ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.03.2024
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
LUNA
FEB-2024
Familie
PREȚ ---
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 4 MIN

    Câte ceva de-ale gurii prin Milano

    TIPĂREȘTE URM de aici

    Când vorbești despre Italia în ceea ce privește domeniul gastronomic nu poți să nu te gândești la paste, pizza, lasagna, ossobuco, focaccia, cannoli, gelato etc. Ajunși la sfârșitul iernii în Milano, de fapt în plină primăvară și în mijlocul Săptămânei Modei, am încercat să gustăm și câte ceva din oferta culinară a Lombardiei.  

    Nu sunt expert în bucătăria italiană, dar îmi place, astfel că nu pot spune dacă ceea ce am mâncat era perfect sau că preparatele respective respectau specificul regiunii. Mi-am exprimat părerea doar prin cuvintele „foarte bun/gustos” și „nu prea gustos” . 😊

    Voi enumera pe scurt câteva locuri unde am mâncat și ce anume, rânduri însoțite de păreri personale, normal că subiective. În zona centrală sunt multe restaurante, bistrouri și cafenele, ai de unde alege, în fața multora poți răsfoi meniul afișat în exterior. Atenție multe restaurante se deschid seara la ora 19.00, iar la cele mai renumite e greu să intri fără rezervare.

    Quore Italiano. Situat în cartierul Brera acest local așezat pe colț de stradă (Corso Garibaldi cu Via Delia Tessa) și întins pe două etaje era plin de clienți în fiecare seară. O parte din bucătărie era deschisă, puteai vedea cum erau feliate *mezelurile specifice sau cum se prepara pizza.

    Cred că majoritatea știu despre coperto, acea taxă percepută pentru fiecare persoană care se așează la masă. Taxa diferă în funcție de poziționarea restaurantului, de la 1 la 5,6... euro. La Quore am achitat câte 2,5 euro/persoană (excepție copilul) taxă în care a fost inclusă o gustare – pâine și parmezan ras.

    Am comandat Spaghetti alla Carbonara (14,2 euro), Pizza Crudo di Parma (13,8 euro) și un meniu de copii (cu paste pomodoro, înghețată și suc –  12euro). De băut am luat de la început o sticlă de apă mai mare (3,8 euro) și câte un Spritz Campari (8 Euro – cam diluat, cu multă gheață). Serviciile au fost bune, timpii de așteptare nu foarte mari, nu am fost sâcâiți de chelner. Personal mi-au plăcut pastele, am gustat și din pizza – bună.

    Nota de plată am achitat-o cu cardul direct la bar unde se afla casa de marcat.

    O Fiore Mio – Pizze di Strada. Am căutat în apropierea cazării – un apartament comod în cartierul Brera (vezi impresii) – un loc unde să mâncăm ceva rapid și gustos. Am identificat această mică pizzerie, bine apreciată pe Internet (nota 4,8 din peste 300 de recenzii pe Google Maps), unde pizza degustată parcă a fost mai bună ca cea de la restaurant.

    Micuțul local oferă doar vreo 10 locuri în interior la măsuțe înalte lipite de perete și scaune tip *bar – un loc unde popasul trebuie să fie scurt, mănânci ceva, bei un prosecco sau o cafea și pleci mai departe. Cred că fac și livrări la domiciliu.

    Am pătruns în interior și tăvile cu felurite modele de pizza ne-au luat ochii. Tipul care servea ne-a lăsat să ne hotărâm, apoi ne-a preluat comanda și s-a mișcat rapid. Ce am luat: Bufalina (3,5 euro), Golosa (3,9 euro) și Dotta (3,1 euro). Am băut câte o cafea bună (1,2 euro) și un macchiato (1,3 euro). Vedeți fotografiile – totul a fost foarte gustos.

    În acest local se găsesc și produse naturale/bio realizate la o fermă din regiune.

    Gelateria Solferino. Ținând cont de vremea călduță ce am găsit-o în Milano, nu am putut sări peste o degustare obligatorie – o înghețată (la noi), pardon o gelato (la ei). Plimbându-ne la ceas de seară pe străduțele drăguțe din centrul orașului și privind prin galeriile cu haine și mobilier am găsit Solferino Gelateria, pe strada cu același nume. Am intrat admirând torturile din vitrina frigorifică, dar și feluritele tipuri de gelato, care mai de care mai apetisante. Am ales un pahar cu trei cupe (5 euro) – cassata siciliana, mango și vanilie – a fost mai mult decât suficient.

    Concluzii. Am reușit în această călătorie să gustăm câte ceva din gastronomia italiană și pot spune că am fost mulțumit de gustul preparatelor.  

    Am văzut cozi lungi la Panzerotti Luini și Ciao Pizza, în apropierea Galeriilor Vittorio Emanuele, dar și mulți pofticioși care așteptau eliberarea unei mese la Osteria Da Fortunata (pe Via Chiori Fiori). Dar luat cu asalt de sute de persoane era și McDonald's-ul din apropierea Domului.

    Sunt atât de multe sortimente culinare în bucătăria „Cizmei” , specifice sau parțial împrumutate, timpul și „finanțele” să ne ajute în călătorii.

    Alegeri inspirate!

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de tata123 🔱 in 29.03.24 19:57:28
    Validat / Publicat: 29.03.24 20:16:54
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 635 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P20 Sortimente de gelato.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24950 PMA (din 26 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    3 ecouri scrise, până acum

    crismisPHONE
    [30.03.24 09:49:35]
    »

    @tata123 🔱: Gastronomia italiană e printre preferatele mele! Mereu mă uimește cum reușesc ei să combine 3-4 ingrediente și să iasă mereu ceva atât de delicios!...

    Conceptul acela de la O Fiore Mio, cu mai multe sortimente de pizza la bucată, din care să-ți alegi, l-am întâlnit recent în Fiumicino și l-am apreciat mult, pentru că ne trebuia o variantă rapidă de a lua masa. În plus, țin minte că aveau și alte preparate, gen tarte sau plăcinte. Și numai 2 mese înăuntru. Noi am stat și am mâncat acolo, timp în care am remarcat că mulți (localnici) veneau și își luau pentru acasă.

    valentinag
    [01.04.24 11:17:18]
    »

    Cea mai buna inghetata pe care am mancat-o vreodata, a fost in Italia! Si nu stiu daca era ea neaparat atat de buna, doar ca atmosfera aia, locurile, oamenii, compania, placerea de a calatori au contribuit toate la acel gust minunat! Si din toate, cea mancata la lacul Como m-a lasat cu o amintire memorabila. Abia astept sa ma duc iarasi!

    Sa va fie de bine iesirea si sa continuati!

    tata123 🔱AUTOR REVIEW
    [01.04.24 12:05:32]
    »

    @crismis: Într-adevăr am zărit multe localuri gen bufet prin Milano care oferă turiștilor grăbiți acces la o masă rapidă și gustoasă: pizza, sandvișuri italiene (tramezzini), cannoli, patiserie (ex. panzerotti). Alături de o cafea bună... iamiii... apoi o cupă, două, trei de gelato... și ești ca „nou” , gata de explorat alte și alte obiective... 😀

    @valentinag: Iată că a sosit și momentul înghețatei... la noi. O savoare rece în atmosfera caldă din Italia va fi mereu la mare căutare. 🍧 Mulțumesc pentru lectură și ecou.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    crismis, valentinag
    Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Milano?:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052274942398071 sec
    ecranul dvs: 1 x 1