La „vânătoare” de flori prin România
Ședințele foto cu flori au devenit vedete în ultimii ani. Fotografi amatori sau profesioniști caută locuri pitorești unde, în funcție de sezon, adevărate covoare de flori constituie fundalul perfect pentru o poză instagramabilă. Pe forumuri, bloguri și alte conturi media apar fotografii care mai de care mai superbe, urmate de numeroase întrebări privind locul unde au fost captate imaginile. Toți vor să meargă acolo să se bucure de explozia de culoare ori să încânte (să se laude chiar) pe cei care îi urmăresc pe Internet.
Se poate alcătui chiar un calendar al florilor după perioada de înflorire a acestora. Maci, lavandă sau narcise – toate te „cheamă” pentru o terapie a sufletului, pentru relaxare și gânduri pozitive. Natura este locul perfect pentru a face fotografii reușite, datorită contrasturilor și a luminii naturale, iar petele de culoare ale florilor – multiplicate la infinit – adaugă un plus de frumusețe.
????Primăvara ne delectează cu flori gingașe, dar adevărate „luptătoare” împotriva frigului iernii: ghioceii (cunoscute sunt câmpurile de ghiocei din zona Hunedoarei și Apuseni) și narcisele – parfumate și sfioase aceste flori sunt protejate de lege, rezervații naturale existând în diverse zone ale țării. Eu am vizitat-o de vreo două ori cea mai sudică poiană cu narcise, cea de la Negrași - Argeș (vezi impresii).
Alte flori deosebite care ne încântă primăvara și la început de vară sunt lalelele; le-am descoperit de mai multe ori, în toată splendoarea lor, la Pitești, la Simfonia Lalelelor (vezi impresii). Brândușele de la munte captează pentru o perioadă atenția celor care vor să îmbine în fotografii zăpada cu florile mov, mai ales în zona cabanei Sâmbăta din Făgăraș.
Bujorii, de cultură sau sălbatici, reprezintă altă floare care atrage fotograful și modelul doritor de poze frumoase. Cei sălbatici cresc în arii protejate, cum ar fi la Comana (Giurgiu), Munții Măcinului, Troianu (Teleorman) etc. Pe cei cultivați i-am admirat în acest an la Grădina Botanică „Prof. dr. doc. I. Todor” din campusul USAMV București (vezi impresii).
Macii apar la sfârșit de primăvară și colorează lanurile și la început de vară. Sângerii, albi sau portocalii (cei de California) macii creează imaginea completă în combinație cu spicele de grâu, margaretele și albăstrelele.
Prin orașe la mare căutare sunt magnoliile și florile de cireș; în București există o hartă online a locurilor unde găsiți cele mai frumoase magnolii, iar cireșii japonezi din parcul Herăstrău (actual „Regele Mihai I al României” ) sunt „vânați” asiduu.
????Vara sosește cu altă suită de flori, colorate, parfumate, mici sau mari. Intrăm în vară cu rapița, lanuri galbene cu miros de „miere” , vizitate de hărnicuțele albine. Undeva prin zona Urziceniului am descoperit câmpuri mari de iriși, galbeni, înalți, delicați.
În zona montană bujorul de munte (rododendronul sau smârdarul) este vedetă în luna iunie. L-am căutat și eu într-o drumeție spre Vârful Ciucaș (vezi impresii).
Lavanda a devenit actrița principală a lunilor de vară, câmpurile mov fiind amenajate pentru vizitatori în toate colțurile țării. Eu am vizitat acum câțiva ani un lan de lavandă de lângă Ploiești (vezi impresii), mediul floral parfumat aducându-ne relaxare, bucurie și o stare de voie bună.
Alte flori deosebite, colorate, variate și romantice sunt trandafirii. Îi găsim peste tot, dar adunați la un loc i-am admirat în parcul Rozelor din Timișoara (vezi impresii), pe Aleea valului albastru de pe domeniul de la Balcic (vezi impresii) sau în grădina botanică USAMV (vezi impresii).
Nu putem sări peste chipul astrului solar, și anume floarea soarelui, floarea care urmărește mersul Soarelui pe cer. Pălăriile galbene sunt un decor drăguț pentru fotografii reușite în mijlocul câmpurilor, sub cerul albastru.
????Toamna aduce acel covor arămiu de frunze, acele haine colorate în care se înveșmântează Natura. Dar și frumoasele crizanteme, existente în zeci de specii (pe lângă cele elegante sunt cele populare: tufănele sau dumitrițe), ne aduc bucurie în prag de iarnă. Le-am găsit la mănăstirea Aninoasa din Argeș (vezi impresii).
⛄Iarna nu poate lipsi din enumerare fiind anotimpul în care ne minunăm de florile de gheață formate pe foaia de sticlă a ferestrelor în zilele geroase.
Concluzii. Florile ne înfrumusețează viața! Voi ați căutat aceste flori pentru a face fotografii frumoase? Ați mers special într-un loc pentru a căuta aceste lanuri de flori?
Călătorii frumoase!
Trimis de tata123 🔱 in 23.07.23 11:38:52
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@tata123 ????: Florile sunt nestematele sufletului! Mulțumesc pentru acest regal!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 16 decembrie 1989 — scris în 16.12.23 de Michi din BUCURESTI
- Dec.2023 Ce simțim și cum privim 1 Decembrie — scris în 01.12.23 de elenaadina din GURA HUMORULUI [SV]
- Oct.2023 IUBESC — și respect! — româna! În câte alte limbi te-ai mai putea „juca” astfel cu cuvintele? (urmează câteva exemple) — scris în 29.10.23 de Admin din TIMISOARA
- Sep.2023 Traficul rutier din România, încotro? — scris în 22.09.23 de AZE din SIBIU
- Aug.2023 Drum lin spre Cer, Costyy! — scris în 27.08.23 de alinafulg din OţELU ROşU [CS]
- May.2023 Bujorul – floare națională a României — scris în 28.05.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI
- Jan.2023 O idee „creață˝ — scris în 12.01.23 de Michi din BUCURESTI