Un enigmatic apus de soare sangeriu
Ce-a cuprins tot cerul, norii si marea
Cu doi indragostiti pe-un tarm pustiu
Cu-a lor iubire ce-atinge departarea
Imbratisati pe un ponton si el ruginiu
Iata ce-a aparut in zatul meu de cafea
In dimineata asta de octombrie tarziu
Sa fie vis, realitate sau totul e aiurea?
Apoi un pescarus batu la geamul meu
Eu l-am intrebat, natang: “Zi-mi sincer
Acel om din cafea, nu eram chiar eu? ”
Dar el... s-a ridicat indiferent spre cer.
Lasandu-ma prada indoielii si stingher
Pasarile n-au nevoie nicicand de vize
De bilete, de pasaport sau de valize
Atunci cand libere ratacesc prin lume
Si trec senine peste granite si bariere
Ce ne-au adus numai lacrimi si durere
De-a lungul preacivilizatei noastre ere
Dorgo
Trimis de dorgo in 15.11.10 16:08:46
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în #EXCURSII și CĂLĂTORII. A mai fost în/la: cam peste tot
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Departe fiule, chiar la Sulina,
Peste trecut s-aşterne... ruina!
asa-i @ santana, pe Sulina am fost dar
trecut-au repede anii,
si dusu-mi-s-au banii
Delta-mi pare departe
o vesnicie ne desparte
dar raman cu versurile
ce-mi incanta visurile
@ web... n-ai cumva "Barca pe valuri plteste usor... " cantata de Corina Chiriac? Mersi anticipat!
sunt impresionata! un adevarat artist!
iar fotografiile sunt... fara cuvinte...
fotografia 8 am salvat-o deja pe desktop
felicitari!
Regret că nu pot puncta fotografiile, sunt, într-adevăr, deosebite.
@ valimi, asa-i... dar m-am intins cu vorba pentru c-aveam si poza cu ceasca de cafea si cea cu pescarusul... asa c-am mai adaugat niste versuri... acest gen de pseudo-review-il postez doar ca sa-mi mai acord o pauza mie (si poate si unor useri) in fata avalansei de info turistice care vine, vine, vine, pe monitor... o poezie si cateva fotografii necomentate, e, fata de un review, aidoma unui hai ku... adevarul e ca o fotografie reusita poate sa-ti spuna mai multe lucruri decat citesti intr-un roman, dar totodata se poate scrie si un roman despre un musuroi de furnici sau despre o salcie plangatoare din Delta...
M-am gandit ca aceste superbe versuri trebuie insotite de o melodie, asa ca am ales ceva, sper sa placa propunerea mea timida!
fotografiile sunt extraordinare, nu stiu daca este un rasarit sau un apus de soare dar este demn de o expozitie de fotografii! superbe, repet! Delta e unica, o bogatie aparte pe care insa nu stim sa o pretuim! felicitari!
@santana,
La Sulina, intr-o barca,
Pe Sa (n) tana il vad, parca!
@Motaneata
Metafizic si salbatic,
Ascultand ceresc (! ?) indemn,
Peste versul tau salbatic,
Bat cu slova mea de lemn!
@santana,
Esti Santana sau satana,
te intreb, de la obraz.
Doamne 'mi murdarii sutana,
Nu mai iese nici cu... praz!
Dragii mei, ce ziceti de o rubrica pe forum unde sa va duelati in versuri? Nu de alta da o dam in cenaclu literal si aici e vorba de altceva.
@motaneata
Poa' sa-si schimbe blana,
Imbracandu-se-n matase,
Santana-i tot satana
In c (o) arne si oase!
- Sep.2021 Delta Dunării - clipe de neuitată vacanță — scris în 15.09.21 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Delta Dunării — De la Murighiol la Caraorman și Sfântu Gheorghe — scris în 04.08.21 de malganis din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Am supraviețuit în Deltă, etnicilor… pentru scurt timp! — scris în 05.03.21 de k-lator din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Hai hui prin Deltă - Sacalin, Caraorman și Sulina — scris în 15.11.20 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 [Dunavăț] Prima iesire in familie pe Delta — scris în 01.09.20 de Aecrim17 din BACAU - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Delta Dunării Da sau NU?! (2) — scris în 03.08.20 de KSV din TULCEA - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Delta Dunării - Da sau NU?! — scris în 03.08.20 de KSV din TULCEA - RECOMANDĂ