ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.02.2024
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 25.06.13
STATUS: SENATOR
LUNA
JUL-2023
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Bucate tradiționale la „Perla Bucovinei”

TIPĂREȘTE URM de aici

După cum povesteam aici (vezi impresii) sejurul petrecut la pensiunea” Perla Bucovinei” a fost cu demipensiune și spuneam că voi povesti despre bunătățile savurate acolo într-un review separat.

Pentru a lua masa, conform ofertei sejurului, restaurantul pensiunii a făcut, celor veniți în sejur pe oferta pentru seniori, meniuri la alegere pentru micul dejun (5 meniuri) și cine (9 meniuri traditionale). Dacă doreai puteai comanda și a la carte.

În prima zi am sosit la pensiune pe la ora 16.00 – 16.30. Până ne-am cazat, urcat în camere, am făcut cunoștință cu camera, despachetat, spălat, pregătit pentru cină, se făcuse de orele 5.30 p. m. trecute bine, aproape de 6.00 p. m. Cina se servea începând cu ora 17.30.

Am coborât din camere și am mers pe terasa pensiunii pentru a ne potoli foamea. Am făcut cunoștință cu personalul (niște tineri extrem de amabili, drăguți, frumoși - și fetele și băieții - săritori la cererile noastre astfel încât să fim mulțumiți) ce urma să ne servească și care nu a venit la masă cu mâna goală ci cu o tavă pe care tronau păhărelele cu afinată oferită din partea casei (la alegere putea fi afinată ori vișinată, cireșată și alte … ată).

Drumul lung, oboseala acumulată, afinata au contribuit dimpreună la a ne provoca un apetit de lupi (că eram 4) și abia așteptam să ne înfruptăm din bunătățile zonei. Am luat cunoștință de faptul că puteam alege, pentru cină, din 9 meniuri fixe întocmite de restaurant. Le-am citit, toate arătau foarte bine, și am comandat.

Așteptarea a fost cam de o jumătate de oră și când ne-au adus preparatele ne-am repezit în ele ca, după cum era și cazul, oameni înfometați tare. Nu am lăsat nimic în farfurii, și rău am făcut, nu pentru că mâncarea nu ar fi fost bună, Doamne ferește! ci din pricina faptului că, terminând masa pe la ora 20.00, odihna de noapte a fost tare chinuită, normal la niște oameni cu burțile pline de mâncăruri multe și cam grele.

Drept care în zilele următoare, mergeam la cină pe la 17.30, făceam comanda și până cel târziu pe la 19.00 terminam de îngurgitat, apoi făceam o plimbare lungă prin zonă și abia după aceea la culcare.

Nu vă voi prezenta chiar toate felurile de mâncare cu care ne-am ospătat, ci în special pe cele specifice zonei.

Micul dejun era compus din preparate obișnuite în restaurante: ouă ochi sau fiert, unt, gem, mezeluri, ceai, cafea. Acest meniu l-am mâncat doar în prima dimineață. Ulterior am descoperit omleta, un preparat deosebit cu cașcaval, șuncă, care a devenit preferatul nostru și pe care l-am comandat în fiecare dimineață. La micul, contra cost, puteam bea și lapte, produsul nefiind în meniul alcătuit. Și, desigur încheiam masa cu o cafea bună.

Mâncăruri specifice zonei le primeam seara, la cină.

Ne-am ospătat cu tochitură bucovineană, produs care avea pulpă de porc, cârnați de casă, costiță afumată, brânză de burduf, mămăligă și peste toate astea trona un ou ochi molicel.

În alte zile am îmbucat frigărui cu cartofi prăjiți sau ceafă de porc la grătar cu aceeași garnitură. Toate bucatele le-am udat cu bere, bună rece, potrivită pentru zilele călduroase de iulie.

Toate mâncărurile erau însoțite de diverse acrituri (murături, vreau să zic, nu oameni) care să-ți taie greața.

Desertul, destul de variat și el. La această parte a cinei piesa de rezistență erau, bineînțeles, PAPANAȘII (2 adică) cu smântână și dulceață de casă. Vă rog să rețineți acesta-i un plural și după ce în prima zi abia am reușit să-i mâncăm, am aflat că există și singularul PAPANAȘ, dulce pe care l-am putut consuma fără să ne chinuim ca să nu lăsăm nimic în farfurie.

Un alt dulce tradițional a fost și clătita” Perla Bucovinei” având în compoziție foaie de clătită, fructe proaspete caramelizate și înghețată. Vară fiind s-a mâncat și înghețată asortată, ornată cu o frunză de mentă, foarte bună.

