ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.04.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
MAR-2018
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
60.00%
Către satisfăcător
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
60.00%
Către satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
73.75%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Irish House Sinaia, o experiență nu tocmai drăguță

TIPĂREȘTE URM de aici

Bulevardul Carol I 18, Sinaia, vineri 30 martie 2018

Dacă tot ne-am plimbat cu trenul spre Braşov - vezi impresii şi la întoarcerea spre casă cu maşina, am dorit să mâncăm câte “o ceva”, ne-am oprit în Sinaia, în centru, la restaurantul Bucegi, era deschisă terasa, două mese erau ocupate afară şi multe în interior, ospătarii se mişcau în reluare, nu prea aveau chef, nu ne-au băgat în seamă:(. Atunci, domnul C s-a enervat=)) şi a plecat lângă, la Irish House, de unde m-a şi sunat să-mi spună că e deschis, nu e aglomerat şi că mă aşteaptă acolo. Mai mâncasem la Irish, nu era ceva wow, nu se compara cu Bucegi, nici la preparate şi nici la preţuri, adică preferam Bucegi chiar dacă totul era mai scump.

Câteva mese ocupate în interior la Irish, vreo două afară în frig, soarele avea şi colţi printre zâmbete, ne-am aşezat la o masă lângă uşă, în interior, pentru a suporta mai uşor mirosul de haleală :(.

Vara am mâncat la imensa terasă, era foarte aglomerată dar nu am aşteptat mult. Acum, iarna, într-o zi de vineri şi-n postul mare, am stat în interior, am stat în miros de mâncare. Prefer fum de ţigară decât miros cu grăsime, mna... sunt fumătoare dar şi bucătăresc mult, detest cârciumile cu miros greu, de prăjeală, ciorbe şi tocăniţe.

Personalul a fost foarte amabil, s-a mişcat rapid.

Meniul era ceva nu foarte stufos, foile erau șifonate, preţurile erau moderate. Ca de fiecare dată am zis să iau şi ceva nou, să experimentez ceva ce nu gătesc acasă.

Am comandat două ciorbe: una de fasole pusă în pâine şi alta de văcuţă, o tochitură pentru domnul C şi o plăcintă irlandeză pentru mine. Preferam vânatul de la Bucegi, dar indiferenţa personalului ne-a pus pofta în cui.

De băut am comandat un cola şi un pahar de vin. Toate astea au costat 94 lei, rezonabil zic eu.

Dar...

Să povestim despre gust, savoare şi arome.

Ciorba de fasole a fost ceva extrem de puţin şi nimic spectaculos, pâinea era tăiată foarte puţin pentru a intra în ea cât mai puţină ciorbă. Tochitura nu a fost grozavă, jumătate a rămas în farfurie. Astea au fost ale lui.

Ale mele, pff! Ciorba de văcuţă era foarte deasă şi parcă avea şi ceva făină pentru îngroşare, plăcinta irlandeză a fost ca o vomă:((, extrem de rea la gust, rece, bucăţi de carne de vită, congelată, gelatina rece şi greţoasă, astea erau acoperite cu o crustă fierbinte din ouă şi caşcaval, singurele chestii bune din mâncarea mea. Vinul a fost ok, nu spectaculos. Mi-a fost rău tot drumul şi toată seara în condiţiile în care eu pot mânca absolut orice, fără restricţii, fără a luat medicamente. Nu vreau să mă gândesc la cei care au oareşce probleme şi nu pot mânca decât anumite preparate.

Locul în sine e drăguţ, decorat tradiţional, sunt şi câteva animale decedate şi împăiate atârnate pe pereţi, personalul m-a încântat cu amabilitatea, cu zâmbetele şi cu bunul simţ oferit.

Wi-Fi funcționa bine, toaletele erau curate, aveau consumabile.

Cu bucătarul aş avea o mare problemă, l-aş obliga să mănânce din ceea ce găteşte, mai ales din irlandeza aia oribilă pe care eu am lăsat-o în strachină.

Pentru manager aş avea o recomandare, să cumpere o hotă puternică, cu filtre bune, nu-i normal să pleci îmbâcsit dintr-un restaurant.

Bine, vorbim vorbe, dacă ies bani oricum, cu hote sau fără, cu irlandeze congelate sau fără, ce contează câteva gânduri scrise aici? :-??

Nu recomand: să mâncaţi în interior, să comandaţi ciorbe, tochitură sau plăcintă irlandeză.

