GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant hotel 'Bistriţa' vs restaurant hotel 'Bradul'
Unde putem mânca în Durău, atunci când vrem să petrecem câteva zile acolo? Pentru că e o staţiune mică, opţiunile se rezumă la o pizzerie situată chiar în centru sau restaurantele hotelurilor şi ale pensiunilor.
Noi am încercat două restaurante: al hotelului „Bistriţa” şi al hotelului „Bradul”. Anul trecut am fost încântaţi de micul dejun servit la „Bistriţa” dar şi de câteva prânzuri delicioase luate tot acolo. Ambianţa este una plăcută, au o terasă înconjurată de jardiniere cu flori, pe care nu urlă muzica, iar înăuntru un spaţiu elegant, plăcut din punct de vedere al cromaticii şi designului. Bineînţeles ne-am gândit că ar fi bine să repetăm şi anul acesta experienţa culinară, aşa că am luat un prânz acolo în prima zi a sosirii noastre la Durău. Am fost însă dezamăgiţi în primul rând de atitudinea personalului, nişte tinerele foarte plictisite (obosite?), care ne-au făcut impresia că le deranjăm. Din cauza vremii răcoroase am stat în restaurantul interior unde fondul sonor era un post de radio - soluţie neinspirată după părerea mea (de exemplu în timp ce aşteptam comanda s-au derulat vreo câteva reclame la remedii pentru afecţiuni intime sau diaree, bideuri-minune etc:)). Nici mâncarea nu mai era atât de gustoasă cum ne-o aminteam, un orez cu ciuperci fad, paste la cuptor arse, papricaş de pui cu muuultă vegeta. Preţul a fost destul de piperat (100 de lei pentru toţi patru, incluzând câte un pahar de vinul casei), porţiile destul de mici, şi nu suntem noi unii care mănâncă foarte mult. Am zis că o fi vreo scăpare, şi ne-am prezentat plini de speranţă şi la micul dejun. Chiar dacă nu am fost cazaţi acolo, se putea plăti la recepţie – 20 de lei de persoană pentru mic dejun în sistem bufet suedez.
Anul trecut am mers pe aceeaşi variantă şi am fost mulţumiţi. Acum aveau aproximativ aceleaşi preparate: ouă ochiuri, omletă, un cabanos foarte bun, prăjit, mezeluri, brânzeturi, roşii, ardei, ceai, cafea, dulceaţă. Problema a fost că toate erau călduţe spre reci, inclusiv apa pentru ceai (la ora 8,30!).
Drept pentru care am schimbat macazul spre hotelul unde am avut cazare: „Bradul”. E drept că prima masă de acolo a fost un prânz târziu după o escapadă de 8 ore pe cărări de munte, aşa că ciorba de văcuţă şi clătitele cu brânză dulce şi stafide ni s-au părut divine! Micul dejun s-a dovedit la fel de bun şi mai ales... cald! Nu era bufet suedez, am ales noi din meniu ce ne-a plăcut. Caşcavalul pane a fost delicios! Ne-a costat tot 20 de lei de persoană (ochiuri, caşcaval pane, cabanos prăjit, salată de roşii, ceai, cafea, unt, dulceaţă). La prânz am revenit şi am mâncat ciorbe foarte bune (de văcuţă, de burtă), păstrăv la grătar, muşchiuleţ de porc la grătar, mămăliguţă cu brânză şi smântână, toate excelente. Preţul pentru patru adulţi a fost de 160 de lei (incluzând o sticlă de vin). Servirea a fost ireproşabilă, se vedea de la o poştă că doamnele din personal sunt profesioniste, au fost deosebit de amabile, mereu cu zâmbetul pe buze. Un aspect de care ar trebui să ţină cont potenţialii clienţi este că deşi meniul e foarte diversificat, nu au mereu toate preparatele, mai ales la capitolul supe/ciorbe. Lucru normal în timpul săptămânii, în condiţiile în care nu erau foarte mulţi clienţi. Interiorul restaurantului e cam strident (roz, picturi naive cu Ceahlăul), fără nici un fel de fond sonor, terasa e plăcută, tot fără decibeli. Îmi pare rău că nu am mai multe poze, eram prea flămânzi...
Trimis de Rofri in 26.07.16 13:10:17
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Rofri); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Rofri - Las-că-s suficiente astea! E deja noapte și mâncare la ora asta... Să vă fie de bine!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2022 [Taverna Ceahlău] Taverna Ceahlău și terasa La Fresca — scris în 03.08.22 de ux126418 din POPEșTI LEORDENI - RECOMANDĂ
- Oct.2020 [Taverna Ceahlău] Mancare ca la mama acasa. — scris în 27.10.20 de andreia iasi din IASI. - RECOMANDĂ
- Sep.2020 [Taverna Ceahlău] Taverna Ceahlăul - mâncare buna — scris în 13.09.20 de Mcrst2001 din IASI, IASI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 O experiență culinară cu aroma și savoare de pizza — scris în 10.07.20 de Adita974 din ROMAN [NT] - RECOMANDĂ
- Jun.2018 [Restaurant hotel Bradu] La masă la restaurantul hotelului Bradu - Durău — scris în 01.07.18 de CATAAS din SUCEAVA - RECOMANDĂ
- Jun.2018 [Taverna Ceahlău] La masa la taverna Ceahlau — scris în 29.06.18 de CATAAS din SUCEAVA - RECOMANDĂ
- Aug.2017 [Terasa-restaurant Rustic Cafe] Terasa Rustic Cafe — scris în 08.08.17 de Aphophis din VASLUI - RECOMANDĂ