chiar își dădea silința, spăla zilnic pe jos și în baie, dezinfecta, la 2 zile ne schimba paturile, prosoapele erau schimbate zilnic, așa cum aproape zilnic ne surprindea cu animăluțe din prospoape lăsate pe pat. Îi lăsam la 2 zile câte 1 $ pe pat, într-o zi după ce am lăsat bancnota pe pat nu am mai găsit-o, am crezut că a luat-o unul dintre copii așa că am pus alta pe pernă. Când am revenit de la plajă am găsit bancnota pusă cu grijă pe noptieră de către camerist, o găsise sub pat când a făcut curățenie și a pus-o pe noptieră cu o cutie de cremă pe ea să nu zboare din nou :)

Chiar l-am apreciat pe băiatul ăsta, nu cred că avea mai mult de 16-17 ani dar își lua meseria foarte în serios, lucra aproape o oră să curețe o cameră ca la carte.

În cameră era lăsată zilnic o sticlă de apă plată de 1,5 l dar luam zilnic și altele de la loby bar.

Din cauza aspectului ușor învechit aș nota camera cu nota 8.5

Restaurantele:

Sunt 3 restaurante bufet, Sea, Sand and Sun și încă 7 restaurante a la carte, la 4 dintre acestea se poate lua cina sau prânzul de câte ori dorești, gratuit, doar cu o rezervare prealabilă. Noi am fost de 2 ori la cel italienesc, La Terraza (foarte bun), de 2 ori la cel mediterranean Fino (bunicel) și o dată la cel german (nu ne-a plăcut). La amiază pe lîngă restaurantele bufet puteai alege să mănânci și la a la carte, fără rezervare. Am ales de 3 ori Kebab Island, unde am mâncat specialități orientale și de nenumărate ori un mic restaurant aflat aproape de camera noastră, Tropical se numește, unde serveam diferite paste, sandwich-uri calde, burgeri și salate. Aici ne-am împrietenit cu șeful de sală căruia i-am dat în prima zi 2 euro bacșiș și de atunci de câte ori mergeam eram serviți cu băuturi foarte rapid. Trebuie să înțelegeți că în Egipt bacșișul e la putere, 1-2 euro chiar fac diferența. Pentru noi e o nimica toată dar îți asigură o servire impecabilă. În primele seri la restaurantele bufet dura poate 10-15 minute să ne aducă băuturile, dar dacă le mulțumeam frumos și le lăsăm o monedă în palmă eram siguri că aveam băuturile în 2 minute și reveneau rapid cu altele. La fiecare restaurant, chiar dacă era bufet sau a la carte întâi veneau să te întrebe ce dorești de băut apoi alți ospătari veneau cu meniul (dacă nu era bufet). Ne-am întâlnit cu alte familii de români care se plangeau că au uitat să le ia comanda de băuturi la masă sau le-au adus foarte târziu, la noi totul s-a rezolvat cu un zâmbet, cu multă amabilitate sau cu 1 euro bacșiș.

Mâncarea la restaurantele bufet era destul de variată, nu la nivelul hotelurilor bune din Antalya dar a fost ok. Dimineața aveau un bucătar care îți făcea omlete și altul care făcea clătite. Brânzeturile au fost fabuloase, aveau o brânză cu condimente (gen chimen, oregano sau boia) și cașcavaluri minunate. Încă salivez după acea brânză. Aveau salate gata preparate sau ingrediente să ți le faci tu, mezeluri de 3 feluri (care nu erau grozave), cereale, unt vrac (da, din care îți tăiai tu cubulețe, o bunătate vă asigur), cârnăciori, gem, miere, cafea (gen americană, slabă dar aromată), ceai și sucuri la dozator de portocale, mere mango. La prânz nu am prea mâncat la bufet, dar atât la prânz cât și seara aveau bucătari care găteau afară diverse griluri (gen kebab), curcan umplut din care îți tăia felii cât doreai, ton gătit întreg din care la fel îți tăia cât doreai, pizza pe vatră, aveai ce alege. Înăuntru în restaurant erau 2-3 feluri de supă clară cu legume sau supe cremă, gustări reci, mâncăruri la tavă (gen vită stroganoff sau pui cu curry), minim 8 feluri de mâncare gătită, fructe și prăjituri (la capitolul prăjituri nu erau grozavi, toate erau uscate, fără cremă). Deci mâncarea era destul de variată și gustoasă. Ce nu mi-a plăcut la restaurantele bufet era curățenia care lăsa de dorit, ușile de la intrare erau pline de amprente pe sticlă, nu se prea omorau ei cu ștersul ușilor. La anumite ore de vârf era greu să găsești o masă la cele 3 restaurante, hotelul fiind plin, dar am ales să mâncăm mai des la restaurantele a la carte și nu am regretat. Pentru cei plecați în excursii care ajung seara târziu, există “late dinner” până la ora 23.30, am apreciat această cină târzie când am ajuns seara la 23.00 din excursiile de la Cairo și de la Luxor.

