ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.10.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 7 zile
familie cu copii
5 ADULȚI
PREȚ Puțin ?
incl. cost transp. (cu auto propriu)

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Sfaturi utile pentru vacanța în Malta

[fb]
NOU TIMP CITIRE: 9 MIN

Cum, unde şi cu ce am circulat eu în Malta

TIPĂREȘTE URM de aici

Malta este impresionantă, vibrează sub freamătul pietrelor galbene, abundă în obiective turistice, are farmec, te cucereşte precum un cavaler.

Da, am fost pentru cavaleri şi pentru Popeye :p. Eu am fost să mă distrez, aşa fac mereu, nu am ţinte, date, cifre, am doar hărţi însemnate cu steluţe, inimioare şi x-uri. Restul, mă descurc acolo.

Sunt multe de văzut în Malta dar am ales de pe hartă doar ceea ce se pliază cu profilul meu turistic şi nu numai.

Astfel, am eliminat muzeele cu taxe mari şi siturile arheologice-adevărate comori pentru pasionaţi şi am cuprins în lista mea virtuală doar un pic din ceea ce a presărat Domnul pe insulă.

Transportul în comun e bine pus la punct, l-am folosit doar de la aeroport la hotelul Primera, Bugibba - vezi impresii. Autobuzele sunt curate, moderne, au scaune tapițate, ca în Cipru, aerul condiționat îți îngheață creierul :). Drum de 30 de minute l-am parcurs în 90 de minute, 2 euro/persoană călătoria, se achită la şofer. Autobuzul l-am aşteptat juma de oră, un X3 ne-a plimbat prin tot sudul şi centru Maltei până a ajuns în nord, acolo unde aveam noi cazarea. Nu se primesc hârtii mai mari de 10 euro, ne-am scotocit de toţi eurocenţii, ne-am descurcat cu economiile mele de băbuţă pitică<:-P, altfel trebuia să coborâm, să schimbăm bani şi să aşteptăm următorul X3.

Am folosit maşina închiriată timp de şapte zile. Un peugeot 207 cu 210 euro pentru toate zilele, cu toate taxele şi asigurările incluse, fără depozit, fără garanţie blocată pe card. Benzina 1,31 euro/litru.

Malta e pe invers, se circulă greşit, aşa spunea prietena mea=)). Nu e greu, trebuie atenţie sporită şi răbdare. Locuri de parcare sunt peste tot, pe toate străduţele, sunt gratuite. Acestea sunt marcate cu vopsea albă. Cele cu vopsea galbenă sunt ieşiri din garaje, vile, staţii de autobuze, ieşiri de urgenţă. Amenda e 24 de euro, aşa am înţeles. Poliţie nu am văzut, radarele există dar sunt presemnalizate. Între Valletta-Silema-Bugibba am mers pe marginea mării, drum de patru benzi, două pe fiecare sens de mers, am avut şi viteza foarte mare, asta că tot se vorbea pe-aici de aglomeraţie şi viteze mici. La fel şi de la Bugibba la Marfa, drum de viteză. Distanţele scurte dintre localităţi nici nu ţi-ar permite un circuit formula 1.

Asftel am avut avantajul de a vedea Valletta şi ziua şi noaptea, am fost de două ori la Popeye, ne-am întors la Agatha atunci când era deschisă cripta, am savurat cina în Mellieha aşteptând apusul soarelui, am fost la Festa în Gozo şi în aceeaşi zi la Festa din Naxxar, am respirat aerul din Dingli Cliffs fără stresul pustiului, n-am stat în furtună în Iz-Zurrieq aşteptând autobuzul.

Maşinile închiriate au un K la sfârşitul numărului, a noastră nu avea, era „la negru” dacă pot spune aşa. Nu înţelegeam de ce eram claxonaţi, ştiam din Cipru că cei cu maşini închiriate erau înţeleşi și toleraţi în trafic. E palpitant cu volanul pe dreapta şi circulaţia pe stânga, uneori e chiar amuzant :D.

