ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.03.2011
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Mannheim Germania
    ÎNSCRIS: 23.10.09
    STATUS: SENATOR
    DATE SEJUR
    FEB-2011
    DURATA: 10 zile
    cuplu fara copii
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CAZARE [camere etc]:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CADRUL NATURAL:
    80.00%
    Mai degrabă mulțumit
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    96.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 6 MIN

    Coasta neagra a Siciliei - intre mit si realitate

    Ilustrație video-muzicală
    RENZO ARBORE.....TARANTELLA :-"
    TIPĂREȘTE

    Partea a 3-a a calatoriei noastre prin Sicilia

    Articole anterioare:

    Sicilia - intreaga Italie in miniatura

    Coasta abrupta abia incepe

    incepe te rog cu inceputul...

    Siracusa-Catania-Taormina

    Cu siguranta ca ati auzit de aventurile lui Ulise, de intreaga sa Odisee - ratacind prin Marea Mediterana, incercand timp de 20 de ani sa se reantoarca acasa in Itaca, la sotia lui Penelope care il astepta credincioasa. Dar ati stiut ca in cei 20 de ani Ulise se invartea defapt in jurul insulei Sicilia si din cauza lui Poseidon – zeul marilor (sau a vanturilor neprielnice din aceasta zona; -)) nu reusea nicicum sa navigeze inapoi spre Grecia? Si ati stiut ca aproape toate aventurile lui pe care le-a trait in acesti 20 de ani nu sunt doar fantaziile unui scriitor (Homer) ci se pot explica?

    Noi stabateam coasta de ost a insulei intre Catania si Taormina cand un semn de circulatie imi atrage atentia - Isole dei Ciclopi (traducerea nu cred ca este necesara; -) si astfel oprim pentru cateva minute sa vizitam aceste insule. Defapt nu sunt insule ci doar cativa bolovani imensi pe care ciclopul Polifem ii aruncase in apa incercand sa-l nimereasca pe Ulise care il orbise, strapungand singurul lui ochi. Dinspre mare se vad si se pot si vizita cateva dintre grotele unde traiau acesti ciclopi. Si astfel ma cuprinse curiozitatea sa aflu mai multe despre aceasta legenda. Se pare ca aproape toate aventurile lui Ulise pot fi localizate si chair si explicate. Nu trebuie sa va spun ca Ciclopul care a aruncat cu bolovani in mare este defapt vulcanul Etna, care si acum mai arunca din cand in cand cu bolovani, scuipa foc si lava fierbinte - ultima eruptie avand loc in luna mai a anului 2008.

    Dupa ce scapa de ciclop, Ulise inconjoara Insula Sicilia poposind pentru cateva zile pe insula Ustica, aflata pe coasta de nord a Siciliei, pe urma ramane un an intreg pe coasta calabreza a Italiei in mrejnele Circei, trece pe langa insula sirenelor aflata intre Italia si Sicilia (strigatul sirenelor fiind defapt stigatul leilor de mare care din departare aratau ca si sirene alungite la soare). Pe insula Gozo traieste 7 ani cu nimfa Calypso. Ultima sa aventura fiind traversarea stramtorii Messina aflata intre Italia si Sicilia unde traiau Scylla - o imensa sepie (care pot ajunge pana la 8 metrii lungime) şi Caribda care este innfățisata adesea sub forma unei guri imense, monstruoase, care inghite mari cantități de apă de trei ori pe zi, atrăgând in gatlejul ei tot ce plutește si provocand un vartej de ape urias, un vartej de apa care se formeaza si acum in aceasta stramtoare. Dar destul despre Ulise si aventurile sale…

    Dupa ce vizitasem Siracuza timp de doua zile - und oras frumos cu o zona moderna si o insula unde se afla orasul antic, intact, maestuos cu influente venetiane, pe strazile careia ne plimbasem ore in sir admirand cladirile frumos decorate - ajungand in Catania am avut o mare dezamagire. Catania este neagra. Neagra ca si lava din care a fost reconstruita. Si daca nu am fi avut norocul sa vizitam orasul intr-o zi cu soare si cer albastru m-as fi urcat din nou in masina si asi fi plecat mai departe. Nici un alt oras Sicilian nu mi s-a parut atat de dărăpănat. Si nici piata centrala unde se afla domul nu mi-a putut schimba impresia. La doar cativa pasi departare se afla piata de peste si mirosul neplacut al scoicilor si midiilor ce au stat la soare cateva ore bune se amesteca cu culoriile grii ale cladirilor care ii dadea orasului un aspect extrem de insalubru.