Într-una din zile, când am primit vizita unor prieteni tare dragi din Suceava, foști colegi de facultate și am luat masa de prânz împreună, am cerut ciorbă rădăuțeană, bună tare, dreasă cu tot ce-i trebuie, produs ce nu putea lipsi din meniul unui restaurant din zonă. Din păcate în bucuria revederii și întinzându-ne la vorbă, mi-am adus aminte să -i fac o poză, după ce am terminat de mâncat.


[fb]
---
Trimis de Mitica49 in 23.02.24 18:25:48
Validat / Publicat: 23.02.24 20:36:04
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VORONEȚ.

VIZUALIZĂRI: 357 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mitica49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Cu prieteni dragi la masa de prânz
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39700 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

webmaster
[23.02.24 22:14:32]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Pușcașu MarinPHONE
[24.02.24 01:56:06]
»

@Mitica49: No... Tare poftă mi-ai făcut cu tochitura și ciorba rădăuțeană, Dom' Mitică 😄. Io-s oleacă plecat de-acasă (bine... io-s " plecat de-acasă " tot timpul), așa că-n perioada asta mănânc doar bong-cho-gu, ga-ga-cha sau cum păcatele mele s-or mai numi. Da-s bune și-astea și-o să-ți fac și eu poftă cu pozele când m-oi întoarce 😁

nicole33
[24.02.24 09:04:43]
»

@Mitica49:

Să vă fie de bine!

Oferta îmi pare suficient de variată, pentru toate gusturile, iar preţurile sunt rezonabile.

Ne-am ospătat cu tochitură bucovineană, produs care avea pulpă de porc, cârnați de casă, costiță afumată, brânză de burduf, mămăligă și peste toate astea trona un ou ochi molicel.

Da, recunosc, tochitura arată într-un mare fel. Ispita e mare

Dar pe mine cel mai mult m-au atras deserturile prezentate. Papanaşi foarte buni am mâncat deseori, însă clătita aia tradiţională este o noutate şi pentru mine, dar nu mai continui, pentru că deja mi-a crescut glicemia după vizionarea fotografiilor ataşate

nicole33
[24.02.24 09:16:01]
»

@Pușcașu Marin:

Io-s oleacă plecat de-acasă (bine... io-s " plecat de-acasă " tot timpul), așa că-n perioada asta mănânc doar bong-cho-gu, ga-ga-cha sau cum păcatele mele s-or mai numi.

Ce să faci, n-ai ce să faci

Acum trebuie să te sacrifici şi să mănânci o lună de zile numai ciudăţenii dintr-astea, de habar nu am ce sunt sau cum sunt, dar compensează cu locurile inedite vizitate

Da-s bune și-astea și-o să-ți fac și eu poftă cu pozele când m-oi întoarce

Eu îţi aştept cu interes impresiile din această vacanţă şi sunt cât se poate de relaxată cu gândul la pozele pe care le vei posta cu mâncărurile încercate. Ai grijă totuşi să nu te muşte de degete "chestiile" din farfurie

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Mitica49PHONEAUTOR REVIEW
[24.02.24 13:05:00]
»

@Pușcașu Marin: Știi e o vorbă, atunci când ți-e poftă de ceva: " ia cu apă! " 🤤

Lăsând gluma la o parte, tot ce ni s-a oferit acolo era bun și, nu era exclus să faci precum cățelul lui Pavlov. Merită un sejur acolo.

Mulțumesc pentru ecou și vot!

Toate cele bune!

Mitica49PHONEAUTOR REVIEW
[24.02.24 13:06:38]
»

@webmaster: Mulțumesc!

⭐ValentinB_88⭐
[24.02.24 20:44:42]
»

Arata foarte bine totul. Imi place atentia la detalii, platingul este genial, mai ales pentru acele muraturi. De apreciat faptul ca și-au facut timp sa le aranjeze asa. Nu este complicat dar multe alte locatii prefera sa le "arunce" in castron ca oricum se mananca...

Sa va fie de bine, din cate vad, nici preturile nu sunt foarte mari, deci totul a fost la fix.

Mitica49AUTOR REVIEW
[25.02.24 14:31:19]
»

@nicole33: Pe drumul spre destinația sejurului nostru, soția mea zicea așa:” abia aștept să ajungem acolo ca să mănânc papanași!” . Explicația este simplă: îi plac și ei tare mult duciurile.

În perioada asta (până pe 30 aprilie, cred) pensiunea” Perla Bucovinei” are iarăși oferte de felul celei de care am beneficiat noi. Preț bun, condiții excelente și dulciuri pe săturate.

De altfel, în mod sigur, bunătățile astea le poți găsi și în alte locații din zona aia.

Mitica49PHONEAUTOR REVIEW
[25.02.24 18:10:22]
»

@⭐ValentinB_88⭐: Mulțumesc pentru ecou și vot!