Asta nu înseamnă că cei care nu pot închiria o maşină nu au o vacanţă superbă. Eu doar vă prezint unele detalii legate de transportul în Malta.

Am mers şi cu taxi. Am făcut comandă înainte de ziua plecării, ne-a costat 25 de euro din Bugibba până la aeroport, domnul C a refuzat să meargă cu autobuzul, a zis că el nu e aurolac:(. Preţurile sunt fixe la taxi, nu am primit bon fiscal, era „mânăria” hotelului Primera.

Maşinile taxi în Malta sunt albe şi negre. Cele albe sunt la liber, opresc oriunde şi oricând, cele negre vin numai la comandă, opresc numai la destinaţie. O firmă interesantă de taxi am întâlnit în Mdina şi în Valletta, se numeşte Gianpula;).

Am circulat şi cu Ferry

Pentru Gozo am luat uriaşul ferry din portul Cirkewwa, 15,70 euro şoferul plus maşina, pentru pasageri am plătit 4,65 euro de persoană., călătoria se plăteşte la întoarcere. Cursele sunt regulate, în funcţie de perioada zilei, din 15 în 15 min, din 30 în 30 sau din 45 în 45 minute, circulă şi noaptea.

Pentru Comino am mers cu maşina în Marfa şi acolo am beneficiat de două feluri de ambarcaţiuni: una de mărime medie la dus, normală nu fiţoasă, dar şi una micuţă, de mare viteză, când ne-am întors în Marfa. Asta cu doar 10 euro de persoană.

Astfel, beneficiind de mașina închiriată, ne-am plimbat șapte zile fără a ține cont de ținte, idei, programe abramburite.

Prima zi: Mosta-cu minunatul ei Dom uriaș, Mdina-cel mai frumos și romantic loc din Malta, Rabat-cu catacombele super interesante.

A doua zi: Valletta-frumos și comercial în egală măsură, impresionantă prin valoarea clădirilor și a interioarelor acestora, spre „casă” am poposit în Sliema cea aglomerată.

A treia zi: Marsaxlockk-super haios, colorat și parfumat, Peșterile Albastre-palpitant și fascinant, Bizerbbuga cu micuța ei Ghar Dalam iar seara din nou Valleta pentru copil.

Ziua a patra: Gozo (cu mașina pe ferry) -era Festa în Victoria, delicata capitală a insulei, apoi Ta Pinu cea frumoasă cu icoana făcătoare de minuni, Plaja Roșie care nu e roșie ci e ca mălaiul amestecat cu un pesmet fin și apa e plină de meduze otrăvitoare, Mellieha pentru o cină scumpă savurată deasupra mării, Naxxar-cu oamenii ei zâmbăreți și petrecăreți care erau în toiul Festei.

Ziua a cincea: cu mașina până la Marfa pentru îmbarcarea spre Comino care nu m-a dat pe spate, apoi mândrul Popeye cel care m-a încântat maxim. La întoarcere am mers iar în Marfa să racolăm copilul care rămăsese pe Comino la plajă.

Ziua a șasea: Iar Popeye doar eu și bebelușul care nu văzuse satul, Qawra pentru acvariul nu foarte mare dar drăguț.

Ultima zi: Rabat pentru Cripta Agatha și muzeul din dotare, apoi super, extra bonus de Malta: Dingli Cliffs unde stâncile strălucesc în soare iar marea îți zâmbește cu tot albastrul ei vrăjitoresc.

Lejer, cu pauze și opriri nemenționate aici, fără a fi cu ochii pe ceas, fără a sta prin stații pe timp canicular sau furtună, ne-am zbenguit pe unde am poftit<:-P.

Malta a fost prințesa cavalerilor dar și a mea:*. Am ciugulit zilnic din aerul maltez, ritmul meu era unul lent - doar nu eram la război cu vreun cavaler, am pășit pe unde au pășit Ei, am văzut ceea ce au ridicat Ei, am admirat mierea stâncilor, a clădirilor, am rămas mută în fața operelor de artă. Un singur cuvânt pentru Malta ar fi suficient: fabuloasă.