Notă restaurante și mâncare 8

Plaja:

A fost punctul forte a acestul hotel. Largă, nisipoasă, intrare lină în mare, nisip și corali. O minunăție de culori, era suficient să bagi capul în apa și totul se schimba. Parcă erai într-un acvariu, doar tu și cu gândurile tale. Am plecat pregătiți din țară cu măști de snorkeling, 3 întregi (eu nu pot respira pe gură, măști de bebeluși cum zice soțul meu) și una normală. Nu am crezut să mă pasioneze așa snorkelingul, dacă te uitai la mare toată lumea era cu fundul în sus și cu capul în apă. Recifurile de corali erau delimitate la suprafață prin niște sfori și balize astfel că nu aveai voie să înoți decât pe lîngă ele, nu pe deasupra. Dacă dădeai ocol unui recif îți lua cam jumate de oră minim, în capătul opus plajei unde apa se adâncea la 6-8 metri era superb să înoți pe lîngă peretele de corali, sute de peștișori colorați, l-am salutat chiar și pe Nemo și anemona lui :) Cuvintele sunt prea sărace să descrie lumea fabuloasă de sub apă, bagi capul în mare și uiți de tine, peisajul se schimbă neîncetat. Uf, ce dor îmi e de ce am văzut acolo...

Plaja e cu nisip fin după cum vă spuneam, sunt cam 6 rânduri de șezlonguri, câte 2 șezlonguri cu o îngrăditură semirotunda în spate pentru vânt și umbrele de trestie. Saltele grosuțe, ne lua un beach boy în primire când ajungeam, ne alegeam șezlongurile după care el ne aducea saltelele, ne aducea prosoapele de plajă și ni le aranja pe saltele. Îi dădeam 1 euro pentru efortul lui, știu că asta e jobul lor dar ne făcea plăcere să îi recompensăm efortul. Acești băieți “de plaja” veneau periodic cu un prosopel și cu un spray de ochelari și îți ștergeau ochelarii de soare. Și îți aduceau bobițe de strugure puse pe scobitori, o mică gustare de fructe. În prima zi, ca tot românul să fim aproape de mare ne-am pus pe primul rând de șezlonguri :) Ne-am calmat repede când am început să alunecăm cu saltelutele la vale, primele 2 rânduri de șezlonguri fiind în pantă :) De atunci ne puneam pe ultimele 2 rânduri amplasați strategic între cele 2 beach baruri și aproape de toalete și de locul unde îți schimbai prosopul de plajă.

De la barurile de pe plajă am băut doar bere (bună și rece, Sahara sau Luxor) și sucuri din gama Pepsi (Mirinda, 7up etc), apă plată la dozator și cam atât. Alte băuturi nu am servit acolo, tării sau cocktailuri.

Am făcut senzație pe plajă cu paharele noastre de plastic colorate, mi-am luat din țară 4 pahare de 450 ml și cu ele mergeam la beach bar să ne pună băuturile, nu m-au tentat paharele lor. Le clăteam apoi cu apă plată de la dozator. Când ne vedeau cu paharele deja știau că vrem bere (noi, adulții) sau suc (copii). Știam chestia asta cu paharele de la verii mei care au fost la acest hotel tot anul acesta în iunie, m-au sfătuit să îmi iau pahare de acasă decât să beau din cele de pe plajă,destul de jegoase. Aveau și pahare de unică folosință la beach bar dar erau mici, de 100 ml, va dați seama câte drumuri trebuie făcute să poți bea o bere :)

Am văzut că nu numai noi aveam pahare personale pe plajă, mai erau și câțiva nemți care știau chestia asta și erau dotați în consecință. Că tot vorbeam de nemți, aceștia erau majoritari la acest hotel, cam 70%. Englezi în proporție de 20%, restul alte nații, printre care și români, dragii de ei. Care români într-una din zile ne-au delectat de pe primele rânduri de șezlonguri cu manele puse la o boxă portabilă :)

A doua zi s-au calmat, cred că li s-a atras atenția că nu sunt doar ei pe plajă iar pe mine m-a uimit faptul (pentru a mia oară) cum știm noi românii să atragem atenția tuturor, să nu ne dezicem de renumele căpătat :)

Dar, am deviat de la subiect...

