ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.03.2011
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Mannheim Germania
    ÎNSCRIS: 23.10.09
    STATUS: SENATOR
    DATE SEJUR
    FEB-2011
    DURATA: 10 zile
    cuplu fara copii
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    95.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 4 MIN

    Coasta abrupta abia incepe

    Ilustrație video-muzicală
    Mamma Mia Mà Maritare - :)
    TIPĂREȘTE

    Ziua 2

    continuarea review-ului Sicilia - intreaga Italie in miniatura

    Selinunte – Eraclea Minoa – Scale dei Turci – Castello Chiaramonte (Siculiana) – Agrigento (ca. 100 km, 4-5 ore cu multe pauze lungi pentru vizite)

    Astazi ne-am trezit devreme si dupa ce am luat un mic dejun tipic – o placinta umpluta cu branza dulce si o cafeluta foarte tare – am pornit la drum. Eu cu harta in mana incercam sa stabilesc cateva puncte de interes turistic pe care le-am putea vizita in drum spre Agrigento. Oprim scurt in Sciacca cu speranta ca poate vedem cateva dintre caravanele de carnaval – in cateva zile incepe carnavalul in Sicilia! dar din pacate inafara de cateva lampioane agatate pe strazi si ferestre impodobite nu vedem nimic. La doar cativa km departare o luam spre mare de data asta spre sit-ul archeologic Eraclea Minoa. Site-ul (4 EUR / persoana, de data aceasta cu bilet de intrare) este mic si doar cateva ruine acoperite se mai pot vizita. Singurul lucru care fac sa merite o deviere pana aici este insa coasta abrupta a marii cu stanci albe de calcar. Pe o plaja mica barbati insirati la pescuit. Fiecare are cel putin 4 undite aruncate in mare si asteapta linistit in scaunul sau fara sa faca conversatie. O atmosfera ciudata pentru Italia unde oriunde ai fi vezi doar barbati in grupuri povestind si gesticuland. La doar cativa km de aici se afla si scara turcilor “Scala dei turchi” o minune a naturii. Se pare ca pe vremea piratilor aceasta zona a fost folosita mai ales de turci pentru a ancora sigur – fiind un golf unde vanturile nu erau asa de puternice. Din pacate pentru a ajunge sa vezi aceste roci spectaculoase trebuie sa cobori (strada aflindu-se deasupra lor) cel putin 100 de trepte.

    Incepeam sa inteleg de ce sicilienii cu toate ca mananca toata ziua paste si pizza sunt de felul lor slabi, pai daca toata ziua urca si coboara…zona muntoasa din Sicilia ocupand peste 70% din suprafata. Cand te uiţi la aceste roci poti crede cu greu ca natura poate produce culori şi forme cum ar fi acestea. Contrastul puternic intre marea albastra şi stancile albe este uimitoare. Ne-am asezat pentru cateva momente savurand aceasta atmosfera liniştita incercand sa adun energia necesara pentru a urca la intoarcere cele 100 de trepte...

    Castelul Chiaramonte l-am vazut de pe strada cocotat pe varful unui deal si am intors din drum parca simtind ca este ceva deosebit. Urcand sus cu liftul - ce placere, dupa scarile turcilor imi cam tremurau genunchii- am descoperit in jurul unui mic parc cateva cladiri vechi din piatra grii. Se pare ca castelul se poate vizita dar nu am gasit nici un birou unde se vindeau bilete asa ca am intrat. Usile erau larg deschise si camerele mobilate cu mobile antice. Un pat cu baldahin, un budoar cu oglinda inramata in aur, o mica biblioteca cu carti prafuite. Pe masa aranjate frumos cateva armuri si pistoale vechi. Si intr-o vitrina, ce vad…pentru prima oara in viata mea o centura de castitate…pentru barbati! Ei asta da castel, se pare ca aici sunt femeile la putere.

    Ajungem dupamasa in Agrigento, din departare se vede orasul nou, modern sus pe deal si in fata orasului cateva temple rasfirate - asta sa fie minunata vale a templelor? Totul arata atat de sureal si pe urma ne si mai pierdem, necesitand mai mult de o ora pana ajungem la hotel.

    Acuma cum va povestesc voua imi dau seama cat de multe am vazut intr-o singura zi. Pentru ca cum am ajuns in hotel nu ne-am lenevit in camera sau imbaiat in piscina acoperita a hotelului, nu! am pornit-o din nou la drum sa vizitam valea templelor. (10 EUR cu intrarea inclusa in muzeu)

    Cred ca in vara la temperaturi de peste 35 de grade nu este chiar placut sa faci o plimbare prin acest areal, dar la sfarsitul lui februarie zona dintre temple este o livada imensa de pomi in floare. Nu am sa va mai povestesc despre temple, care icepeau sa se repete in forma, marime si architectura ci de livada aflata intr-o vale intre acest areal si orasul modern – denumita si Garden of Eden! La inceput m-am cam speriat cand am vazut ca trebuia din nou sa cobor pe o poteca ingusta si abrupta – dar ajungand jos in vale si plimbandu-ma printre pomii plini de roade de portocale si lamai m-am simtit cu adevarat ca in paradis. Aici se pare ca o firma olandeza foloseste aceasta livada pentru a cultiva si a experimenta cu noi soiuri de portocale. De la soiuri dulci, zemoase pana la soiuri acrisoare sau amarui. Si fiecare soi avea o denumire speciala. La intrare ni s-a atras atentia ca nu avem voie sa mancam din pomi dar la vederea acestei abundente nu m-am putut abtine. Cea mai buna portocala pe care am mancat-o avea pulpa de o culoare rosie ca sangele si era zemoasa fara pielite si coaja dar cand am citit numele agatat de pom m-am cam speriat putin: eram in gradinile paradisului si mancam din fructele delicioase interzise care se numeau “inferno” …

    dar va pot linisti... urmeaza si ziua a treia...

    ## end review sc

    [fb]
    ---
    Trimis de Pami* in 18.03.11 18:18:32
    Validat / Publicat: 18.03.11 19:09:30
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 4579 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Pami*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Coasta din imprejurul site-ului archeologic Eraclea Minoa
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20000 PMA (din 23 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    2 ecouri scrise, până acum

    webmaster13
    [19.03.11 09:08:12]
    »

    Va propun sa calatoriti alaturi de @Pami si in pasi de dans !

    Melodia postata se poate inlocui!

    creivean
    [19.03.11 20:18:19]
    »

    Am vrut să spun câte ceva şi aici, dar după ce am văzut P08, m-am oprit brusc. Nu mai am voce decât să-ţi spun: Felicitări! )

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Sicilia:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.16556692123413 sec
    ecranul dvs: 1 x 1