Toate aceste locuri, dar și multe altele, erau pe harta muncită de mine acasă :).

În fiecare dimineață, după plimbarea mea pe malul mării, savuram încă o cafea timp de o oră, pe terasa unei micuțe cafenele de lângă Primera, un euro o cafea bună, povesteam și propuneam traseul din ziua respectivă, explicam ce se poate vedea, cât costă și ce distanță trebuia parcursă. Noi, adulții, copilul nu avea stres, era în vacanță :D. Astfel, în funcție de intensitatea poveștilor mele, cei trei alegeau ruta, trebuia să știm cu ce „bagaj” plecăm la drum, dacă ne luam chiloți de baie sau nu, prosoape sau „șoșoni” pentru apă.

Cu ce nu am călătorit dar nu regret

Autobuzele Hop On Hop Off circulă pe toată insula, din oraş în pustietate, din 30 în 30 de minute. Îmi place să le pozez, fac cu mâna călătorilor, mă amuz şi cam atât.

Eram într-o zi la Peșterile Albastre, nori negri ne amenințau și doreau să ne strice ziua. Începuse ploaia, tunete și fugere puternice speriau turiștii. Aceștia erau acolo, în pustiu, veniți cu Hop-ul. Și-au pus prosoapele pe cap și preț de 30 de minute au stat în stație, zgribuliți și uzi. Noi eram la restaurant, aveam mașina în parcare.

La un moment dat a sosit și Hop-ul, era plin, toți turiștii de pe acoperiș erau îngrămădiți la parter, stăteau ca sardelele într-o conservă:(. Pe lângă aceștia s-au urcat și cei uzi, cei care au stat sub fulgerele cerului timp de 30 de minute.

Era extrem de frig, apa curgea șuvoaie, vântul era furios, ieșisem pe terasă la o țigară. M-am felicitat pentru că mi-am obligat soțul să conducă o mașină, admiram ploaia care curgea din cer, admiram valurile uriașe care explodau la contactul cu stâncile, admiram natura dezlănțuită. Eu eram acolo, în mijlocul ei, dar eram la adăpost.

Nu sunt fan reduceri, carduri de reduceri pentru transport şi/sau obiective turistice, nu rezerv niciodată nimic. Nu-mi răscolesc stresul în vacanţe, am destule programări şi ore fixate în fiecare zi din viaţă, vacanţa trebuie să fie un balsam pentru creier şi un amalgam de activităţi fără ore fixe, în opinia mea.

Trenuleţul turistic din Valletta

Cred că este util celor care nu pot sau nu vor să facă mişcare. Este haios, te plimbă pe străduţele cavalerilor, poţi admira clădirile odihnindu-te.

Trăsura trasă de cai vă poate plimba prin Valletta dar şi prin Mdina.

Mini-Taxi electric, se găseşte în interiorul Vallettei, are preţ fix 5 euro indiferent de numărul de pasageri, rezervarea se face prin telefon, e-mail sau pe saitul lor, transportă până la 3 pasageri plus şoferul.

Bicicletele se pot închiria cu 3 euro/30 minute sau 32 euro/ 24 ore.

Nu voi recomanda nimic, fiecare alege ceea ce i se potriveşte cel mai bine, eu v-am descris realitatea văzută de mine acolo și hoinăreala noastră.

Oricare dintre mijloacele de transport are avantaje şi dezavantaje, important este să vă simţiţi bine şi să fiţi informaţi, să nu vă enervaţi cu cifre şi cu socoteli.

Odată cu trecerea anilor, am ales să elimin regulile din vacanțe, să împăturesc orele, minutele și secundele așezându-le la loc de cinste în cufărul zilelor de plimbăreală și să le preiau atunci când pășesc din nou în cotidian.