Într-o zi am luat de la beach bar 4 sticle de bere să avem rece la frigider când ne întorceam seara târziu din excursii, contra cost, 3 euro sticla de 500 ml 😊 , doar la pahar era gratis berea.

Toaletele de pe plajă și de altfel din întreg resortul erau impecabile, și aici nu exagerez, am avut ceva emoții la capitolul ăsta pentru Egipt, dar nu aveam de ce. Impecabilă curățenia la capitolul asta, pe lângă toalete aveai și dușuri și cabine de schimb. Înainte de a intra la toalete erai avertizat de o plăcuță să te speli pe picioare pentru a nu căra nisipul, foarte civilizat zic eu.

Plaja era delimitată de hotel printr-o promenadă lungă și frumoasă pe care ne plimbam seara, la lumina felinarelor. Acest hotel face parte din lanțul Red Sea Hotels, în zonă fiind 5 hoteluri ale acestui lanț, te puteai plimba și pe la aceste hoteluri fără probleme, faleza fiind comună. În 3 zile ne-am plimbat pînă la pontonul de la Makadi Palace, o plimbare plăcută de 15 minute, pentru a face snorkeling de pe ponton.

La hotelurile din Makadi Bay, refluxul nu e așa puternic ca în Hurghada, apa retrăgându-se doar 2-3 metri nu 200-300 m ca în alte părți.

Realizez cât am scris până acum și mă îngrozesc, mai am atâtea de spus, cele 2 săptămâni la acest hotel au fost foarte pline și hotelul e așa de mare...

Piscinele:

eu am numărat 6, posibil să mai fi ratat din ele :) Mi-a plăcut piscina cu valuri, arăta ca o lagună uriașă, piscina cu cădere de apă, ca o cascadă. Mai era și piscină cu activități unde animatorii te distrau toată ziua (noi nu am stat decât o zi la aceasta, am preferat snorkelingul în mare). Cel mic era înnebunit după Rain Fortress, o piscină cu multe tobogane, căsuțe, plase de cățărat și cu o galeată imensă în vârf care se răsturna când se umplea cu apă. Când copii dispăreau de lîngă noi, știam că cel mic e la Rain Fortress și cel mare la toboganele de la Aqua Park. Acest Aqua Park a fost al 2-lea atu când am ales acest hotel, pe lângă plaja minunată. Normal că ne-am toboganit și noi, mai ales eu, că nu am scăpat de gura copiilor, și chiar mi-a plăcut la nebunie. Erau 4 tobogane mari cu colace și unul pentru curajoși (eu nu am fost, doar cel mare a avut curaj), kamikaze îi zicea, cu cădere în gol prin trapă... Și preferatul meu Lazy River unde pluteai alene pe colace, mai intrai în câte un suvoi de apa, te mai stropea o cascadă, leneveală curată și relax total :)

Mai era un loc unde învățai să faci surfing de la instructor, cu programare, dar efectiv în 2 săptămâni nu am avut timp să o facem și pe asta.

Spre deosebire de hotelurile din Antalya, aici vorbim de o animație soft, gen muzică live la Lime Bar, care era chiar drăguță. Unele perechi dansau, alții preferau doar să își savureze un cocktail după cină într-o ambianță plăcută. Nimic de genul spectacolelor de seară din Antalya cu trupe profesioniste. Aici de 2 ori pe săptămâna se organiza pe plajă un spectacol cică cu dansuri africane și băuturi all inclusive ( :)) costa cam 25 euro/persoană dar din ce am văzut în timp ce ne plimbam seara erau bani risipiți.

Niște băieți îmbrăcați cu fustițe de frunze și vopsiți pe față care tropoteau pe scenă 10 minute și cam atât.

