ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.12.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Zalău
ÎNSCRIS: 24.09.15
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 1 zile
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Mecca iubitorilor de istorie, Musée de l'Armée, Paris

TIPĂREȘTE

IMPRESIONANT! Nici acum, la câteva luni de când l-am vizitat, nu pot sa-mi explic cum au putut francezii sã realizeze o asemenea colecţie. Iar preţul unui bilet este derizoriu (12 Euro) raportat la imensitatea muzeului. Mã aşteptam la cu totul altceva când am citit prima datã despre el... mai fusesem şi la alte muzee cu temã istoricã pe la noi, unde am admirat bãnuţi sau cioburi de oale romane... nu m-au atras deloc. Speram sa nu fie acelaşi tip de exponate, dar la nivel mult mai mare. Acum îmi vine sã râd gândindu-mã!

Şi-am pornit într-o frumoasã cãlãtorie în timp...

Muzeul se aflã în incinta celebrului Hôtel des Invalides, pe care doar îl voi aminti, deoarece s-a scris şi s-a descris în atãt de multe articole încât nu mai are sens sã repet.

Am aflat cã a fost creat în anul 1905, cu mari eforturi, odată cu fuziunea Muzeului de Artilerie și Muzeului de Istorie a Armatei. Cuprinde șapte spații principale, în care s-au expus colecţii din antichitate până în prezent.

La cour d'Honneur - curtea interioarã, este şi o expoziţie de artilerie: 60 de tunuri din bronz şi câteva obuziere şi mortiere frumos restaurate. Privindu-le ai impresia cã sunt nişte obiecte de artã, minuţios realizate, cu detalii spectaculoase. Admirarea lor e gratis dar face toti banii.

Le Département Ancien - include una dintre cele mai importante colecții de arme și armuri ale Europei, care descriu istoria militară din secolul al XIII-lea până in cel de-al XVII-lea. Tot aici gãsim exponate repartizate ordonat, în mai multe sãli și cabinete. Toate aceste expozitii cuprind armuri, arme albe şi arme de foc din diferite culturi ale lumii, în ordine cronologicã.

Le Département Moderne - zonele tematice dezvăluie istoria militară, politică, socială și industrială a Franței. Aici se pot retrãi marile bătălii, se pot descoperi detalii din viața soldaților, evoluția tehnologiilor și a tacticilor de luptã. De asemenea sunt prezentate figurile care au marcat această perioadă. Cea mai cãutatã zonã este Sala lui Napoléon Bonaparte, unde sunt prezentate îmbrãcãmintea, armele, distincţiile, gradele militare, chiar şi calul sãu împãiat.

Les Cabinets Insolites - Aceste spații noi sunt împărțite în două expoziţii (preferatele mele): frumoasele figurine (serii de soldați în miniaturã, din hârtie, plumb și cearã), precum și modele la scarã redusã ale unor piese de artilerie, în timp ce al doilea este dedicat istoriei vechilor instrumente muzicale (o zonã interactivã, unde se pot asculta şi sunetele acelor instrumente).

Le Département Contemporain - Prezentarea celor douã Rãzboaie Mondiale.

L'Historial Charles de Gaulle - Acest spațiu este unul nou, audiovizual şi reia traseul lui Charles de Gaulle, prin transpunerea vizitatorului în istoria secolului al XX-lea. Nu conține nici un exponat, ci doar sunet și imagine în toate formele lor, arhivate în 400 de documentare animate, fotografii, postere, proiecţii dinamice, cronici, o hartă interactivă a lumii...

Tombeau de Napoléon - Dôme des Invalides, care găzduiește mormântul lui Napoleon I, este emblema Hotelului Național al Invalizilor. Mormântul, construit din blocuri de cuarț roșu, așezat pe o bază de granit verde, este înconjurat de o coroană de laur și inscripții care amintesc de marile victorii ale Imperiului.

