N-am avut o experiență gastronomică foarte diversă în Sulina, dar totuși îmi amintesc cu plăcere despre ea și aș vrea să v-o împărtășesc. Pe scurt, am mâncat bine și la prețuri absolut rezonabile în acest fermecător orășel... danubiano-pontic.
Terasa Coral – Strada 1, nr. 195 (pe faleza Dunării, chir în fața pensiunii Casa Coral) – 4,2/642 pe Google; deschisă zilnic 8-23
Fiind cazați la Casa Coral și constatând la o scurtă baleiere pe net că mâncătoria are în general referințe bune, a fost o alegere firească. Înainte de plecare, prânzul îl tranformaserăm într-o gustărică, grăbiți fiind să nu ratăm transferul spre Sulina, așa că prioritatea noastră, odată ajunși, a fost să mâncăm. Ah, țin minte cum salivasem tot drumul cu gândul la bunătățile ce ne vor fi așteptat!... Pește și derivate – suntem mari iubitori de așa ceva, mai ales în locurile unde știm că ar trebui să le găsim proaspete.
Terasa Coral are 2 secțiuni, una acoperită, alta – cea din apropierea străzii - protejată doar de niște umbrele uriașe sau, pe alocuri, de bolta cerească. Zona „de interior” este mobilată cu niște mese mai greoaie și cu scaune capitonate în vinilin roșu, pe când cealaltă are un aer mai... estival, mobilierul fiind alb, cu pernuțele textile de culoare verde. Am ales o masă în prima linie (să fim cât mai aproape de apă 😊), dar totuși la umbră. Una dintre tinerele angajate ne-a adus imediat meniuri și ne-a lăsat să le studiem. Ca să câștigăm timp și pentru că eram maxim de însetați, am comandat din start câte un draft de bere (12 lei).
Oferta culinară nu e foarte vastă, dar suficientă și cuprinde aperitive, salate, ciorbe, preparate pe bază de pește sau carne, pizza și dulciuri (plus oferta de mic dejun, de care vom fi profitat în diminețile următoare). Plus, desigur, tot felul de lichide cu sau fără alcool, după preferință, spre a acompania felul preferat. Am ales, pentru început, de șeruit, o porție de icre de știucă cu ceapă (75 lei/100 g), iar ca fel principal crap pe varză (64 lei) și chefal la grătar (45 lei/300 g), ambele cu mămăligă.
Paharele de bere au venit repede și brumate, au fost fix ce trebuia la momentul respectiv, le-am dat pe gât aproape pe nerăsuflate. Am primit pe urmă salata de icre într-un bol, în altul ceapă tăiată mărunt și câteva felii de lămâie; separat, un coș cu felii de pâine prăjită. A fost bun, dar... era ceva ciudat cu icrele alea (nu în sensul de rău; nu-mi dau seama ce). Și ceapa nu era roșie. Și, dacă mă gândesc bine, prețul este nejustificat de mare (dar pe moment n-am realizat, cred că nici nu ne-am uitat pe prețuri).
Crapul cu varză a fost pofta mea, e un fel pe care nu l-am întâlnit în prea multe locuri și îmi plac mult ambele – peștele și varza dulce gătită cu multe legume. A fost exact ce am sperat, o mâncare ușoară, aromată și, în același timp, sățioasă. Au venit însoțite de mămăligă și un ardei iute uriaș. Chefalul lui Tati au fost de fapt două bucăți, asezonate cu lămâie și un sos dens de usturoi. Cu peștele proaspăt la grătar nu prea ai cum să dai greș. Tati îi preferă pe cei mai mari, zice că-s mai gustoși decât ăștia mai mititei; eu nu-mi dau seama de diferență, nu prea-mi pasă. În fine, cică au fost buni, de data asta nu s-a plâns, chiar dacă în loc de 1 mare a primit 2 mai mici.
N-a mai rămas loc de desert (mă tentaseră vreo 2 chestii din meniu), mai ales că mai ceruserăm câte un rând de bere; prima a fost de sete, a doua... în loc de desert. Nota de plată a totalizat 232 lei, am achitat-o cu cardul, tipsul cash.
Am revenit la Terasa Coral în seara următoare, când am prins mult mai aglomerat (deh, sâmbătă seara!), dar tot am nimerit o masă liberă, și tot în prima linie. Nu prea ne era foame, căci mâncaserăm destul de bine la prânz. Inițial am zis să luăm doar un desert, însă ne-am trezit cerând și un fel principal – șalău pane cu mămăligă (62 lei). Le-am împărțit pe amândouă. Dulcele l-am ales eu; până la urmă m-am decis asupra unei porții de budincă cu semințe de chia și căpșuni (22 lei). Șalăul a fost bun, acompaniat de lămâie și același sos de usturoi, dar desertul – genial! Cred că merge perfect și pe post de mic dejun. Am uitat să precizez că există o secțiune separată de cofetărie-patiserie la Casa Coral.