Noi am mâncat şniţele şi mici pe terasă, vara, am băut bere şi cafea, a fost ok.

Pentru acestă ieşire de martie, un mare minus din partea mea:(


[fb]
---
Trimis de krisstinna in 11.04.18 16:54:53
Validat / Publicat: 11.04.18 17:49:11

VIZUALIZĂRI: 3048 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

24 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 Irish House, Sinaia

Pardoseala, mi-a plăcut mult

EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42950 PMA (din 48 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

24 ecouri scrise, până acum

Carmen Ion
[11.04.18 18:14:06]
»

@krisstinna: În Sinaia, și eu prefer să mănânc la Bucegi, deși în ultimii ani și ăștia s-au cam porcăit: prețuri au crescut iar porțiile ”au intrat la apă”.

La Irish am mâncat numai vara, la terasă, și n-am încercat niciodată mâncăruri irlandeze - am o părere foarte proastă despre bucătăria irlandeză și britanică.

Îmi pare rău de experiența ta dar te felicit pentru review.

adrianbogdan
[11.04.18 18:37:58]
»

Bună! Cică plăcintă că o vomă. Hihihi

Denisa13
[11.04.18 19:51:26]
»

Ma mir cum de n-ai trimis placinta aia inapoi la bucatarie. Zilele trecute am primit si eu un cascaval pane fierbinte pe exterior si congelat in interior. Cu o zi inainte mi-au dat o ciorba sleita pe care am trimis-o la incalzit.

Ai dreptate in ceea ce priveste placinta ta irlandeza, mie mi s-a facut rau numai cand am vazut-o in poze, mai bine faceati economie pana la capat ca tot flamanzi ati plecat de acolo.

Era sa uit, s-o stapaniti sanatosi, fara evenimente neplacute.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[11.04.18 19:56:54]
»

@krisstinna: Păcat de locație, că-i drăguță, interesantă (pardoseala aia) și cochețică!

Ca și @Denisa13 și eu aș fi trimis ”voma” aia la bucătărie! Nu cred că irlandezii mănâncă așa ceva! Refuz să cred asta!

De fapt, aș fi trimis TOTUL la bucătărie!

Vor pierde pe mâna lor, că se transmite informația!

Vara, poate e altceva, pe terasă și bere, mici... de vară! Dar nu așa ceva! Păcat!

krisstinnaAUTOR REVIEW
[11.04.18 20:16:11]
»

@Carmen Ion: Și eu am o părere extrem de proastă, nu proastă despre mâncarea irlandezilor, a britanicilor. Dar nu de la Irish ci de la fratele meu și de la neamurile care bântuie ținuturile alea cenușii, morbide.

Aș fi mâncat o ciorbă de mistreț la Bucegi, n-a fost să fie, poate data viitoare.

Orice experiență e o lecție de viață, o iau ca atare. Nu regret alegerea făcută de domnul C, regret doar timpul pierdut aiurea.

Îți mulțumesc frumos pentru vizită și pentru cuvinte

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinnaAUTOR REVIEW
[11.04.18 20:19:02]
»

@adrianbogdan: Da, și gustul dar și aspectul așa era. Oribil e puțin spus. Măcar dacă avea sare, piper și usturoi îmi închipuiam că e piftie

Pupici

krisstinnaAUTOR REVIEW
[11.04.18 20:25:44]
»

@Denisa13: Nu trimit nimic înapoi de teama salivei puse ulterior in mâncare

Nici nu mă cert, îmi asum greșeala, eu am ales, domnul C se amuza teribil de “experimentele” mele.

Numai că de data asta a luat și el țeapă cu țărănismele alese, nu i-a plăcut nimic, din ciorba de fasole nu a apucat să mănânce, a supt-o pâinea pe toată, a gustat un pic din ciolan.

Mulțumim frumos

PS: iar am uitat să îți dau obiectul acela, să știi că l-am folosit și îți sunt datoare!

Sănătate prințesei

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
krisstinnaAUTOR REVIEW
[11.04.18 20:32:33]
»

@Zoazore: Ei nu pierd nimic, niciodată! Noi pierdem timp și bani, după noi vin alții și alții...

Cum am spus, locul e frumos decorat, plăcut ochilor.