Seara preferam să ne plimbăm pe faleză, să intrăm în bazar sau să bem ceva ascultând muzica de la Lime Bar. Vorbeam de bazar, acesta deservește cele 5 hoteluri Red Sea aflate în zonă, noi abia cu 2 zile înainte de plecare l-am descoperit in totalitate, ieșind de la recepție în dreapta. Sunt mai multe magazine, unele mai tradiționale, altele nu prea, unde totul se negociază, ăsta e farmecul lumii orientale și al bazarului.

De câte ori auzeau ca sunt din România și negociam dur cu ei spuneau “Romania MAFIA“ și că de ce suntem noi românii așa mafioți și negociem la sânge :) Cu toate negocierile mele, sunt convinsă că tot ei au ieșit în câștig căci prețurile sunt derizorii acolo, doar pentru noi, străinii, au prețuri mari și foarte mari. De exemplu, statuete cumpărate cu 1 euro de la Cairo sau Luxor, la acest bazar era 30-40 euro...

Barurile: sunt multe, eu nu le-am numărat. Pe lângă cele 2 baruri de pe plajă, există un lobby bar deschis 24 de ore, de acolo noi ne luam doar apa pentru cameră. Lime Bar era deschis până seara la ora 24.00, acolo de regulă serveam câte un pahar de vin alb rece, foarte bun sau un spritz. Coctailurile nu erau grozave, am încercat un mojito care era departe de adevăr așa că am renunțat la combinații. Copii au încercat un milk shake care nici el nu a fost reușit așa că s-au rezumat la ice tea sau suc.

Ca să concluzionez: pentru noi acest hotel a fost perfect, nu îl comparăm cu resorturi de 5* din Antalya, eu i-aș da 4* nu 5* câte are oficial, dar teritoriul este foarte verde, personalul este amabil și serviabil, iar noi ne-am simțit excelent în cele 2 săptămâni petrecute aici. Băiatul cel mare, după 4 vacanțe în Antalya a spus: “-Mami, a fost cea mai frumoasă vacanță de până acum, iubesc Egiptul! ”

Asta spune tot 😊

Urmează descrierea excursiilor, cât de curând!

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de ioana74 in 06.11.18 10:28:20
Validat / Publicat: 06.11.18 19:02:12
VIZUALIZĂRI: 4174INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
21 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ioana74); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40700 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest review

  21 ecouri scrise, până acum

  ioan marinescu [06.11.18 19:45:17] »

  Mi-a plăcut foarte mult rewiew-ul care este documentat și util. L-am votat cu drag!

  ioana74 [06.11.18 19:54:55] »

  @ioan marinescu: multumesc mult domnule Puiu. Va salutam cu drag 😊

  elviramvio [06.11.18 21:24:06] »

  @ioana74:

  Trebuie să ţii cont de copii pentru anul viitor 😉 Egipt, da?!

  nicole33 [06.11.18 21:52:01] »

  @ioana74:

  Un articol excelent! Felicitări!

  L-am savurat amintindu-mi de propria vacanţă aproape la fel de recentă în Egipt

  Plaja:

  A fost punctul forte a acestul hotel. Largă, nisipoasă, intrare lină în mare, nisip și corali.

  Am studiat cu mare interes toate fotografiile postate, dar tot nu m-am lămurit. Am văzut pozele cu marea din apropierea pontonului, dar acolo mie mi se pare că în apă era coral mort, neplăcut şi tăietor dacă nu ai papuci şi oricum mergi de te plictiseşti.

  Exista şi posibilitatea de a intra în mare şi să fie doar nisip pe fundul mării? În câţi metri se adâncea suficient pentru a putea înota?

  Care români într-una din zile ne-au delectat de pe primele rânduri de șezlonguri cu manele puse la o boxă portabilă

  Îmi pare rău că ai trecut prin această experienţă penibilă şi pentru tine ca româncă, dar mă bucur că ai scris despre disconfortul produs celorlalţi, deoarece eu am fost jignită în fel şi chip de către un user de pe AFA care recomanda folosirea boxelor portabile pe plajă atunci când i-am sugerat că s-au inventat şi căştile şi ar fi indicat să le folosească .

  pentru noi acest hotel a fost perfect, nu îl comparăm cu resorturi de 5* din Antalya,

  Am înţeles că nu vrei să faci comparaţii, dar eu fiind mai curioasă te întreb doar dacă a fost mai bun sau mai slab decât Zeugma, de exemplu.

  Aştept şi articolele din excursiile făcute

  fra [06.11.18 22:54:58] »

  Wow ce fain! Bravo pentru vacanță și pentru review.