E mai simplu pentru mine, pot respira ușurată, mă pot plimba în voie fără regretul că nu am văzut sau admirat ceva anume. Zi de zi trăim după reguli și program, măsurăm ceasul cu privirea și cu încruntarea frunții. De ce să nu profit de zilele și nopțile care sunt libere la visare și să trăiesc stresul: „la ora Z trebuie să fiu la nuș ce obiectiv că altfel pierd reducerea? ”

Alegeri și vacanțe inspirate vă doresc, călătoriți așa cum vreți, fiți fericiți că puteți umbla prin lumea largă, sunt alții care nu s-au plimbat nici măcar cu o căruță, n-au ieșit din satul lor.

Citește și CONTINUAREA aici
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

[fb]
---
Trimis de krisstinna in 19.10.17 21:53:40
Validat / Publicat: 19.10.17 23:08:16
VIZUALIZĂRI: 8765
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
29 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Comino, ambarcațiune
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 60500 PMA (din 65 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

29 ecouri scrise, până acum

maria55 † [20.10.17 08:00:57] »

@krisstinna: este fix genul de articol care-mi place! In situatia in care as alege Malta vreodata, nu ar mai fi nevoie să "sap" pe nicăieri, nu as mai pierde timp, pentru ca in articolul tău găsesc tot ceea ce m-ar putea interesa! Felicitari!

krisstinna [20.10.17 08:23:50] »

@maria55: Mulțumesc, scumpa mea prietenă.

Mi-a fost greu să scriu pentru că știu că oamenii nu prea închiriază mașini in Malta și nu știu cât de utile vor fi informațiile mele.

Dar nu trebuie stres, în Malta, in fiecare stație de autobuz sunt afișate clar toate detaliile.

Chiar vorbeam cu Cami și-mi spunea ca i-a plăcut mult Malta doar ca nu va uita cât timp a pierdut prin stații, in soare. Dacă pierzi autobuzul mai stai douăzeci de minute, dacă trebuie să îl schimbi pentru a ajunge la destinație, mai stai încă 20.

Am vrut să încurajez oamenii, să încerce varianta închirierii unei mașini. Dacă domnul C poate conduce, garantat poate oricine de pe lumea asta!

Să fii cuminte!

maryka [20.10.17 08:34:23] »

Doamne, ce mi-a plăcut! Mi-a plăcut în primul rând starea de bine pe care ai transmis-o, stare pe care ai avut-o acolo, nu? E cel mai important lucru. De aici pleacă totul.

În altă ordine de idei, mi se pare că aţi hoinărit sufficient de mult pentru cele 7 zile. Se vede că ţi-a plăcut Prinţesa!

Pozele sunt frumoase, mie îmi place P 37 în special.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Dana2008 [20.10.17 08:39:20] »

Foarte frumos articolul! FELICITĂRI!

Fotografiile sunt minunate, marea albastră și în varianta dezlănțuită este fascinantă!

Ce bine s-a potrivit doamna superbă de nota10 în fotografia numărul 10!

Ai explicat foarte bine variantele de transport, experiența ta și cum i-ai observat pe ceilalți turiști mai puțin inspirați în alegerea transportului... sărmanii și plouați, înghesuiți, înghețați... cred că le-a pierit pofta de plimbare în vacanță.

Sunt foarte utile informatiile furnizate de tine pentru efectuarea unui plan de vacanță precis în ceea ce privește transportul.

Călătorii plăcute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
maria55 † [20.10.17 08:45:04] »

@krisstinna: moamăăăăă, ce-mi place po37!!! Rochita in ton cu culoarea părului! Super/sexi@@@!

krisstinna [20.10.17 08:52:04] »

@maryka: Da, am hoinărit, dar nu suficient, parcă aș mai fi vrut un pic

Dar ne-am și relaxat, in fiecare zi, de două ori pe zi, mâncam la terasă, mereu alta. Sper să am timp să scriu despre, prețurile sunt bune, am rămas plăcut surprinsă.

