ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.11.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
OCT-2020
Cuplu
PREȚ 100 lei
FĂRĂ transport
Raport PREȚ/CALITATE: EXCELENT
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
98.33%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Burgas și împrejurimi

Rosé Restaurant – un restaurant în Burgas la care aș reveni

TIPĂREȘTE URM de aici

În, vezi impresii, povesteam despre cazarea noastră din Burgas, acum voi vorbi despre masa de seară luată în acest oraș, pentru care aveam notate câteva restaurante de abordat.

Două din restaurantele aflate pe lista mea, Incanto, pe primul loc din cele 118 restaurante din oraș, apreciat cu 4,5 puncte din peste 400 recenzii, cu specific italian cu o ofertă bună de pizza, mediteranean, … și 8 Mama' s aflat pe locul 4 în topul restaurantelor, apreciat tot cu 4,5 puncte dar din aproape 90 de recenzii, aprecierile sunt pe Tripadvisor, cu o ofertă bună de fructe de mare, la care se adaugă preparate grecești, mediteraniene, europene, cu mâncăruri vegetariene, vegan sau fără gluten, gătite ca „la mama acasă” , erau mai departe de traseul nostru de seară. Un alt restaurant de pe lista mea, Rosé, era deschis, am trecut de două ori pe lângă el în plimbarea noastră fragmentată prin Burgas.

Restaurantul Rosé

După o zi plină, vezi impresii, cu multe lucruri vizitate, obosiți și încălziți, ne opream la Rosé Restaurant, pe Tripadvisor care i-a acordat trei Certificate de excelență restaurantul are 4,5 puncte din peste 280 recenzii și este pe locul 3 în topul restaurantelor din Burgas, pe teren se află la 150 de metri de cazarea noastră, în linie dreaptă mai puțin, pe Bulevardul Aleko Bogoridi, nr. 19, la parterul unei clădiri cu etaj și pe terasa de pe bulevard, este stradă pietonală. Am Fost Acolo seara, am stat în restaurant deși erau mese și pe terasă.

Detalii se găsesc pe site-ul restaurantrose.business.site, pe facebook pe FB, la telefon sau la fața locului.

Deschis zilnic între orele 11 și 24 asigură musafirilor siguranța sănătății lor prin spațiu mare, aerisit pe care îl are și prin măsurile specifice luate.

Meniul

Oferta Rosé este completă și cuprinde Aperitive, „Spumă de vinete coapte” , „Humus” , „Midii” ; Supe, „Tarator” , „Supă de pui” ; Salate, „Shopska” , „Caesar” , „Salată din produse marine” ; Paste, „Spaghete” , „Linguine” și Risotto în diverse variante; Pește de diferite tipuri, Feluri principale pe bază de pui, porc, vită sau miel. Ca Desert sunt oferite diferite „Tarte” și „Prăjituri” , „Înghețate” și „Sorbeturi” . Băuturile nu m-au interesat nici ca ofertă, dar se găseau de toate.

Decizia am luat-o rapid, spuneam în vezi impresii că vroiam fructe de mare așa că am optat pentru „Midii de Marea Neagră rețetă provensală” și pentru „Tarator” , o supă bulgărească, renunțând ca de obicei la desert și ceva de băut. Soțul a cerut „Pui cu trufe” , „Pâine cu usturoi” și o „Bere” ca desert.

Soțul a rămas să transmită comanda, eu am ieșit din restaurant, i-am pozat fațada, terasa pe care nu era nimeni la acea oră, apoi am pozat interiorul lui, inclusiv vitrina cu trofee și clavinova care a șomat cât am stat acolo. Am revenit la masă găsindu-mi soțul cufundat în studiul telefonului și am așteptat…, nu prea mult

A venit felul întâi, „Tarator, Supa rece de castraveti cu iaurt” pentru mine, „Bere Shumensko draft” pentru soț, amândouă reci, nu stiu cum a fost berea dar supa mi-a plăcut foarte mult, foarte repede a venit și felul principal.

