GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O cafea cu poveste - Kaffeerösterei – Die Bohne Tirols, Kufstein
Cristos a Inviat! Sa va bucurati unii de altii si sa speram intr-un maine mai bun.
Cum micul dejun a trecut, ne relaxm putin apoi savuram o cafea, cu o felie de cozonac sau de pasca, sau in fine, cum vrea fiecare.
In acest articol vezi impresii Dan ne prezenta un loc potrivit de a savura o cafea, un ceai sau o limonada toate la un alt nivel, si mi-am dat seama ca incepem sa apreciem si detaliile, nu numai produsul in sine, si asta mi-a amintit de o cafea bauta cu o colega, intr-un loc unde ei isi si prajeau cafeaua, si am decis sa va povestesc aceasta experienta a mea.
Anul trecut pe la inceput de primavara iesisem la o plimbare prin oras si ma intalnesc cu o colega de serviciu, am zis, hai sa mai stam putin de vorba si cel mai bine sa o facem la o cafea, hai sa intram la Kafeerösterei – Die Bohne Tirols. Daca voua nu va spune sigur ceva, aflati ca nici mie nu imi spunea prea multe, stiam doar ca trec prin fata acestei cafenele zilnic in drum spre munca si nu vedeam decat vreo doua mese in strada si o priveam ca pe o mica cafenea. Aveam sa aflu ca de fapt aici este o adevarata arta in prepararea cafelei pornind de la procesul de prajire a cafelei, pana la produsul atat de savurat de toata lumea. Si de asemenea am aflat acum ca toata cladirea este acea cafenea, deci la parter isi luai cafeaua si puteai sa o bei la etaj (1 sau 2), sau sa iesi pe terasa din spate, unde sa savurezi cafeaua privind spre cetate.
Asadar am intrat in cafenea, unde cum ai intrat privirea este atrasa de o masina veche de prajit cafea, adica poate ea nu este tocmai veche, dar procesul este unul traditional, fara interventia tehnologiei moderne (computerizare) si cred ca asta este secretul unei cafele de calitate.
Locul arata cat se poate de pitoresc, o sa vedeti in poze, chiar daca calitatea lor este modesta, erau facute cu un telefon care avea defect la camera foto, dar am sa va povestesc. Binenteles ca la o cafea buna merge si si o prajitura buna, mai ales ca prajiturile sunt facute de casa.
Privind vitrine cu prajituri, chiar daca nu erau multe sortimente, toate pareau apetisante, asa incat sa iti faca alegerea si mai grea. Exista si un panou pe care vezi ce prajituri pot oferi, dar nu sunt oferite toate sortimentele in aceeasi zi.
Dar nu numai prajituri gasesti aci, dimineata poti lua un mic dejun care sa te incarce de energie, si daca nu esti fan cafea poti incerca un ceai sau un suc. Si la cafea este greu de ales pentru ca pe langa clasica cafea poti lua espresso, cappuccino, caffe latte si inca alte cateva sortimente. Daca insa vrei sa simti cafeaua o iei simpla, asa ca asa am cerut noi si dupa ce ne-am lamurit am pus laptele.
Deci ne-am luat cafelele, am cerut si lapte care ne-a fost dat in niste canute mici din inox (aveam impresia ca sunt intr-o poveste pentru copii). Ne-am luat tava cu produse si am urcat la etaj (se poate urca la etajul 1 sau 2, pentru noi a fost ok sa ramanem la 1) si am intrat intr-una dintre camere. Se vede ca acest local a fost o casa inainte de a deveni cafenea, aceasta este o casa veche, partial din lemn, cu camera mici si intime, cu decoruri care par adunate de prin casa, dar care puse cap la cap dau o atmosfera calda ca si cand te-ai fi dus la niste prieteni sa bei o cafea.
Sunt mese cu scaune care au un aer vintage, apreciat mult de tineri, masute cu fotolii, unde te-ai aseza sa bei o cafea si sa citesti un ziar, canapele unde te-ai vedea band o cafea cu o prietena, dar exista si o terasa, acum fiind vremea neprielnica, terasa este inchisa.
Chiar daca aparent ti se pare o atmosfera cu de toate, realizezi ca atentia la detalii este cea care face ca locul sa fie atat de cald.
Iar cafeaua de calitate te face sa uiti de tot si de toate si sa o savurezi, la fel si prajitura iti da senzatia ca a fost bunica pe acolo si ti-a pregatit ceva dulce.
De obicei aici cafelele sunt insotite de un pahar cu apa, aici pentru ca era mai dificil sa ai si un pahar cu apa pe tava, pe fiecare etaj pe hol se gasesc tavi cu pahare si cani de apa.