  Apropo de muzica în boxe portabile, unde am fost noi în Egipt, au pus muzică niște arabi destul de tare. Întâmplător nu a fost deranjant, pentru că a făcut parte din peisajul locului. Dar ca idee, era muzică destulă de la zona cu piscine, care se auzea până în capătul lagunei, deci nu trebuia decât să se mute dacă voia muzică în loc de liniște. Așa e peste tot. Adică cine vrea muzică, sunt și locuri cu muzică. Și ca fapt interesant, în muzica de animație am auzit vreo 5 artiști români 😉

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  nicole33 [06.11.18 23:10:11] »

  @fra:

  Apropo de muzica în boxe portabile, unde am fost noi în Egipt, au pus muzică niște arabi destul de tare. Întâmplător nu a fost deranjant, pentru că a făcut parte din peisajul locului.

  Mie mi se pare o lipsă crasă de bun simţ să-i obligi pe cei din jurul tău să asculte vrând nevrând muzica ta preferată, indiferent de genul acesteia.

  Eu pe plajă, indiferent de ţară, prefer să ascult DOAR MAREA.

  Din acest motiv mă deranjează cei care vorbesc tare la telefon sau între ei peste câteva şezlonguri, se ceartă, strigă nonstop la copii sau nu folosesc căştile atunci când ascultă muzică la telefon sau boxe la un volum ridicat. Soţul meu zice că exagerez, dar atât timp cât eu nu-i deranjez cu nimic pe cei din jur, găsesc normal să nu fiu nici eu deranjată de alţii.

  ioana74 [07.11.18 08:15:40] »

  @nicole33: Multumesc de aprecieri in primul rand

  Si iti voi raspunde in continuare: " mie mi se pare că în apă era coral mort, neplăcut şi tăietor dacă nu ai papuci şi oricum mergi de te plictiseşti.

  Exista şi posibilitatea de a intra în mare şi să fie doar nisip pe fundul mării? În câţi metri se adâncea suficient pentru a putea înota? "

  Pozele de la ponton sunt de la un alt hotel afltat la 15 min de noi, acolo am mers de 3 ori pt snorkeling, aveau un coral viu, fantastic de mare.

  La noi pe plaja, erau portiuni unde intrai peste o lespede de piatra sau alte portiuni doar cu nisip. Erau anumite "carari" unde aveai doar nisip si serpuiai pe linga corali fara sa ai nevoie de incaltaminte speciala. Erai 8 recifuri de corali la noi in fata daca am numarat bine, superbi, toate culorile posibile, de la portocaliu la albastru, era coral viu nu mort. De asta am ales acest hotel deorece ai si nisip si corali. Pana reuseai sa inoti faceai cam 50 m, dar eu nu ma pricep prea bine la distante.

  Cat despre comparatia cu Zeugma, nu pot face o asa comparatie, e ca si cand as compara merele cu cartofii, una e Turcia altul e Egiptul, 2 destinatii total diferite. Nu pot compara acest hotel cu Zeugma sau cu Kaya Palazzo, dar pentru Egipt e un hotel bun. Nu cel mai bun, daca e sa vorbim de hoteluri bune din gama deluxe aici ar fi Moevenpick El Gouna, Steingenberger Al Dau Beach sau Sentido Palm Royale, cu totul alta categorie dar si pe alt buget. Pentru noi si copii acest hotel a fost perfect.

  Vom reveni cu siguranta la acest hotel desi nu obisnuim sa alegem de 2 ori acelasi hotel, dar a fost prea frumos.

  Te pup cu drag Nicolle!

  ioana74 [07.11.18 08:24:06] »

  @nicole33: perfect de acord cu tine. Si eu pe plaja prefer sa ma relaxez cu o carte si ascultand marea. Daca eu nu deranjez pe nimeni de ce sa trebuiasca sa suport proasta crestere a altora? Ma tachina sotul ca nici in Egipt nu am scapat de manele 😂

  fra [07.11.18 08:53:44] »

  Și eu sunt de acord că e lipsă de bun simț, proastă creștere etc. Tatăl meu e tipul de persoană care vorbește tare și îi place să iasă în evidență, dar soțul meu e fix pe dos și mă face mereu atentă când vocea mea devine mai "stridentă" (că așa se întâmplă când mă entuziasmez); înțeleg perfect care sunt bunele maniere și văd lipsa lor. Spuneam doar că nu m-a afectat așa tare întâmplarea respectivă. Dar am observat-o și am tinut-o minte tocmai ca fiind nelalocul ei...

