ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.07.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Braşov
ÎNSCRIS: 15.07.15
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUL-2020
DURATA: 5 zile
Familie
PREȚ 770 1100
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
Raport PREȚ/CALITATE: EXCELENT
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + 1 COPII -- v: 15

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Castelele de pe Valea Loarei

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Informaţii practice de vacanţă pe Valea Loarei, fără mașină

TIPĂREȘTE URM de aici

Am cumpărat biletele de avion ȋncă din ianuarie, iar cazările din februarie, evident fără a avea idee despre pandemia ce urma să vină. Am stat cu emoţii până aproape de data plecării, dar Franţa nu a impus nici un fel de restricţii, aşa că am reuşit să ne realizăm vacanţa mult visată fără probleme.

Deoarece castelele cele mai frumoase sunt ȋn zona oraşelor Blois şi Tours, vacanţa a fost planificată astfel: 3 nopţi la Blois şi 2 nopţi la Tours, pentru a vizita castelele din apropierea fiecărui oraş, şi, bineȋnţeles, oraşele respective.

Biletele de avion la Air France ne-au costat 130 euro de persoană fără bagaj de cală şi 170 euro cu bagaj de cală, mai ieftin decât la low cost (am fost 3 persoane, din care una cu bagaj de cală). Din aeroportul Charles de Gaulle unde am aterizat (fără a ieşi din el) am urmat indicatoarele către TER (un tren suburban care merge la Paris), destinaţia noastră fiind Gara SNCF Paris Austerlitz, de unde pleacă trenurile spre Blois. Am cumpărat bilete de la casa de bilete (TER, nu SNCF) (10,30 euro de persoană) (sunt şi automate de bilete, dar nu am vrut să ne complicăm) şi ne-am urcat ȋn tren, după ce am validat biletele (altfel nu poţi ajunge pe peron). Noi am avut o hartă a reţelei TER de pe siteul ratp. fr şi ştiam că trebuie să schimbăm trenul ȋn Paris pentru o staţie. Nu ne-am interesat la casa de bilete, aşa că am avut surpriza să aflăm că trenul pe care trebuia să ȋl schimbăm nu circula din cauza lucrărilor, aşa că am fost nevoiţi să mergem o staţie pe jos cu bagajele (cam 2 km) ceea ce a fost extrem de neplăcut. Prin urmare, recomand să cereţi informaţii despre cum se ajunge la destinaţie (vă tipăreşte traseul), este important deoarece sunt o mulţime de lucrări la calea ferată şi la metrou iar de aceea unele trasee sunt suspendate/ȋntrerupte. Biletul este valabil şi pentru metrou (sunt unele staţii comune cu TER), dacă nu ieşiţi la suprafaţă. Păstraţi biletele, se validează şi la ieşirea din staţia de destinaţie!

Trenul de la Paris la Blois a costat 30 euro de persoană, cu schimbare la Orleans, dar sunt şi trenuri directe, depinde de oră. Ne-am cazat la Hotel Le Pavillon, cam la 25 min. pe jos de la gară, care are şi restaurant (de fapt acolo e recepţia) situat după trecerea unui pod peste Loara, care are o vedere nemaipomenită asupra fluviului şi oraşului.

Şi acum să trecem la ce este mai important: castelele. Noi ne-am planificat să vizităm două pe zi, dar ne-a fost imposibil din cauza oboselii şi a accesului la ele. Aşa că ne-am rezumat la unul singur pe zi. Chiar si asa, sunt atât de multe de văzut ȋncât ca să vezi totul, sau cât mai mult posibil, ȋţi trebuie o oarecare rezistenţă.

Ziua 1: am ajuns aproape de miezul nopţii, aşa că nu se pune.

Ziua 2: Chambord. Este perla castelelor de pe Valea Loarei. Este extraordinar, şi la exterior, şi la interior. Cum se ajunge: este un autobuz cu remorcă pentru biciclete (inscripţionat mare şi colorat) care pleacă din parcarea de la gară. Zona gării este un mare şantier pustiu, aşa că nu puteţi să-l rataţi. Plecările sunt la orele 9:25,11:20,13:40 iar până la castel face 30 min. Autobuzul are statie si in dreptul castelului Blois, se vede intr-o poza atasata. Important de ştiut este că acel autobuz face traseul Blois-Chambord-Cheverny şi retur, deci dacă vreţi să vizitaţi şi castelul de la Cheverny veţi mege cu acelaşi autobuz. Preţ 3 euro de persoană un drum, bilete cumpărate de la şofer. Cereţi un flyer cu programul, are pe bord, ca să ştiţi la ce oră vă ȋntoarceţi (am ataşat oricum si o poză cu flyerul, ultima). Accesul pe domeniu şi ȋn grădini este gratuit, biletul se verifică doar la intrarea ȋn castel. Cost vizitare castel: 14,50 euro de persoană, tinerii până la 26 de ani au acces gratuit.

Ziua 3: Am ales castelul Chaumont sur Loire datorită aspectului său interesant (dolofan) ȋn defavoarea celui de la Cheverny, care arată mai mult a conac, dar am ȋnţeles că interioarele sale sunt f. frumoase. Ca să ajungem la castel am luat trenul o staţie (cam 8 minute) până la Onzaine. Biletul costă 3 euro de persoană şi trebuie validat la automatele de la ieşirea pe peron.