Mulțumesc, te pup

krisstinna [20.10.17 09:17:27] »

@Dana2008: Mulțumesc frumos

Și nu am scris chiar tot ceea ce am observat. Sunt multe stații în pustiu, lumea aștepta sub razele fierbinți ale soarelui, iar noaptea, la ora 24 să stai pe coclauri și să aștepți minute in șir nu e tocmai plăcut.

Articolul este un îndemn, o încurajare pentru cei care vor dar au teamă de condusul “greșit”

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
krisstinna [20.10.17 09:20:37] »

@maria55: Rochița este de la tine, mi-ai adus-o de la Paris.

Eram îmbrăcată de plajă, începuse ploaia, apoi furtuna, a fost palpitant.

Și la Primera am poză cu rochița verde, primită in dar de la tine

maria55 † [20.10.17 09:32:29] »

@krisstinna: gresit! Alta este cea de la Paris! Asta-i din Izmit!!!

Zoazore [20.10.17 09:33:44] »

@krisstinna:

Dacă domnul C poate conduce, garantat poate oricine de pe lumea asta!

El stie? Pe mine nu ma iei in calcul?

N-a fost dificil sa conduca "pe invers"?

P12-haioasa! E numele companiei de taxi, sau un club de noapte. Oricum, seamana a jucator de fotbal.

P38- celebrele pe-aici prin magazine fructe de opuntia. La liber.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
webmaster [20.10.17 10:17:25] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

krisstinna [20.10.17 10:22:32] »

@maria55: Of, am încurcat istoria rochițelor

Mi-ai adus de fiecare dată câte una, care mai de care mai frumoasă. Le port mereu cu drag, adică te port cu mine pretutindeni, ești cu mine și când nu suntem împreună

krisstinna [20.10.17 10:29:07] »

@Zoazore: El știe, normal că da.

Să îți explic: de fiecare dată când conduce in altă țară, el intră intr-o panică totală, se teme să nu se piardă, sa nu încalce regulile de circulație, nici nu mai știe pe unde să “o ia”, nu vede decât semnele de circulație, de restul mă ocup eu, copilot cu nervii de oțel

Uneori obosesc și eu, mă rățoiesc un pic dar îmi trece după câteva țigări

Chiar și in Bulgaria, Grecia, Turcia, țări prin care am fost cel mai des, drumuri bătătorite mult de noi.

Eu zic că e panicat, el spune că e precaut

Te pup, mulțumesc frumos!

krisstinna [20.10.17 10:30:04] »

@webmaster: Mulțumesc

maria55 † [20.10.17 10:52:04] »

@krisstinna: "te port cu mine si când nu suntem impreună... "

Să nu uiti asta never si asa sa faci mereu! Am Fost Acolo si Am să fiu mereu Acolo, o să-mifac eu simtită prezenta! Mai cu o rochită, mai cu o amintire, important este ca nu mă dai uitării!

Zoazore [20.10.17 11:15:13] »

@maria55: Tu crezi ca te-ar putea uita cineva? Ce-s vorbele-astea? Ca te pup de nu te vezi! Eeeiii!

ANILU [20.10.17 15:02:46] »

@krisstinna: Fabuloasă... ne spui că este Malta. !!!

Fabulos ne-ai povestit trăirile tale în scurtul sejur pe insulă.

Fabuloase sunt toate pozele... începând cu tine... şi terminând cu ciulinii din pustiu.

Cred că ai pozat tot ce se putea... de la maşini scumpe, mici, mari, colorate, taxiuri , trăsuri, bărci, marea şi plaja sub toate culorile... iar peste toate astea eşti tu... fabulos de roză... drăguţă (îmi place tare mult poza în pantaloni scurţi)

Tare mi-ar fi plăcut să fiu o muscă la voi în maşină în plimbările voastre , tu erai copilot în stânga...

Fabulos.

krisstinna [20.10.17 15:16:22] »

@ANILU: Mulțumesc din suflet!

Da, am patru mii de poze numai din Malta , cea pe care o recomand cu drag, acolo nu e loc de plictiseală.