  ioana74 [07.11.18 09:12:36] »

  @elviramvio: cred ca anul viitor e programat pentru Peloponez, ne e un dor teribil de Grecia adevarata, trebuie si copii sa cunoasca putina istorie antica. Egiptul ne-a oferit portia lui de istorie si de cunoastere, sper ca vara viitoare sa cunoasca si Grecia antica cu tot ce are ea de oferit

  Dar nu e nimic batut inca in cuie, vom vedea ce oferte gasim. Oricum, sper sa ne intoarcem la acest hotel intr-o buna zi.

  Te pup cu drag Elvira, sa ne revedem cu bine si sanatosi, daca cumva ajungeti in Alba de 1 Decembrie, da un semn

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  fra [07.11.18 09:22:34] »

  @ioana74: am căutat hotelul acesta să văd ce prețuri are pentru 2019, dar l-am găsit doar de la un singur tour-operator. Și nici site-ul oficial al resortului nu l-am găsit. Când ați luat biletele (comparativ cu data plecării)? E într-adevăr promovat doar de un tour-operator sau să mai aștept să văd ce mai apare? Îmi place mult cum arată și mă bucur că ați dat denumirea și altor resorturi din Egipt ca și comparație de clasă. Asta arată că știți despre ce vorbiți 😁

  ioana74 [07.11.18 09:34:50] »

  @fra: Am luat biletele din ianuarie pentru sfârșitul lui august. Acest hotel eu știu că apare doar în oferta unui turoperator german care are zboruri din Cluj și București, dar poate mă înșel și îl găsiți și la alții. Oricum, încă nu au scos tarifele pentru anul viitor, l-am verificat eu. De aceea erau probabil și așa de mulți nemți aici. Ce m-a surprins plăcut a fost personalul care vorbea destul de bine limba germană, față de hotelurile din Antalya unde rusa era la putere, aici era germana, engleza și italiana. Noi nu știm germană dar ne-am descurcat de minune în engleză și italiană. Se pare că egiptenii au un talent deosebit să învețe limbile străine, eu așa am observat la toți cei cu care am interacționat.

  Și ca o mică anecdotă de final, ghidul de la Luxor m-a surprins total când i-am spus de unde suntem, că în loc să pomenească de Hagi, Popescu, Halep etc. mi-a spus că îl admiră foarte mult pe Gheorghe Zamfir și merge la toate concertele lui date acolo (se pare că e foarte apreciat aici și are concerte dese). M-a lăsat mască și mi-a făcut ziua mai frumoasă cu asta

  Site-ul oficial e

  https://www.redseahotels.com/en/resorts/makadi-bay/sunwing-waterworld-makadi-hotel

  krisstinna [07.11.18 09:39:05] »

  @ioana74: Super vacanță la un super preț!

  Adică pe mine și pe domnul C ne-ar fi costat nici 2000 euro două săptămâni?

  Eu tot îi spuneam ca voi sunteți in Egipt, că vedeți aia și aia și aia...

  Aș merge oricând pe mâna ta, o mamă știe întotdeauna e ce bine, bun pentru copilul/copiii ei.

  Așteptam cu sufletul la gură articolul, o să te urmăresc in continuare

  ioana74 [07.11.18 09:55:06] »

  @krisstinna: mersi de aprecieri draga mea

  Da, acest hotel pentru 2 săptămâni, 2 adulți te-ar costa sub 2000 euro cred, între 1800 și 2000 probabil. La 7 nopți e undeva la 1400 euro în sezon. Așa a fost în vară cel puțin.

  La cum te cunosc eu pe tine cred că îți va plăcea Egiptul, e exotic, cu totul altă cultură. Mie mi-au plăcut la nebunie negocierile din bazar, am băut ceai cu ei, mai plecam, veneau după mine, mai povesteam și pînă la urmă băteam palma. A fost o experiență în sine, cu contrastele puternice între hotelurile de 5* și partea murdară și gălăgioasă din Cairo sau Luxor, dar care are farmecul ei

  nicole33 [08.11.18 00:22:31] »

  @ioana74:

  Cat despre comparatia cu Zeugma, nu pot face o asa comparatie, e ca si cand as compara merele cu cartofii, una e Turcia altul e Egiptul, 2 destinatii total diferite.

