GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La mici gustosi de 2 mai – HANU CONACHI
Ca o obisnuita a ultimilor 5 ani, de paste sau de 1MAI mergem la mare in BULGARIA. De fiecare data schimbam hotelul si s -au statiunea, deorece anul acesta Pastele a fost cam devreme in calendar (8 aprilie) iar vremea era prea racoroasa am plecat la mare in weekendul prelungit de 1 mai.
Deobicei traseul ales pentru a ajunge in BULGARIA era BACAU – URZICENI pe E85 iar apoi pe autostrada soarelui pana la Constanta si de acolo pana la Vama Veche. De data asta insa am ales sa mergem Bacau – Tecuci - Galati am trecut cu bacul la Braila apoi Constanta via vama Negru Voda.
De la niste prieteni de pe facebook am auzit ca se mananca bine la celebru vechi Han Conachi din judetul Galati facand parte din traseul nostru spre mare. Cum la plecarea spre Bulgaria am ales sa plecam noaptea ca sa ajungem cat mai repede la hotel si sa nu pierdem mult din ziua de cazare, la trecerea pe la Hanu Conachi era inchis. La intoarcere pe 2 mai (in zi de lucru) am avut o mare grija sa nu cumva sa uit sa mancam la Han. Am ajuns acolo in jurul orei 16, afara era extrem de cald 28 grade, parcarea era plina de masini mici si tiruri. Parcarea mare cu multe locuri de parcare, pe linga vechiul han sau mai construit vreo doua cladiri.
Prima data dupa un drum lung m-am dus direct la toaleta care era undeva in partea stinga a hanului, unde coborai pe niste scari pe linga gratarul cu mici. La toaleta era curat, m-am splat pe maini ca sa pot sa savurez cu mana mici cu mustar.
Am gasit in partea drepta cum intrii in han in prima terasa o masa la umbra unui copac. Imediat a venit un baiat tanar -ospatarul DIDI si ne-a adus niste carti groase cu meniuri
Foamea fiind foarte mare am ales sa luam mai intai ciorbe: sotul a ales bors de fasole cu afumatura iar eu traditionala ciorba de perisoare pe care o servesc deobicei cand mananc la restaurant. Intr-un timp scurt am primit ciorbele comandate care erau fierbinti, cu ardei iute iute si cu paine prospata.
Ciorbele au fost foarte gustoase facand diferenta fata de ciorbele mancate la resortul din Bulgaria, ciorbe romanesti acrite cu bors de putina si cu mult leusten proaspat, fasolea cu afumatura avea de fapt niste bucati de slanina afumata dar care erau bune la gust.
Pentru felul doi am ales micii mult asteptati cu mustar si cartofi prajiti cu telemea rasa pe deasupra iar pentru copil cascaval pane tot cu cartofi prajiti si cu telemea. Micii au fost suculenti, bine prajiti la foc de carbune la un gratar adevarat, facuti atunci, cand i-am primit erau fierbinti (si acum cand va scriu am apa in gura de pofta), numai bine condimentati cu gust de usturoi, cartofii deasemenea foarte bine facuti (aurii) si cu telemea buna la gust facand deliciul acestui fel de mancare. Cascavalul pane la copilului a fost bun pe gustul lui.
Dupa asa o mancare copioasa am comandat o limonada foarte buna rece, nu acra si destul de ieftina, un prigat nectar si o apa minerala Borsec la 1.5 litri (destul de greu de gasit in restaurante la aceasta cantitate).
Dupa ce ne-am ostoit foamea, ne-am uitat in stinga si in dreapta sa vedem cam cata lume este, am vazut ca in dreapta terasei unde am stat noi se intra intr-o alta terasa mai mare decat asta in care ne aflam noi.
Cand am primit nota de plata am ramas placut impresionati ca nu ne-a costat foarte mult.
Nota de plata a aratat cam asa:
Bors de fasole cu afumatura 10 lei
Ciorba de perisoare 11 lei
8 Mici 20,8 lei
Cartofi pajiti 2 portii 10 lei
Telemea de oi 100 gr 6,5 lei
Limonada la carafa 0.5 l 6 lei
Prigat nectar 0.25 l 4,5 lei
Apa Borsec 1.5 l 5 lei
Chiftele 4 buc 1,6 lei
Ardei iuti otet 2 buc 0,3 lei
Ardei iuti verzi 1 buc 0,5 lei
TOTAL 76,20 LEI meniu pentru trei persoane
 
Deoarece am fost foarte multumita ca am ales acest han ca varianta de a lua masa in drumul de intoarcere acasa din vancanta de pe litoral, am vrut sa va impartasesc si voua si sa va indrum sa alegeti si dumneavostra Hanul Conachi pentru a servi o masa consistenta, gustoasa la preturi accesibile dupa parerea mea.
Trimis de MICAGEO in 07.05.18 21:45:54
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TECUCI.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (MICAGEO); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@MICAGEO: Să vă fie de bine!
Micii de la Hanu Conache sunt renumiți în zonă; știu mulți gălățeni care bat drumul până acolo doar pentru ei!
@crismis: da sunt cu adevarat gustosi si noua ne-ar placea sa fim mai aproape de han
@MICAGEO: E vară, e vremea teraselor și a micilor. Călătorii frumoase și mici buni întotdeauna!
@MICAGEO: La Hanu Conachi, cam acum, era Festivalul Florii de Salcâm.
Notă de plată ca a voastră mai greu de găsit! Super-prețuri, super-bucate! Și-arată de mare excepție! Să vă fie de bine!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)