ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.10.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 13.09.14
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
SEP-2020
DURATA: 9 zile
Familie
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Thassos... cu rele şi bune!

TIPĂREȘTE URM de aici

Anul 2020, anul covidutz-ului ne-a trimis în Thassos. Insula nu era pe lista mea, mi-ar fi plăcut să merg în altă parte, dar datorită unor argumente juste ale cumnatului ne-am hotărât să petrecem concediul aici. Oricum nu e vară dacă nu e Grecia, vorba surorii mele.

Am plecat pe 11 septembrie într-un sejur de 9 zile, la ora 5 din Bucureşti. La graniţa Greciei am avut un noroc fantastic, câteva maşini în coadă, iar în privinţa testului covid s-au limitat doar să-şi arunce ochii pe hârtii. Am luat ferry de la Keramoti, la un preţ de 30 euro pt. maşină şi 2 persoane pe sens, şi în jurul orei 17 eram la hotel. Hotel Vournelis din Limenas (vezi impresii).

Insula frumoasă, de apreciat, iar ca şi laude, impresii au curs gb şi gb de informaţii despre ea, iar eu nu prea mai am cum să-i fac reclamă. Dovadă stau doar câteva poze făcute de mine. Oricum se pare că e destinaţia numărul 1 a românilor privind Grecia. Dacă în anii trecuţi era la mare căutare Paralia şi Halkidiki, în ultimii ani Thassos-ul a bătut recordul ca şi destinaţie preferată. E de înţeles. E o locaţie frumoasă, acces facil şi preţuri pentru toate buzunarele. Decât să te duci pe litoralul românesc ţinând cont de raportul calitate/ preţ, Thassos indubitabil e alegerea numărul 1.

Cu părere de rău o să scriu câteva impresii negative privind unele imagini văzute pe insulă. Fiind o locaţie facilă, apar în peisaj şi unii conaţionali cu apucături grobiene, cu care suntem obişnuiţi şi îi vedem zi de zi pe plaiurile mioritice. Sunt unii care trebuie să semnalizeze cu nesimţirea lor. Ţipete, urlete, chiştoace în nisip, spartul seminţelor pe plajă sunt imagini de care am dat de câteva ori pe plajele din Thassos.

De exemplu într-o zi la Paradise Beach în parcare au apărut 4 maşini pline cu ai noştri românaşi, şi mândri de ei la terasa plajei au început să povestească foarte vocal şicana (isprava) avută în trafic cu cineva. „Ai văzut să moară... fraieru' nu ştia că suntem brigadă". Oricum pe tot parcursul zilei s-au făcut remarcaţi. Era un cuplu de englezi, şi când au văzut că„brigada" se aşază lângă ei, au fugit instant. Mda... cam aceleaşi apucături le-am observat şi La Scala Beach, aici alte familii, cu copii ce alergau şi ţipau de parcă erau posedaţi (poate par cam radical), ca şi cum plaja era a lor, dar dureros era lipsa de reacţie a părinţilor. Am uitat... tăticii spărgeau seminţe. Cum englezii au destrăbălaţii lor prin Zakynthos ori Mykons, noi ne evidenţiem cu„bombardierii".

Oricum ce am văzut nu ne face cinste deloc. Merg în Grecia de ani buni şi fac comparaţie cu locurile vizitate în anii trecuţi, dar niciodată nu am văzut asemenea scene pe unde am umblat ca anul acesta. Se vede că suntem toleraţi în relaţia servicii-clienţi, şi asta datorită banului. Banul nu are miros.

Am încercat să-mi fac un exerciţiu de imagine pe perioada când nu era Covid. Imagine în oglindă privind comportamentul unora exact ca şi acasă pe aici. Pe lângă subiect vă mai spun sincer că acesta e şi unul din motivele de nu mai merg în concedii la noi la mare. De la clasică japcă a comercianţilor noştri, până la comportamentul unora în public de toată sila. Imi pare rău dacă deranjez pe cineva prin aceste rânduri, dar nu am avut această intenţie, dar aceasta e realitatea, chiar dacă doare. În fine, în privinţa conaţionalilor închid ideea, cu toate că au mai fost unele episoade văzute pe insulă pe care nu le mai povestesc.