  Am înţeles perfect ideea acum după ce am vizitat ambele destinaţii. Nu m-am exprimat eu prea clar.

  Mă interesa părerea ta strict din punctul de vedere al hotelului, al condiţiilor de cazare şi serviciilor oferite. Cam de când intri pe poartă şi înainte de a intra în mare. Fără mare, corali, peştişori şi fără Piramide etc. M-am contrazis cu cineva şi mă interesa încă o opinie.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  ioana74 [08.11.18 09:48:28] »

  @nicole33: Dacă e să facem o comparație cu hotelurile din Antalya unde am fost (toate în Belek sau Lara) aș spune că net acestea sunt superioare hotelului din Egipt unde am fost. Tot 5* dar cu totul alte servicii, adică:

  băuturile sunt all inclusive nu ultra all, am băut doar vin, bere și suc, care erau bune. Aveau și fresh de portocale sau mango dar contra cost, 2 euro paharul. Cocktailurile erau dezastru, nu semănau deloc cu trebuiau să fie, în rest wisky, ouzo sau cognac nu am încercat să știu cum sunt. Deci clar la capitolul băuturi Turcia e mult peste.

  Apoi mâncarea: în Turcia restaurantele sunt mult mai curate, aici cele bufet aduc a cantină, aveam oroare de câte ori vedeam ușile de acces către restaurant, care erau de sticlă, pline de amprente uleioase, amprente care nu cred că se ștergeau zilnic De aceea am și preferat să mâncăm destul de mult la restaurantele a la carte unde curățenia era exemplară (am eu un pitic pe creier care nu mă lasă să mănânc dacă văd jeg în jurul meu . Plus că în Turcia mâncarea era mai variată, aici erau mai puține feluri de mâncare, cam jumătate față de Zeugma aș zice. Mi-au lipsit prăjiturile din Antalya, ce mâncam în Egipt erau baclavale (dar uscate nu zemoase) în rest diverse pandișpanuri uscate sau budinci care nu m-au tentat. Aveau în schimb înghețata bună, la cornet, seara la cină.

  Ca și camere, din nou comparația e în favoarea Turciei clar, unde camerele erau imaculate. Aici, chiar dacă camera era imensă (cam 70 mp), era foarte întunecoasă și cu mobilier învechit. Totul era foarte curat, curățenia se făcea temeinic la mine în cameră, dar din punctul meu ar necesita o schimbare de mobilier, cu ceva mai modern. Minibarul nu e aprovizionat ca în Turcia, e doar pe post de răcitor, în afară de apă nu primești nimic.

  Ce au în plus față de Turcia, e amabilitatea personalului, foarte dedicați și atenți, asta mi-a plăcut foarte mult. Și spațiul exterior, cu palmieri, cu peluză atent îngrijită, multe flori, aleile cu felinare colorate, toate erau ca un vis, seara parcă ne plimbam în “1001 de nopti”.

  Un minus și la capitolul animație, vorbim de animație soft aici, muzică live și mai era un show bar unde seara era minidisco pentru copii și cam atât. La 2-3 seri era spectacol pe plajă, contra cost, 25 euro/persoană dar din ce am văzut în timp ce ne plimbam seara, nu era nimic deosebit. Asta e animația la ei, nu trupe profesioniste ca în Antalya, nici vorbă. Asta mi-a lipsit, recunosc, spectacolele de seară.

  Deci pentru cine vrea răsfăț culinar, camere impecabile, animație de calitate și băuturi de import, clar Turcia e câștigatoare. Egiptul e altceva cum ziceai și tu, corali, peștișori, nisip fîn, apa mării în culori incredibile, multă istorie și multă amabilitate.

  Desigur, au și ei resorturi de lux, scumpe dar cu servici de ultra all adevărate, dar aici nu prea au dotările pe care le-am vrut noi pentru copii. Vorbesc de Steingenberger Al Dau Beach, Sentido Palm Royale sau Moevenpick El Gouna, hoteluri de înaltă clasă dar și de alt buget

  Sper ca opinia mea să fie folositoare și celor care nu știu ce să aleagă între Turcia sau Egipt.

  Mulțumesc de aprecieri Nicolle, aștept și alte articole cu ce ați mai făcut voi în Egipt

  nicole33 [08.11.18 23:55:33] »

  @ioana74:

  Îţi mulţumesc mult pentru răspunsul extrem de detaliat.

