ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.07.2024
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Mediaş [SB]
ÎNSCRIS: 07.03.16
STATUS: CONSUL
LUNA
JUN-2024
Cuplu

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Cel mai bun păstrăv din ultima vreme

TIPĂREȘTE URM de aici

Indicatorul spre restaurant îl observasem când ne îndreptam către parcarea în care urma să lăsăm maşina şi să drumeţim ceva kilometrii de dezmorţire.

Nu aveam cum ajunge la Cabana Mălăieşti dar deja, în mintea noastră mai important se prefigura finalul plimbărelii, tentaţia promisă a păstrăvălui proaspăt persistând tot timpul deplasării în sus şi în jos.

Astfel că reveniţi la autoturism şi odată luată calea de întoarcere, aşteptăm revederea cu indicatorul după fiecare curbă. Până când sumbre presimţiri ne împresoară, nu cumva să fi ratat intrarea.

Bine scris “intrarea” deoarece restaurantul e poziţionat cam la 70-80 metri de şosea şi ajungi acolo pe un drum pietruit care se termină în parcarea din faţa terasei.

Una care ne oferă un prim aspect pozitiv cu referire la preocuparea proprietarilor, din moment ce florile în ghivece suspendate confereau o notă de prospeţime şi bun gust estetic.

Am fost invitaţi pe o terasă suspendată şi acoperită gen ponton, ridicată peste albia unui mic pârâu prin care se scurg apele bazinelor ce ţine loc de casă pentru păstrăvii ce mai devreme sau mai târziu vor ajunge pe mesele clienţilor localului sau prin congelatoarele magazinelor.

Te poţi aşeza şi la mese sub umbrelele postate pe aleile din piatră de munte însă acolo, cu siguranţă, nu ai parte de răcoarea necesară într-o asemenea zi toridă precum locul în care am fost noi poftiţi.

Fără prea multe cuvinte, locul este tihnit şi amenajat cu bun gust.

Meniurile ne-au fost aduse rapid iar comenzile preluate la fel. Oferta culinară se bazează, aşa cum ne aşteptam, pe produse din peşte, pe lângă păstrăv având posibilitatea să alegi crap şi somn, ultimele două specii aduse din depozite, bănuiesc, de vreme ce nu vedeam prin jur microclimatul necesar creşterii lor.

Gustări reci – salată de icre, păstrăv afumat sau bruschete cu cremă de păstrăv – ori calde te ademenesc cu nesiguranţa ca alegerea ta să nu fie inferioară ipoteticei alteia.  

Paginile meniului nu sunt multe – doar două – astfel că opţiunile nu debordează de variante. Consider că e mai bine aşa, dacă ne aflăm într-o păstrăvărie nu are rost să se complice bucătarul cu tot felul de aripioare picante, ciorbe de fasole, şniţele sau tochituri.

Patru persoane optăm pentru patru feluri diferite: păstrăv la grătar, saramură de păstrăv cu mămăliguţă, file de păstrăv iar eu păstrăv prăjit.

Imediat sunt aduse băuturile, beri reci şi limonadă, aşezate lângă vaza cu flori proaspete aflată pe masă încă de la sosirea noastră.

În intervalul de timp necesar pregătirii comenzii fac un tur al unităţii, în care observ două case de lemn ce ar putea găzdui şi oaspeţi, bucătăria aflată într-o micuţă clădire situată la vreo 30 metri de ponton, locuri de joacă pentru copii şi două terase rotunde aflate pe un mic deal, la marginea bazinelor în care zburdă păstrăvii.

Ce mi-a atras atenţia şi tentaţia de a intra a fost toaleta. Cu ghirlande de flori la intrarea doamnelor – în care, totuşi, nu mi-am permis să intru – şi modalitatea de evidenţiere a celor cărora le sunt destinate spaţiile, un crap cu o coroniţă pe cap pentru doamne şi un păstrăv cu pălărie pentru domni, intuiam că oferă condiţii optime de ar fi să ai nevoie de ele.

Însă nici prin cap nu mi-ar fi trecut că se prezintă într-o asemenea stare de curăţenie şi dotare! Cu flori, beţişoare aromate, chiuvetă încastrată în blat de lemn, lumânări, oglindă curată şi aerisită, încăperea avea în inventor chiar şi maşină de spălat rufe!

Are timp bucătarul să pregătească şi aproape să finalizeze preparatele până mă casc eu pe acolo. Iar când chelnerul ni le aduce, salivăm instant de bine ce arată.

Din capul locului cerem suplimentarea cu încă o porţie a boţului de mămăligă şi mujdeiului. Prea bine se prezintă şi prea poftă ne este!

Pe care ne-o potolim cu bucatele aduse. Consider că am mâncat cel mai bine gătit păstrăv din ultimii ani. A fost delicios!!  

Calitatea mâncării, servirea ireproşabilă, poziţia geografică a restaurantului într-un cadru natural cu vârfuri muntoase pe fundal şi aspectul foarte îngrijit al restaurantului mă determină să vi-l recomand cu mare căldură dacă va fi să porniţi vreodată spre Cabana Mălăieşti.

P. S. - o să vă ofer preţurile într-una din poze.    


[fb]
---
Trimis de Marius 72 in 02.07.24 15:48:58
Validat / Publicat: 02.07.24 16:19:10
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în RÂȘNOV.

VIZUALIZĂRI: 217 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Marius 72); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P26 Saramură de păstrăv
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13500 PMA (din 15 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Râșnov:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06287407875061 sec
    ecranul dvs: 1 x 1