GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Inainte de sosirea noastra Claudiu (clau70) deja discutase despre excursiile cu barca pe care urma sa le facem, asa ca a doua zi dimineata la ora 9:30 eram deja in fata pensiunii.
De data asta am plecat cu Bogdan, un tanar simpatic, vorbaret si bun cunoscator, la randul sau al Deltei. Acelasi tip de barca ca si cea cu care plecasem cu o zi in urma spre Perisor, doar cu un motor mai puternic, lucru total neimportant pentru calatoria ce urma sa inceapa, avand in vedere locurile ce urmau a fi vizitate.
Ca o paranteza, si fara a dori sa fac neaparat reclama gratuita celor de la Laguna Albastra, din tot ce am vazut la debarcaderul Murighiol, barcile acestea cu care am mers noi sunt cele mai moderne din tot ceea ce era acolo. Banchete si scaune din piele de culoare crem, acoperite in intregime, deci toate conditiile inceperii unei incursiuni in 'Lumea Apelor"! :)
Dupa ce ne-am luat in primire vestele si ne-am echipat cu ele am urcat in barca, de aceasta data zece persoane si am parasit debarcaderul de la Murighiol. Dupa ce am iesit in Dunarea veche, pe canalul Sf Gheorghe, am mers cativa km pana am ajuns la localitatea Uzlina.
De aici, intrand pe canalul Uzlina am ajuns pe lacul cu acelasi nume. Acest lac este unul dintre cele mai frecventate turistic, din aceasta zona, asta datorita peisajelor naturale superbe si a biodiversitatii de aici. El se afla intr-o arie naturala protejata a Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii, datorita coloniilor de pelicani ce traiesc aici. In partea nordica, dinspre Lacul Isac este o zona foarte buna pentru pescuit insa atentie! Cei care doresc sa faca acest lucru trebuie sa obtina un permis special.
Lacul nu este deloc adanc, apa nedepasind 1,20 m. Este insa o feerie compusa din multimea de nuferi albi si galbeni care se intind pe suprafete mari de apa, alternanand cu pelicanii, stand linistiti si asteptand ca plasele ce au fost montate ici-colo de pescari sa dea semne de “viata” dupa care sa isi ia “partea” :)
Traseul l-am continuat apoi intrand pe lacul Isacov sau Isac, mai popular. Splendorile incepute o data cu intrarea in labirintul canalelor se continuau mai pregnant, adevarate insule de nuferi albi si galbeni, infloriti, diversitatea de pasari care zburataceau de colo -colo, culoarea de un albastru ireal a apei invaluita de razele soarelui din ce in ce mai intense (ne apropiam de ora pranzului) si verdele crud al stufului si al vegetatiei coroborat cu malurile verzi ornate cu copaci umbrosi, aratandu-ti parca ca Raiul s-a mutat aici!
Lacul Isac este una dintre cele mai cautate destinatii de pescuit din aceasta zona a Deltei Dunarii, motiv pentru care aici veti vedea si foarte multe barci si barcute. Le veti putea deosebi pe cele de pescari de celelalte pentru ca primii sunt axati pe partea dreapta si cea stanga a intrarii pe lac venind dinspre Uzlina, iar ceilalti ii privesc si ii fotografiaza! | :)
Cea mai de succes barca mi s-a parut a fi una in care barcagiul-ghid era si pe post de montator al momelii in ace pentru trei fete imbracate -dezbracate care prindeau peste pe banda rulanta … Asa ca si momeala are rolul ei! Care peste nu ar fi vrut sa fie prins de ele!? ;))
Lacul este foarte intins, apa este la fel de mica ca si pe celelalte canale, iar cei care merg cu barcile pe aici trebuie sa circule cu atentie sporita, la tot pasul existand pericolul ca elicea motorului sa se incurce in vegetatia deasa ce se afla pe fundul apei sau, si mai rau, sa loveasca multele cioturi ramase din copacii care au fost si nu se vad foarte clar.
Din lacul Isac in lacul Isacel se intra aproape imperceptibil, doar un 'zid' rar de stuf despartindu-le. Este la fel de propice partidelor de pescuit, dar care parte oare din acest imperiu al apelor Deltei nu are peste? Bine, daca vom asculta povestirile celor care ne duc sa vizitam aceste minunatii, vom afla ce jaf, la propriu a fost prin aceste tinuturi cu ani in urma! Acum insa lucrurile au inceput sa revina pe fagasurile normale sub atenta supraveghere a autoritatilor.
