GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant ”Cascada”, din Slănic Moldova
Motto: ”Toți oamenii plâng când taie ceapa! Eu încerc să nu mă implic emoțional! ”
Duminica de-a fost, cea din 16 septembrie, am hotărât să mergem să ne plimbăm, undeva, pe-aproape.
Pe-aproape însemnând altundeva decât în Vrancea așa c-am decis că Slănic-Moldova corespunde pe deplin dorinței noastre: suficient de aproape ca să nu petrecem mult timp în mașină, dar, nici lângă casă, să fim deja plictisiți. Să fie ieftin (deh, resimțim Delta Dunării și Bulgaria, banii de vacanță s-or dusără!) dar să aibă clasă și, mai ales, să fie frumos.
Mare parte din A. F. A. ați fost la Slănic Moldova, așa că nici prin cap nu-mi trece să vă povestesc despre stațiune, stați liniștiți, nu vă alarmați, nu sunați la 112, nu sunt fugit din instituțiile alea medicale unde te cazează cu mâinile legate la spate!
Vă spun, doar că, vremea fiind frumoasă, pe la ora 9,30 ne-am cocoțat în mașină și-am pus cap-compas spre Slănic.
Mergând spre Slănic ne-am gândit că, dacă tot treceam prin fața casei ei, s-o luăm și pe soacră-mea cu noi. Fraților, să mă vedeți inginer dacă mint, eu n-am nimic antagonic cu mama mamei fiicei mele, așa c-am acceptat. Pauza de rigoare, convins să meargă cu noi, continuat drumul spre Slănic Moldova.
Față de ultima oară când ați fost aici au intervenit niște mici schimbări, cum ar fi surparea drumului de acces dinspre Comănești. Știți ce spun, nu: ieșeai din Tg. Ocna, ajungeai la intersecția spre Comănești, la dreapta și Slănic Moldova, la stânga. Ei, acuma nu se mai poate face la stânga, pen'că, astă primăvară, un pod de erea acoloșa, s-a surpat. Așa că, în prezent, ca s-ajungi la Slănic Moldova, în mijlocul orașului Tg. Ocna faci la stânga. Nu-i vorbă, nu te poți rătăci, municipalitatea nu vrea să aibă creștere artificială de locuitori, au montat indicatoare care să te scoată din oraș taman pe drumul spre Slănic.
În rest, drumul spre Slănic decurge lin, fără alte emoții. Peisajul se schimbă ușor-ușor, trecând spre toamna atotprezentă, ce vreți, e vremea ei?!
Chiar când am ajuns în Slănic Moldova, vremea frumoasă s-a dus, a început să plouă! :(
Bine, nu era caz de I. S. U. dar picurii cădeau destul de convingători. Soarele s-a cam dat pe după dealuri, norii au venit, buluc, peste stațiune.
Suntem pozitivi, de felul nostru, așa că ne-am luat niște pulovere de le pune Adriana în mașină ori de câte ori plecăm de-acasă, că, dah, nu se știe. De regulă n-avem nevoie de ele, neam, dar, uite c-acuma, când i-a venit apa la moară, Adriana s-a autofelicitat pentru prevederea de care-a dat dovadă.
Acuma, na, ca tot turistul ajuns la locul cioată, dacă -am văzut că nu e prea bine de plimbare, am hotărât să mâncăm, să facem și noi ceva, nu?
Încă de-acasă eram chitit să mergem la ”Restaurant La Cascadă”, și, deoarece eu conduceam și aveam deplina stăpânire a volanului, așa am și făcut.
Restaurant ”La Cascadă”
Se ajunge ușor la el, mergi drept înainte pe șoseaua principală și, treci de Izvoare, de Păstrăvărie și, când ajungi la Cascada Slănicului, pe partea dreaptă dai peste locația în sine.
Clădirea, în sine, cadrează cu peisajul, este făcută din piatră și lemn . Nu are nimic ostentativ și, dacă n-ar avea firma postată lângă clădire, poate c-ai trece mai departe.
Este construit chiar deasupra apei Slănicului, în dreptul unde acesta are câteva diferențe de nivel, denumite, pompos, ”cascade”.
Am parcat lângă restaurant, în stradă, efectiv, pentru că nu prea găsești parcare amenajată acolo, ceea ce este, cumva, neplăcut.
După ce-am parcat, am năvălit în interior.
Ce-avem noi aicea?