Au sosit „Midiile provensale” , apetisante, plăcute văzului și mirosului, mai apoi și gustului, sunt pregătite cu sos de coniac, cu roșii, usturoi și ulei de măsline, în cantitate suficient de mare, cred că nu numai pentru mine, au fost foarte bune iar pâinea caldă cu usturoi le-a făcut și mai bune.

„Puiul cu trufe” , felii de piept gătite în bulion de trufe, cu broccoli trecut prin aburi, piure de cartofi și sos de trufe, pe care l-am gustat și eu, a fost bun, fraged și gustos. Pentru a le putea aprecia mai bine, la toate mesele din excursiile noastre, gustăm din toate mâncărurile, uneori le și împărțim.

A fost o masă răcoritoare și energizantă, cu specific bulgăresc, pe care aș repeta-o cu multă plăcere și azi, sper să mai ajung în Bulgaria și s-o repet, o masă binevenită după o zi deosebită.

Concluzii

A sosit și Nota de plată, 39 leva (GBN), circa 100 lei, un cost bun, zic eu, pentru ce a oferit, am achitat-o cash dar sunt acceptate și cardurile, i-am mulțumit tânărului care ne-a servit și ne-a lăsat să pozăm și am plecat spre cazarea noastră pentru odihnă, a doua zi având ca de obicei un program încărcat.

Mai spun doar că Rosé merită aprecierile ce i s-au făcut pe diferite site-uri și vă invit să-i treceți pragul sau să stați pe terasa lui pentru mâncare și răcorire...


despre SERVICII

Servicii foarte bune...


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Mâncare bună la un preț convenabil...


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

In centrul Burgasului, pe strada pietonală Aleko Bogoridi, aproape de Muzeul de Arheologie sau Piața Hotel Bulgaria...


---
Trimis de mprofeanu in 21.11.20 18:46:28
Validat / Publicat: 21.11.20 20:24:58
VIZUALIZĂRI: 153INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37100 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată

  • ECOURI la acest articol

    4 ecouri scrise, până acum

    crismisscris / TELEFON [22.11.20 09:27:15] »

    Sunt înnebunită după midiile de Marea Neagră, iar la bulgari le găsesc mereu proaspete și excelent gătite!

    Mi-a plăcut și atmosfera restaurantului, farfuriile arată bine, iar pret​urile sunt absolut decente.

    Vă doresc să recidivati într-o zi!

    mprofeanu [22.11.20 14:18:56] »

    @crismis:  Și mie mi-au plăcut midiile, sincer aș mai mânca... Mi-aș dori să recidivez, nu știu dacă la mare sau în altă parte a Bulgariei, am în vedere...

    Cu mare drag,  !

    Aurici [23.11.20 11:25:10] »

    Farfuriile arată excelent. Nu știu dacă la noi în aceleași condiții ați fi mâncat/băut la același preț. Și noi suntem înnebuniți după tarator. O mâncăm cel mai des la bulgari dar și la turci și ultima dată am mâncat la restaurantul La Ponton de la Ruse. Dar nu numai tarator, ne place toată mâncarea bulgărească, nu cred că am mâncat ceva să nu ne placă. Cam grea ea, dar bună tare. Ai să vezi că Bulgaria o să te atragă ca un magnet. Sunt multe de făcut/văzut și mâncarea este grozavă.

    mprofeanu [23.11.20 13:38:25] »

    @Aurici:  A început să-mi placă Bulgaria din ce în ce mai mult, mai ales că am fost focusată pe ea și am citit cu atenție multe articole, bună este AFA... Acum când scriu trăiesc și mai mult impresiile de acolo și îmi place și mai mult...

    Ai dreptate se mănâncă bine la bulgari, eu sunt mare amatoare de ciorbă, tarator mi-a plăcut mult...

    Cu mare drag,  !

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Aurici, crismis, mprofeanu
    Alte impresii din această RUBRICĂ:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

    [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
    pagină generată în 0.0894050598145 sec
    ecranul dvs: 1 x 1