Lãsând la o parte descrierea tehnicã a locului, vreau sã vã spun ce m-a impresionat pe mine, în cele 3 ore cât am vizitat muzeul. Totul este foarte aerisit şi compact în acelaşi timp, turiştii sunt destul de puţini (sau poate aşa am nimerit noi). Exponatele sunt fascinante pentru orice om, indiferent dacã este pasionat de istorie sau nu. Fiecare departament are o zonã interactivã, cu proiecţii de filme expicative, atât video cât şi audio. Sunt înşiruite scaune, ca la cinema, unde poţi urmãri povestea. Îţi trebuie timp... poate chiar o zi întreagã, sã te plimbi în tihnã, sã zãboveşti în zonele care îti plac. Este o lecţie de istorie „pe viu”, unde, dacã ai sãrit peste capitole la cursurile de la şcoalã, poţi recupera aici, într-un mod cât se poate de interesant şi atractiv. Arhitectura domului este impresionantã, grãdina la fel. Sunt automate pentru bãnuţi suvenir, inscripţionaţi cu Les Invalides, este chiar şi o cafenea în incintã. E un loc minunat de a petrece o zi bogatã alãturi de prieteni sau de familie, meritã pe deplin vizitarea lui.

Şi încã ceva... e musai sã aveţi un aparat foto (telefon) cu spaţiu suficient pentru cã s-ar putea sã descoperiţi în poze detalii uimitoare pe care le-aţi omis la faţa locului.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de hopyk in 18.12.17 13:49:37
Validat / Publicat: 18.12.17 18:56:33
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în FRANȚA

VIZUALIZĂRI: 1104 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (hopyk); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Musée de l'Armée Paris, expoziţie figurine
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22250 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

AZE
[18.12.17 19:19:35]
»

@hopyk: Primul vot si nu degeaba. Parisul este si pentru mine ceva deosebit, dovada articolele scrise.

Articolul tau in schimb este unul deosebit, ca si acest muzeu

hopykAUTOR REVIEW
[18.12.17 21:45:10]
»

@AZE: Multe multumiri, pentru apreciere si mai ales ca mi-ati descris atat de frumos Clujul (orasul meu natal). De-abia astept sa am ocazia unei excursii la Sibiu!! Numai calatorii bogate va doresc din suflet!!!

mihaelavoicu
[19.12.17 08:01:36]
»

Frumos articol. Votat. Dar nu cumva sarcofagul este din porfir, la fel ca și dacii din Florența?

hopykAUTOR REVIEW
[19.12.17 10:54:10]
»

@mihaelavoicu: Mulţumesc mult!! Sincer, nu ştiu dacă era porfir, cu toate că şi porfirul conţine cuarţ. În pliantul despre el scria în franceză ca este cuarţit.

elviramvio
[21.12.17 07:54:49]
»

@hopyk:

Un articol interesant. Ți-am votat primele 20 poze deși le-am văzut pe fugă dar sunt convinsă că merită să primești puncte pentru ele. Voi reveni la articol, l-am notat la favorite, astfel de muzee sunt o îmbinare perfectă de științe și artă.

Sărbători frumoase și să-ți aducă Moș Crăciun vacanțe multe pentru anul ce vine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
hopykAUTOR REVIEW
[21.12.17 10:36:42]
»

@elviramvio: Mulţumesc mult!! La fel vã doresc şi eu, multã sãnãtate şi vacanţe de vis în jurul lumii!

mishu
[24.12.17 12:51:06]
»

@hopyk: Un muzeu interesant cu adevarat si la fel ca si tine cred ca pozele ne pot arata ulterior detalii care poae rima data ne-au scapat.

Felicitari, votat cu mare drag.

fra
[22.01.18 10:18:59]
»

Mi-a plăcut ideea că dacă ai pierdut la școală câteva ore de istorie, le poți recupera aici. Așa ceva am pățit in Barcelona, la muzeul de științe ale naturii. Singura problemă era că nu aveai legenda sau textele pe engleză decât la câteva exponate. Pe noi ne-a impresionat partea cu apariția universului. Mi se pare că dacă ajungem să spunem așa ceva despre un muzeu, înseamnă că și-a atins scopul. Deci ați făcut o alegere super!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, elviramvio, fra, hopyk, mihaelavoicu, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeele Parisului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073127031326294 sec
    ecranul dvs: 1 x 1