Pe această insulă am văzut cele mai multe pisici din viaţa mea. Unde erau oameni, erau şi pisici. La Paradise Beach am numărat cel puţin 40. Durerea cea mare e atunci când numai sunt turişti. Eu unul sunt un mare iubitor de animale, dar dacă stai să faci un exerciţiu de imagine, privind aceea imagine idilică în care apar pisici în toate reclamele, poze, magneţi, etc. dispare. Citeam undeva că mor de foame la propiu, după închiderea sezonului turistic. Oare stă cineva să-şi bată capul cu ele? Cu toate, sigur că nu. Erau unele subnutrite, fără ochi, rănite, cam sălbatice şi vedeai cum din priviri toate cer de mâncare. Dezolante imagini.

Am început acest ecou cu părţile negative, sunt conştient şi sigur că poate voi deschide o mică cutie a Pandorei. Am îndrăznit şi am lovit prin cuvinte, fără intenţie fabuloasă (pentru unii) insulă Thassos. Privind comentariile şi forumurile de de Facebook, se pare că e cea mai iubită locaţie a Greciei de către turiştii români.

Acum să trecem şi la impresii plăcute... drumuri bune, insula foarte verde, mulţi copaci, plaje amenajate peste tot, apă curată, servicii excepţionale, mâncarea foarte bună peste tot şi preţurile decente.

Noi ca locaţie am ales Limenas. Ştiam că aici sunt unele din cele mai bune taverne, zonă pietonală cu multe magazine, acces facil ferry, câteva situri arheologice, şi în apropiere cele mai bune plaje ale insulei. Pe toată perioada sejurului am avut "baftă" de vânt în toate zilele. A fost perioada lui Ianos. Ciclonul mediteranean care a făcut prăpăd în luna septembrie pe partea cu insulele ionice iar pe partea de est a Greciei s-a manifestat prin vânt. Partea de nord a insulei, a fost puţin mai ferită, şi majoritatea zilelor le-am petrecut pe aceea zonă. Pot enumera La Scala Beach, Pachis beach iar aici o super tavernă, Pefkospilia. Ţin să menţionez că aici am întâlnit cele mai luxuriante plaje din insulă, cu toate dotările posibile. Dacă în anii trecuţi erai obligat să consumi de 20 euro, anul acesta spuneau că trebuie doar să consumi ceva. O altă locaţie frumoasă a fost şi la Ammouda Beach de lânga celebra Psili Ammos.

De principiu toate plajele căutate de noi au fost cele cu umbră naturală. Le-am găsit foarte atrăgătoare şi la preţuri decente. Oricum nu te poţi plânge în privinţa plajelor. Sunt pentru toate gusturile.

Ca fapt divers, anul acesta noi nu ne-am înghesuit la Marble Beach ori Aliki Beach, datorită preţurilor practicate de către cei de acolo. Nu banii au fost problema, ci obroznicia lor şi eu am unele principii. Ca şi menţiune lângă Aliki Beach se află Ruins Beach, cu o super atmosferă, alte preţuri la tavernă şi plaja gratis.

La Gioala începând de anul acesta accesul e mai facil. Cobori cu maşina până la parcare, dar există reversul medaliei... e gratis cu condiţia să cumperi ceva de la taverna respectivă. Ca să nu existe discuţii laşi maşina la drum şi în pas uşor cobori la Giola, un loc deosebit. Giola şi Marble Beach sunt cele mai celebre locaţii ale insulei, şi e păcat dacă nu le vezi. Anul acesta nu am mers la ele. Le-am văzut acum 2 ani prin alte împrejurări.

În privinţa altor distracţii, insula nu duce deloc lipsă. Găseşti să inchiriezi atv-uri, skijet-uri ori bărci la preţuri rezonabile. Noi am închiriat anul acesta skijet la un preţ de 30 euro pt. 20 minute.

Un alt loc ce merită vizitat e mănăstirea Sfântului Mihail. Peisaj de vis în interior, şi loc de încărcare spirituală.

Uitam de Theologos. Fosta capitală a insulei. Am auzit că aici sunt cele mai bune taverne cu carne de miel. Eu unul nu sunt amator. Anul acesta am ajuns aici, doar la un târg organizat de cel ce administrează forum Thassos de pe facebook. Super băiat. De la începutul anului stă aici. E total îndrăgostit de insulă. A lăsat Bucureştiul, s-a mutat şi a cumpărat o casă aici. Am avut o discuţie interesantă şi fructuoasă privind modul de viaţă şi trai din insulă, din perspectiva unui român. De admirat e munca depusă de el pentru a beneficia de reduceri la unele taverne, hoteluri ori magazine, abonaţii forum thassos. Anul acesta într-o duminică, organizase un mic târg în Theologos, cu produse locale vândute de o doamnă originară din Armenia. Preţuri bune la tot ce am cumpărat. Mare atenţie la acest forum, pe perioada verii, fiindcă aflaţi multe informaţii preţioase.

