ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.09.2025

DISTRACŢ. / RELAXARE:

încărcat de pe telefon!

Relaxare în Venus

TIPĂREȘTE URM de aici

După cum am promis, am revenit cu impresii despre Venus și review-uri despre restaurante după încă o vacanță puțin mai lungă decât cea de la începutul lunii august. În perioada 28 august - 1 septembrie 2025 am revenit la Hotel Corina, unde mi-a plăcut foarte mult, puteți vedea impresiile în review-ul de la începutul lunii trecute.

Venusul mi-a plăcut atât în sezon, cât și la sfârșit de sezon, acum a căpătat culori de toamnă, atașez poze foarte dragi sufletului meu. Zona în care este situat hotelul este zona mea preferată din Venus, fiind multă verdeață, foioase, conifere și aleile prin care am făcut plimbări relaxante.

M-am gândit că stațiunea a fost foarte frumos gândită la origine și își păstrează farmecul original, mă bucur că în ultimii ani s-au renovat multe hoteluri și că unele și-au păstrat denumirea inițială. O parte din hoteluri sunt împrejmuite de garduri, altele de gard viu. Ca opinie personală, mi-ar plăcea să fie readuse la viață și alte clădiri simbolice pentru stațiune, cum ar fi hotelul Egreta și restaurantul aferent și restaurantul Orion. Ar fi superbă zona gândită la construirea stațiunii cu verdeața de acum! Pe locul în care era restaurantul Aladin este ceva ce pare a fi o bază de aprovizionare, e bine că acel spațiu totuși nu a fost lăsat în paragină. Clădirile construite inițial au o arhitectura specifica și sunt deosebite!

Parcările hotelurilor erau pline, era lume pe plajă, serile era animată stațiunea, chiar și în timpul zilei. Pe 1 septembrie am constatat o "golire" a stațiunii, dar sper că mai urmează valul de turiști care preferă vacanțele în extrasezon, altfel pare prea bruscă închiderea sezonului. Hotelul Corina închide anul acesta în data de 8 septembrie. În stațiune este o atmosferă frumoasă, liniștită. Pentru mine era o plăcere să fac plimbări. Există bazarul cu tot felul de suveniruri, restaurantele animate.

Transportul între stațiuni se putea face de luni până vineri cu autobuzele electrice gratuite puse la dispoziție de către Primăria Mangaliei pe ruta Mangalia-Olimp și retur, cu programul în fiecare stație, un autobuz pe oră, ajungeau puțin mai devreme în stații decât programul stabilit. Mai existau și microbuzele cu 5 lei pe sens în fiecare zi, la un interval de circa 30 minute.

Litoralul românesc mă face să revin anual, își păstrează farmecul de altădată chiar dacă sunt făcute renovări și există hoteluri / vile construite recent. Probabil că îl îndrăgesc atât de mult și pentru că în copilărie devenise imaginea mea pentru vacanța de vară, eu anual mergând cu familia. Chiar dacă am fost pe litoral și în alte țări, aici revin ca și cum aș descoperi mereu ceva nou 🌞✨️🌊🍹🐠 Bineînțeles că voi reveni în Venus!

Citește și CONTINUAREA aici

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame

Trimis de mnn in 05.09.25 22:10:45
Validat / Publicat: 06.09.25 08:46:40
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VENUS. A mai fost în/la: Tot la Hotel Corina, dar la începutul lunii august.
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Pe litoralul românesc am mai fost cazată în Neptun, Jupiter, Saturn, Eforie Nord, Eforie Sud, 2 Mai, Constanța, Mamaia. În rest au existat și alte destinații interne și externe.

VIZUALIZĂRI: 41 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mnn); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P02 Marea calmă văzută de pe plaja dinspre Cap Aurora în prima zi calendaristica de toamnă
Puteți VOTA acest articol:

• Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Venus:

• LOGAT? = DA (IntC=1)