ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.09.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Targu-Jiu
ÎNSCRIS: 08.07.14
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
familie cu copii
PREȚ 300 ?
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Vacanța în Deltă

Excursie pe canalele și lacurile Deltei Dunării

TIPĂREȘTE URM de aici

Probabil că majoritatea turiștilor care vin în Delta Dunării nu ratează ocazia de a face excursii pe canalele și lacurile acesteia. La fel am procedat și noi în una cele două zile petrecute în acest loc minunat și am optat pentru o excursie de acest fel.

M-am documentat înainte de a pleca de acasă cu privire la acest aspect, am găsit mai multe variante, inclusiv cu plecare din Murighiol (implica o deplasare cu mașina de câțiva km), dar, în final, excursia am făcut-o cu domnul Nelu, gazda noastră de la Casa ”Nelu Pescaru” din Mahmudia. Am optat pentru această variantă întrucât aveam referințe foarte bune despre excursiile organizate de domnul Nelu. Barca deținută de acesta are doar cinci locuri (cu tot cu barcagiul), noi am fost trei persoane, iar costul unei astfel de excursii a fost de 300 lei.

Bineînțeles, există și alte opțiuni, excursii cu bărci mai mari, rezultând costuri mai mici, însă nu știi cu cine te urci în barcă, poate fiecare vorbește pe limba lui și nimeni nu înțelege nimic. De asemenea, nu știu dacă cei care percep prețuri mai mici în încercarea de a câștiga de clienți nu scurtează și traseul.

Dar, să revenim la excursie pentru că am început să o iau pe arătură. După pregătirea de acasă (sticlele cu apă rece, pălărie și șapcă, aplicarea cremei de plajă cu factor de protecție 50), am plecat spre debarcaderul din Mahmudia, situat la doar 200 m de pensiunea la care am fost cazați. Ne-am îmbarcat în barcă, am primit vestele de salvare pe care le-am îmbrăcat, după care am pornit spre stația de alimentare cu combustibil.

A început aventura și foarte curând am intrat pe un canal îngust, fără vegetație, despre care ghidul nostru ne-a spus că a fost realizat de curând. Ne-am plimbat aproximativ 30 de minute pe canalele înguste străjuite de stuf sau sălcii, unde cred că este raiul păsărilor, după care am ajuns la Lacul Rotund, un lac destul de mic care nu ne-a impresionat în mod deosebit.

Am continuat plimbarea pe un mic canal care ne-a dus la Lacul Cuzmințul Mare și Lacul Cuzminet, două lacuri destul de mici, încărcate preponderent de nuferi galbeni, care comunică între ele printr-un mic canal.

Ne-am continuat periplul pe canale și am ajuns la Lacul Gorgova, o mare întindere de ape care nu ne-a impresionat. Pe acest lac ”șoferul” a mărit viteza considerabil și în aceste condiții cred că ne-a luat aproximativ 15 minute pentru a-l străbate. Și mersul cu viteză mare are avantajele sale, ne-a răcorit după căldura acumulată până atunci.

Am ajuns și la Lacul Potcoava de Sud, un lac destul de lung, cu formă de... potcoavă. Acest lac este unul foarte frumos, cu multe insule de nuferi albi și galbeni, cu multe culoare de apă unduitoare desenate de pâlcurile de stuf, pe care barca mergea foarte încet dându-ne posibilitatea să imortalizăm cât mai multe din frumusețile oferite de natură.

Am pătruns pe Canalul Litcov, cel care face legătura între multe lacuri din această zonă a Deltei și am ajuns la Lacul Radăcinoasa, un lac cu o suprafață destul de mare, asemănător ca aspect cu Lacul Potcoava de Sud. Bineînțeles, și acesta ne-a plăcut mult.

Plimbarea noastră a continuat pe Lacul Isăcel, de asemenea un lac destul de mare, drăguț, dar nu precum cele două amintite anterior.

Am intrat pe Canalul Uzlina, de o frumusețe rară în prima sa parte. Aici am văzut o și rață sălbatică dormind în apă, la umbra unor copaci. Am trecut pe lângă satul Uzlina, dacă pot să-l numesc așa pentru că arată mai curând că o zonă rezidențială unde am admirat câteva pensiuni cochete, fiecare cu bărcile/șalupele din dotare la mal.

După ce am trecut de Uzlina, am mers pe Dunărea Veche, unde ma văzut muți pescari, dar și o plajă, aproape de confluența cu Brațul Sf. Gheorghe. Pe aceste porțiuni nu este mare lucru de văzut, iar ”nea șoferu a călcat serios accelerația” până la destinație.

După cum spuneam anterior, pe canale, printre stuf, sălcii și nuferi albi și galbeni am avut posibilitatea de a vedea foarte multe păsări, pe unele le știam, cu altele am făcut cunoștință abia acum. Dintre acestea pot enumera: pescăruși de diferite mărimi, egrete, cocostârci, stârci, pelicani, lebede, vulturi, lișițe, țigănuși, corcodel, cormorani, rațe și gâște sălbatice.