Așa cum știam, restaurantul este mobilat stil rustic. Bine, dacă mă întrebați pe mine, este un pic prea încărcat, pe pereți sunt: scoarțe țărănești, farfurii sau străchini, piei de animale, sculpturi. Toate într-o devălmășie care nu pune în valoare, în totalitate, stilul.
Lucru bun, restaurantul era curat, în interior mirosea a ceea ce trebuie, nici a mâncare, nici a alte arome.
Faptul că ora aproape 13 ne-a ajutat de-am găsit loc la mese, am ales un separeu, primul pe dreapta, unde erau mese de 4 locuri, în rest, în sala restaurantului fiind mese de 8 persoane.
Mai întâi ne-am uitat la ăia de mai erau la masă, înaintea noastră, să văd dacă-s vii sau împăiați, că, deh, cine știe ce gust avea mâncarea.
E ca-n bancul cu ăia doi de se certau.
Unul dintre ei, ofuscat, se ridică spre al doilea și-l amenință:
-Băi, ia vezi cum vorbești, ai grijă, eu am făcut misiuni în Afghanistan, am omorât oameni!
Al doilea:
-Du-te dracu', tu, în armată, ai fost bucătar, ce oameni ai omorât tu?!
- Dar ce, știi tu cum gătesc eu???!!!
Din clipă în care ne-am așezat la masă ne-au fost aduse meniurile și ni s-a recomandat ca, atunci când suntem gata să comandăm, să apăsăm clopoțelul.
Meniul era destul de bogat, dar, noi aveam tema făcută de-acasă, așa că ne-am hotărât repede. Am apăsat pe instalație și, la câteva secunde, la masa noastră s-a prezentat o domnișoară drăguță, numai ochi și urechi la ceea ce voiam noi. Mi-a plăcut că am fost băgați în seamă.
Am comandat și primit trei ciorbe de burtă, la care am cerut și smântână, ardei iute și mujdei. De smântână s-a dovedit că n-aveam nevoie, ciorbele erau drese, din bucătărie, cu atâta smântână cât trebuia. Mujdeiul, nah, după gust, fiecare cât a crezut că-i place.
La felul al doilea am cerut un platou țărănesc, pentru două persoane iar eu, trei mici și un cârnaț.
Țeaaapăăă, porțiile erau imense! Platoul țărănesc avea pe el atâtea chestii de puteau mânca, lejer, trei persoane! Și prezentarea este artistică, e de show!
Micii mei nu erau deosebiți dar porția de cârnaț bunăăă-rău! Așa c-am dat, oarecum, raita prin platoul fetelor și am pigulit de-acolo, vreo doi-trei cartofi prăjiți, o fleică de porc și vro doi cârnați. Și lor tot le-a mai rămas. Ba, după ce-au mâncat, tot a rămas așa de mult că fata de ne-a servit s-a oferit să ne pună la pachet ceea ce era pe platou. Așa că ne-am ales și c-o casoletă, plină cu mâncare, pe care ne-a adus-o într-o frumoasă pungă de hârtie, tipărită cu semnele restaurantului.
Despre bere pot să vă spun c-a mea a fost bere degeaba, 0% alcool, dar fetele au avut parte de câte-o halbă de Tuborg, aburită, când a dus-o la masă. Zău că trebuie s-o las pe Adriana să conducă, de-aia are permis, nu?
Prețul de l-am plătit pentru tot desfrâul ăsta culinar, undeva, la 155 de lei, 170 pentru că chiar am fost serviți frumos.
Cât am stat noi la masă, tot salonul se ocupase, bașca terasa. Nu știu voi, dar eu, când stau la masă și-i văd pe alții că n-au loc să stea, mă simt mult mai bine :) Da, așa-s eu, rău, când eram mic rupeam aripile muștelor!
Să recunosc că am stat acolo cam o oră și jumătate și chiar ne-am simțit bine.
Despre grupul sanitar, la noi, la băieți, era, în general, curat., deși, nu dădea pe-afară, cam de nota 7,5, acceptabil, nu faci hepatită! La fete nu știu cum era, eu am găsit liber la ”Bărbați ”! :))
Am ieșit din restaurant, ne-am plimbat prin micul bazar din fața acestuia, pentru că, între timp, soarele a ieșit din nou pe cer și vremea se făcuse de pierdut timpul.
Bazar cu produse comune, toate cu iile chinezești și vase ceramice romane, nimic mai acătării. Bine, nici cei ce vindeau n-aveau mari speranțe de îmbogățire.
Am coborât apoi în Slănic și ne-am plimbat prin parc, care este frumos amenajat. Deși duminică, se schimbase calendarul floral care indica, corect, data.
