GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Popasul Sambra Oilor Huta-Certeze
Pentru că, mâine-i 1 Mai şi poate unii dintre voi, vreţi să faceţi ceva deosebit, vă recomand o plimbare pe DN 19, după Negreşti-Oaş, pe drumul spre Sighetu Marmaţiei, chiar la limita judeţelor Satu Mare/Maramureş, unde se înalţă Popasul Sâmbra Oilor.
Aici, în prima duminică a lunii Mai, are loc pe Dealul Huta-Certeze, sărbătoarea populară Sâmbra Oilor, la care participă de obicei până la 20. 000 de oameni.
Din câte am înţeles, sărbătoarea se desfăşoară, pentru a simboliza venirea primăverii, ieşitul oilor la păscut şi măsurarea laptelui (în acest sens, oile sunt mulse de ciobanii altor turme, pentru imparţialitate), prin aceasta stabilindu-se dreptul fiecărui proprietar de oi la lapte, peste an.
Ieri, când am trecut eu pe acolo, se lucra la amenajarea scenei, pe care la sfârşitul festivalului, am înţeles că va fi un mare concert de muzică populară, se monta un parc de distracţii pentru copii, iar ospătarul de la popas mi-a şoptit cu mândrie că, anul ăsta-i aşteptată şi Elena, Udrea, de la turism, cum care Elena.
În acelaşi loc, este situat şi popasul Sâmbra Oilor, clădit pe deal, întrun loc cum rar poţi vedea.
Popasul are şi 10 camere deschise (alte 10 sunt în renovare), la preţul de 80 lei RON/camera dublă, sau 120 lei RON/triplă, fără mic dejun.
Restaurantul popasului, însă arată foarte bine, amenajat rustic, cu o gradină imensă (se laudă acelaşi ospătar că au 300 locuri pe terasă), iar la intrare, m-au frapat scaunele de la bar, în formă de oaie/berbec, de un foarte mare efect.
Am servit (nu de foame, ci de poftă) o mămăliguţă cu brânză, jumări şi smântână, la preţul de 11, 5 lei RON, foarte bună, servită rapid, de un ospătar cu chef de vorbă (e drept că nici nu avea alţi muşterii).
Din lista de meniu, se poate observa că, restaurantul are o ofertă destul de limitată, nu prea are clienţi, grădina aia mare-i cam neîngrijită, dar toate sunt eclipsate de peisajul în care-i amplasat popasul, care-i ridică considerabil valoarea.
Aşa că, dragi colegi, dacă sunteţi în zonă, merită să da-ţi o fugă Duminică, 2 Mai, la Sâmbra Oilor pe dealul Huta-Certeze, DN 19, sunt sigur că nu o să regretaţi.
AmFostAcolo şi probabil că o să mai merg.
P.S. Au şi un sait www.sambraoilor.ro, da la ora asta văd că nu merge.
Trimis de creivean in 30.04.10 20:27:19
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (creivean); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Webmaster, dacă nu-i cu supărare, ar merge o melodie instrumentală a inegalabilului Dumitru Fărcaş - Sâmbra Oilor.
http: //www. trilulilu. ro/littlejapanese/1d3fe0d94c464d
Mulţumesc mult, excelentă melodie, excelent Dumitru Fărcaş.
Pacat ca-i cam departe ideea ta cu iesitul de 1 mai,dar e binevenita oricand!
Pana atunci .........votam Maramuresul si iesitul oilor la iarba si masuratul laptelui!cu 400 PMA!
Având în vedere regulamentul AFA, respectiv REGULILE DE PUNCTARE A POZELOR, din care rezultă că:
1) se puncteaza maxim 20 de poze PER SET (daca se incarca mai mult de 20 depoze, doar primele 20 sunt punctate)
2) se puncteaza doar primele 3 seturi de poze incarcate intr-o destinatie.
Precum şi discuţia de aici: click aici
În urma căreia s-a rezolvat problema lui presario, în sensul că i s-au alocat manual punctele + bonusul, rog un webmaster să verifice şi situaţia celor 2 seturi de fotografii încărcate de mine aici: click aici (12 foto, nu cum arată programul că ar fi doar 9) şi aici: click aici (11 foto).
Mulţumesc.
În ce priveşte Biserica din Petrova, totul este ok.
La Săpânţă însă, mai sunt 3 foto, le găseşti pe pagina review-ului meu, care sunt nepunctate. Nu ştiu de ce. Poate poţi verifica.
”Useru' nostru, stăpânu' nostru!
Aşa mai merge
Am ajuns si eu la popasul Sambra Oilor, intr-un drum cu ocol de la Sapanta spre Baia Mare. Totul bine si frumos, locul este minunat intradevar. Am mancat si eu o mămăliguţă cu brânză, jumări şi smântână, extrem de scumpa pt cateva firimituri de branza si jumari peste farfuria de branza (intre timp s-a mai rotunjit pretul), iar sotul meu, mai inspirat un pic, a ales din meniu un carnat. Mic dar scump. Cica avea 300g. Spuneam inspirat pentru ca eu m-am ales cu o toxiinfectie alimentara dupa tot popasul asta. Un „cadou” nesteptat intr-un concediu cam scurt si asa. Si la plecare am vizitat toaleta, unde nu curgea apa (de ceva timp, va puteti imagina ce colectie era acolo...), nu era hartie decat intr-unul dintre cele doua wc-uri, in fata carora trona o baltoaca mare de apa pe care nu aveai cum sa o ocolesti. Ospatarita obosita care ne-a servit tocmai folosise si ea wc-ul si nu s-a spalat pe maini, macar cu apa, ca sapun oricum nu era. Banuiesc ca la fel face si bucatareasa.
