GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul pensiunii Brandeberg - nouă ne-a plăcut
Anul trecut, pe la sfârşitul lunii octombrie, citeam o ştire pe net conform căreia la pensiunea Brandeberg din Şimon au fost probleme cu mâncarea servită turiştilor cazaţi acolo, din 22 de persoane care au luat cina 7 având nevoie de spitalizare, ca urmare a unei toxiinfecţii alimentare. În urma controlului efectuat de organele abilitate, au fost găsite alimente expirate şi depozitate în condiţii necorespunzătoare, a fost închis blocul alimentar, unitatea fiind sancţionată conform legii.
Dar toate acestea au trecut, iar noi, aflându-ne în Şimon, am zis să dăm o fugă chiar la Brandeberg, că doar n-o să murim după ce mâncăm acolo, până la urmă eram 2, nu 22! :)
Pe la orele 17.30 deja ne aflam în parcarea pensiunii, pregătiţi să luăm cu asalt restaurantul cu specific tirolez.
Am intrat, ne-a întâmpinat o domnişoară drăguţă, invitându-ne să ne aşezăm la ce masă dorim noi în restaurantul aproape gol, erau doar câteva persoane care savurau mâncarea în linişte.
Despre restaurant nu pot spune decât că a fost conceput să ofere turiştilor o atmosferă plăcută, selectă, de relaxare, un loc unde să te simţi bine de cum ai intrat acolo, până şi radioul era dat pe un post în limba germană!
Meniurile ne-au fost aduse imediat, constatând că oferta era destul de bogată, cu multe preparate din bucătăria românească şi austriacă.
Jumătatea mea a comandat o tocăniţă de viţel cu mămăliguţă şi un fresh de portocale, iar eu am optat pentru o porţie zdravănă de coaste de porc la grătar, cu sos special, cu cartofi Brandeberg şi salată de murături asortate, iar de băut am luat o bere fără alcool, că doar venisem cu maşina, deşi până la Hanul Şimon, unde eram cazaţi nu cred că aveam un kilometru, asta e, ne-am transformat în turişti auto!
Timpul de aşteptare a fost relativ scurt, iar mâncarea pot spune că s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, soţia a fost încântată de gustul tocăniţei de viţel, iar coastele de porc... înghit în sec şi acum! Carnea a fost bine friptă, iar cartofii cu ierburi aromatice chiar au fost un deliciu. De mărimea porţiilor n-are rost să mai amintesc, m-am luptat eroic să dovedesc porţia de coaste, am rugat-o şi pe consoartă să mă ajute, dar cum să mă ajute când ea nu-şi terminase nici mâncarea pe care o avea în faţă?
Preţurile la restaurantul Brandeberg sunt specifice zonei Bran, adică măricele, iar meniul poate fi consultat pe saitul pensiunii.
Pentru ceea ce am consumat am plătit suma de 114 lei, în final rotunjită la 130 lei, că prea a fost drăguţă ospătăriţa!
Aşa cum am menţionat şi în titlul review-ului, nouă ne-a plăcut la restaurantul Brandeberg, am găsit aici o atmosferă plăcută, relaxantă, mâncarea nu ne-a dezamăgit, nu am aşteptat prea mult la servire, personalul a fost amabil, vă invit să-i treceţi pragul când ajungeţi prin Şimon!
Vacanţe frumoase vă doresc!
Trimis de Safta Radu in 18.04.19 15:26:36
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAN.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Safta Radu:
”iar coastele de porc... înghit în sec şi acum! Carnea a fost bine friptă, iar cartofii cu ierburi aromatice chiar au fost un deliciu.
Coastele chiar arată extraordinar, dar şi murăturile în saramură sunt tentante. Noroc că tocmai am terminat de mâncat.
Să vă fie de bine!
”... iar de băut am luat o bere fără alcool, că doar venisem cu maşina, deşi până la Hanul Şimon, unde eram cazaţi nu cred că aveam un kilometru, asta e, ne-am transformat în turişti auto!
Măcar în vacanţă poţi încerca să mai renunţi la maşină. Berea fără alcool este atât de naşpa la gust încât mai bine bei apă sau o limonadă
@Safta Radu:
” Jumătatea mea a comandat o tocăniţă de viţel cu mămăliguţă şi un fresh de portocale, iar eu am optat pentru o porţie zdravănă de coaste de porc la grătar, cu sos special, cu cartofi Brandeberg şi salată de murături asortate
= mi se pare normal! M-aș fi mirat sa fie invers!
