REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant 'Casa Montană' - Păstrăvăria Slănic Moldova
Îmi place peștele. Îl caut ori de câte ori merg la Dunăre sau - mai nou - la munte unde păstrăvăriile au început a se înmulți. Îmi place și că, în general, păstrăvăriile sunt amplasate în natură, au terase cu decoruri rustice și nu pierd vremea străduindu-se să ofere și alte preparate în afară de pește. În schimb, se întrec la capitolul diversitate.
Cei care vin la Slănic Moldova, dacă sunt iubitori de păstrăv, au ocazia să viziteze păstrăvăria și să rezerve o masă la restaurantul propriu. Cunoscut de localnici și de vizitatori drept "Păstrăvărie", oficial, restaurantul se numește "Casa Montană". Pot găsi aici o mare varietate de preparate din păstrăv: păstrăv la grătar, păstrăv prăjit în tigaie, păstrăv la cuptor, ciorbă de păstrăv, ciorbă cu perișoare din păstrăv, icre de păstrăv, chifteluțe de păstrăv, plachie de păstrăv, păstrăv afumat în cetină de brad…, deci aproape orice în afară de desert.
Consumatorii trebuie să știe că păstrăvul se cântărește eviscerat și că păstrăvul afumat în cetină de brad trebuie comandat cu 3 zile înainte. Atât durează procesul de afumare. De asemenea, trebuie știut că anumite preparate din păstrăv (chifteluțe, plachie, păstrăv afumat) se găsesc doar ocazional, așa încât e bine să vă interesați telefonic, chiar de la rezervare.
despre SERVICII
Când am ajuns noi acolo, după o lungă plimbare prin stațiune, pe la izvoare și de-a lungul șoselei, la Păstrăvărie terasa de jos era pustie. Am admirat grădina frumos decorată, apoi am urcat la terasa de la etaj.
Servirea a fost bună, rapidă, întrucât nici aici nu era prea aglomerat. O muzică în surdină, agreabilă, asigura fondul sonor. Pentru că nu am încercat, nu știu cum sau dacă funcționează conexiunea la internet. Pot doar să spun că atunci când am fost noi acolo, plata cu cardul nu se putea face. Și casa de marcat avea probleme atunci, drept pentru care am achitat cash și nu am primit bon.
Apreciem că personalul ne-a ajutat cu un număr de telefon pentru taxi. Nu voiam să ne întoarcem tot pietonal pentru că se însera, aveam mult de mers și… ursul își făcea apariția frecvent prin zonă. Chiar a existat o "alertă de urs" la Slănic Moldova în acele zile. Taxiul a sosit în 15 minute, așa cum a promis și ne-a dus rapid la Complex Turistic "Cristal" unde eram cazați.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Am amintit de faptul că meniul se bazează pe specialități de păstrăv, de aceea nu vă așteptați să vedeți un meniu stufos. Doar o filă A4 tipărită pe ambele părți. O veți găsi pe fiecare masă, fixată într-un suport special. Pe una dintre fețe găsiți preparatele și garniturile, iar pe cealaltă băuturile.
Ce am comandat noi? Pentru că păstrăv afumat în cetina de brad nu aveau (ni s-a explicat că tocmai atunci peștele a fost pus la afumat), noi am comandat păstrăv la grătar cu mămăliguță, păstrăv prăjit cu mămăliguță, mujdei de usturoi, lămâie, iar ca băuturi 50 ml de pălincă, o carafă din vinul casei și apă minerală. Această masă, pentru două persoane, a costat 110 lei.
Aprecieri. Mujdeiul de usturoi este bine făcut, dens și destul de mult. Soțul meu spune că nu a mai găsit în altă parte un mujdei atât de bine făcut.
Eu nu am fost mulțumită 100% de păstrăvul la grătar comandat. E drept că ni s-a spus de la început că păstrăvul va fi preparat la grătar electric, cel pe jar nefiind pus în funcțiune pe motiv de prea puțini clienți. Așadar, dacă ajungeți la Restaurant "Casa Montană" - Păstrăvăria Slănic Moldova, vă recomand păstrăvul prăjit și nu pe cel preparat la grătarul electric. Peștele meu era mai mult fiert decât fript, așa cum îl prefer eu.
Tot pe motiv de prea puțini clienți, în ziua în care am fost și noi acolo, Restaurant "Casa Montană" - Păstrăvăria Slănic Moldova nu avea nimic la desert. E drept că pe meniu figurau doar clătite și papanași și acestea înghesuite cumva la final de… salate. Ospătărița s-a scuzat, iar eu mi-am luat desertul în camera de hotel, din cele ce - prevăzătoare - mi-am adus de acasă.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Despre locație ce pot spune? Nu-i de-ajuns să spun că ne aflam în pădure, pe o terasă la etaj, ascultând susurul râului și privind păsările zburând din copac în copac?
Terasele sunt amenajate rustic, cu flori și cu lucrături tradiționale. Și interiorul este încărcat cu decoruri populare - ștergare, ulcioare, farfurii decorative, costume populare…
Mai trebuie să spun că toaletele (aflate în interior) sunt moderne, curate și dotate cu materiale de protecție anticovid.
Aș recomanda tuturor iubitorilor de pește, în special de păstrăv, dacă ajung la Slănic Moldova, să facă o vizită la Păstrăvărie. Plimbarea până acolo și minunatul cadru natural sunt bonusuri binemeritate.
Trimis de iulianic in 08.06.21 16:51:47
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SLĂNIC MOLDOVA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2023 [Restaurant Stâna Dacilor] Nu voi reveni — scris în 06.08.23 de ux130172 din ONEşTI [BC] - nu recomandă
- Feb.2023 [Restaurant hotel Dobru] Din nou la restaurantul Hotelului Dobru - după mâncare bună și după amintiri... — scris în 04.03.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 [Restaurant complex Poiana Verde] Restaurantul pensiunii Poiana Verde - opțiunea perfectă la 2 pași de Kuburi — scris în 04.03.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- May.2021 [Restaurant Taverna Slănicului] Restaurant 'Taverna Slănicului' - Slănic Moldova — scris în 13.06.21 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2021 [Restaurant Crama Domnească] Crama Domnească - Slănic Moldova — scris în 01.06.21 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2019 [Restaurant Crama Domnească] Crama Domneasca, restaurantul care ne-a omenit — scris în 25.12.19 de adrianbogdan din CHITILA [IF] - RECOMANDĂ
- Jul.2019 [Restaurant-terasă Cascada] Terasa ”Cascada”, Slănic Moldova — scris în 29.07.19 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