Trenul garează la Onzaine pe un peron pe partea opusă a gării, aşa că trebuie să ajungeţi la gară pe partea cealaltă şi când ajungeţi, cum staţi cu faţa spre calea ferată, după gară ȋn stânga este o staţie de autobuz de unde un autobuz vă va duce gratuit (prezentând biletele de tren) in 10 minute la castel. Orarul autobuzului e corelat cu orarul trenurilor şi la dus, şi la ȋntors (orarul se gaseste pe siteul azalys-blois.fr/171-navet ... -sur-loire.html). Cost vizitare castel: 19 euro/adult, 12 euro/copil. Castelul ȋn interior nu e cine ştie ce, dar grădinile sale sunt nemaipomenite. La tot pasul ȋntâlneşti câte un intrând cu ceva deosebit, unde artişti au creat câte ceva şi mai deosebit. Este o ȋncântare. La întoarcere am făcut blatul pe tren, nici nu prea era timp să luăm bilete, iar sansele să vină controlorul în 7 minute, până la Blois, erau minime.

Ziua 4: Castelul Regal din Blois (ȋn sfârşit). Este ȋn oraş, evident. Tarif intrare: 12 euro/adult, 6,5 euro/copil. Are broşură ȋn lb.română. Exteriorul: interesant. Interiorul: foarte frumos.

Ȋn această zi s-a terminat şi sejurul nostru la Blois, aşa că ne-am transferat la Tours. Tot cu trenul, preţ 12 euro/persoană, vreo 40 min. Ne-am cazat la Hotel Vendome, aproape de gară. Era spre seară aşa că nu am mai vizitat nimic, ne ajunsese castelul din Blois.

Ziua 5: Cum aveam tren spre Chenonceau pe la ora 13, am vizitat oraşul vechi din Tours, destul de superficial, dar ne-a plăcut. Apoi am plecat spre Chenonceau cu trenul, 5 euro/pers., cam 20 minute. Am cumpărat bilete și pentru dus, și pentru întors. Castelul este la câţiva metri de gară. Tarif: 15 euro/adult, 12 euro/copil. Castelul este deosebit la exterior, f. frumos la interior. Are broşură ȋn lb.română, tradusă destul de rău. La plecare, aveți grijă că peronul de tren pentru întoarcere nu e vizavi de cel unde se coboară la dus, ci la câțiva zeci de metri mai încolo.

Pentru deplasări cu trenul, consultaţi siteul SNCF. Descrieri ale castelelor găsiţi nenumărate, nu are rost să fac şi eu. Toate castelele au site propriu.

Informaţii Covid: Ȋn avioanele Air France este obligatorie purtarea măştii medicinale, cele din pânză nu sunt acceptate. Altfel, ca la noi: e obligatorie purtarea măştii de orice fel ȋn toate spaţiile ȋnchise, ȋn cele mai multe din magazine şi castele e obligatorie dezinfectarea mâinilor la intrare, ȋn localuri nu am văzut lume, doar la terase. Nu se practică termoscanarea.

Ziua 6: Plecare la Paris, dar asta e o altă poveste.

Citește și CONTINUAREA aici
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

---
Trimis de DanSta in 29.07.20 21:52:09
Validat / Publicat: 30.07.20 00:38:31
VIZUALIZĂRI: 245INFO ADIȚIONALE
 • A fost prima sa vizită/vacanță în FRANȚA
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DanSta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31800 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  8 ecouri scrise, până acum

  webmaster45 [30.07.20 00:37:24] »

  Ne-am cazat la Hotel Le Pavillon...

  &

  Ne-am cazat la Hotel Vendome...

  ​Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

  Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

  În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

  Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

  mishu [30.07.20 07:33:44] »

  @DanSta:  Start vot. Felicitări pentru reușită, o adevarata loterie sa pleci in concediu in afara țării in astfel de vremuri, însă totul e bine când se termina cu bine. Văzând pozele nu am putut sa nu zâmbesc având in vedere ca am încercat sa văd ieri niște “castele” , nu am sa spun acum mai mult, însă a dat clar cu virgula. Cum văd ca mai ai de povestit, astept continuarea, pana atunci însă, felicitări votat cu drag.

  webmasterscris / TELEFON [30.07.20 07:34:51] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  webmaster [30.07.20 09:06:17] »

  Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  crismisscris / TELEFON [30.07.20 09:11:46] »

  Minunat! O excursie pe care visăm s-o facem și noi într-o zi! Mulțumesc pentru detaliile foarte utile!  

  DanSta [30.07.20 21:39:51] »

   Dupa refacerea calculelor, a rezultat ca costul real al vacantei de pe Valea Loarei, cu avion inclus a fost de 1.100 euro pentru 3 persoane.

  Dan&Ema [31.07.20 15:59:17] »

  Ce minunatie de castele! Si ce poze de calitate si claritate! Felicitari pentru articolul MG si prezentare!   Numai bine!

  DanStascris / TELEFON [31.07.20 17:51:08] »

  @Dan&Ema:  Mulțumim. Soția e pasionată de fotografie și are și aparat care o ajută ☺.  

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  crismis, Dan&Ema, DanSta, mishu
  Alte impresii din această RUBRICĂ:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.104645013809 sec
  ecranul dvs: 1 x 1