Și cum arată coastele alea... Destabilizare totală!
” m-am luptat eroic să dovedesc porţia de coaste, am rugat-o şi pe consoartă să mă ajute
= și te dădeai erou al muncii socialiste la pleșcavița mea! Având în vedere că erau și oase p-acolo, nu cred să fi avut 400 de grame de carne adunat! Mai antrenează-te! (Doamne, cum poa-s-arate coastele alea! Și cartofii... !)
@nicole33: Da, ai dreptate în legătura cu maşina, dar sunt situaţii şi situaţii... De exemplu, în Şimon nu prea ai pe unde să te plimbi, nu sunt trotuare, şi la cum circulă bizonii pe-acolo...
Cu lichidele e altă problemă, dacă sunt cu maşina nu pot să consum băuturi alcoolice, mai e şi problema cu băuturile care conţin zahăr, nu prea am voie din astea, tot berea fără alcool e mai bună!
Mulţumesc pentru vizită şi vot.
@Zoazore: Chiar ar fi fost culmea să fie invers! O vezi tu pe Nina cu o porţie de coaste de porc în faţă? Oricum, nu a terminat nici ce şi-a comandat ea, mă ruga pe mine să o ajut.
Nu ştiu cum ţi s-a părut porţia de coaste, dar a fost destul de sănătoasă, împreună cu cartofii şi salata a fost suficient, nu puteam să mănânc mai mult.
Mulţumesc pentru vizită şi vot.
Am fost și io iarna asta acolo la un prînz întîrziat, adică după schi, cum ar veni, pe la ora 16. Mîncarea nu m-a încîntat foarte tare, dar nici nu e de ocolit, e normală / corectă, cu unele preparate mai reușite și altele mai ne-. De pildă, ciorba de burtă avea vreo 3-4 bucățele de carne și era cam diluată.
Ospătarii mi-au lăsat o impresie foarte bună.
Atuurile locului sînt arhitectura, inclusiv amenajarea interioară, care nu numai că arată bine, dar are și materiale și finisaje de calitate, spațiul generos, cu terasă, parcarea încăpătoare și locul de joacă. Pe mine m-a „remorcat” acolo o familie cu copil la vîrsta leagănelor, tocmai în ideea asta, că îl astîmpără pe ăla micu lăsîndu-l să se zbenguiască la tobogane.
@abancor: Probabil că noi am fost norocoşi şi am nimerit preparatele reuşite, în restaurant erau puţini clienţi, bucătarul nu prea avea de lucru, poate a acordat o atenţie sporită felurilor comandate de noi.
Într-adevăr, ospătarii sunt amabili, iar locul e frumos, poţi petrece momente plăcute acolo.
Mulţumesc pentru ecou şi pentru vot.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 [Restaurant-pensiune Ursuleț Bran] Mâncând printre ursuleți la restaurantul pensiunii Ursuleț Bran — scris în 13.11.24 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Stâna @ Club Vila Bran] Un restaurant excelent pentru a servi masa împreună cu copii — scris în 10.09.24 de Sabac din TâRGOVIşTE - RECOMANDĂ
- Oct.2022 [Restaurant Stâna @ Club Vila Bran] Cafeaua buna, mâncarea... nu recomand — scris în 03.10.22 de daniel71sto din CăLINEşTI [AG] - nu recomandă
- Aug.2022 [Restaurant Stâna @ Club Vila Bran] Experiența neplacuta — scris în 18.08.22 de ux126785 din PLOIEşTI - nu recomandă
- Jul.2022 [Restaurant pensiune Mama Cozonacilor [Șimon]] O cină la „Mama Cozonacilor” – un brand brănean — scris în 22.07.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2021 [Restaurant Stâna @ Club Vila Bran] Din ciclul: „Și când ne-o fi mai rău...” — scris în 21.03.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 [Restaurant pensiune Brandenberg [Șimon]] Restaurant Brandenberg cel mai bun din Bran — scris în 01.10.20 de susu din BUCURESTI - RECOMANDĂ