Și nu am vizitat tot, erau mult mai multe, după cum am spus.

Îl pregătesc pe Popeye, îl mai șamponez un pic, îl coafez și vi-l arăt. Acolo chiar m-am jucat, am fost de două ori

Cred că dacă ai fi fost o muscă la noi în mașină, sigur țipai după ajutor, te lua capul, iar la nervii pe care îi am te poți trezi cu o “storceală” din partea mea

ANILU [20.10.17 15:37:42] »

@krisstinna:

marius gaudi [20.10.17 18:06:38] »

Foarte bun articol, cu multe informaţii prezentate intr-un ritm alert şi cu poze... bengoase rau.

Felicitări pentru şofer, pentru mine ar fi un stres... pe drum întins mai merge dar la intersecţii instinctul meu de şofer bătrân m-ar duce tot pe partea greşită acolo.

Înţeleg că te-ai implicat şi tu ca şi copilot. Un stres în plus)) ).

krisstinna [20.10.17 18:23:09] »

@marius gaudi: Mulțumesc frumos!

Da, e un pic emoționant, stresant, dar cu un pic de ajutor, vei reuși cu siguranță.

Aveam deja experiență din Cipru, știam amândoi ce ne așteaptă. Asta nu înseamnă că nu am intrat de două ori pe contrasens , dar timid, nu se întâmplă nimic grav. La sensul giratoriul e drăguț, o luăm obligatoriu la stânga și îmi e greu cu ieșirea din el, cu numărătoarea... ”părăsiți-l la a treia ieșire”-de ex, când trebuie să am grijă să număr corect, doar benzile noastre de mers

Folosesc Google Maps întotdeauna, indiferent de țară, nu îmi place Waze, mă încurcă mereu.

Îmi fixez ca Ținte mașini din față și ii spun: “ după cea roșie”-de ex, să îi fie lui mai ușor.

Cu țipete, urlete, cu multe aplauze, totul e minunat , copilul mereu spune ca nu mai merge cu noi în mașină dar niciodată nu se ține de cuvânt

E foarte important ca în asemenea țări să știi să circuli mai întâi ca pieton și abia apoi să conduci o mașină. Cum spunea prietena mea: “aici e totul greșit, e aiurea și ciudat”

Dacă nu guști, cum vei ști dacă îți place?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
elviramvio [23.10.17 07:27:01] »

@krisstinna:

Frumos articol, citit cam târziu de mine dar zilele astea am avut o minivacanță cu program fix pe ore, fără steluțe și x-uri pe hartă, adică tăiat ceva lemnișoare, admirat parapante la punct și oră fixă, pozat pădurea și ultimii mei trandafiri, o întâlnire plăcută la Select...

Articolele despre Malta le citesc mereu cu plăcere - mai puțin cele de 3 sau 7 rânduri - tu ai scris exct ce mă interesa. Malta e pe lista mea, nu cea scurtă deși fecioru mă întreabă săptămânal când avem de gând să ne luăm bilete spre Malta. Ce părinți neascultători are!!!

krisstinna [24.10.17 13:13:54] »

@elviramvio: Pe AFA nu există “mai târziu”, există mereu.

Eu am avut nevoie de informații despre anumite locuri și am citit și recitit articole vechi, foarte utile.

Am stat in cumpănă dacă sa scriu sau nu aceste informații, mi-am călcat pe inimă și sper ca vor fi utile.

Și eu am citit multe despre insulă, marea majoritate o laudă, o descrie, dar nimeni nu spunea ce și cum despre autobuzelele lor mult lăudate.

Am vrut sa fie un îndemn, o încurajare pentru închirierea unei mașini, am dorit sa fiți informați de multele ore pe care le veți pierde așteptând prin stații. Cu toate cardurile de reducere, rezervările și ghidurile, nu veți reuși să vedeți tot ceea ce v-ați propus, sunt ore, ore și ore de stat și așteptat.