Am vazut si noi in periplul nostru una sau doua barci ai caror ocupanti, din spusele lui Bogdan erau cei care supravegheau lacurile. Si lacul Isacel este plin de nuferi, cam toata zona, incepand cu canalul Uzlina, fiind suprasaturata de acestia. Privelisea oferita de acestia insa, face toti banii!
Din lacul Iascel, dupa ce am parcurs o portiune ingusta de apa, strajuita de multe salcii inalte si batrane deopotriva, am intrat pe lacul Durnoliapca. Am inteles, din spusele lui Bogdan ca este lacul cel mai populat din cele vizitate de noi, de pasari din diferite specii. Undeva in departare am putut vedea o colonie foarte numeroasa de lebede, insa locul unde se retrasesera era aproape inaccesibil cu barca, de aceea nici nu am incercat sa ne mai abatem din drum.
Pentru a le vedea insa in toata splendoarea lor trebuie ajuns pe ape dis de dimineata. Atunci puteti vedea sperioasele lebede ducandu-si puii dintr-un loc in altul, cu 'lebadoiul' infuriindu-se daca i se pare ca te-ai apropiat prea mult de familia sa, cu ratustele zorite zgomotos de mama sa o urmeze, apoi galagiosii pescarusi, berzele, cufundacii, cormoranii, toate aceste vietati si multe altele, animate de racoarea diminetii isi rezolva toate treburile zilnice in cateva ore, dupa care se retrag in desisurile si ascunzisurile intinderilor de stuf, departe de ochii curiosi ai turistilor.
Navigand pe acest teritoriu al apelor, la aceste ore insa vei uimit si totodata dezamagit de linistea suspecta si de lipsa multitudinii de specii de pasari pe care le-ati vazut in pozele altora sau in reportaje. Bogdan ne-a mai spus insa ca si canalele Deltei sunt intr-un fel, impartite pe categorii: cele care abunda de vegetatie, cum sunt acestea pe care le-am parcurs si altele cu pondere covarsitoare a pasarilor. Asadar, daca ajungeti in Delta, nu o faceti doar pentru doua-trei zile, asa cum am facut noi, pentru ca va sunt cu totul insuficiente si parca mai rau va 'indarjesc' sa va intoarceti si sa vizitati ceea ce nu ati apucat la prima expeditie! Asta s-a intamplat acum, pentru ca pe drumul de intoarcere catre pensiune deja faceam planuri si socoteli pentru programarea unei noi expeditii in Paradis!
Din lacul Durnoliapca am ajuns din nou pe bratul Sf Gheorge, indreptandu-ne spre locul de unde au inceput aventurile noastre, Murighiol. Si canalul care duce spre debarcader este unul foarte dragut, aici putand fi vazute multe pensiuni cu pontoane pentru pescarii care sunt cazati acolo si cu locuri de plaja deopotriva, cu mese unde se pot lua gustari, sau se poate bea cafeaua dimineata si berea/vinul, etc in tot restul zilei, cu locuri umbroase pentru cei care vor sa stea pe malul apei dar nu in soare, intr-un cuvant tot ceea ce isi doreste cineva pentru a-si face perfecta sederea acolo.
Durata unei astfel de plimbari este de aproximativ trei ore, iar pretul se incadreaza intre 50-60 ron persoana. Merita insa toti banii, si v-o recomand cu cea mai mare placere!
Voi posta si cateva poze din cele multe facute in aceasta plimbare, insa dupa cum stiti foarte bine, imaginile foto, indiferent de cine ar fi facute nu se vor compara niciodata cu ceea ce veti vedea cu proprii vostri ochi!
Vacante si drumetii multe si frumoase! In fond, cu asta ramanem, cu poze si amintiri!!!
P.S.Cea mai frumoasa poza pe care am facut-o ramane in opinia mea cea cu nr 9 (cu broscuta) .A stat la poze ca o adevarata diva! ????
Trimis de iulian68 in 05.07.18 15:32:32
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în #EXCURSII și CĂLĂTORII.
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulian68); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Excursii în Deltă, #EXCURSII și CĂLĂTORII - DELTA DUNĂRII" (deja existentă pe sait)
@iulian68: Din nou o plimbare frumoasă prin Paradisul Deltei.
Și DA, poza 9 este superbă...
Felicitări pentru poze, foarte frumos ai surprins păsările, broscutele, nuferii... ce mai o feerie.
Și da, ai dreptate doar o plimbare prin Deltă nu este suficientă.
Și eu mai vreau.
Toate cele bune.
@ANILU:. multumesc pentru aprecieri, eu deja caut o perioada in care sa revin! ???? Nina care a fost pt prima oara abia asteapta!
@iulian68: Foarte frumoasă excursie, pozele sunt superbe!