Terasa Tip-Top – pe plaja Sulina; 4,0/111 pe Google; orar zilnic 9-18
Ziua de sâmbătă ne-am petrecut-o, în mare parte, la plajă și – firesc – prânzul ne-a prins acolo. Sunt mai multe variante de servit masa, însă, la o inspecție rapidă (virtuală, apoi la fața locului), aceasta a fost câștigătoare.
Este un loc fără mari pretenții de design – terasă de plajă, genul lemn-stuf, acoperită aproape în totalitate, singurele decorațiuni fiind niște ghivece cu plante. Au un sistem interesant și eficient de a comanda, pe care nu l-am mai întâlnit până acum. Îți alegi ce dorești din meniul expus la loc vizibil și plătești la casă (sunt case distincte pentru mâncare și băuturi), indicând numărul mesei la care te-ai așezat. După un timp rezonabil (în funcție de cât e de aglomerat; în cazul nostru cam 10-15 minute, grad de ocupare în jur de 80%), primești direct la masă porțiile comandate.
M-am instalat la masă și l-am lăsat pe Tati să se desfășoare: uimește-mă! Au fost următoarele: borș de pește (25 lei) pentru el și storceag (45 lei) pentru mine; midii pane (25 lei); saramură de sturion cu mămăligă (80 lei), salată asortată (10 lei). Pe notă au apărut deasemenea pâinea (4 lei/2 felii mari) și maioneza de usturoi (6 lei). La final aveam să împărțim o porție de clătite cu gem (20 lei). Tot acest dezmăț culinar a costat în final 215 lei. În plus, berea – 12 lei draftul.
Mi-au plăcut toate, ciorbele au fost absolut delicioase, la fel saramura și, în general, n-am avut niciun reproș! Un raport preț/calitate cum probabil rareori mai găsești „la mare” – la noi sau aiurea.
În loc de concluzie: deși am considerat mereu că drumul până la Sulina e lung și costisitor (și chiar e) și că nu merită să te duci acolo doar pentru un weekend, iată că s-a întâmplat să ne sucim și s-o facem totuși. N-am regretat defel, ba chiar cred că a fost una dintre cele mai reușite micro-minivacanțe de care am avut parte vreodată! Am decis deja că vom reveni, sper că pentru mai multe zile, să facem excursii pe canale (am tot făcut în ultimii ani, dar numai cu plecare din Tulcea sau Murighiol), să vizităm muzeele și, desigur, să ne bucurăm de superba sa plajă. A, și să mâncăm chestii cu pește&Co, desigur!

- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de crismis in 22.09.25 16:23:16
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SULINA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@crismis:
La 75 lei suta de grame, știuca aia ar fi trebuit să vă fi îndeplinit și 3 dorințe.
@crismis: Mulțumim pentru recomandări! Sulina se află pe lista mea de destinații și sunt binevenite aceste impresii gastronomice.
Știm deja de ani de zile că sloganul „Nici o masă fără pește” nu (prea) mai e valabil prin zonele de litoral sau cele din preajma apelor/lacurilor românești (și nu numai). Prețul produselor pescărești de tot felul a crescut nespus de mult, chiar dacă ne aflăm în zone unde peștele ar trebui să fie nelipsit. Multe sunt cauzele acestei tendințe de creștere permanentă a costurilor...
Icrele alea de știucă cred că au fost premium , un preț mediu fiind de circa 40-50 lei/100gr (comparând cu alte restaurante cu tematică pescărească). În fine, experiența per ansamblu a fost reușită.
Numai bine!
- Aug.2025 [Restaurant La Flori Și Adi] Servire și mâncare de nota 10 — scris în 25.08.25 de ux138574 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2024 [Restaurant La Flori Și Adi] Bucatarie traditionala pescareasca — scris în 14.06.24 de ux134338 din BRăILA - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant La Flori Și Adi] Flori si Adi Sulina — scris în 20.08.22 de Liana D din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 [Restaurant pensiunea Perla] Dezamăgire — scris în 14.09.20 de ux117579 din VULCAN [HD] - nu recomandă
- Aug.2018 Unde mancam in Sulina — scris în 22.08.18 de U100862 din BUCURESTI - nu recomandă
- Aug.2018 Păcat... păcat... excursia la Sulina a fost o dezamagire! — scris în 21.08.18 de narciro* din BUCURESTI - nu recomandă
- Jul.2018 Din nou la Sulina — scris în 11.07.18 de Chloe din BUCURESTI - RECOMANDĂ