ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.11.2023
DE adso
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Iaşi
ÎNSCRIS: 25.05.17
STATUS: SENATOR
LUNA
JUL-2023
Prieteni
PREȚ 80 euro / 4 persoane
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
86.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 4 MIN

Flunch Paris Beaubourg

TIPĂREȘTE URM de aici

Am deosebitul talent de a începe câte ceva și de a nu mai duce lucrurile la bun sfârșit. De exemplu: primul meu review încărcat pe AFA, acum trei ani și jumătate, se intitula sugestiv „Liège (1)” . Sper că nu arde nimeni de nerăbdare să citescă „Liège (2)” 😉. Și măcar dacă talentul meu deosebit s-ar vădi doar în acest context 😐.

În fine, îmi propun să închid acum o paranteză deschisă astă vară, când am povestit pe unde am mâncat în Paris vezi impresii. Spuneam, pe final, că în ultima zi am ajuns într-un loc despre care voi vorbi separat. Pentru că: 1) reprezintă un concept pe care nu l-am mai întânit altundeva; 2) locația este foarte la îndemână; 3) este ieftin (de fapt, poate fi ieftin, nu-i obligatoriu); 4) se mănâncă bine, dacă nu ești genul pretențios.

În ultima zi petrecută acolo, am vizitat Atelierul lui Brâcuși, donat de sculptor, prin testament, statului francez (recomand!). Am ajuns acolo la ora unu, ca să vedem pe ușă că muzeul se deschide la două. Trebuia, oricum, să luăm masa, deci am decis să ne îndreptăm către o mâncătorie (pentru a cita clasici în viață). Iar una se vedea la 20 de metri: Flunch, pe Rue Beaubourg 21 (la nord de Centre Pompidou, exact în partea opusă Fântânii Stravinsky - apropo, după muuulți ani, restaurarea acesteia este încheiată!). Știam despre acest restaurant din vizitele trecute în Paris, de fiecare dată am luat câte o masă aici. Nu intenționam asta acum, dar s-a nimerit să fie.

Conceptul restaurantului este: îți cumperi farfuria. Să explic. Chiar la intrare este o zonă de unde poți lua carne (P4). Prețurile sunt modice: o porție de doradă - 12 euro, un jambon - 10 euro, un burger - 10 euro cel de pui, 12 euro cel de vită etc. Dacă faceți zoom, se vede o parte din ofertă în fotografie. Eu am luat un biftec la 16 euro, arăta apetisant și chiar a fost bine gătit (nu apare în P4).

Dacă iei carne, se cheamă că ți-ai cumpărat farfuria. Dar există și alte metode, mai ietfine, a de a face treaba asta. După ce se trece de zona de carne, se ajunge în cea de salate - sandvișuri (P8), unde prețurile sunt mai jos: 3 euro platoul mic, 6 euro platoul mijlociu (adică mai mic decât cel pe care îl primești la carne). Urmează zona de fructe - prăjituri (P9-P10), prețuri pe la 2-4 euro platoul mic.

Alături găsim băuturile (P5-P7): 3 euro sticla de jumătate de litru de apă / răcoritoare, 3-6 euro berea la 33 cl, 7-16 euro sticla de vin de 75 cl. Sub jumătate din prețurile acelorași produse la oricare alt restaurant.

Așezi tot ce alegi pe o tavă și mergi la casele de marcat, care sunt la granița dintre zona cu produse și cea cu mese. La casă se poate cumpăra pâine sau se pot achiziționa fise pentru cafea. Plătești și treci în zona meselor: tot ce contează e să ai o farfurie, oricât de mică 😅. Pentru care suma minimă este 1-2 euro, cred că cel mai ieftin lucru pe care l-am văzut erau niște ouă umplute la 1,50.

În sala de mese mai există o „zonă de aprovizionare” , de data asta gratuită (P11-P13). Aici găsim paste, legume și sosuri la discreție, se poate face refill la farfurie de oricâte ori dorești. Am descoperit la final niște cartofi noi micuți, în coajă, făcuți la cuptor, absolut demențiali; păcat că deja eram prea plin pentru a mânca mai mult de doi 🙃. Noi am luat legume ca garnitură, dar erau persoane care au plătit 2-3 euro și mâncau doar paste și legume, pe săturate. Și nu greșeau: totul avea gust! În P18-P19 vedeți o parte din ce ne-am comandat - patru persoane.

