Intre 23 august si 2 septembrie am avut placerea sa mergem in Thassos.
Am ales drumul prin Makaza iar la dus am facut aproximativ 14 ore din Bucuresti asteptand vreo 3 ore la coada la pod la Ruse si inca vreo ora la Makaza; in schimb la intors am facut 9 ore, fara nici un timp de asteptare. Probabil depinde de norocul fiecaruia :) si de cat de repede se vor termina lucrarile la podul Ruse - Giurgiu. Va recomand sa faceti drumul acesta cat mai relaxati, apreciind peisajele din Bulgaria si Grecia, cu gandul la o bere pe plaja, dar atenti la volan, pentru ca drumul poate deveni aglomerat, si trece prin destule localitati.
La prima vedere, de pe ferryboat, Insula Thassos iti taie respiratia cu muntii verzi care strapung albastrul cerului. ULUITOR!
Al doilea lucru care m-a uimit in Thassos a fost apa, pentru ca imediat dupa ce ne-am cazat (vezi impresii) am si plecat la balaceala. Am ales ca destinatie Skala Potamia pentru plaja cu nisip, iar in cele 10 zile petrecute, apa a fost absolut superba, foarte calda, curata, si cu multi pestisori care se plimbabu printre picioare. :)
Insula Thassos are destul de multe atractii si diverse plaje, insa pentru ca scopul nostru principal a fost statul la soare si in apa (vrajiti fiind de Golden Beach), nu prea ne-am aventurat in multe alte locuri. Am vizitat totusi:
- Limenas - un orasel simpatic mediteraneean, cu multe buticuri, unde va puteti face cumparaturile de vacanta
- Plaja Aliki - o locatie foarte frumoasa pe care totusi am vizitat-o la o ora cam nepotrivita (dupa pranz) si era foarte aglomerata
- Skala Rachoni - cu o plaja micuta unde puteti savura apusurile si eventual sa va retrageti la batranete datorita linistii
- Plaja Paradise - la care am ajuns intr-o dimineata imediat dupa rasarit, fiind primii vizitatori in acea zi. O locatie superba si aici, dar care datorita renumelui s-a aglomerat foarte mult, asa ca in jurul orei 11 nu mai aveai loc sa arunci un ac pe plaja si in parcare.
- Plaja Marble - unde am avut cel de-al treilea soc, uimit fiind de pietricele de marmura si de culoarea apei care e abosult fabuloasa!
- Satele Panagia si Potamia - locuri autentice, incarcate de traditie si de unde va puteti procura suveniruri locale. Am luat si masa aici de cateva ori, fiind la doar 10 minute distanta de cu masina de locul de cazare.
In rest majoritatea timpului l-am petrecut la Golden Beach, o plaja lunga cat o zi de post, cu nisip fin, multe taverne si destul de lejera incat sa nu-ti simti spatiul personal incalcat.
Daca tot a venit vorba de taverne, sunt foarte multe, oferind o gama variata mancaruri (traditionale, paste, peste, sau supe). Noua ne-a placut cel mai mult la taverna Krambousa. O masa pentru 2 adulti si un prichindel ne-a costat in medie cam 30-35 de euro. In general preturile sunt asemanatoare de la o tavern la alta. Personal aveam asteptari mai mari de la mancarea din Thassos, cu toate astea impresia generala a fost de "fast-food", si nu de tihna si relaxare. Cred ca e din cauza ca sunt multi turisti, la ora meselor, si e o agitatie destul de mare.
Cumparaturi puteti face la supermarket-urile care se gasesc destul de usor, insa asteptati-va la preturi semnificativ mai mari cu ce sunteti invatati acasa. Daca aveti un portbagaj incapator, va recomand sa va aduceti de acasa "consumabile", cum ar fi sucuri si beri, sau alte chestii pe care le preferati, sau care vreti sa le gatiti.
Referitor la distractie si vata de noapte, Thassos este mai degraba un loc linistit, unde sa bei o cafea privind muntii sau lua masa la o tavern pe malul marii. Nu va asteptati la bumptzi-bumptzi, muzica tare si animatoare.
Per total a fost o vacanta foarte placuta, am prins o vreme extraordinara (minima a fost pe la 18-19 grade iar maxima 30-31 grade), apa superba, oameni amabili, peisaje superbe.
Daca ma voi intoarce, nu stiu... poate doar insotit de un grup de prieteni, sau poate peste vreo 10-15 ani. De recomandat, o recomand cu placere, orcui vrea sa aiba parte de o vacanta linistita si normala, destul de aproape de Romania, potrivita pentru cei cu copii mici datorita nisipului fin si apei mici si linistite.
Trimis de puyuus in 09.09.15 17:01:34
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (puyuus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Câteva fotografii de pe acolo ar fi mai mult decât bine-venite... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew.php?id=460
@webmaster39 - am adaugat poze!
va rog sa modificati linkul catre impresiile referitoare la cazare. nu merge
rezolvat - by wm39
- Jun.2024 Thasos 2024 – generalități — scris în 09.07.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Din nou in Thassos — scris în 07.10.23 de Elena din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Cea mai tare vacanta din viata mea, vreau sa fiu grec — scris în 26.08.22 de fanespoitorul din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Prima data in Thassos — scris în 11.08.22 de cristic66 din IAşI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Thassos... cu rele şi bune! — scris în 17.10.20 de pacala_pm din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 Maraton Thassos — scris în 26.06.20 de mrsmr* din CEAHLăU [NT] - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Thassos in septembrie — scris în 15.10.19 de melena din BRăILA - RECOMANDĂ