Taormina, o perla veritabila
Am vizitat Taormina in timpul sejurului de 7 zile in Sicilia dupa ce am fost in excursiile optionale la Palermo, Caltagirone. Ragussa, Noto, Siracusa, cred eu suficient cat sa-mi pot face o impresie asupra Siciliei. Pot spune ca Taormina este pe buna dreptate considerata perla Siciliei.
De cum intri in statiune te intampina un peisaj superb cu un mal stancos si abrupt, plaja ingusta pietroasa, dar o apa albastra si limpede precum cristalul si rezervatia naturala din insula Bella. Cu funicularul am ajuns in oras care este o combinatie de antic, medieval si modern. Te intampina stradute inguste, tipic siciliene cu balcoane pline de flori dar si cu multe rufe intinse, ca in filme. Este o mare placere sa te plimbi pe aceste stradute laterale arterei turistice. Am descoperit si parcu orasului, un loc curat, frumos si plin de flori.
Mi-a placut orasul atat de mult incat l-am cercetat cu pasul 2 zile (din cele 6 cat a durat sejurul)
Trimis de crosby in 31.05.12 10:37:45
- A fost prima sa vizită/vacanță în ITALIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crosby); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
superbe fotografii, daca am sti ce vedem, ar fi mai util.
felicitari pt vacanta si pt unghiurile bine alese ale fotografiilor (se vede oleaca de pasiune aici .
Indraznesc sa cer mai multe amanunte: cazare, preturi, obiective turistice etc
@MCM: Multumesc pentru aprecieri. Da, asa este vacanta a fost frumoasa si oleaca de pasiune exista. Imi cer scuze pentru omisiunea privind o cat de scurta descriere a pozelor, voi reveni cu aceste completari. Referitor la alte informatii, va stau la dispozitie daca doriti sa mergeti intr-un astfel de sejur.
@crosby: @MCM: taormina este un loc pe care nu poti sa il uiti niciodata! iubesc acest orasel! am fost de multe ori acolo, pentru ca sora mea locuieste in catania. este intr-adevar perla siciliei! daca mergi in sicilia si nu te duci in taormina, inseamna ca nu ai vazut nimic! sunt locuri frumoase in toata insula, insasi sicilia e un loc mirific.
cine viziteaza sicilia, vine de acolo cu o dorinta mare de a reveni curand in aceasta insula!
- Oct.2023 Opera din Taormina — scris în 20.11.23 de Chloe din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Taormina — frumusețe uimitoare — scris în 26.11.23 de alinafulg din OţELU ROşU [CS] - RECOMANDĂ
- Apr.2023 Taormina - frumoasa Siciliei — scris în 26.04.24 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Marea văzută de la înălțimea Taorminei — scris în 24.07.22 de micos din ZIMNICEA [TR] - RECOMANDĂ
- Aug.2021 O zi de august in Taormina — scris în 13.10.21 de cata2106 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Dec.2018 Taormina - farmec medieval, între munte și mare — scris în 18.02.19 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Taormina, definiția frumuseții siciliene — scris în 23.07.17 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