La final inainte sa plecam de acolo am intrebat cum procedeaza cu prajirea cafelei de au o calitate atat de buna si ni s-a explicat astfel:
“In primul rand trebuie sa existe pasiunea pentru cafea, apoi cu rabdare boabele sunt prajite bland in cantitati mici – cam 5 kg – la aproximativ 200 grade si aproximativ 20 de minute, astfel cafeaua este mai putin acida, este mai digerabila si mai aromata”
Si asa cum spuneam, am intrat aici pentru cafea, ce am obtinut in final? O minunata cafea cu poveste.
Alegeri inspirate va doresc si sa ne auzim de bine.
Web- rugaminte, daca se poate atasa o melodie potrivita ar fi perfect.
Trimis de mishu in 19.04.20 09:59:04
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Herzlick willkommen la Kaffeerösterei, la macinatoarea de cafea! ☕️????
Multumesc pentru postarea articolului replica. ????
Mi-era dor de Kufstein, mi-au lipsit povestile tale din micuta urbe austriaca.
Articolul tau ma indeamna la excese. Este a doua cafea pe ziua de azi! ????
Cu 2 ani in urma nu beam 2 cafele intr-un an, acum sunt la a doua cafea pe zi! Am depasit de 366 ori limita! ????
Felicitari, @mishu, numai bine! ????
@Dan& Ema: O sa mai existe ceva povesti de pe aici, dar pe rand. Mi-este tare drag acest micut orasel si il voi pastra in amintire dupa ce voi pleca de aici. Este un loc unde mi-as dori sa ma retrag la pensie daca as avea veniturile necesare, un orasel care in aceste vremuri s-a purtat exemplar.
Mi-a lipsit in ultima vreme orga din fortareata (am sa scriu si despre ea), de abia asteptam sa vina sambata si duminica, sa ies la plimbare spre ora 12 sa aud orga, uneori (mai ales vara) chiar intram in fortareata ca sa asist la acest spectacol. De o saptamana (sau doua) organistul canta iar si toata lumea s-a bucurat sunt convinsa, speram ca incet incet, lucrurile sa revina la normal, sau un normal cat mai normal .
Multumesc pentru vizita si aprecieri.
PS - nici eu nu sunt fan cafea, beau cafea de cele mai multe ori de moft, uneori insa este binevenita, mai ales acum la firma cand dupa masa de pranz avand in vedere ca scurtam statul in cantina, mergem la chiosc si ne luam o cafea si mai stam putin pe banca de vorba, apoi din nou la munca. O zi frumoasa.
@mishu: O cafea după masa de prânz pică la marele fix! Foarte drăguț locul, și mie îmi plac colțurile acelea vintage!
@mishu: In Brasov, chiar lângă Biserica Neagră este o cafenea, se numește CH9 (Curtea Honterus 9). Am scris despre ea un review anul trecut. Acolo poți si bei o cafea foarte bună (probabil la fela cu cea băută de tine in Austria). Si proprietarul acelei cafenele are prăjitorie de cafea in Brașov, și ne-a povestit câte ceva despre secretul unei cafele bune. Asa cum spui, o cafea bună incepe cu prăjitul boabelor, la care trebuie mare atenție, â. Și despre prepararea cafelei avea multe să ne spună, se pare că diferă in funcție de ce vrei să bei, nici numai tin minte tot ce ne-a spus. Ne-a invitat să mergem să vedem prăjitoaria, spre că vom ajunge anul asta. O zi frumoasă iți doresc!
@crismis: Asa este, uneori avm nevoie de locuri calde ca sa ne simtim altfel. Multumesc pentru vizita si aprecieri.
@Mika: Da, asa este, cand ridici cafeaua la rang de arta o apreciezi altfel. Iti doresc sa ajungi din nou pe acolo, si daca am sa ajung si eu, sigur le voi trece si eu pragul. Multumesc pentru vizita si aprecieri.
Locul este foarte pitoresc, votat cu drag. Sărbători frumoase. Hristos a Înviat!
@alinafulg: Adevarat a Inviat! Multumesc pentru urari, vizita si aprecieri.
@mishu: Hristos a Înviat!
Bine, măi Mișulina, să treci tu zilnic pe lângă o așa minune și să nu intri s-o vizitezi?
E atât de aromat articolul ăsta al tău încât a ajuns pâna la mine mirosul! Și ce parfum...
Casa arata într-un mare fel! Cred că cei care-au locuit înainte în ea au fost oameni buni și blânzi, că parcă te-mbrățișează casa!
Să bei o cafea caldă și aromată în așa decor...