Per total, a fost o ieșire plăcută, care ne-a încărcat bateriile, cel puțin mie suficient de mult ca să vă povestesc și vouă, fără teama de a-mi lua vreun ”Huuoooăăă! ”
Acuma, gata, plec și vă las. Haidi, pa!
Web, te rog eu frumos, în amintirea verii de-a fost: https://www.youtube.com/watch?v=sy_c_1rXkYk
Trimis de Yersinia Pestis in 21.09.18 12:57:36
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yersinia Pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Per total, a fost o ieșire plăcută, care ne-a încărcat bateriile, cel puțin mie suficient de mult ca să vă povestesc și vouă, fără teama de a-mi lua vreun ”Huuoooăăă! ”
Nu numai că nu ți l-ai luat - de la mine, cel puțin - dar mi-a făcut plăcere să citesc și să văd pozele atașate!
Am revăzut centrul stațiunii, clădirea frumoasă a Cazinoului, Parcul îngrijit și frumos și m-am bucurat că l-am văzut plin de verdeață și de flori!
În martie 2017 când am fost acolo cu colegii AFA-iști, natura era mai searbădă, abia de voia iarna se dea dusă!
Prețul total mi s-a părut de bun simț, mai ales că v-a rămas și pentru acasă!
Felicitări, am votat cu drag!
@Yersinia pestis: Eiii, taman la tălică nu m-așteptam să fii așa sadic de sadic! Păi frumos îi să pui bunăciunea aia de ciorbă de burtă-n toată splendoarea ei? Și litălșii ăia (nuuu, nu-mi plac! Nu vezi căs mici?) cu cârnații lor cu tot, e frumos să-i expui așa? Micii, adică-s minori și n-ai voie, știi?
Tare multă bucurie mi-ai făcut cu articolul ăsta! Frumoasă stațiune Slănic Moldova!
Bravo vouă pentru ieșirea de week-end!
@Yersinia pestis: Am refuzat sa ma uit la poze, doar am tras cu ochiu si le-am privit de la distanta ca sa fiu in siguranta .
Felicitari, votat cu mare drag.
@doinafil: Sincer, și pe mine m-a mirat cât de bine arăta Slănic Moldova. Ploaia ce abia se oprise dăduse un aer proaspăt parcului care era de un verde crud neașteptat, ținând cont că era mijlocul lui septembrie!
Cât despre crâșmă n-a fost o surpriză, acolo mâncăm mereu când ajungem în zonă, niciodată n-am fost dezamăgiți: mâncare bună, servirea ireproșabilă, prețuri decente!
Weekend plăcut!
Scuză întârzierea cu care răspund, azi am cules via!
@Zoazore: Soro, io știam că de pe vremea lui Kogălniceanu s-a abolit sclavia dar, iacă, eu și Adi , am sclăvăgit azi, ca ultimii garoi!!
Culmea-i că ne-am exploatat singuri, e o formă de masochism de nu credeam că-s în stare.
Pe la 9 seara terminarăm cu via pe anul ista, am muncit doar eu și Adi c-am zis că ne descurcăm singuri.
Când am terminat, intrarăm la duș și nici să mai crăpăm în noi n-am mai fost în stare, așa de deznodați ne aflăm! ????
Ăia micii,de la restaurant, spui, nu s-au supărat că doar n-au fost traficați, doar ce i-au mâncat fetele!
Io, cum zisei, milos cu mititeii , m-am dat în cele părți, spre cârnați, mai ales că erau din ăia, picanți.
Bine, ca un mare Lache ce mă aflu, n-am putut alcoale, doar ceaiul ăla de bere fără de alcool, la așa bunătate de cârnați să bei bere 0% alcool, e ca și cum te-ai uita la filme porno în biserică! Scuze pentru comparație da’ tu știi că mie nu-mi e frică de cuvinte! ????
Acuma-s declarat oficial mort, de oboseală, am noroc că certificatul constatator al decesului se eliberează la 24 de ore de la ora presupusului deces. Așa că, mâine, când o veni cioclul, o să mișc, oleacă, din picior, să nu mă-ngroape de viu! E singura mea sansă să prind Revelionul anul ăsta !
@mishu: Aaa, deci n-ai văzut pozele?!
Păcatul tău, eu zisei că-s frumoase, de-aia-mi făcui curaj să le postez! Mai ales aia cu ciorba de burtă!