Pe final ca şi concluzie, Thassos-ul merită vizitat. În comparaţie cu alte insule din Grecia, nu e o locaţie extraordinară, dar dacă facem o analiză privind distanţa faţă de România şi preţurile de aici pentru toate buzunarele, indubitabil e alegerea nr. 1. Aici e cea mai bună alegere faţă de litoralul românesc. Cazări ieftine, iar în Limenas cele mai bune taverne din Grecia (părerea mea), unde anul acesta de fiecare dată am primit desert din partea casei. E vorba de un simplu gest, nu e o daună în bugetul tavernei, fapt ce demonstrează interesul pentru clienţi. La noi în ţară nu am văzut niciodată asemenea gesturi. Ca fapt divers sunt un mare patriot, dar de turismul autohton nu vreau să aud.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de pacala_pm in 17.10.20 15:15:23
Validat / Publicat: 17.10.20 16:48:18
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Lefkada, Zakynthos, Chios, Kefalonia, Corfu, Andros, Itaca, Sithonia,

VIZUALIZĂRI: 17081 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pacala_pm); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26299 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

crismisPHONE
[17.10.20 17:11:07]
»

Mi se pare o abordare foarte pertinentă. Am auzit câțiva cunoscuți de-ai mei povestind chestii similare despre aventurile "bombardierilor" români de prin Thassos, în ultimii ani... Eu am vizitat insula acum 6-7 ani, n-am avut "plăcerea". Mi-a plăcut, dar nu cred că vreau să mă mai întorc, sunt atâtea alte locuri în care vreau să ajung...

Pozele minunate, dar cam puține ... ​

mishu
[17.10.20 17:50:28]
»

@pacala_pm:  In privinta conationalilor ai mare dreptate si este lucrul care m-a facut sa evit multi ani aceste locuri. Am reusit pana la urma sa ajung in Thassos in urma cu un an, insa fiind sfarsit de mai am avut noroc de liniste, asa incat totul a fost minunat.

Ai punctat cateva locuri frumoase si ai si oferit si niste informatii utile.

Sunt de acord cu colega @crismis, cam putine poze .

Felicitari, votat cu mare drag. ​​​

pacala_pmPHONEAUTOR REVIEW
[17.10.20 17:55:56]
»

@mishu:  mulțumesc!

​anul trecut de 1 iunie am fost și eu, și era o liniște... și poate că ăsta a fost și motivul anul acesta de nu m-am agitat cu pozele... și fiind a doua oară...

pacala_pmPHONEAUTOR REVIEW
[17.10.20 17:58:51]
»

@crismis:  mulțumesc!

Cam tristă realitatea pe anul 2020, nu credeam așa ceva. Eu fiind naiv mai fac unele comparații cu Chios, Andros​ chiar Itaca în anii trecuți.  

crismisPHONE
[17.10.20 18:15:39]
»

@pacala_pm:  Da, e trist că unul dintre criteriile după care ne alegem destinațiile de vacanță este să fie suficient de departe și neinteresant pentru asemenea specimene... Recunosc că și eu fac asta.  

calatorul
[17.10.20 23:29:43]
»

@pacala_pm:  Multumim pentru informatiile oferite si impresiile impartasite. De acord cu concluziile despre insula, e frumoasa si accesibila romanilor, mai ales celor din sud, si mult peste plajele de langa Katerini, cunoscute drept Paralia... In rest, cred ca Marble Beach merita un drum, chiar daca uneori grecii pluseaza, parerea mea. Si vad prin poze multe plaje golase, placuta atmosfera.

