Paris... am reusit in cele din urma sa ajung in vizita in orasul luminilor si al indragostitilor... desi noi am fost doar 3 fete ne-am simtit magnific si am umblat in cele 3 zile fara oprire.
sa incep cu inceputul: dupa un zbor de aproximativ 1-1, 20 min. (din bergamo-Italia) am ajuns la aeroportul beauvis, am luat un autobus si am ajuns in Paris... aaaa... cand am ajuns in aeroport ploua cu galeata dar in Paris ploaia s-a oprit parca dintr-o data.
dupa ce am incercat sa ne revenim, am cumparat o legitimatie de calatorie pt. 3 zile care a costat 19 euro (ne informasem in prealabil) am coborat la metrou (si tin sa precizez ca nu cred ca se poate rataci cineva in Paris) am plecat catre hotelul unde aveam rezervare si anume mercure porte de versailles vaugirard.
am ajuns in bulevardul victor unde se afla hotelul (iesirea de la metrou era chiar langa hotel)... ne-am cazat dupa ce am constatat (aici un mic minus) ca receptionerul nu se descurca deloc in engleza (nici eu nu prea ma descurc foarte bine, sincer dar am un ajutor important, fetita mea) dar am reusit sa ne intelegem in italiana cu o tipa din hotel si ne-am cazat fara probleme.
am ajuns in camera si am fost placut impresionate, curatenia se facea zilnic, inclusiv paturile se schimbau (erau de un alb ca laptele), exista internet (pt. cine avea timp de asa ceva)... seif, aer conditionat, minibar, tv.
am avut cazare cu micul dejun dejun care era destul de diversificat, inclusiv fres-uri si bineanteles nelipsitele croisoanturi.
dimineata dupa micul dejun plecam si ne intorceam doar seara tarziu, si am reusit sa vizitam f. putin.
in prima zi am inceput cu catedrala notre dame unde am ajuns in jur de ora 9, 30 si ne-am asezat la rand pt. vizita... era o mare de oameni de toate natiile si fiecare vorbea pe limba lui. am urcat pe acoperisul catedralei pe niste scari destul de dificile (te lasa sa urci doar vreo 20 de persoane) dar cand am ajuns
vederea a fost superba.
urmatoarea vizita a fost in place de la concorde un loc minunat si la fel de plin. apoi a urmat champs elysees iar odata cu seara am putut vizita arcul de triumf.
a doua zi a fost dedicata in intregime louvru-lui (desi cred ca ai nevoie de cel putin o saptamana ca sa vizitezi tot), si am ajuns si la muzeul d"orsay dar nu am intrat in interior (eram epuizate).
a 3 zi am fost la marele colos de fier (tacut si rece) Eiffel, ... intrarea se facea la toate 4 brate pe care dumnealui se odihnea... ne-am incapatanat sa urcam pe jos si am ajuns in cele din urma iar privelistea... magnifica.
am vizitat apoi si cartierul latin (saint germain) dupa care a urmat o mica croaziera pe sena (pe seara).
timpul fiind foarte scurt nu am reusit sa vizitam nici versailles, poate si disneylend-ul dar speram sa putem reveni...
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adaiulia); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Apr.2024 O vacanță « coquette » (Sau nu prea…) - Paris — scris în 19.06.24 de Sclemby din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Apr.2024 Mirobolantul Paris — scris în 15.04.24 de Opelantara din FOCşANI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Paris, un vis împlinit — scris în 25.12.23 de Dida2017 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Informaţii practice despre Paris — scris în 31.07.20 de DanSta din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Vacanta la Paris III - Aventura continua — scris în 23.02.20 de baron din IAşI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Vacanta la Paris II - Fugariti de Paris Museum Pass — scris în 08.02.20 de baron din IAşI - RECOMANDĂ
- Jan.2019 Paris - minivacanta de iarna — scris în 11.02.19 de Mihaela 27 din TIMIşOARA - RECOMANDĂ