Odata, demult, tare demult, bunica mea din oraș a avut prăvălie la stradă! Am avut și eu o mașină de prăjit cafea, dar nu așa mare! Știu că și ea prăje cam un kg și cam tot așa în timp lung. Sau eram eu copil și mi se părea lung... Îi admiram răbdarea! Și ce frumos mirosea... Pe atunci se găsea ”cafea verde”= crudă! 1971-73.
Și prăjiturile sunt excepționale!
Ai mai trecut pe-acolo anul trecut?
@Zoazore: Nu, din pacate nu am mai ajuns acolo, acum este inchisa, auzisem ca ar vrea sa faca ceva modificari, sper insa sa ii mai dea drumul, era un loc destul de cunoscut.
Si mie mi s-a parut un loc cald, unde puteai sta si sa te bucuri de o cafea si o mica barfa cu prietenele, si musai cu o prajitura.
Multumesc de vizita si aprecieri.
Mie îmi place mult și cafeaua, îmi plac și cafenelele astea austriece și germane unde poți lua un mic dejun complet și corect definit continental, cu croasante, brînzeturi, fructe, somon, omlete și suc de portocale. Cochete, mici, liniștite, numai bune să începi ziua, fie ea de lucru sau de vacanță.
@abancor: Aici este un adevarat cult pentru a lua micul dejun in afara casei, in weekend cu familia ii vezi pe toti in aceste mici cafenele (deci nu numai restaurante) sau chiar chioscurile de paine au cateva mese si servesc micul dejun care poate fi ceva mai simplu sau mai complicat, insa nu mai stau sa pregateasca ei ceva, au o varietate destul de mare si pentru cativa euro nu se mai sinchisec.
Si asa petrec mai mult timp cu familia si nu in bucatarie si toata lumea este relaxata.
Multumesc pentru vizita si aprecieri.
Daaaa, exact atmosfera aia îmi place! Familia sau prietenii la micul dejun la cafenea.
@mishu: Mirosul de cafea proaspat rasnita... mi-aduce aminte de copilarie, cand mama ma ruga sa merg la un mic magazin de cafea, de unde sa cumpar cafea pe care, negustorul o rasnea in fatza ta.
Nu sunt " cafegioaica" , dar acelui miros, nu i-as rezista
Votat cu drag!
Sarbatori cu bine!
@mishu: Jazz cu aromă de cafea sau cafea cu aromă de... jazz?
Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.
Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)
@webmaster39: Alegerea este perfecta, asa cum trebuie savurata o cafea, multumesc mult de tot.
@Dorina9: Asta mai comentam ieri cu cineva, pe mine ma trimeteau ai mei sa cumpar cafea (cate 50 de grame) si asa cum era, proaspat rasnita, si imi placea sa pun punga de hartie e obraz si sa ii simt aroma. Acum chiar daca rasnesti cafeaua parca nu mai are acelasi miros, si nu cred ca era doar aroma copilariei atat de draga tuturor.
Multumesc de vizita si aprecieri.
Frumos scris, frumoasă poveste într-o cafenea deosebită! Eu sunt băutoare de ness, dar mirosul mă ispitește tare mult, așa că din când în când nu refuz o ceașcă de cafea, firma "Altora" .
@mprofeanu: O cafea indiferent ca este clasica, ness sau alte variante cred ca este un deliciu, un adevarat rasfat indiferent de ora la care o savuram.
Multumesc de vizita si aprecieri.
@mishu: Ce-mi mai plac aceste cafenele de prin Austria. Am intrat și am servit o cafea sau o prăjitură în mai multe sate/orășele - Kitzbuhel, Freistadt (lângă Linz), Innsbruck, Melk, Salzburg etc. Toate au un aer primitor, o atmosferă prietenoasă astfel încât te simți minunat.
Mirosul de cafea proaspăt prăjită face furori printre colegii de sait - nici nu are cum să fie altfel.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2022 Kufstein – mancatorii si nu numai — scris în 24.10.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 [Restaurant Cavos] Soarele Greciei intr-un pahar cu vin – Restaurant Cavos, Kufstein — scris în 11.06.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 [Josef's Restaurant [Kundl]] Cu sefu’ la restaurant – Josef’s Restaurant, Kundl — scris în 07.06.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2020 Lo-Ca – 20+, o solutie de variatie, buna dispozitie si o iesire cu prietenii — scris în 18.10.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2020 [Werkstatt Kufstein, restaurant] Restaurant Werkstatt, cu recidiva - inainte si dupa Covid — scris în 20.05.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2019 [Restaurant Malerwinkel [Rattenberg]] O cana de vin fiert, o vizita in targ si o cina festiva la restaurant – Restaurantul Malerwinkel, Rattenberg — scris în 17.12.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2019 [Restaurant Auracher Lochl] Un nume transformat in istorie – Restaurantul Auracher Löchl — scris în 11.10.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