​Despre romani, din pacate am gasit asemenea grupuri si in capatul celalalt al Greciei, in Lefkada, unde la fel s/au remarcat prin gesturi lipsite de bun simt si educatie. Eu nu/i ocolesc pe ai nostri, dimpotriva, dar constat ca nu reusim sa ne comportam prea bine nici cu altii nici intre noi. Educatie, bun simt etc. Multe lipsuri. Alegeri inspirate si vacante frumoase in continuare.

ana anghelPHONE
[18.10.20 03:46:59]
»

Chiar "îmi era dor" de un nou review in care romanii sunt prezentați majoritatea ca fiind niște "bombardieri", după ce aproape toată vara am văzut aceasta prezentare pe forum Thassos și Grecia. Nu cred ca exista popor care sa își denigreze semenii la fel cum o facem noi pe unde apucam.

​Nu știu cum o mare parte din cei care își prezintă vacantele in Thassos / Grecia au asemenea ghinion sa se întâlnească cu conaționali care sa ii facă de ras.

​Și eu am fost anul acesta in Grecia și am găsit o țara frumoasa, cu plaje aerisite și culmea nu m-a deranjat nici un "bombardier". Probabil am fost noi mai norocoși. Intr-adevăr și noi am avut ca și vecini de plaja niște "mancatori de semințe" și ce sa vezi... erau bulgari (care însă își strângeau in punguta atat de blamatele coji de semințe și nu le aruncau pe jos). Dacă ar fi mâncat alune probabil erau mai domni.

leonasch
[18.10.20 08:36:13]
»

Din nefericire aceasta este realitatea si peste tot dai de astfel de specimene, indiferent unde ai merge in lumea asta!   Asa ca... astia santem cei mai multi dintre noi!

Ileana15PHONE
[21.02.22 13:42:57]
»

Buna ziua,

Foarte frumos articol, util și bine punctate aspectele negative. Aveti dreptate în privința conaționalilor, e asa bine când te duci undeva și nu dai de asemenea„specimene„(mno, ... imi pare rău, dar asa este!).

Nu am fost în Thassos niciodată și asta a fost motivul pentru care l am tot șters din optiuni, cineva zicea ca este Eforie Sud... Nu am fost pentru ca mi.e rușine cu asa comportament.

In 2020 am fost în Croația - cea mai frumoasă vacanță! Asa puțină lume!!! Nu am auzit vb românește!

Anul trecut am repetat, tot Croația și o oferta la final de septembrie Cipru (wowwwww.... - vezi impresii) dar parca mi. s.a făcut dor de Grecia și nu știu unde sa merg... ???

Va doresc sănătate și vacanță frumoase!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
crismisPHONE
[21.02.22 13:56:25]
»

@Ileana15: Îmi permit să vă sugerez Cicladele. 1-2-3, în funcție de cât timp aveți la dispoziție. Noi, de exemplu, în 2 săptămâni am văzut Paros, Naxos, Ios și 2 zile în Santorini. Aegean are conexiuni bune ca timp și convenabile ca preț, din Atena, cu toate insulele care au aeroport (în exemplul de mai sus, doar Ios nu are). Sau cu ferry din Pireu, în câteva ore ați ajuns.

O să găsiți o Grecie autentică, rurală (mai puțin Santorini, care-i altceva! ????), plaje superbe, oameni calzi, mâncare bună!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
petrus66
[27.04.22 21:15:08]
»

Placuta si reala prezentare! Sper sa nu ma fi inselat, dar pentru anul acesta am rezervare incepand cu 2 iunie in Olimpic Beach apoi in Skala Potamia, sa intalnesc si eu asemenea specime"reprezentative"... Informatiile date sunt de apreciat, pentru mine care voi merge pentru prim data in I. Thassos. Multumiri.

Ileana15PHONE
[27.04.22 21:24:45]
»

Bună seara... frumoase sugestii! Grecia, frumos orice loc! În final am ales Creta, tot„familionul„compus din 2 băieți, doua nurori, doua nepotele și una bucata soț (????)... prima data acum 5 ani Chania, iar acum Zona Rethymno. Sănătate, liniște (trist ce se întâmplă la vecinii mei????????) și vacante frumoase! Seara faină!!! De aici din MM.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[28.04.22 11:55:14]
»

@Ileana15:

tot„familionul„compus din 2 băieți, doua nurori, doua nepotele și una bucata soț

frumos sa petreci o vacanta minunata cu asa o familie numeroasa.

La cat mai multe astfel de concedii.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ana anghel, crismis, Ileana15, leonasch, mishu, pacala_pm, petrus66
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Thassos:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.071909189224243 sec
  ecranul dvs: 1 x 1