Mie îmi place poza 35
Vezi tu, când am fost in Deltă, eu și copilul am sărit in apă, ne-am bălăcit și ne-am distrat. Domnul C stătea pe vaporaș, se uita la noi îngrozit și ne spunea că nu are cum să ne salveze, el nu intră in apa aia murdară, cu șerpi și multe ierburi care se încolăceau de picioare
Să îl intrebi, să vezi că nu te mint
Tare ne-am distrat pe seama lui, a stat numai in sala motoarelor de frică să nu se răstoarne barca.
Iar când am fost la lipoveni, la cherhana, mă păzea de frică să nu mă violeze ăia in timp ce mă distram cu o știucă
Și multe alte amintiri haioase... păcat că n-am putut veni și noi atunci in Deltă
@iulian68:
I-ai căzut cu tronc la broscuţă, clar, la cum te priveşte... ????????
@elviramvio: Da, sa stii! ????????Am facut trei poze până s-a miscat!
@krisstinna: Domnul C e cu mine la cafea. A inceput sa-mi povesteasca! ????????????
Foarte frumos povestit Iulian. Excursia asta am facut-o si noi cu o saptamana inainte cand am fost la Dunavatul de Jos. A fost prima excursie in Delta si a fost impresionanta, chiar daca n-am vazut foarte multe pasari. A doua zi am fost la plaja Perisor iar dupa pranz am fost la Gura Portitei.
Ne-a parut rau ca n-am putut veni cu gasca, poate ne iese data viitoare.
Ca totdeauna frumos scris. Ai atatea comori de povestit şi câtiva ani- cunosc motivul- n-ai scris nimic. Acum a venit timpul sa recuperezi.
@Denisa13: Nu am stiut ca ati fost inaintea noastra! Pacat ca nu s-a potrivit... Despre pasari, din cate am inteles, nu pe traseele facute de noi abundau...
@Michi: Sarut mana mama Michi, datorita imboldurilor tale scriu! Doar ca e mai greu sa ma impart acum... ????
Excelenta recenzie. CEa mai frumoasă poza e cea cu cormoranul si cea in asteptare, in umbra, de fapt toate. Ai surprins foarte frumos fiecare vietate nu numai broscuta. M-a placut si prezentarea in detaliu ă fiecărui lac vizitat. Felicitari! Votat cu drag...
@aurora56: Multumesc mult! Voi, cunoscatori in detaliu ai acelor zone sunteti cei mai in masura sa apreciati! ????
@iulian68: Frumos intradevar totul si ai dreptate cu poza cu brocuta, o poza buna de desktop, dar si P15 mi-a placut.
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Sarut mana, multumesc mult pentru ecou si aprecieri!
@iulian68: Ce surpriză plăcută să revăd, prin cuvintele tale, frumusețea Deltei! Este excursia la care am participat și eu. Multe emoții și trăiri mi-au trezit articolul tău! Mulțumesc mult pentru readucerea în reverie!
Să-ți iasă pasența cu viitoarea excursie, ca să ne povestești din nou!
@Zoazore: Zozo, tu ma citesti si ma votezi intotdeauna cu drag! Am sa mai scriu, inca nu am terminat cu "tolba"! Mai am ceva cu Parga, apoi Lefkada si cele cateva iesiri prin Romania, ca tare e frumoasa! De la anul, dupa Croatia si Kefalonia, nu mai fac decat city break-uri, in rest Româmia de-a lungul si de-a latul! Multe salutari si urari de bine! Desigur, si lui Stefan! ????
@iulian68: Stii foarte bine ca, daca destinatia ma atrage, am sa citesc si-am sa votez penita de-a scris. Cu mare drag, mereu!
Salutari Ninei si va mai astept!
@Zoazore: Te" pupăcim " si noi, sper sa ne revedem curând!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2021 Delta Dunării - clipe de neuitată vacanță — scris în 15.09.21 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Delta Dunării — De la Murighiol la Caraorman și Sfântu Gheorghe — scris în 04.08.21 de malganis din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Am supraviețuit în Deltă, etnicilor… pentru scurt timp! — scris în 05.03.21 de k-lator din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Hai hui prin Deltă - Sacalin, Caraorman și Sulina — scris în 15.11.20 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 [Dunavăț] Prima iesire in familie pe Delta — scris în 01.09.20 de Aecrim17 din BACAU - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Delta Dunării Da sau NU?! (2) — scris în 03.08.20 de KSV din TULCEA - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Delta Dunării - Da sau NU?! — scris în 03.08.20 de KSV din TULCEA - RECOMANDĂ