Cafeaua se ia de la automat, folosind fisele plătite la casă (P14). Nu e grozavă, dar e ieftină - 1,30 euro, dacă îmi amintesc bine. Restaurantul arată decent, nu e cine știe ce atmosferă, dar nici nu e vreo cantină a săracilor (P15-P17). Debarasarea o face consumatorul, însă există personal care vine și șterge mesele (sau debarasează în urma celor mai puțin simțiți).

Toaletele sunt relativ curate - spun relativ, gândindu-mă la toaletele pe care le-am găsit în alte locuri pe unde am mâncat, unele considerate ca fiind selecte.

Pe Google este cotat la 3,4: google.com/maps/place/Flu ... 99k14?entry=ttu.

Nu știu ce să spun mai mult, fiecare își poate face o părere. Nu e cea mai rea variantă de a lua masa. Nici nu aș veni aici zi de zi.


[fb]
---
Trimis de adso in 17.11.23 19:34:46
Validat / Publicat: 17.11.23 20:39:13
VIZUALIZĂRI: 445INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în FRANȚA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adso); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Intrarea de pe Rue Rambuteau
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25850 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

ghisor [17.11.23 21:25:19] »

@adso: Un articol din categoria” tips and tricks” pe care nu cred că-l putem găsi în prea multe ghiduri turistice. Iar farfuriile chiar arată bine, la un super preț pentru un oraș în care cred că și mersul pe jos o să coste cât de curând.

De curiozitate, m-am uitat pe hartă și am văzut că sunt mai multe restaurante Flunch în Paris, așa că pontul poate fi folosit în mai multe zile, depinde de zona pe care vrei s-o vizitezi.

k-lator [17.11.23 21:52:17] »

@adso: Locul arată decent (îmi place chiar și mobilierul), prețurile mâncărurilor rezonabile, de gustoase înțeleg că sunt, dar să mă bată sfântu' dacă pun eu picătură pe limbă la

7-16 euro sticla de vin de 0,75 cl

.

” Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”

... eu zic să se facă sticla de 0,75 litri, nu?

Altfel, pontul... nu că este bun, este priceless! Mulțam!

adsoscris / TELEFON [17.11.23 23:26:01] »

@ghisor: Multumesc pentru incurajari!

Da, Parisul e scump. Exista destinatii inca mai scumpe, dar acolo mergi o data in viata - faci un efort si gata. Aici iti doresti sa revii (eu, cel putin) si atunci e util sa ai si informatii de acest fel.

Pe care, nu-i asa, cu generozitate , le pun la dispozitia tuturor!

Probabil exista mai multe locatii Flunch. Eu mai stiu doar de una, in Montmartre. Nu am fost acolo, am aflat despre ea din review-urile de pe Google la restaurantul din Beaubourg, unii turisti faceau comparatii. Cica acela ar fi ceva mai mic, dar mai curat. Mie nu mi s-a parut deloc mizerie nici aici.

adsoscris / TELEFON [17.11.23 23:32:38] »

@k-lator: Ei, na, si eu ma dadeam de matematician... Doar mi s-a mai spus: exista muzicieni si muzicanti. Se vede treaba ca sunt doar un amarat de matematicant.

Acum, doar n-am sa fac ce spuneti dvs! Am modificat la 75 cl, nu la 0,75 l. Ca sa para ca e mai mult.

Multumesc pentru semnal! Ma faceam de ras. Asa, ramane numai intre noi.

k-lator [17.11.23 23:51:26] »

@adso:

Acum, doar n-am sa fac ce spuneti dvs!

În niciun caz!... pentru asta există soția.

nicole33 [18.11.23 14:26:21] »

@adso:

Bună această recomandare!

Un restaurant/autoservire interesant şi convenabil. Pentru mine ar fi chiar inedit.

Conceptul restaurantului este: îți cumperi farfuria. Să explic. Chiar la intrare este o zonă de unde poți lua carne (P4).....

