GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Citatul zilei: Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc citesc doar o pagină – Sf. Augustin
Trei insule am vizitat în Seychelles și în fiecare dintre ele am stat câte trei zile. Asta a fost doar așa pentru prima oară, pentru a vedea cât mai mult din această superbă țară insulară. Dacă aș mai ajunge vreodată pe-acolo, probabil m-aș limita la una, maxim două insule. Zborul acesta din insulă în insulă, îți mănâncă multe resurse atât de timp, cât și de bani și nu apuci să te bucuri prea mult de niciuna dintre ele.
Deci după Praslin (vezi impresii) și La Digue (vezi impresii) a urmat în mod firesc insula Mahe, unde este și aeroportul internațional și de unde trebuia să plecăm spre casă. Ultimele trei zile le-am petrecut pe Mahe și aici m-am simțit cel mai bine. Toți care ajung în Seychelles vorbesc doar despre La Digue ori despre Praslin, despre Mahe auzi mult mai puțin.
Mahe este cea mai mare insulă din Seychelles cu o suprafață de 157 kmp și o polulatie de aproximativ 77.000 de persoane, adică 86% din populația totală a țării. Este situată în nord estul Seychelles pe partea mării Somaliei din Oceanul Indian. Tot aici pe insula Mahe se află și capitala statului, Victoria. Insula a fost numită după un fost guvernator francez al insulei Mauritius, pe nume Bertrand Francois Mahe.
Dar să vă povestesc și ce am făcut noi pe-acolo. Ei bine în jurul prânzului aveam ferry din La Digue spre Mahe. Biletele la acest drum au fost si cele mai scumpe și anume 216 euro pentru trei persoane. E drept și drumul a fost mai lung, deoarece întâi treceam si prin Praslin ca să mai luăm și de acolo ceva călători. Am avut ceva peripeții cu transformarea voucherului de călătorie în bilet, deoarece nu găseam biroul de turism. Norocul meu cu amica româncă întâlnita în Pakistan pe nume Ileana, bună vorbitoare de franceză, care a reușit să ne dea direcția corectă. Acolo la ghișeu am dat de o doamnă tare ciufută, care ne tot cerea acte, mie nu-mi mergea netul, până la urmă cu greu ne-a eliberat biletele mult așteptate. Nu era mare problemă, doar că pierdeam ferry si îmi era să nu ne pună să cumpărăm alte bilete.
Drumul până în Mahe a fost mai lung și a decurs fără incidente majore pentru noi. Jumătate din cei de pe vas vomau din pricina tangajului mare al vasului, dat de valurile mărișoare, noi din fericire nu am avut probleme.
Am ajuns în fine la portul din Mahe, unde ne aștepta un șofer cu o altă mașină închiriată. Tot un Hyundai i10, doar că de data asta nou și un pic mai ieftin, doar 45 de euro pe zi. Singura problemă era că trebuia să o aducem în ultima zi, tot la ora la care am luat-o și anume la ora 16, altfel mai trebuia să plătim o zi. Problema era că noi aveam zborul la nouă seara, dar asta era, am cheltuit destul și nu vroiam să mai cheltui suplimentar, pentru doar două ore.
Deja eram foarte familiarizat cu condusul pe partea opusă a drumului și cu toate că era un trafic mult mai consistent, nu am avut niciun fel de problemă. Aici am fost cazați în zona de nord vest a insulei, chiar în parcul național Morne Seychelles National Park la Waterfall Acomodation. Cazarea la Waterfall Acomodation a fost una dintre cele mai faine cazări avute la viața mea, dacă nu cea mai faină. Cert este că nu-mi mai venea să plec de acolo, dar despre asta o să fac cu siguranță un articol separat. Problema majoră era cu drumul până acolo, deoarece era cocoțată sus pe-un deal și drumul până acolo era extrem de abrupt. Era greu și la urcare si la coborâre și cu mașina, dar și pe jos. Pot declara cu mâna pe inimă că pe un așa drum abrupt asfaltat, eu nu am mai fost vreodată. Dar priveliștea de acolo făcea toți banii, așa că până la urmă a meritat efortul.
Dar de ce mi-a plăcut mie atât de mult în Mahe? Ei bine fiind o insula mult mai mare, chiar aveai ce face. Mai multe magazine, mai multe restaurante, mai multe activități. De exemplu în afară de plajă puteai face mici drumeții, pe trasee montane. E drept că cel mai înalt vârf de pe insulă, nu are decât 900 de metri, dar pornit de la 0, de la malul mării înseamnă ceva. Noi nu eram pregătiți pentru ascensiuni montane, nu aveam echipament specific, așa că nu am încercat această activitate. Cu regret pot spune, deoarece natura aici era foarte variată și existau o serie de plante endemice, plante ce din nefericire doar aici se mai găsesc.
Toată insula este îngrijită este o adevarata grădină exotică luxuriantă. Drumurile sunt tot cam înguste, dar sunt de calitate și fără gropi. Chiar este foarte îngrijită și curată această bijuterie din mijlocul Oceanului Indian.
Evident având mașină închiriată ne-am mișcat destul de mult, ca să vedem cât mai multe lucruri frumoase, din această insulă. Norocul meu că m-a ținut foarte bine netul, că altfel și acum mă învârteam pe-acolo. ; -)
Plajele erau nenumărate, dar noi am ales să mergem doar pe două dintre ele. E drept la unele dintre ele aveau acces doar clienții resortului, care o deserveau. Prima pe care am ales-o să o vizităm era mai îndepărtată de noi, am făcut cam 50 de minute cu mașina de la hotel.