    De pe strazile Cataniei se vede in departare muntele Etna si pentru ca era inca februarie virful muntelui aflat la peste 1800 m inaltime era acoperit cu zapada. Si la poalele acestui munte aveam sa petrecem urmatoarele 3 zile intr-unul dintre cele mai frumoase hoteluri din zona. Situat…cum sa va explic – nici acum dupa ce am petrecut 3 zile acolo nu l-as putea localiza. Mai bine spus este bine ascuns intre doua sate modeste cu locuitori simpli, tarani pe care ma jenasem cand a trebuit sa-i intreb daca stiu unde se afla hotelul Ora Luxury Resort & Spa. Hotelul a fost inaugurat in septembrie 2010, totul este nou, luceste si sclipeste. Camerele sunt spatioase cu televisor LCD si progam gratuit de Sky un balcon cu o vedere panoramica fantastica, baie de marmora, acces la internet gratuit, parcare gratuita si o zona de spa si wellness cu bazin de inot acoperit, sauna, baie de aburi, jacuzzi, sala de masage ….

    In sfarsit puteam sa-mi odihnesc picioarele obosite dupa atata drum, sa sortez impresiile pe care le-am trait in ultimele zile. Dimineata la micul dejun, noi imbracati simplu, mai ca coborasem cu slapii de baie am ramas stupefiati cand am vazut ceilalti clienti. Doar italieni imbracati sic – barbatii cu costum si cravata, femeile in rochite si pantofi cu tocuri…unde am ajuns aici? sa fie cumva un congres al mafiotilor? ne-am facut mici ascunzandu-ne aproape sub masa. Chelnerul ne-am privit totusi cu un zambet, si ne-a servit fara sa cerem o cafea cu lapte delicioasa, nu doar un “café tedesco” cum numesc italieni apa chiaoara cu putina culoare pe care o servesc strainilor. Micul dejun constituia din diverse produse de patiserie, tipic pentru italieni, dar vazandu-ne pe noi si recunoscandu-ne ca nefiind localnici ne-a intrebat daca dorim sa luam o omleta la micul dejun. Deci pot spune ca nu doar hotelul este top ci si service-ul.

    Si pentru ca auzisem ca in apropiere de Catania se afla cel mai mare fashion outlet din Sicilia ne-am hotarat sa facem o vizita scurta pana acolo. Eu nu pot spune ca sunt interesata de moda si nici nu imi aleg hainele dupa noile trends (m-am cam adaptat nemtoaicelor… din pacate) dar eram hotarata de data aceasta sa-mi imbunatatesc garderoba cu cateva haine à la Italia, mai ales ca nu aveam la mine absolut nici o haina adecvata pentru deseara la cina. Ei, ce sa va spun…nu mi-am cumparat nimic! si nu pentru ca moda nu mi-ar fi placut sau nu mi-ar fi stat bine culorile – nu! ci pentru ca hainele erau atat de mici de parca ar fi fost facute pentru papusi. V-am spus deja ca in Sicilia media de inaltime a unei persoane adulte la barbati este pe la 1.60 m si la femei pe la 1.50 m – nu fac glume…privind hainele agatate pe umerase, aveam impresia ca am ajuns in Liliput- tara piticilor…

    Taormina - pentru mine grădinile suspendate ale Siciliei ar fi putut fi probabil comparata cu uriașele grădini ale Semiramidei deoarece Taormina se ridica si ea în zeci de terase până la 200 metri înălțime deasupra marii. Pe terase sunt plantați arbori din mai multe specii si rhododendroni in floare. Te poti plimba prin gradinile acestui oras cu o vedere fantastica spre Insula Bella, savurand flairul mediteraneean, daca nu ploua. Din pacate noi abia ca am pus piciorul pe strazile Taorminei ca a inceput o ploaie de primavara si un vant rece ne-a alungat inapoi in hotel.

    Dupa 3 zile de relaxare am pornit din nou la drum, de data aceasta aveam sa trecem prin centrul insulei unde se afla si intrarea spre Hades... va mai aduceti aminte de Ulise, da aici in mijlocul insulei Sicilia se afla intrarea catre împărăția umbrelor…oare vom reusi sa o traversam fara probleme? ... va urma


    [fb]
    ---
    Trimis de Pami* in 24.03.11 10:04:34
    Validat / Publicat: 24.03.11 10:35:31
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 5099 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Pami*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Prin Siracusa - orasul vechi cu influente venetiane
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25850 PMA (din 30 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    6 ecouri scrise, până acum

    webmaster77
    [24.03.11 10:48:20]
    »

    Avand in vedere ca in cadrul review-ului, impresiile despre hotel au o pondere foarte mica, si ca rubrica la care este postat review-ul este una "de calatorie", normal ar fi sa anulam notele date pentru capitolele cazare, servicii si masa. dar totusi, in cazul de fata notele acordate sunt relevante si pot fi utile asa ca am decis sa le lasam, ca o exceptie de la regula, pentru ca acestea sa nu se piarda, in lipsa unui review distinct pentru hotel.