  Genul acesta de comparaţie l-am făcut şi eu între hotelul la care am stat în Egipt şi care ne-a întrecut aşteptările şi multele hoteluri din Turcia vizitate anterior.

  Cu excepţia incredibilei lumi din adâncul Mării Roşii, pe care am admirat-o zi de zi fără să mă plictisesc în reprizele interminabile de snorkeling în laguna proprie de la capătul pontonului, de ajunsesem ca pinguinul, neagră pe spate şi albă pe burtă şi a excursiilor care trebuie făcute măcar o dată în viaţă, în rest, la toate celelalte aspecte, comparaţia era defavorabilă hotelului din Egipt, în opinia mea.

  Soţul meu, care a fost chiar mai încântat decât mine, mă întreba mereu: Ce ţi-a lipsit? , iar eu îi enumeram punctele forte ale resorturilor turceşti, însă doar detalii care ţineau de lux şi de răsfăţ, nimic cu adevărat esenţial sau de care să nu te poţi lipsi. Abia atunci am realizat că ani la rând am plătit mulţi bani pentru servicii care nu ne interesau şi de care nu am beneficiat deşi erau incluse în pachetul achiziţionat.

  Singurul minus mai important a fost imposibilitatea de a intra direct în mare la apă adâncă, trebuind să mergem până la capătul pontonului care era foarte lung, dar am ştiut şi mi-am asumat acest lucru dinainte de a rezerva. Mi-aş fi dorit şi o intrare în mare cum este cea de pe Insula Paradisului şi atunci ar fi fost totul perfect.

  roxi-nico [18.11.18 19:03:29] »

  @ioana74: Frumoasă vacanță! Cu ce agenție ați mers?

  Buzasannamari [16.12.18 14:34:03] »

  @ioana74:

  Buna Ioana! Daca n-am avea avansul platit pt. 2 saptamani in Hurghada (iunie 2019) si atunci as fi citit cu mare placere reviewul tau. Dar stiind ca vom merge peste cateva luni si noi, pur si simplu am savurat descrierile tale. Felicitari! O sa incerc sa ma alatur si eu cu o poveste, anul viitor, despre Desert Rose Resort si excursiile facultative. Te rog sa continui povestile cu excursiile (ai scris ca a-ti fost la 5). Paradise island? - de ex.

  Sa stii, ca articolele (ca si ale) tale sunt de foarte mare ajutor pt. cei care se intereseaza, inainte de a decide destinatia unei vacante. Apresiez efortul si timpul pe care o aloci povestilor tale.

  Ca si rasplata , voi scrie scrie si eu cate ceva despre Grecia. Am trait in Atena 3 luni (bursa). A fost mai demult, dar cand e vorba de antichitati de 2500 de ani, ce mai conteaza 10 ani?

  Cu respect, te salut!

  Annamaria

  Daniel35 [15.01.19 13:54:55] »

  Buna. Vreau sa pun cateva intrebari:

  1: La acest hotel aveai inclus in AI nectaruri la cutie, pe care ti le toarna in pahar la baruri?

  2: Erau sucurile din gama Pepsi din flacon sau numai de la dozator?

  3: Daca te puteai plimba liber si pe la celelalte hoteluri din lantul Red Sea, puteai consuma si ceva de la bar sau manca intr-un restaurant de-al lor?

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  ioana74 [20.03.19 15:09:14] »

  @Daniel35: scuze de intarzierea raspunsului, voi fi punctuala:

  1: La acest hotel aveai inclus in AI nectaruri la cutie, pe care ti le toarna in pahar la baruri?

  NU am vazut nectar la cutie

  2: Erau sucurile din gama Pepsi din flacon sau numai de la dozator?

  Sucurile din gama Pepsi era si la dozator dar si la flacon de 2 l.

  3: Daca te puteai plimba liber si pe la celelalte hoteluri din lantul Red Sea, puteai consuma si ceva de la bar sau manca intr-un restaurant de-al lor?

  Nu am incercar sa consum nimic de la celelalte hoteluri Red Sea, aveam oricum bratari de culori diferite. Nu stiu daca se putea sau nu.

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Buzasannamari, Daniel35, elviramvio, fra, ioan marinescu, ioana74, roxi-nico
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior

  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.075954914093 sec
  ecranul dvs: 1 x 1