Zic că procesul de savurare a unui fel de mâncare începe cu felul în care arată farfuria, apoi aroma produsului. Tot ceea ce am mâncat acolo întrunea toate aceste condiții.

nicole33
[25.02.24 20:08:38]
»

@Mitica49:

Pe drumul spre destinația sejurului nostru, soția mea zicea așa:” abia aștept să ajungem acolo ca să mănânc papanași!” . Explicația este simplă: îi plac și ei tare mult duciurile.

Cui nu-i plac papanaşii??? Eu încă nu am întâlnit o asemenea persoană

Iar dacă mai sunt şi corect făcuţi, conform reţetei, şi arătoşi ca în pozele tale, atunci satisfacţia este garantată.

În perioada asta (până pe 30 aprilie, cred) pensiunea” Perla Bucovinei” are iarăși oferte de felul celei de care am beneficiat noi. Preț bun, condiții excelente și dulciuri pe săturate.

Bun pont, de reţinut! Mulţumesc!

Zoazore
[28.02.24 11:35:30]
»

@Mitica49:

Pentru a lua masa, conform ofertei sejurului, restaurantul pensiunii a făcut, celor veniți în sejur pe oferta pentru seniori, meniuri la alegere pentru micul dejun (5 meniuri) și cine (9 meniuri traditionale). Dacă doreai puteai comanda și a la carte. [... ]Cina se servea începând cu ora 17.30.

Nu era cam prea devreme pentru cina? Totusi...

La micul, contra cost, puteam bea și lapte, produsul nefiind în meniul alcătuit. Și, desigur încheiam masa cu o cafea bună.

Si banuiesc eu ca laptele ala nu era de magazin, ci din vaca direct, adica nestandardizat.

Zona fiind montana, si laptele este mai bun decat cel de la campie. Spune un cunoscator, adica eu!

Mâncăruri specifice zonei le primeam seara, la cină.

Ne-am ospătat cu tochitură bucovineană, produs care avea pulpă de porc, cârnați de casă, costiță afumată, brânză de burduf, mămăligă și peste toate astea trona un ou ochi molicel.

În alte zile am îmbucat frigărui cu cartofi prăjiți sau ceafă de porc la grătar cu aceeași garnitură. Toate bucatele le-am udat cu bere, bună rece, potrivită pentru zilele călduroase de iulie.

Aman, coane Miticuta, ca mari si grele pacate ti-ai facut! Si nici macar nu mi-e foame!

In Bucovina se gateste mult si bun, bucate molcome, satioase si pe care nu ai cum sa le lasi neterminate! Gazda se simte jignita daca lasi in farfurie!

Hribi ati primit?

Papanasii aia fac toti banii! Sunt in asentimentul Fragutei! Si mie-mi plac mult!

Apai, sa va hii di ghni! Si sa mai repetati!

Mitica49AUTOR REVIEW
[29.02.24 16:03:46]
»

@Zoazore: Scuze pentru reacția întârziată.

Pentru cină de la ora 17.30 se luau comenzile. Până pregăteau bucatele, apoi servirea, nu înainte de a ni se aduce afinata, se făcea de 18.00 - 18.00 și ceva, adică de cină.

Cam asta a fost.

Să auzim de bine!

nicole33
[29.02.24 18:43:06]
»

@Zoazore:

Si banuiesc eu ca laptele ala nu era de magazin, ci din vaca direct, adica nestandardizat.

Zona fiind montana, si laptele este mai bun decat cel de la campie. Spune un cunoscator, adica eu!

Nu, laptele era direct de la producător. Ăla... ştii tu care

Eu ştiu că eşti expertă, da spune drept ce concentraţie crezi tu că avea laptele. La grăsime mă refer nu la altele

Papanasii aia fac toti banii! Sunt in asentimentul Fragutei! Si mie-mi plac mult!

Şi mie!

Dar mi-a mai plăcut şi clătita aia tradiţională din poza P 09, care arată într-un mare fel.

Zoazore
[29.02.24 20:22:03]
»

@nicole33:

Nu, laptele era direct de la producător. Ăla... ştii tu care!

Eu ştiu că eşti expertă, da spune drept ce concentraţie crezi tu că avea laptele. La grăsime mă refer nu la altele

Cam ca berea, stiu eu! Adica 4.1%

Şi mie! Dar mi-a mai plăcut şi clătita aia tradiţională din poza P 09, care arată într-un mare fel.

Indicatia producatorului: cu zmeura si inghetata cu zmeura! Ei? Ce zici?

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Pușcașu Marin, Zoazore, ⭐ValentinB_88⭐
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Voroneț? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073008060455322 sec
    ecranul dvs: 1 x 1