    Pe viitor va rog sa tineti cont de faptul ca recomandam ca impresiile despre cazare (hoteluri, pensiuni, etc) sa fie postate intr-un review separat la rubrica proprie a obiectivului respectiv (care daca nu exista se poate defini foarte usor, fara probleme).

    Multumim!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Pami*AUTOR REVIEW
    [24.03.11 12:59:33]
    »

    Da, multumesc pentru tragerea de urechi; -) dar pentru ca acest hotel merita sa fie evaluat am sa mai dau inca cateva informatii importante:

    Nu se afla la mare si nici in apropierea vreunui obiectiv turistic (inafara de Muntele Etna)

    Nu se poate ajunge la el decat cu masina – chair si cu masina este foarte greu de gasit!

    Zona de wellness nu este accesibila copiilor sub 10 ani! ce placere! noi am avut norocul sa fim singuri in piscina!

    Restaurantul este pe parcurs sa devina unul dintre restaurantele gurmande ale Siciliei – mancarea este excelenta dar si preturile sunt destul de piparate.

    Acest hotel nu este un hotel tipic pentru turisti – il recomand insa cu caldura iubitorilor de lux si relaxare.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmaster13
    [24.03.11 14:09:09]
    »

    am atasat aceasta melodie sper sa placa, se poate schimba!

    romanitzaa
    [24.03.11 18:13:02]
    »

    Eu am avut noroc ca in momentul in care am ajuns in Sicilia, m-am cazat intai in Catania, ulterior am vizitat Siracuza, Taormina, Palermo, Enna si parca n-am fost asa socata de culoarea acestui oras.

    Mie mi s-a parut foarte interesant!

    Sicilienii nu mi s-au parut asa mici de inaltime (poate mi-a scapat acest aspect), dar cred ca "mi-ar fi sarit in ochi" pentru ca eu am peste 1.70, iar partenerul meu aproape de 1.90.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    dorgo
    [28.03.11 20:11:55]
    »

    @Pami

    Ziceai la un moment dat, in legatura cu legenda insulei ciclopilor...

    "Si astfel ma cuprinse curiozitatea sa aflu mai multe despre aceasta legenda"

    Prin anii '70, a rulat filmul Ulise, in care acesta, la un moment dat, este facut prizonier, impreuna cu intreg echipajul sau, in grota ciclopului Polifem. (Ulise era interpretat de Kirk Douglas). Ulise ii spuse lui Polifem ca-l cheama "Nimeni". Intr-o seara, marinarii lui Ulise il imbata bine pe Polifem, ceea ce nu era un lucru anormal, dar ii mai turnara si o licoare in vin ca sa-i adoarma singurul ochi, ce statea deschis si cand dormea. Ulise pregateste un ţăruş lung a carui varf il inroseste in foc si cu el ii strapunge ochiul ciclopului. Acesta ajunge orb. Pentru ca marinarii sa nu evadeze, in fiecare zi, Polifem bloca intrarea in pestera cu un bolovan imens. Orb fiind, Polifem isi control turma de oi in fiecare dimineata la plecare si seara la sosire, mângâind spatale fiecarei oi... Erau singurele momente cand intrarea pesterii era deschisa... Ulise isi sfatui oamenii sa se acroseze cu mainile de blana oilor si sa se lipesca de burta lor. Astfel reusira sa scape si sa ajunga la corabie. Bolovanii aruncati de Polifem in mare, nu nimerira corabia. Cand venira ceilalti ciclopi sa-l intrebe pe Polifem...

    "Cine ti-a facut una ca asta? ", acesta le-a raspuns... "Nimeni! "... Din acel moment, ceilalti ciclopi il socotira nebun pe Polifem iar Ulise scapa cu bine si-o porni inspre alte aventuri...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Pami*AUTOR REVIEW
    [29.03.11 09:56:34]
    »

    @dorgo - multumesc pentru informatiile adaugate - filmul nu l-am vazut dar m-ar tenta sa-l vad acum dupa ce am fost acolo!

    @romanitzaa-toate reviewurile mele descriu realitatea! vazuta de mine; -) deci sunt foarte subiective.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    dorgo, Pami*, romanitzaa
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Sicilia:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061647176742554 sec
    ecranul dvs: 1 x 1