Dar totul piere in fața mirosului, abia așteptam să ajung acasă să arunc hainele la spălat, să fac un duș și să mă parfumez

Crede-mă că și lenjeria intimă mirosea a prăjeala și a ceapă călită

Nu cred că voi mai poposi pe-acolo nici măcar pentru o bere, prefer să iau țeapă in altă parte

Mulțumesc de vizită, te pup

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[11.04.18 20:36:27]
»

Io am reținut din articol că încă Bucegiul e un loc căutat. N-am mai mîncat de ani de zile acolo, dar cu prima ocazie o să îi trec din nou pragul. Meniul țin minte că era foarte complex, avea inclusiv vînat, ceea ce mă atrăgea cu prioritate acolo.

Mie îmi place mîncarea britanică, mai ales plăcintele lor (cu rinichi, cu vită, cu miel, cu pește), dar despre Irish Pub-ul ăsta din Sinaia și eu am auzit păreri nasoale.

Ciudată plăcintă, cu ouă pe deasupra. Normal e să aibă un aluat, de fapt toată să fie „închisă” în aluat. Și înăuntru un soi de tocăniță: carne, sos, ceva legume.

Denisa13
[11.04.18 20:59:23]
»

@krisstinna: Of... Doamne. Am uitat demult. L-am inlocuit. Sa-l folosesti sanatoasa si uite asa iti aduci aminte de mine cand bei o cafea pe sufletul tau. Pupici

krisstinnaAUTOR REVIEW
[11.04.18 21:00:09]
»

@abancor: Ai reținut bine, domnul C s-a enervat aiurea, nu fumase decât o țigară și fusese tratat ca un om invizibil.

Bucegi are meniul stufos, extrem de bogat, bucate speciale, gătite bine, scumpe dar cu savoare și aromă. Au carne de vânat, de-aia oprisem acolo, eu caut mereu ceva “altceva” adică “fac experimente” zice soțul meu.

Am întrebat tipa care ne-a servit la masă cum e irlandeza și mi-a spus că nu știe dar din auzite are niște carne de vacă și aluat. Ok, îi zic, eu mănânc carne de vită, nu are cum să nu îmi placă. Ete că nu a fost Ok, i-am spus tipei și săraca și-a cerut scuze, dar ce vină avea ea? Mi-a spus că acea carne e deja fiartă și ținută la congelator, probabil că nu au dezghețat-o și încălzit-o suficient, habar nu am. Aluat nu am avut.

Bașca acea tochitură cu același fel de carne de vacă, congelată și nedezghețată. Sosul era călduț iar carnea îți îngheța dinții.

Dar te rog sa îmi spui dacă această plăcintă trebuia sa fie rece sau caldă, eu nu prea am înțeles și nici pe net n-am căutat.

Mulțumesc frumos!

ioana74
[12.04.18 07:37:00]
»

Ce experienta ati avut! Am mancat si noi acum 2 ani acolo dar vara pe terasa: micii au fost foarte buni. Ciorba in paine arata ca o iahnie de fasole ????. Iar placinta arata cahhhh... horror. Sper doar ca nu te-a tinut mult deranjamentul stomacal ????. Locul arata dragut dar te duci acolo sa iti astamperi foamea nu sa admiri peretii si podeaua ????. Data viitoare daca le mai calcati pragul, stati la terasa cu mici si bere. Si pizza e buna acolo, au mancat copii si le-a placut. Pupici cu sclipici ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[12.04.18 07:52:02]
»

@krisstinna: Serviti placinta fierbinte. zice reteta. Si se face cu aluat, nu cu ou deasupra!

krisstinnaAUTOR REVIEW
[12.04.18 08:19:04]
»

@ioana74: Nu am avut probleme cu deranjarea stomacului. Aveam o stare generală proastă, frisoane și stări de vomă

Da, ai dreptate, micii și berea consumate vara au fost bune

Data viitoare nici nu mă voi mai opri, poate sa îmi ofere și gratis bucate alese

Sunt destule restaurante, o să ne oprim in altă parte.

Bine, nu prea agreez eu Valea Prahovei, o evit cât pot de mult. Am fost forțați de împrejurări, altfel nu călcam pe acolo. Sunt locuri superbe in toată țara, mult peste Valea Prahovei cea aglomerată.

krisstinnaAUTOR REVIEW
[12.04.18 08:21:08]
»

@Zoazore: Mulțumesc, Zozo. Îți dai seama că am evitat să caut rețeta, nu doream să văd nicio irlandeză

abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[12.04.18 09:48:00]
»

Dacă nici ospătărița nu știa cum e plăcinta, nu e o reclamă prea bună pentru o cîrciumă, cică, irlandeză. Înseamnă că lumea nu vine acolo pentru mîncare irlandeză, ci doar așa, că e interesant să mergi la un local irlandez (care de fapt nu e).