Ma gandeam a doua zi sa sun la Protectia Consumatorului, sa nu mai ajunga si altii sa contribuie la farmacie in concediile lor, dar... m-am simtit cam rau si mai aveam oricum locuri mai importante si mai frumoase de vizitat inca.
Asa ca daca mergeti pe acolo, verificati intai toaleta inainte de a manca. Sau mancati oriunde altundeva, mult mai bine si mai ieftin.
Sincer, regret ce ai patit. In locul tau, as scrie propriul review, cu bune si cu rele.
Initial, nu am vrut decat sa fiu un „ecou”, nu sa scriu un review, si sa dau un sfat. Detalii as putea sa dau despre lucruri care mi s-au parut mai importante de vazut in Maramures, sunt vreo opt biserici pe lista internationala a mostenirilor UNESCO (nu mai sunt doar de interes local, iar turistii straini care se chinuiesc sa le caute si le si gasesc sunt multi, de ti-e si putin rusine cand te trezesti pe-acolo 2 romani si 8-10 straini) si multe altele care ar merita sa fie pe lista asta de frunte, si multe altele noi, construite in ultimii 17 ani, care sunt monumentale si superbe in absolutul lor. Despre fiecare se poate scrie stiva, acum eu nu stau bine la capitolul timp, dar poate reusesc vreodata sa imi fac si sa le si ilustrez.
Locurile si oamenii sunt minunati, merita de asemeni fiecare in parte cate o povestioara, si efectiv nici nu stii cu care sa incepi.
Partea cu care pornisem eu era ce ar fi bila neagra: daca mergeti pe acolo, aveti grija ce mancati (in locuri mai cu fitze s-ar putea sa luati teapa, sa fie expirate, noi am patit-o pe rand la Sambra Oilor si la Complexul Suior, jos, cat am asteptat o ora telescaunul).
Cea de-a doua bila neagra ar fi drumurile: o sa va cam rupeti masina, sosele sunt destul de rele, cu mici exceptii. Drumurile acum de refac, sau se reface canalizarea pe marginea lor, sau cine stie cand primarii vor avea de gand sa miste ceva pe planul asfaltarii. Uneori ar fi utile niste indicatoare gen „Biserica Sf. Arhangheli Mihail si Gavril, 300m, mergeti de aici pe jos”. Noi am facut vreo 1500 de km in concediul nostru de 9 zile, si inevitabil acasa, a doua zi, masina a ajuns in service.
Si un ultim sfat: daca vreti sa vizitati ceva, e f. util sa va informati inainte concret. Localizare, istoric, program de vizitare. Poate nu veti avea timp sa reveniti, nu de alta dar sunt atat de multe de vazut. Pe langa unele dintre biserici puteti trece fara macar sa stiti ca acolo exista o minune a acestei lumi.
@ancab, cel mai bine dai copy/paste la ecourile tale, apesi link-ul de mai jos ADAUGA IMPRESII NOI si poti initia propriul review unde ai posibilitatea de a acorda si note care conteaza mult pentru "imaginea" zonei.
ok, webmaster, asa voi face cand am ceva timp... astea erau doar ecouri si eu am considerat ca sunt mai degraba discutii pe langa review-ul principal, si nu o impresie noua. in plus imi trebe o anumita stare sa ma pot apuca de scris despre ceva asa de frumos cum e maramuresul.
@creivean: DE evitat acest restaurant!
Am stat mai multe saptamani, probleme de serviciu.
Mancare oribila, de nemancat, fara gust, din resturi.
Daca nu-ti placea mancarea si luai o portie de cartofi prajiti, acestia costau 8 lei!
Culmea nesimtirii a fost cand, la mic dejun, ne-au fost date conserve ucrainene de peste, EXPIRATE de cateva luni.
Un amic a venit sa ne viziteze si a luat masa acolo, insistand sa mancam pastrav cu mamaliguta si mujdei.
Mare greseala!
3 pastravi, mamaliga si usturoi = 255 lei!
Teapa se da foarte usor, pentru ca nu e specifcat ca pretul nu e per bucata ci per suta de grame.
DE EVITAT!!!
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în zona Negreşti-Oaş? , NEGREŞTI-OAŞ" (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2016 [Restaurant hotel Valea Măriei] Restaurant Hotel Valea Mariei... o alegere buna... zic eu :) ! — scris în 05.11.16 de printesa82 din SATU MARE - RECOMANDĂ
- Jul.2012 [Restaurant Popasul Sâmbra Oilor [Huta-Certeze]] Feriti-va de Popasul Sambra Oilor! — scris în 28.07.12 de nemteanca din PIATRA NEAMT - nu recomandă