REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pentru popasul nostru de o noapte în orășelul ceramicii românești, am optat inițial pentru Hanul Horezu - 2*. Amplasarea lui centrală, dotările camerelor (modeste, dar mulțumitoare), precum și restaurantul cu terasă care funcționează în cadrul complexului turistic au fost motivele pentru care am ales Hanul Horezu. Un telefon la recepție, așa cum procedăm de fiecare dată, ne-a făcut să ne reconsiderăm planurile. Hotelul Horezu nu mai dispunea de nici o cameră liberă în ziua în care ajungeam noi acolo. Era 8 septembrie - sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului. În compensare, ni se oferea un aranjament la o pensiune din apropierea Mănăstirii Horezu. Nu am acceptat.
Au urmat alte căutări în special printre pensiunile situate central, în Horezu. Pensiunea Vasilescu din Str. Tudor Vladimirescu, nr. 49, aflată la 300 m față de centrul orașului părea cea mai potrivită pentru noi.
Încercând o rezervare prin Booking.com, răspunsul a fost: "Ne pare rău, dar această proprietate nu primește rezervări pe website-ul nostru în acest moment. " Bun! Nu ne mai rămânea de făcut decât o încercare - telefonul direct la proprietar. Și această încercare a dat roade.
despre SERVICII
Cu amabilitate, persoana apelată ne-a răspuns că are o cameră pentru noi. Pentru că intrarea în curtea pensiunii este mai anevoioasă, la sosire, gazda noastră ne-a ieșit în întâmpinare în parcarea supermarketului Penny aflat foarte aproape de pensiune.
Pensiunea Vasilescu pune la dispoziția doritorilor 3 camere dotate cu tot ceea ce este necesar. De asemenea pensiunea dispune de acces la internet, televiziune prin cablu, grătar, foișor pentru servirea mesei în aer liber, dar și o bucatarie complet utilată.
În curtea pensiunii pot fi parcate în condiții de siguranță 3 autoturisme.
Trebuie să menționez că am făcut plata - cash - a doua zi, la plecare.
despre CAMERE & COND. CAZARE
Camera la care am fost conduși se află la etaj, alături de o alta, similară. Intrările celor două camere sunt precedate de un balcon mare, comun, luminat noaptea, dotat - la fiecare capăt - cu câte o măsuță și două scaune din nuiele împletite. Considerat și loc pentru fumat, aici am găsit și scrumiera.
Deși nu ni s-a părut necesar, la uși existau plase contra insectelor.
Încăperea suficient de mare (aprox. 14 m²) cu parchet acoperit cu covorașe, are încălzite centrală. În mijloc tronează un pat matrimonial cu noptiere și veioze de fiecare parte. Un alt pat, îngust, pregătit și el pentru oaspeți, se află lângă peretele dinspre baie.
Un corp de mobilier - șifonier și bibliotecă în același timp - susținea televizorul și câteva obiecte ornamentale. În dulap existau umerașe și trei perechi de papuci de unică folosință.
Patul a fost odihnitor, cu pilote și cu perne moi. Cu toate că se află la stradă - o stradă intens circulată - pensiunea având tâmplărie de termopan, nu am fost deranjați de zgomot în timpul nopții.
Nu trebuie să uit a menționa că tavanul înalt, are pe una dintre laturi o înclinație ca la mansardă. Spun asta pentru că persoanele foarte înalte se plâng adesea de disconfortul creat în astfel de situații. Îi asigur că nu au de ce să-și facă probleme. La duș, în schimb, da, trebuie să fie un pic atenți.
Baia neobișnuit de mare (peste 6 m²), cu gresie și faianță asortate, este foarte curată și dotată cu tot ceea ce este necesar. Aerisirea se face printr-un gemuleț rabatabil. Cele două seturi de prosoape albe, imaculate, așteptau pe suporturile lor. Un recipient cu săpun lichid, două plicuri cu șampon, precum și două feluri de săpun tip turist așteptau la chiuvetă.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Deși știam că pensiunea are o sală de mese cu o capacitate de 8 locuri, precum și o bucătărie complet utilată, în tranzit fiind, nu am fost interesați de aceste aspecte. Deci nu pot da detalii. Noi am servit masa la terasa Hanului Horezu aflată la doar câțiva pași. Despre Pensiunea Vasilescu pot spune doar că am văzut foișorul cu masa mare și cu cele două banchete. Împrejmuirea din lemn era ornamentată cu ghivece cu plante frumos înflorite.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Pensiunea Vasilescu are în jur, la distanțe relativ mici, interesante obiective turistice - Mănăstirea Hurezi, Complexul muzeal Măldărești - dar mai ales atelierele renumiților meșteri ceramiști de la Horezu. Până în satul Olari - vatra ceramicii românești, patrimoniu UNESCO - sunt numai 2 km.
Trimis de iulianic in 14.09.21 17:52:31
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în HOREZU.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.14499497 N, 23.99460572 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Casa Vasilescu, HOREZU" (nou-creată pe sait)
-
Am preferat denumirea „Casa Vasilescu” - pentru că și aici, ca în multe alte cazuri, termenul „pensiune” nu este propriu — din moment ce nu oferă servicii de luat masa (de ex MD sau cină - incluse în prețul cazării sau contra cost)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX: Da, poziționarea pe hartă este OK!
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)