GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Terasa ”Cascada”, Slănic Moldova
La sfârșitul săptămânii am mers încă o dată la Slănic Moldova. Cunoscuta stațiune turistică din județul Bacău este una dintre destinațiile noastre preferate pentru sejururi scurte întrucât ajungem destul de repede acolo (cam în două ore și jumătate), iar cadrul natural ne îndeamnă la drumeție sau la relaxare. Ne-am plimbat și de această dată prin parcul stațiunii, prin pădure și pe Aleea Izvoarelor, iar sâmbătă după-amiaza ne-am hotărât să mergem să mâncăm la Restaurantul-terasă ”Cascada”. Locația se află dincolo de zona centrală a stațiunii; treci de izvoare și de păstrăvărie, ajungi într-o zonă unde se află câteva căsuțe a căror perioadă de glorie a apus demult, dai de comercianții de suveniruri (alții decât cei din stațiune) și ai sosit la Restaurantul ”Cascada” din Slănic Moldova.
Se poate ajunge cu mașina la restaurant cam în 3-4 minute pornind din zona centrală a stațiunii (1,5 kilometri), dar și pe jos, urmând Aleea Izvoarelor până la podul pietonal peste râul Slănic și apoi poteca de pe marginea șoselei. Noi am ales să mergem pe jos tocmai pentru a face o mică drumeție care să ne sporească apetitul; din parcul stațiunii până la restaurant am făcut 45 de minute (mers lejer, cu mici pauze pentru fotografii).
Pe partea dreaptă a șoselei se află Restaurantul ”Cascada”, iar pe stânga este Terasa ”Cascada”. Restaurantul este locația cu vechime, iar terasa de peste drum a fost deschisă în acest an. Cele două locații sunt, de fapt, una și-aceeași, dar există deosebiri în ceea ce privește meniul. Mai concret, meniul restaurantului cuprinde mai multe produse care pot fi comandate, în vreme ce la terasa de peste drum există câteva feluri de mâncare gătită la ceaun, la grătar sau pe plită. Prima noastră opțiune a fost mica terasă exterioară a restaurantului, dar cele trei mese încă libere erau deja rezervate.
Nu-i nimic, la Terasa ”Cascada” mai erau locuri libere, așa că am ochit într-un foișor o masă pentru patru persoane. Terasa ”Cascada” este frumos amenajată, fiind împrejmuită cu sculpturi în lemn care redau animale sălbatice, păsări, plante sau diferite scene de vânătoare. O parte dintre mese se află în foișoarele sculptate, iar alte mese obișnuite cu umbrele de soare se află în continuarea terasei.
Am studiat repejor meniul (aflat pe fiecare masă), apoi am mers la bar pentru a comanda (este afișată informația conform căreia ”comanda și plata se fac la bar”). Noi am comandat o ciorbă de burtă (14 lei), un borș de cocoș (15 lei), un păstrăv cu mămăliguță (30 de lei), 6 mici cu cartofi prăjiți (3 lei bucata) + o porție de cartofi pai (6 lei/200 de grame porția) și două beri Tuborg (6 lei/sticla).
Ciorbele au venit imediat deoarece ele sunt deja preparate și menținute fierbinți în ceaunele din apropierea barului; au fost gustoase ambele feluri. După câteva minute, am primit păstrăvul și micii. Peștele a fost gustos, iar mici am mâncat și mai buni cu alte ocazii; cartofii prăjiți sunt din aceia congelați de la supermarket, dar au fost ok.
În ceea ce privește modalitatea de servire, ciorbele le-am primit în castroane de ceramică, iar micii, cartofii și păstrăvul ne-au fost aduse pe platouri de unică folosință. Cam în 40 de minute am terminat de mâncat și nu am mai zăbovit la Terasa ”Cascada” deoarece voiam să ne mai plimbăm seara în parcul stațiunii.
În continuare, voi prezenta alte câteva produse și prețuri din meniul Terasei ”Cascada”: gulaș de porc și vită - 25 de lei; berbecuț la ceaun - 30 de lei; friptură de căprioară - 40 de lei; varză cu ciolan - 20 de lei sau coastă de porc marinată - 25 de lei.
Ei, pentru că tot am fost acolo, am aruncat o privire și la Restaurantul ”Cascada”; locația dispune de o mică terasă exterioară și de o sală amenajată rustic, pereții fiind încărcați cu vase ceramice, ștergare, sculpturi în lemn, trofee de vânătoare. În ceea ce privește meniul Restaurantului ”Cascada”, pot fi comandate gustări pentru micul dejun, ciorbe și supe, specialitatea casei, mâncăruri gătite, platouri pentru două persoane, preparate vânătorești, la grătar, de pește + diverse garnituri. Există și câteva opțiuni pentru desert, precum zebratto (16 lei); lava cake (16 lei); apple cake (12 lei) sau cheese cake (14 lei).
Atunci când am răsfoit meniurile, am făcut mai multe fotografii și voi atașa câteva dintre ele pentru o informare cât mai exactă a celor care vor lectura prezentul articol.