Și nici platoul țărănesc nu-i așa de urât, hai, dă o geană și convinge-te singură! Trust me, n-o să găsești minciuni la mine! ????????????
Weekend plăcut, sărut mâna !!!
@Yersinia pestis: Mi-a plăcut teribil, mon cher, răspunsul de i-l da'și lu' Zozo! Când spun eu că ai umor, n-o spui fără „fondație”!!!
Las' că-ți revii 'mneata, și-apoi cin' s-o bucura de sărbători (și nu numai) de un vin natural, nu făcătură din surcele, de care mai găsești prin magazinele de le zice „supermarket”-uri!
Să ai o săptămână bună și un must cum îți place!
@doinafil: Săr’mâna de-ncurajări, dar, să știi, am muncit vinul ăsta de mi-a ieșit pe nas: a fost an ploios, nu-ți spui câte stropiri i-am datără. Bașca alte lucrări! Deh, ne-am obișnuit să muncim: că e vorba de grădina de zarzavat, de livadă sau de vie! Noroc că n-am păsări sau animale, altele decât cei trei câini, din care unul e-a fiie-mii, și-l ia acasă în octombrie.
Sincer, nu mă plâng, bine că (mai) putem, când nu, batem în saltea și ne cerem afară!
@Yersinia pestis: Ha! Dac-ai scris, înseamnă c-ai înviat!
Cred că ăsta va fi cel mai bun vin pe care-l vei bea împreună cu Adriana!
Deci, excursia la Slănic a fost să vă faceți curaj! Și bine v-a prins!
Acum, dac-ați isprăvit treaba prin curte, vă puteți și voi odihni mai liniștiți!
@Yersinia pestis: O geana am dat, dar nimic mai mult. Ciorba de burta? Platou taranesc? Vrei sa dau in balbaiala pe aici, iti dai seama ca la venirea acasa am sa caut produsele astea in meniul casei .
Ciorba de burta nu este o ciorba care se face usor (mai ales pentru o singura persoana) asa ca a facut mama acasa ciorba de burta si mi-am luat sa am si aici (am pus in sticla la congelator asa ca a fost usor), iar micii nostri suculenti nu ii gasesti aici, ai cevapcici, dar sunt seci, asa ca mai mult de o geana nu ma convingi, nu-mi fac rau cu mana mea .
Sa ne auzim de bine.
@Zoazore: Nu, nu-s viu, dar, fiindcă-s cu pensie mare , Adriana m-a împăiat și m-a pus la fereastră. Sunt conectat la o sursă de curent, când vine poștașul bagă firu-n priză și io bâțâi acolo, de zice lumea că mă bucur! ???? În unele situații poți să juri că-s viu !!!
Pe bune, azi terminarăm cu așezatul curții, peste vreo juma’ de oră aprind grătarul și pun o pastramă pe jar. Must înăsprit am, dau și-un rachiu de prună pe gât, tot din beciul propriu, haide, buei, se trăiește și dacă muncești!
@mishu: ciorba de burtă este împărtășania petrecăreților! Nimic nu te pune pe picioare mai ușor după o petrecere decât o “schembea”, cum îi zic turcii.
Să știi că se face ușor, doar că, dacă o gătești tradițional, da, aștepți să fiarbă oasele și burta.
Dresul e arta, după ce-nveți ai să vezi c-o să-ți placă s-o faci chiar tu, acasă la tine!
Mmm, săptămâna viitoare cred că bag o șarjă!!! ????
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2023 [Restaurant Stâna Dacilor] Nu voi reveni — scris în 06.08.23 de ux130172 din ONEşTI [BC] - nu recomandă
- Feb.2023 [Restaurant hotel Dobru] Din nou la restaurantul Hotelului Dobru - după mâncare bună și după amintiri... — scris în 04.03.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 [Restaurant complex Poiana Verde] Restaurantul pensiunii Poiana Verde - opțiunea perfectă la 2 pași de Kuburi — scris în 04.03.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- May.2021 [Restaurant Taverna Slănicului] Restaurant 'Taverna Slănicului' - Slănic Moldova — scris în 13.06.21 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2021 [Păstrăvăria pensiune Montana] Restaurant 'Casa Montană' - Păstrăvăria Slănic Moldova — scris în 08.06.21 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2021 [Restaurant Crama Domnească] Crama Domnească - Slănic Moldova — scris în 01.06.21 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2019 [Restaurant Crama Domnească] Crama Domneasca, restaurantul care ne-a omenit — scris în 25.12.19 de adrianbogdan din CHITILA [IF] - RECOMANDĂ