Dacă iei carne, se cheamă că ți-ai cumpărat farfuria. Dar există și alte metode, mai ietfine, a de a face treaba asta.

Am citit articolul aseară târziu, eram şi foarte obosită după o săptămână infernală şi recunosc că nu am înţeles mare lucru, astfel că am revenit la el şi astăzi.

Cel mai mult m-a derutat tocmai conceptul restaurantului, neînţelegând cum vine treaba cu "cumpăratul farfuriei", idee pe care eu am interpretat-o ad literam. Eu când merg să mănânc undeva nu sunt câtuşi de puţin interesată să cumpăr ŞI farfuria, am şi aşa prea multe acasă, iar de la Paris sigur m-aş întoarce cu alte suveniruri cu mult mai interesante . M-am uitat şi la fotografiile postate, curioasă să văd ce au atât de special farfuriile astea, unele absolut normale, chiar banale, aş zice.

În sala de mese mai există o „zonă de aprovizionare” , de data asta gratuită (P11-P13). Aici găsim paste, legume și sosuri la discreție, se poate face refill la farfurie de oricâte ori dorești.

Greu m-am prins că dacă ai în mână o farfurie, indiferent de dimensiune, cu mâncarea plătită, poţi accede în mod gratuit şi repetat în zona de paste şi legume şi poţi completa până te saturi. Bănuiesc că aici este "şpilul". Dacă greşesc te rog să mă corectezi.

Localul arată bine. Îmi place că nu este deloc aglomerat.

Biftecul tău arată foarte bine şi dacă a fost şi corect gătit, să fie fraged, îşi merită banii.

Despre preţuri nu pot să comentez pentru că nu am fost acolo, dar, dacă nu te-a contrazis nimeni până acum , înseamnă că sunt foarte OK, aşa cum ai afirmat.

Să-ţi fie de bine!

adso [18.11.23 17:24:03] »

@nicole33: Am recitit review-ul în lumina ecoului dvs și am realizat că puteam fi mai explicit decât am fost .

Greu m-am prins că dacă ai în mână o farfurie, indiferent de dimensiune, cu mâncarea plătită, poţi accede în mod gratuit şi repetat în zona de paste şi legume şi poţi completa până te saturi. Bănuiesc că aici este "şpilul". Dacă greşesc te rog să mă corectezi.

Aveți dreptate, nu greșiți cu nimic. Și este vina mea că nu am spus mai clar - vă mulțumesc, poate că înțeleg mai bine și alții citind ceea ce ați scris dvs.

Localul arată bine. Îmi place că nu este deloc aglomerat.

Chiar arată bine pentru un restaurant fără mari pretenții. L-am prins și mai aglomerat, în alți ani (i-am călcat acum pragul a patra oară, cred).

Biftecul tău arată foarte bine şi dacă a fost şi corect gătit, să fie fraged, îşi merită banii.

Da, a fost perfect! Iar pâinița de pe farfurie nu era a mea . Am luat oarecum „la grămadă” și am împărțit totalul la patru.

Despre preţuri nu pot să comentez pentru că nu am fost acolo, dar, dacă nu te-a contrazis nimeni până acum, înseamnă că sunt foarte OK, aşa cum ai afirmat.

Păi: două biftecuri la 16 euro fiecare (80 de lei o friptură de vită e preț foarte bun și pentru România!), o porție doradă la 12 euro, două salate, vreo trei aperitive, vreo trei prăjituri, o sticlă de vin (16 euro, cel mai scump, că a doua zi plecam ), apă - totul la 80-85 de euro, nu mai țin minte suma exactă. Plus garnituri gratis. Chiar nu mi se pare mult.

În mod normal, la un restaurant oarecare din Paris, un fel principal + o bere costă 18-25 euro + 8-9 euro. Dacă ia supă sau / și desert și mai ține cont și de bacșiș (la Flunch nu se practică așa ceva), o persoană lasă peste 30 de euro la un prânz.

În Cartierul Latin, meniul zilei este 25 de euro, fără băuturi și bacșiș. Prin urmare, prețurile de la Flunch sunt imbatabile.