Ar mai fi de spus că denumirea restaurantului și a terasei vine de la o serie de praguri din albia Slănicului numite cam exagerat cascade. Albia râului poate fi admirată de sus, în spatele restaurantului existând o punte metalică care te conduce în pădure.
Acestea fiind spuse, recomandăm Terasa ”Cascada” de la Slănic Moldova! Toate cele bune!
Trimis de Floryn81 in 29.07.19 07:42:37
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SLĂNIC MOLDOVA.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Crazy_Mouse: Apai, Soricel, numai tu nu fusesesi sadic! Da' si io agera: luat iaurtul, tras capacul si citit frumusete de articol viu colorat si frumoas parfumat!
Mie-mi da cu virgula: gulasul mai scump ca ciorba de burta? Si ce fain arata ciorba aia in strachina...Ooofff, iaurtul meu!
La 6 lei berea nu e asa scump, iar la cum arata p-acolo, isi cam merita faima!
Sa va fie de bine!
Bun restaurantul, l-am testat si noi de 2 ori asta-iarna. Am ramas placut surprinsi atat de calitatea mancarii, cat si de promptitudinea serviciilor.
Insa ai uitat un lucru foarte important: Nelu Ploiesteanu s-a stabilit in Slanic si e " rezident" la acest restaurant... canta adica in fiecare seara
@Zoazore: Mulțumim frumos! Dacă te consolează cu ceva, să știi că și noi cam savurăm iaurturi în timpul săptămânii, dar în weekend ne mai răsfățăm cu câte ceva bun.
Da, așa costa gulașul ăla (25 de lei) și mi-a făcut cu ochiul, dar am ales ciorba de burtă. Poate data viitoare, presimt că vom mai ajunge la Slănic în toamna acestui an! Berea destul de ieftină și rece, rece, cu brobonele pe sticlă!
@Chloe: Nu am uitat, doar am omis asta! Să îți spun și de ce... Noi am ajuns acolo pe la ora 17.55 și am zăbovit sâmbătă seara pe terasă până pe la ora 18.35... nici urmă de Nelu Ploieșteanu, dar ne-ar fi plăcut să-l ascultăm și sigur am mai fi stat dacă apărea! Există panouri informative (inclusiv prin stațiune) care arată că acest artist cântă la Restaurantul/Terasa ”Cascada” în fiecare seară de la ora 18.00. Pentru că nu a venit, ne-am gândit că, fiind sâmbătă seara, o cânta pe undeva pe la vreo nuntă. Am mai stat vreo 15 minute după ce am mâncat pe la suvenirurile din zonă și tot nimic, nimic.
Oricum, am avut muzică ”prin gard” de la Restaurantul Taverna Slănicului!
Mulțumesc pentru lectură și pentru ecou! Numai bine!
@Crazy_Mouse: Am fost și noi din nou la Slănic Moldova, în luna aprilie a acestui an, la hotelul întălnirii AFA 2017. Am înțeles că la restaurant Cascada ar cânta Nelu Ploieșteanu. Poate data viitoare vom trece și noi pe acolo, să ne convingem...
@Crazy_Mouse:
Să vă fie de bine!
Bună recomandarea, mâncare gustoasă la preţuri rezonabile. Îmi place şi mobilierul terasei.
Noroc cu Zozo care mi-a atras atenţia asupra articolului tău, pentru că altfel riscam să ratez frumuseţea aia de ciorbă de burtă şi ar fi fost şi păcat, mai ales că eu nu aveam iaurtul la îndemână . Dar dacă a vrut să suferim împreună...
@nicole33: Mulțumim frumos! Și nouă ne-a plăcut mult mobilierul terasei, văzusem și ceva reclame pe rețelele de socializare înainte de a merge acolo, dar parcă arată chiar mai bine ”la locul faptei”! Prețurile sunt într-adevăr rezonabile, iar data viitoare poate vom testa serviciile restaurantului de peste drum. Una peste alta, vom mai reveni la Slănic Moldova pentru că e mai ușor de ajuns pentru noi decât pe Valea Prahovei (cam aceeași distanță, dar aglomerația de pe DN 1 e ceva de speriat, mai ales la final de săptămână).
Numai bine!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2023 [Restaurant Stâna Dacilor] Nu voi reveni — scris în 06.08.23 de ux130172 din ONEşTI [BC] - nu recomandă
- Feb.2023 [Restaurant hotel Dobru] Din nou la restaurantul Hotelului Dobru - după mâncare bună și după amintiri... — scris în 04.03.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 [Restaurant complex Poiana Verde] Restaurantul pensiunii Poiana Verde - opțiunea perfectă la 2 pași de Kuburi — scris în 04.03.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- May.2021 [Restaurant Taverna Slănicului] Restaurant 'Taverna Slănicului' - Slănic Moldova — scris în 13.06.21 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2021 [Păstrăvăria pensiune Montana] Restaurant 'Casa Montană' - Păstrăvăria Slănic Moldova — scris în 08.06.21 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2021 [Restaurant Crama Domnească] Crama Domnească - Slănic Moldova — scris în 01.06.21 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2019 [Restaurant Crama Domnească] Crama Domneasca, restaurantul care ne-a omenit — scris în 25.12.19 de adrianbogdan din CHITILA [IF] - RECOMANDĂ