A fost o excursie frumoasă care a durat trei ore, în care am văzut peisaje mirifice, cu multă vegetație și faună, în care am făcut sute de fotografii. Dacă pot să mă plâng de ceva, este faptul că barca nu a avut copertină. Să nu înțelegeți că ne-am ales cu arsuri, în niciun caz, pe de-o parte crema de plajă și-a făcut efectul scontat, iar pe de altă parte nu am mers doar prin soare, am avut parte și de multe poțiuni cu umbră.

Concluzii și recomandări:

- Delta Dunării nu este o destinație ieftină, însă este una care merită să vizitată;

- în excursie să aveți la dumneavoastră șapcă sau pălărie, ochelari de soare; apă; să vă ungeți cu cremă de plajă;

- negociați prețul excursiei, dar aveți grijă și la traseu, este posibil să vă reducă prețul, dar și să vă scurteze traseul;

- excursia pe canalele Deltei Dunării nu poate fi descrisă în cuvinte, pozele vă edifică oarecum, însă, consider că este o experiență care trebuie trăită de fiecare în parte.

 

Să aveți parte de drumuri bune - inclusiv pe apă :)) - și călătorii frumoase!


---
Trimis de costy69 in 26.09.16 21:11:43
Validat / Publicat: 26.09.16 21:44:30
VIZUALIZĂRI: 3278INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #EXCURSII și CĂLĂTORII.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (costy69); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44300 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

mishu [26.09.16 21:49:46] »

@costy69 - cea mai mare placere cand prinzi primul vot 👍, si mai ales pentru o asemenea destinatie. Articolul le spune frumos, insa pozele sunt superbe. Tot ce am citit in ultima vreme despre delta a fost insotit de poze minunate si asta arata de fapt ce locuri frumoase avem.

Felicitari, votat cu mare drag.

elviramvio [26.09.16 21:52:33] »

@costy69:

Desi timpul nu e marele meu aliat acum, totusi n-am rezistat sa nu privesc si frumoasele poze.

Sfaturile din finalul articolului nu-mi ajuta, cu un foarte mare regret, canalele deltei nu ma atrag din cauza serpilor si a tantarilor, asa ca asta este explicatia pentru care ador pozele de acolo, desigur facute de altii.

Vacante frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
costy69 [26.09.16 22:16:39] »

@mishu: Mulțumesc pentru vizită și aprecieri!

Delta Dunării nu are nevoie de prezentare, e un loc minunat, ia pozele o spun mai mai bine decât mine, deși nu sunt cele mai reușite. Adică am văzut fotografii mult mai frumoase realizate de alți useri în deltă, de exemplu @Dana2008.

O seară frumoasă!

costy69 [26.09.16 22:24:11] »

@elviramvio: Argumentele dumneavoastră pot fi demontate destul de ușor.

În primul rând șerpii la întâlnirea cu oamenii se sperie și fug (la fel ca mulți oameni). În cele două zile eu nu am văzut niciun șarpe deși nu neg că nu ar fi.

În al doilea rând țânțarii ”atacă” seara și dimineața. Și împotriva acestora există antidot: îmbrăcăminte care să vă acopere corpul, spray și alifie.

Deci, puteți merge în deltă.

călătorii frumoase!

mprofeanu [27.09.16 11:54:55] »

@costy69: O minune prezentă în pozele tale! De câte ori citesc câte un review care îmi place îmi propun să merg și eu acolo.

Oare voi mai ajunge pentru că sunt atâtea de văzut dar timpul... Am revăzut Delta prin pozele tale după 30 de ani dacă nu mai mult, atunci când am vizitat-o... Mi-am adus aminte cu drag de ea. Măcar o dată trebuie văzută și apoi revăzută dacă mai este timp...

costy69 [27.09.16 16:44:19] »

@mprofeanu: În condițiile în care sunt atâtea locuri frumoase de văzut, cred că majoritatea avem aceeași dilemă: ce să vedem mai întâi în limita timpului și a ”timpului” avut la dispoziție.

În ceea ce privește Delta Dunării eu nu pot decât să vă recomand să reveniți aici. Eventual puteți urma exemplul meu. Deși m-am simțit foarte bine la Casa Nelu Pescaru vreau să revin peste câțiva ani în alt loc, pentru a vedea și altă parte a deltei.

Numai bine și călătorii frumoase!

nitul [03.10.16 20:14:44] »

@elviramvio: Chiar trebuie să vedeți și Delta dunării! Cum v-a spus și "costy69" șerpii se sperie de oameni și țânțari sunt dimineața și seara. Anul acesta am fost o zi la Tulcea, pe faleză erau anunțuri pentru plimbări pe canalele Dunării de câteva ore. Încercați așa: cazare în oraș și plimbarea cu vaporașul!

tata123 [03.10.16 20:23:00] »

@costy69: Superb!

nitul [03.10.16 20:23:36] »

Frumos articolul și pozele! Avem o delta mirifica pe care e păcat să nu o vizitezi măcar o dată. Vacanțe frumoase!

costy69 [03.10.16 22:10:17] »

@tata123: Mulțumesc!

costy69 [04.10.16 17:44:41] »

@nitul: Mulțumesc pentru aprecieri!

Numai bine și călătorii frumoase!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
costy69, elviramvio, mishu, mprofeanu, nitul, tata123
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0811991691589 sec
ecranul dvs: 1 x 1