După cum ai aflat deja, plăcinta trebuia să fie caldă. Și una din plăcintele irlandeze tipice nu e cu aluat, ci cu carne tocată și piure, de zici că mănînci mîncare de bebeluși. Dar asta de ai comandat-o tu e clar că voia să fie din categoria „steak and ale pie”, adică plăcintă cu carne și bere. Tocăniță acoperită de aluat. Ceva delicios (dacă e făcută cum trebe). Mănîncă una la o cîrciumă adevărată, eventual un pub din Londra, în vreun concediu viitor

krisstinnaAUTOR REVIEW
[12.04.18 10:24:37]
»

@abancor: Mulțumesc pentru lămuriri

N-am fost in Anglia, fug de ea ca de naiba, nu mă atrage nimic acolo, nici măcar fratele meu sau nepoții

O veni și vremea ei, cândva.

Știu doar că fratele meu gătește românește, îi trimitem mereu pachete, cică și brânza e bună de aruncat acolo, Peștele e groaznic

Iar Mătușa mea când merge in vizită la nepoți gătește, nu poate mânca nimic englezesc.

Nu știu care e realitatea, fiecare o percepe altfel. Când voi merge eu acolo, sigur voi gusta și sigur voi scrie despre bucatele lor.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ANILU
[12.04.18 15:19:01]
»

@krisstinna: 25 de lei plăcinta aia

Scump doamnă, scump... dincolo era mai ieftin!!!

Nici nu pot să-ţi spun Să vă fie de bine! la cum ne-ai arătat în poze cum a fost mâncarea.

Ţeapă, de ţinut minte şi de luat aminte.

krisstinnaAUTOR REVIEW
[12.04.18 16:46:17]
»

@ANILU: Asta am zis și eu: să scriu, să aduc la cunoștința ceea ce nu mi-a plăcut, pe viitor oamenii să știe la ce să se aștepte.

Sunt utile și astfel de informații, indiferent cât te plimbi sau lenevești stomacul își va cere drepturile

abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[13.04.18 09:15:47]
»

@krisstinna: Mie mi-a plăcut Anglia, și Scoția, și Londra etc. Peisaje superbe, arhitectură frumoasă, muzee de top mondial, tot ce vrei.

E drept că nu au cine știe ce „cuisine”, dar cam așa stau lucrurile prin mai mult de juma de Europă. Dar măcar niște preparate tradiționale de pub, tot merită.

CATAAS
[20.04.18 09:38:21]
»

La Irish House ne-am oprit si noi in 2 ani diferiți, si asta pentru ca era aproape de locul de cazare și nu stiam unde am putea lua masa în stațiune. Ce-i drept, am încercat în mai multe locuri, nefiind niciodată prea încântați. De parte irlandeză a bucatelor țin minte că nu am fost niciodată încântați, comandând o banală pizza pare-mi-se, neavând alternativă. Am reținut și eu varianta restaurantului Bucegi pentru data viitoare!

krisstinnaAUTOR REVIEW
[20.04.18 13:05:28]
»

@CATAAS: La Bucegi màncarea mi-a plăcut, prețurile sunt mai măricele un pic, eu prefer acolo preparatele din carne de vânat, ceva ce nu am și nu gătesc acasă.

Pentru pizza optam mereu pentru restaurantul Carpați, nu m-a dezamăgit niciodată, pizza a fost foarte bună.

Mulțumesc de vizită, te salut cu drag!

black_mamba
[04.06.18 22:07:18]
»

@krisstinna:

Sincer, nici eu nu mai stiu unde sa mananc in Sinaia: mancarea este din ce in ce mai proasta si preturile din ce in mai mari.

Exact asa m-am simtit si eu in ultimele "pelegrinari" la Bucegi si Irish: abandonat pe banii mei. Parca la Tanti se mai poate manca ceva omeneste.

Oricum, la Irish, Bucegi, Alex si Medeea nu mai calc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinnaAUTOR REVIEW
[04.06.18 22:15:46]
»

@black_mamba: Data viitoare mergem la Taverna Sârbului, acolo mâncam de fiecare dată dar atunci ne-am grăbit și n-am mai urcat

Mulțumesc de vizită, te salut cu drag!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, ANILU, black_mamba, CATAAS, Denisa13, ioana74, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sinaia?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065526008605957 sec
    ecranul dvs: 1 x 1