Anse Boileau Beach este o plajă lungă de 2000 de metri și lată de vreo 15 metri. Este o plajă destul de ușor accesibilă, am găsit și locuri de parcare, unde sunt destul de mulți turiști, deoarece sunt multe hoteluri sau pensiuni ce au deschidere la ea. Sincer nu era așa pe gustul meu. Puteai face baie în apă intrarea era lină, doar că era cam mare agitatie, cu diverse ambarcațiuni gălăgioase. Spectacol zilnic aici este să vezi cum trag pescarii năvodurile întinse dimineața devreme în larg. Mulți turiști se bagă să ajute să tragă de parâma groasă. Evident că m-am bagat să-i ajut și eu preț de vreo 15 minute. Aici pe această plajă vezi o mulțime de turiști și îți dai seama ca nu ești chiar singurul parașutat acolo. Am petrecut cam jumătate de zi la această plajă.
În schimb ne-a plăcut foarte tare Grand Anse Beach o plajă lungă și aproape pustie. Era situată la doar 15 minute de mers cu masina, de pensiunea noastră. Era o plajă foarte lungă unde ne-am putut bucura în voie de plajă și de baia în Oceanul Indian. Am parcurs-o pe toată pe jos și drumul dus întors a durat mai bine de o oră. Dar ce frumos este să te plimbi pe o plajă pustie, asta în mijlocul unui oraș locuit!!! Chiar lângă era o școală primară și chiar mă gândeam ce greu poate să fie să-i ții pe copiii ăia, cu gândul și cu corpul la ore! ; -)
Evident că nu aveam cum să nu facem și o vizită, în frumoasa capitală Victoria. Am mers acolo special pentru a găsi și cumpăra suveniruri pentru acasă. Nu aveam cum să nu intrăm și într-o piață locală, să ne pierdem printre tarabele cu fel de fel de fructe ori mirodenii exotice, să ne bucurăm de festivalul de arome, culori, dar și gusturi.
Am umblat fără nicio țintă și în fața ochilor și la un moment dat ne-a răsărit în față un templu hindus, pe care nu aveam cum să-l ratăm. Există o mare comunitate de indieni în Seychelles, de altfel toate magazinele locale sunt cu patroni și vânzători indieni, semn că sunt buni comercianți.
Cel mai greu în sejurul nostru de trei zile din Mahe, a fost să ne desprindem de pensiunea absolut minunată. Priveliștea si condițiile de acolo erau de nota 10 plus și nu-ți venea să te mai desprinzi de acolo. Ce apusuri de soare am putut prinde. Ce valuri erau la baza muntelui? Și câți surferi erau pregătiți să aștepte valul perfect. Și ce liniște era acolo!!! Minunat, chiar nu o să pot descrie în cuvinte sentimentele ce ne-au încercat acolo.
Trei zile și trei nopți au zburat ca vântul! Așa e când te simți foarte bine într-un anume loc. Ne-am luat la revedere și am pornit spre aeroport cu gândul să predăm mașina la timp. La jumatea drumului spre aeroport, sus pe munte, pe serpentine s-a năvălit peste noi o ploaie de vară torențială. Nu că ploua cu găleata, ploua cu butoiul, dacă pot spune așa. Cu toate că ștergătoarele mergeau la maxim, nu se vedea mai nimic. Chiar mi-a fost tare frică atunci cu drumurile astea înguste ale lor. Nici nu aveam unde să opresc să aștept, să se termine ploaia. Cu greu și cu morcovul adânc înfipt, am ajuns la aeroport să predăm masina. Aici agentul de închirieri a vrut să ne facă să mai plătim o zi în plus, pentru că chipurile ziua de închiriere începe și se termină la 7 dimineața. Doar că nu i-a mers cu mine, dar ne-am certat vreo jumătate de oră. Așa că atenție, la neatenție. Așa cum a început sejurul meu în Seychelles cu un sofer care vroia să mă fure, așa s-a și terminat. Povestesc astea ca să vă dați seama că nici în Paradis, nu sunt toate lucrurile roz.
Cert este că pentru mine și familia mea a fost cea mai tare vacanță. Și asta în principal datorită frumuseții locului, ceva foarte greu de întâlnit prin alte părți, drept pentru care vă recomand cu drag această destinatie exotică de mare, plajă, dar și mici drumeții.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Ne-am simțit foarte bine în Mahe, cu siguranță la asta a contribuit și cazarea excepțională pe care am avut-o!
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Mahe fiind o insulă mare abundă de atracții turistice.
Trimis de robert in 19.06.23 10:09:21
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SEYCHELLES.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Faine pozele, în special cele cu plaje!
P20 nu am înțeles-o, ce era, un OZN?
@elenaadina: mersi frumos! Se vedeau 2 luni, probabil era doar o iluzie optică!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2022 O vacanta deosebita — scris în 25.07.22 de Roxelly din OTOPENI [IF] - RECOMANDĂ
- Oct.2020 Seychelles pe timp de pandemie — scris în 04.12.20 de ascarlat din DUBLIN - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Un vis implinit — scris în 04.08.19 de mihai.panait din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jan.2016 Seychelles - Mahe — scris în 24.07.16 de ascarlat din DUBLIN - RECOMANDĂ
- May.2013 Un mic paradis in Oceanul Indian - Mahe island (I) — scris în 25.05.13 de roxana.tomina din DUBAI, U.A.E - RECOMANDĂ
- Feb.2013 O săptămână pe Mahé — scris în 09.11.15 de olesea13 din GALATI - RECOMANDĂ