Și, repet, poți pleca sătul plătind doar 2-3 euro. Am văzut persoane respectabile, bine îmbrăcate, care treceau de case luând doar un aperitiv, după care încărcau farfuriuțele cu paste, cus-cus, legume. Nu e nicio rușine să nu ai bani, până la urmă.

nicole33 [18.11.23 18:03:14] »

@adso:

Am recitit review-ul în lumina ecoului dvs și am realizat că puteam fi mai explicit decât am fost...

Aveți dreptate, nu greșiți cu nimic. Și este vina mea că nu am spus mai clar - vă mulțumesc, poate că înțeleg mai bine și alții citind ceea ce ați scris dvs.

Nu trebuie să te superi pe mine că nu am înţeles din prima şi nici nu trebuie să crezi că ai tu vreo vină pentru "neclarităţile" mele.

Pur şi simplu eu am fost surprinsă de acest concept pe care nu l-am întâlnit altundeva şi nici măcar nu am auzit de el până la citirea articolului tău.

Nu am fost niciodată la Paris şi nici măcar în Franţa şi nu aveam nicio idee în legătură cu preţurile. Bănuiam eu că totul este scump, deh... capitală şi o destinaţie extrem de căutată, studiasem cândva nişte cazări, dar am renunţat repede la vederea unor camere minuscule şi vechiuţe cu preţuri de hotel de şapte stele, aşa că nu-mi pot da cu părerea din auzite şi nici nu am făcut acest lucru.

În Cartierul Latin, meniul zilei este 25 de euro, fără băuturi și bacșiș. Prin urmare, prețurile de la Flunch sunt imbatabile.

Și, repet, poți pleca sătul plătind doar 2-3 euro. Am văzut persoane respectabile, bine îmbrăcate, care treceau de case luând doar un aperitiv, după care încărcau farfuriuțele cu paste, cus-cus, legume. Nu e nicio rușine să nu ai bani, până la urmă.

Cu atât mai utilă este recomandarea ta pentru acest lanţ parizian, pentru că am înţeles că au deschise mai multe locaţii.

Da, ai dreptate că nu este nicio ruşine să nu ai bani. Nu cred să fi susţinut vreodată contrariul.

adso [18.11.23 18:34:51] »

@nicole33: Doamne ferește, cum aș putea să mă supăr pe dvs? Eu sunt genul „ce-i în gușă și-n căpușă” , spun exect ce vreau să spun, nu vorbesc cu subînțeles. V-am mulțumit pentru că m-ați ajutat să clarific ce voiam să zic. Și chiar asta am gândit!

Pur şi simplu eu am fost surprinsă de acest concept pe care nu l-am întâlnit altundeva şi nici măcar nu am auzit de el până la citirea articolului tău.

Am spus și eu pe la început că nu am mai văzut așa ceva nici înainte, nici după. E o combinație de all you can eat cu restaurant clasic. Mi s-a părut interesant, de asta am și separat prezentarea Flunch-ului de cea a celorlalte locuri în care am luat masa în Paris.

Nu am fost niciodată la Paris şi nici măcar în Franţa şi nu aveam nicio idee în legătură cu preţurile. Bănuiam eu că totul este scump, deh... capitală şi o destinaţie extrem de căutată, studiasem cândva nişte cazări, dar am renunţat repede la vederea unor camere minuscule şi vechiuţe cu preţuri de hotel de şapte stele

Parisul nu mi se pare cel mai scump oraș pe care l-am vizitat. În sensul că - așa cum spunea @crismis ieri, aici chiar se pot găsi variante de cazare / masă / transport / petrecere a timpului pentru toate buzunarele. (Nu e cazul Amsterdamului sau Veneției, de exemplu. Acolo se taxează și aerul pe care îl respiri. Iar în Amsterdam respectiva taxă se achită doar cu card.)

Eu am scris pe aici despre două cazări decente, despre niște locuri ok de a lua masa, despre cum te poți organiza cu transportul. Muzeele Parisului au cel mai bun raport preț / calitate din lume (bine bine, exceptând Londra, unde 5 muzee uriașe sunt gratuite). În plus, poți sta o săptămână fără a simți nevoia să intri în vreun spațiu amenajat. Și fără a simți cum trece timpul.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adso, ghisor, k-lator
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.063184022903442 sec
ecranul dvs: 1 x 1