Hristos a înviat!
Salut, am revenit cu sugestii și ponturi de shopping în Madrid. Nu sunt o persoană cheltuitoare și sunt chibzuită cu banii, de câțiva ani buni am cam umblat prin vestul Europei și știu exact ce doresc să cumpăr, îmi place să merg prin magazine și să văd cât mai multe înainte de a face vreo achiziție, mai ales că ofertele sunt super bogate, branduri peste branduri, magazine peste tot.
Am fost la Madrid și nu aveam mari așteptări în legătură cu cumpărăturile, dat fiindcă scopul principal al vizitei era cu totul altul și pentru că perioadele de reduceri adevărate în Spania sunt cele din ianuarie - martie și din iulie - august, totuși vorbim despre o capitală europeană, așa că nu am disperat. Și nu m-am înșelat deloc, chiar am fost plăcut surprinsă de ceea ce am găsit la fața locului.
Am început vizitele la magazinele de pe Gran Via care fiind o arteră principală este plină de hoteluri, restaurante și mai puțin de magazine cu haine sau accesorii, totuși sunt ceva branduri de vizitat, noroc că era prima zi și știam că voi avea multe altele de vizitat. Am hotărât ca a doua zi să intrăm în forță în zona comercială a Madridului și să îmbinăm shoppingul cu vizitatul obiectivelor turistice, zis și făcut, am luat metroul până la stația Tribunal și am intrat pe Calle de Fuencarral, raiul shopperilor, stradă comercială prin definiție, pe stânga și pe dreapta magazine după magazine, branduri pentru toate gusturile și buzunarele, reduceri de până la 30 % :), am avut ce vedea și posibilitatea de a lua decizii bune pentru buget. Strada se termină la intersecția cu Gran Via, așa că dacă ai văzut ceva fain cu o zi înainte te poți întoarce pe superbul bulevard pentru achiziție.
A treia zi am hotărât să mergem pe jos de la cazare (10 - 15 minute) până la stația de metrou Nuevos Ministerios, unde am văzut că este un centru comercial El Corte Ingles Castellana (rețea de magazine în toată Spania, care are în portofoliu sute de branduri!), iar când am ajuns acolo mi s-a luminat fața de cât de mare și plin de oportunități era!!! Trebuie să ai pantofi comozi în picioare, timp, bani și un partener înarmat cu muuuultă răbdare, eu le aveam pe toate, așa că, la treabă, de la subsol la ultimul etaj, de la doamne la domni, există restaurant, magazin alimentar, tot ce vrei. Am mai vizitat centre El Corte Ingles, dar acesta este cel mai mare și mai complex din cele vizitate de mine, în imediata apropiere mai puteți găsi pe Calle de Orense alte magazine ale unor branduri internaționale, precum și restaurante, + bonus, la câteva minute de mers pe jos este stadionul Santiago Bernabeu, așa că domnii și copii pot vizita stadionul în timp ce doamnele își fac cura de cumpărături! :)
Sper că v-am fost cât de cât de folos cu aceste sugestii de shopping, vă mulțumesc pentru atenție.
Cam atât din Madrid, adios.
Trimis de PușaM in 12.05.24 13:47:50
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (PușaM); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Vacanța în Madrid, MADRID" (deja existentă pe sait)
@PușaM: Dacă mai ajungeți pe acolo cu gând de shopping, vă recomand cartierul Salamanca.
De la stațiile de metrou Serrano și Velazquez, pornind către nord, străzile situate între Calle de Serrano și Calle de Velazquez formează un dreptunghi care înseamnă Paradisul doamnelor și Infernul domnilor .
Vorba dvs, doar să existe bani, timp și pace în suflete.
- Apr.2024 City break la Madrid — scris în 05.05.24 de PușaM din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Feb.2024 Vizita in Madrid - Spania — scris în 28.02.24 de delinyka din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Acestea sunt doar impresii ale mele, nu sunt sfaturi — scris în 16.01.24 de Jimmy1 din TIMIşOARA - RECOMANDĂ
- May.2023 In minunatul Madrid!!! — scris în 25.05.23 de Catalina E din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 Parque del Retiro – plămânul verde din Madrid — scris în 21.07.23 de k-lator din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 Madrid - Inima Spaniei — scris în 07.07.23 de k-lator din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Cateva zile de primavara la Madrid — scris în 04.07.22 de Patrim din BRAşOV - RECOMANDĂ