ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.08.2020
DE KSV
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Tulcea
ÎNSCRIS: 04.01.16
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2020
DURATA: 1 zile
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Delta Dunării Da sau NU?! (2)

TIPĂREȘTE URM de aici

Bine v-am regăsit la a doua parte a călătoriei în Delta Dunării!

Dacă în prima parte a călătoriei totul a fost” roz” , din păcate, trebuiau să existe și lucruri neplăcute, anormale,” românești” în această incursiune.

După ce am părăsit schitul Sf. Atanasie în jurul orei 12 ne-am îndreptat spre Pădurea Letea. Am mers în continuare pe canale liniștite, fără agitație, sau scamatori care să pună oameni sau animale în pericol. La un moment dat, la o distanță apreciabilă (peste 500 m), am văzut vreo 5 șalupe care se îndreptau hotărîte către pădure. Era absolut fascinant modul în care le urmăreai cu privirea, pînă la un moment în care aveai efectiv senzația că sînt înghițite de un vortex invizibil. De fapt, acestea intrau pe un canal care avea cca. 3 m lățime, tăiat direct în stufăriș și se pierdeau instantaneu.

După aproximativ 2 km de mers pe canal, am ajuns la două pontoane, la care șalupele debarcau” plimbăreții” și părăseau imediat pontonul pentru a-i face loc alteia. Înghesuiala era cu atît mai mare, cu cît, cu doar o zi înainte,” colindătorii” de la ANAF fuseseră în zonă, iar” activitatea” celor de acolo, fusese logic, întreruptă, deci aveau de recuperat. Și au recuperat maxim de la noi, cei care am ajuns acolo. Pentru un drum de cca 4 km pe care l-am avut de parcurs cu niște” mașini” modificate pentru” saffari” am plătit 20 de lei / persoană.

Am intrat în Pădurea Letea și după vreo 600 m (aproximativ) am oprit într-o” parcare” , am debarcat, iar un” ranger” , sau ce-o fi fost, ne-a taxat cu 5 lei pentru intrare în pădure (a fost singurul care ne-a dat bilet, la mașină nu am primit).

Am mai mers vreo 20 m, unde am văzut un stejar care avea” probabil 500 de ani” după spusele ghizilor, am avut onoarea să vedem un spectacol dat de caii sălbatici care au venit să se adape și să se îmbăieze în lacul săpat chiar de ei, am văzut și lianele, după care ne-am îmbarcat în mașini și am mers la un mic lac, aflat aproape de canalul pe care am venit la Letea. Acel lac (e mult spus lac, după dimensiunile sale) avea o apă sărată și caldă, numai bună pentru a face o baie de 10 minute, cît ne-au permis cei cu mașinile să stăm.

Am plecat mai departe, spre Sulina în jurul orei 15. Barcagiul nostru avea contract cu un restaurant din Sulina, unde teoretic, trebuia să servim un borș de storceag și nu mai știu ce felul II (tot pește bineînțeles, însă nu mă” pasionează” peștele, așa că nu am fost interesat), la prețul de cca 65 lei. Întrucît am întîrziat, au fost anunțați cei de la restaurant că vom decala ora și cînd am ajuns acolo,” surprise” , ... ne pare rău, dar storceagul vostru s-a evaporat. Au fost serviți cu borș cu perișoare de pește, însă... la barcagiu s-a terminat și borșul ăla, așa că a primit altceva. Eu am cerut o ceafă la grătar cu cartofi prăjiți, pe care am primit-o odată cu felul II primit de ceilalți cu care am fost (adică după mai bine de 1,5 ore), dar” a meritat” din plin așteptarea : cartofii cred că au fost prăjiți la soare, iar ceafa de porc încă mai mieuna cînd mi-am băgat” proteza” în ea, că domnul cuțit a zis că demisionează dar nu taie așa ceva. Ok, acum după o” masă copioasă” de la care ne-am ridicat mai flămînzi decît am venit, și mult mai ușori la buzunar, am zis că merge o baie în mare.

Am” atacat” șalupa și plini de voioșie (ne scîrțiau mațele de foame), am ajuns pe un canal aproape de mare. Acolo, am fost un” adevărat erou” . Am descoperit un” infractor” care s-a urcat cu tupeu într-o șalupă pe care a vrut să o dezlege și să fugă cu ea, însă văzînd că e filmat, s-a făcut că” leșină” și s-a scufundat. Sper să vedeți cumva filmarea pe care încerc să o pun pe sait.

Ajunși pe plajă, am stat vreo 30-40 de minute, întrucît era deja tîrziu, apoi ne-am îmbarcat pe șalupă și am plecat cu ea în aval pînă am ieșit pe mare. Acolo am văzut epava, apoi am admirat marea, care pentru o ambarcațiune mică ca a noastră nu era tocmai prietenoasă, după care am plecat spre casă.

În jurul orei 19 am plecat spre casă, iar pe la 21.30 eram deja la Tulcea.

Dacă e să defalcăm costurile călătoriei, avem următoarele” pierderi” : 100 lei / persoană locul pe șalupă, 20 + 5 lei” excursia” în Pădurea Letea, 50 lei masa servită” rapid” în decursul a minim 2 ore și bani de cheltuială în locațiile care aveau posibilitatea de comercializare a produselor (în cazul nostru Mila 23 și Sulina). Dacă merită sau nu să faceți o” escapadă” în Delta Dunării, este doar decizia dumneavoastră. Eu zic însă că merită din plin, mai ales dacă nu ai de-a face cu” oamenii” , adică cu ființele acelea” drăguțe” și amabile, care încearcă să te jefuiască la orice pas!

Vă doresc concedii plăcute tuturor!


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Sulina - cimitirul” internațional” , farul vechi, farul nou, plaja, canalele din Deltă

## end review sc

[fb]
---
Trimis de KSV in 03.08.20 20:15:22
Validat / Publicat: 03.08.20 21:13:54

VIZUALIZĂRI: 1681 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (KSV); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Stejarul cel bătrîn
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16650 PMA (din 19 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Deltă:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.058293104171753 sec
    ecranul dvs: 1 x 1