Sigur ca fi pe gustul tău, acolo bisericile sunt opere de artă, siturile arheologice sunt comori adevărate, muzeele sunt multe și frumoase toate.

Eu îți doresc să ajungi cât mai curând, mulțumesc frumos de vizită și aprecieri

mishu [24.10.17 14:51:27] »

@krisstinna: Am vazut articolul tau la gazeta de perete, pagina de onoare si asteptam cu mare nerabdare sa ajung la el si uite ca am reusit. Normal ca am vazut intai pozele si am reusit sa-l vad si pe Dl. C facand poze, am admirat fiecare poza in parte, te-ai intrecut pe tine, nu pot numi pozele preferate deoarece sunt mult prea multe dar cred ca inca o suta daca aveai si nu ma plictiseam.

Textul, l-am sorbit pur si simplu si mi s-a parut extraordinar, un articol ca un ghid.

O destinatie pe care as aborda-o cu mare placere, dar pana atunci spun, felicitari, votat cu mare drag.

krisstinna [24.10.17 20:33:05] »

@mishu: Șșt, C nu știe ce fac eu pe aici

Bucuroasă sunt de oaspeți, cum bine știi.

Bine ai venit și citit, veselă sunt că ți-a plăcut.

Mulțumesc!

robert [25.10.17 17:14:58] »

@krisstinna: "Alegeri și vacanțe inspirate vă doresc, călătoriți așa cum vreți, fiți fericiți că puteți umbla prin lumea largă, sunt alții care nu s-au plimbat nici măcar cu o căruță, n-au ieșit din satul lor. " Mulțumim! Mi-a plăcut mult urarea asta de final. Mare dreptate ai.

Frumoasă țară, țara asta a cavalerilor. Demult o am pe o listă destul de scurtă, dar mai asteptăm o oportunitate.

Greu cu condusul pe invers. Eu personal sunt stresat și cu cel normal într-o țară străină, dar pe invers... Numai când aud cuvântul ăsta mă înfior.

Frumoasă escursie, superbe poze și deosebit articol! Bravo!

krisstinna [25.10.17 20:09:18] »

@robert: Mulțumesc frumos!

Ideea e ca eu nu caut destinații îndepărtate, nu pot zbura mult cu avionul. Iar pe cele cu escală le evit, cuscrul tău are teamă că i se pierd bagajele sau ne rătăcim prin aeroport

Și, fiindcă sunt o fire activă, vreau mereu ceva simplu dar aglomerat, nu pun preț mare pe confort pentru că îmi place mult să mă plimb și nu suport să stau in cameră, mă enervez maxim dacă pierd timp intr-un dormitor (că asta e o cameră intr-un hotel) în loc să profit de picioarele sănătoase pe care le am, în loc să profit de soare, de nori și de aer.

O mașina implică niște costuri și un stres in plus, recunosc. Dar prin comparație cu stresul provocat de așteptări prin stații sau de stresul limbilor unui ceas, prefer prima variantă.

Știi ca eu nu mă uit la ceas in vacanță? Nu e nevoie, nu întârzii la birou sau la vreo intalnire, nu am ore fixe pentru a mânca, sunt liberă.

Vă doresc vacanțe minunate, destinații cât mai interesante, profitați de tinerețe și călătoriți cât mai mult! Cu asta rămânem in viață, restul e un mare nimic

Mulțumesc, salutari frumoaselor tale fete!

robert [26.10.17 11:29:56] »

@krisstinna: vă propun un barter: noi vă luăm în destinații îndepărtate și voi ne duceți cu masina cu volan... pe invers! ; -)

Toate bune si vouă!

krisstinna [26.10.17 17:20:33] »

@robert: Cu mașina sunt de acord, cu avionul nu pot fi, ți-am explicat motivele.

Dar, ideea e genială, recunosc.

Mulțumesc

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, elviramvio, maria55, marius gaudi, maryka, mishu, robert, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.124469995499 sec
ecranul dvs: 1 x 1